Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
SafE84
tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Legutóbb (2 héttel ezelőtt) 8 nap alatt ért ide két csomagom is Kínából.
Én korábban a Banggod-ról rendeltem GMKTec M5 Plus-t és minden probléma nélkül megérkezett, nem kellett "ügyeket" intéznem. -
pamesz
tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Én is így használom! Azért szeretem, mert ha vinni kell, elég a minipc, a 780M bőven elegendő szokott lenni, itthon meg mehet egpu-val.
-
YxVs
senior tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Én fogok...

Már megrendeltem mindent hozzá, de még semmi sem érkezett meg. -
5leteseN
őstag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Viszont, ha a játék terület is "játszik", akkor a szerényebb/nem-túlárazott Intel, +a Thunderbolt4-be eGPU kombínáció sokszoros FPS-teljesítményt adhat (a VGA-tól függően), és akár fejleszthető lehet, ha maradt még a CPU-ban.
Egy(-két) gondolatot érdemel ez az irány szerintem.
Ha pusztán CPU-IGP, akkor az AMD irány nyert, egyértelmű!A kérdést a Melyik-játék(ok)/Hány-FPS körülmény döntheti el!
...+ természetesen a $-/€-/HUF-mennyisége!
-
volandy
senior tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Tudnál említeni egy-két példát?
-
BiP
nagyúr
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Ha jól értelmezem a friss cikket, most 71e, ami még mindig brutáljó. [link]
-
csabi324
tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
És erről mi a véleményetek?
link
Külföldről nem nagyon szeretnék rendelni. -
csabi324
tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
A 6600h mit jelent pontosan?
-
skt
tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Szerintem az inkabb ilyen 1000 EUR kornyeken lesz, de biztosat majd csak jovore tudunk
-
5leteseN
őstag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Az "erős RAM"-ot finomítanám: két(azonos) RAM-modul-ra => duplázza a RAM-sebességet!
A mini-PC-kben(+desktop) használt AMD Ryzen CPU-k gyenge pontja a két-csatornásra kihegyezett (DDR5-)RAM-vezérlés, ami egy modul esetén csak egy-csatornás lesz, fele sávszélességgel!
Mivel az IGP-knek egyébként is a rendszer-RAM-ot használva, annak a RAM-sebessége a szűk keresztmetszet, ha az még feleződik is
, az nagyon észrevehető lesz a grafikát használó alkalmazásoknál!Érdemes megnézni, hogy bővíthető-e a RAM, mert van sok "elspórolt" modell is, második RAM-foglalt nélkül, utána meg megy a :
/ 
-
drkovge
csendes tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Igen, ezt már én is értem.
A kérdés, hogy veszek akár HA-n egy másik 16 GB-os akármilyen DDR5 modult, berakom és akkor menni fog a dual-channel? -
drkovge
csendes tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Nagy köszi ezért, én berendeltem egyet. Ráadásul EU-ból jön, hamar itt van és tuti nincs vámolás. HA-n nézegetem egy ideje, de ez a hardver barabone állapotban is 110k minimum.
-
tlala
addikt
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Igen, jó ajánlatok, de szerintem a cikk zavaros.
Kipróbáltam, mint ha vásárolnék, a cikkben először említett B8 A Pro (AMD R7 8745HS 8 mag, max. 4,9 GHz, 16 GB RAM 512 GB SSD) a megadott kuponnal is 141.559 Ft-ra jött ki nekem. (Ami persze nem rossz ár egy ilyen minőségi gyártótól.)
A cég vége felé van még egy "Vásárlás" link, más árral, más kuponnal, de a gép neve nélkül. Az a link viszont egy teljesen másik gépre vezet, konkrétan egy BMAX B9 Plus-ra, (Intel Core i5-1250P 12 magos, max. 4,4 GHz, 24 GB LPDDR5 RAM, 512 GB SSD). Ezt nekem a vásárlási kísérlet 120.423 Ft-ra hozza ki a második linkelt kuponnal.
Ahogy látom, sokan keresnek Inteles gépet, és ők konkrétan az i5-öt szokták keresni - szerintem nekik meg a második lehet érdekes ennyiért. -
Darkness1
aktív tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Gondolom ez attól függ, hogy az adott modell van e EU raktáron vagy sem.
Számítani kell ilyesmire szerintem, ha kínai eredetű az áru. -
Gabonetta
aktív tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
A K8 Plus most olcsóbb ott, mint a K6. De nem egyértelmű számomra, hogy ez honnan érkezik. Ha EU-n kívülről, nyilván kell vámot és ÁFÁ-t is fizetni. Azt látom, hogy a szállítás ingyenes.
-
5leteseN
őstag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
A megkérdezett NucBox M6 Ultra az előző "ez a gép már 79K"-val azonos kiépítésben(16GB RAM/512GB SSD) pedig kb 130e HUF ugyanott(Ali) a lengyel/EU-s raktárból.
