- Út a Korea turistaparadicsomba, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Gombinyó #2104 üzenetére
Családi fotókat évente átnézem, az értéktelen (elmosódott, duplikált stb.) 50 %-át kapásból törlöm, a maradék értékes képeket pedig két különböző hordozóra kimentem és offline tárolom őket
(A múltkor kiváncsiságból megnéztem, a 12 évvel ezelőtt BD meghajtóra mentett képek, videók mind tökéletesen épek voltak, nem volt adatvesztés
Persze már nem használok mozgó alkatrészt tartalmazó vagy optikai biztonsági adathordozót, de jó tudni, hogy az öreg technika is teszi a dolgát
)
-
válasz
Gombinyó #2100 üzenetére
Ez a Dacia Duster vs IFA teherautó összehasonlítása.
Objektíven elég kevés embernek van szüksége arra, hogy 5-6 db 3,5-ös HDD-t rakjon egyszerre egy otthoni hálózat központi gépébe (IFA teherautó).
Két 2280-as SSD pedig egy miniPC-ben is elfér (Dacia Duster), külső HDD dokkolóval pedig 2 db 3,5-ös HDD-t is lehet csatolni hozzá (Duster utánfutóval
).
-
Garsza
veterán