-
Darkness1
aktív tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Elég lesz a 780M ahogy nézem. Jelenleg egy GTX1060-at használok már 2019 óta és az bőven elég. Keveset játszom már de a lehetőséget fenn akarom egyelőre tartani.
Én is a K6-al szemezek, szerintem a barebone verziót szerzem majd be + RAM és SSD. Az is kérdés ebben az esetben, hogy 16 vagy 32 GB RAM. Mert ha nem nagyon van játék, akkor 16 GB elég. SSD-ből 500 GB lesz.
-
Darkness1
aktív tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Egy asztali gépet akarok lassan leváltani de azért némi játékról sem akarok teljesen lemondani. Keresgélem azt ami elegendő teljesítményű 1080p-hez és árban is megfelelő.
Igen, szépen megy. Engem nem zavar ha le kell venni a minőséget.
-
Multibit
nagyúr
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Mint az EMAG
-
azbest
félisten
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Nem. Gondolom nem belépve azt látod, hogy új fióknál a legelső rendelésnél csak egy jelképes árat kér az ali becsalogató jelleggel. Amúgy 6.55 usd a bruttó magyar áfás ára. (10 dolcsinyi choice módu cucc egyben rendelestől ingyenes a szállítás)
5-10-15 dolcsi közt szoktak előfordulni usb3.2 10gbps m.2 fogadó donglek, bár lehet főleg akcióban annyi. A csak sata képesek olcsóbbak szoktak lenni, de vannak csak nvme képesek is. Én többségében mindkét módot tudókat vettem, bár talán csak 1 sata m.2 kártyám van eddig
Keress rá, hogy "usb m.2 ngff sata adapter". Choice vagy bundle deal-es ami gyors szállítású, min 10 dolcsi értékben. Ha csak 3 dolcsis nem choices, szállítási díjasat egymagában rendelsz, akkor a végén lehet a posta hozza és ráfizetsz kezelési költséget és soká ér ide.Van ilyenem is már [link] Itt most a legelső változat (dekstopon nézve) sata only 7.24 usd. A piros műanyagból is van már nekem, meg csak nvme változatból is. A realtek chipsetesek hűvösebbek, van ahol kiírják azt is milyen. Ennél nem látom. A főoldalon szoktak lenni kuponok is, hogy melyik értékhatárig 1-2-5-10 akárhány dolcsi plusz kedvezményt is lehet kombinálni.
De nekem dobott fel budnle dealesnél is átlátcó házas valamilyet, ott a satát 4.29-ért írja, 7.99 és a mindkettőt tudót. Ezeknél legalább 3 valamilyen bundle deales cumó kell, akár ebből 3 vagy másokkal kombinálva. Sima usb3-as satát 3.49-ért is mutat bundle dealesként. De nem tudok direkt linket. [kép]
-
tlala
addikt
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Az én GMKTec K11-esem 2 db 8GB-os Crucial RAM-mal, és 1 TB-os Crucial SSD-vel érkezett.
-
scream
veterán
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Beelink szerintem ebből a szempontból tök jó, mert csak márkázott (Crucial) NVMe-t és RAM modulokat (2 db - 24/32/64GB opciókkal) rak bele.
-
azbest
félisten
válasz
szarnyasdino
üzenetére
hát, vannak eladók, ahol ssd és ram nélkül is kapni olcsóbban és úgy aztán szabadon lehet választani mi legyen benne
Belföldről véve persze nehezebb ilyesmit.Valószínűleg játéknál vagy esetleg videó renderelésnél jön ki jobban. Netezős, videózós használatkor kevésbé. Az egy modult szerencsére könnyű 2re bővíteni, ha igény van rá.
#1934 Donki Hóte
részben ilyesmi miatt is vettem barbone - ram és ssd nélkül a gépekt, mert nem garantált, hogy milyen márkájú, képességű kerül bele. Meg persze elég konkrét elképzelésem volt, hogy milyen ssd-t és mennyi ramot szeretnék bele, így azt inkább belfölről vettem. Ramnál mondjuk többfélét is vettem direkt a gépekbe, hogy lássan van -e érdemi különbség köztük, nem igazán volt
A ram egyébként eléggé hasonlít valamelyik adatara és samsungra is. Lehet a nyákot ugyanaz a beszállító adja több brandnek is.
Én meg most átestem kicsit a ló túloldalára és a mini pécé mellé régi xeonos szerver masinák is lettek desktop atx és e-atx házban. Elcsábított az olcsó 64GB-os ddr3 lrdimm szerver memória. 512GB került egyik dual procisba belőle. Tudom futatni a deepseek r1 471b modelt rajta, türelmesen
-
Fin10
tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Köszi, GMKtec K8plus-t néztem, de ennyiért berendeltem egy ilyet, külső vga-t úgysem tervezek rákötni. 112e lett a vége, még egy ram-ot rakok majd bele a dual channel miatt.
-
Gabonetta
aktív tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Ez nem 110 körül jön ki?
-
válasz
szarnyasdino
üzenetére
És csak egy tizessel drágább a GMKtec K6. Durva.

Pénzfeldobással tudnék dönteni a kettő között: előbbinek jobb és könnyebben cserélhető a ventije, utóbbinak jobbnak tűnnek a szellőzőrácsai.Egyébként volt már arról teszt, hogy melyik a jobb IGP szempontjából:
- a fenti SoC-os 780M, vagy
- 8700G APU-ban lévő 780M?
Utóbbinak magasabb az órajele gyárilag, illetve jobb RAM-okat is lehet mellé tenni; előbbi meg... hát SoC.
-
kisengi1
tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Kár nekem ma már nem fogadja el a kupont(AFFBS45). Vagy másik kupont kell használni?
-
Lokarson
tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Talán egy 5825u jobb lenne a kisebb fogyasztás/melegedés miatt. Bár az csak ddr4-s, de ez nem gond szerintem.
-
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Ráadásul a Chuwi nem is rossz márka, volt tőlük tabletem, majd laptopom is, teljesen megbízhatóak voltak
-
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Jó kis cuccnak néz ki, a képek alapján két memóriafoglalat van benne és két M2 foglalat is. Akinek ez a teljesítmény elég, annak ez bestbuy vétel
-
hahakocka
őstag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Igen pl a 6650M es gépük sokkal jobb is pl
mint GMCTEK 780M ese persze drágább de mennyivel kb 50-60e ft al. S van már 7840HS es is de a 6900HX es is. Picit persze nagyobb fizikailag na de valamit valamiért 
S akkor a .DE oldalukon kell az EU-ból rendelni náluk? Sok helyen láttam hogy csak így lehet s a német oldalról mert amúgy USA-ból vagy Kínából jön raktárról ki tudja mikor ideérve. Plus minisforumnál ÁFA, Vám van még pluszba ha Budapestre rendelem? Mert ha Kínából hozzák akkor szokott lenni minden mini pc re. -
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Köszi, ez a proci teljesen jó lenne, de ez a kétdobozos kivitel nem jön be nekem
-
uhdpicture
csendes tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Okay. Köszönöm a választ .
-
uhdpicture
csendes tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
GMKtec G3PLUS Intel N150 16GB RAM+ 512 GB SSD Win11 Pro .
A beüzemelésre gondoltam . -
hahakocka
őstag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Azóta is minden rendben nem melegszik stb? Ja s eszembe jutott a majdani 2. PC men (a mini pc n K6 on vagy K8 pluson) akkor lehet hogy simán lehetne 4K tvzni vagy 4K monitorozni filmek és sorozatok esetén (A 780M bírja a 4K youtubeot és filmezést nem? ) és majd jövőre lehet veszek egy 8060S es mini PC t mert az meg jó 1440P gamingre ahogy látom
Most 600e ft GMKTEC nél de 1-1.5 év múlva lehet már jobb áron lesz. -
hahakocka
őstag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
A GMKTEC en dollárban van az ár abban is fizettél? Állítólag nemrég lecserélték a szállítócéget a FEDEX-re. Ismerősöm is csak 4 hónap után kapta meg idén még az előző szállítócég miatt a K6 atját. Igaz lehet USA ból jött . A lényeg hogy EU ra állítsuk ugye? Akkor EU raktárból is jön ugye? EU-s csatlakozókkal
-
hahakocka
őstag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Köszi akkor lehet a GMTEK ről fogok majd de csak majd ősszel. Igaz ott csak 1 év gari van de reménykedjünk hogy sokáig jó lesz legalább 3 évig

-
hahakocka
őstag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Itthon 1-2 év gari ártól függően. Ha 250e felett van3 ha alatta 2 általában. MINI PC k esetén
-
azbest
félisten
válasz
szarnyasdino
üzenetére
elég régi kommentre válaszoltál

Amúgy majdnem minden héten van valami alis akció, ahol árszint alapján hasonló kupon van az ali főoldalán. Most is 90 ezer körülre jön ki például egy gmktec m6 6600h 16/512 gép. Vagy más hasonló (figyelve az eu forrásra). Mindig akció van

-
azbest
félisten
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Robotechnek van jó kis videója róla. Érdemes a 16os ram modul mellé tenni mégegyet, hogyha játszani kellene [link]
A kupon egyébként más gépekhez is jó általános kupon. Arra érdemes figyelni, hogy eu országból küldős árus legyen (a chuwi link például spanyolnak írja)
Új hozzászólás Aktív témák
társtopik: Mini-ITX
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- sziku69: Szólánc.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nothing Phone (3a) Lite – mennyit ér a név?
- Milyen routert?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 238 Ciklus - 88% akku - MAGYAR
- iKing - Xiaomi 14T Pro Titan Gray Vékony, prémium kivitel, nagy kijelző 12/512
- iKing.Hu-Nothing Phone 3a Pro Grey Glyph stílus, 3 optikai zoom 12/256 GB -3 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, az nagyon észrevehető lesz a grafikát használó alkalmazásoknál!
/ 
Keress rá, hogy "usb m.2 ngff sata adapter". Choice vagy bundle deal-es ami gyors szállítású, min 10 dolcsi értékben. Ha csak 3 dolcsis nem choices, szállítási díjasat egymagában rendelsz, akkor a végén lehet a posta hozza és ráfizetsz kezelési költséget és soká ér ide.
Belföldről véve persze nehezebb ilyesmit.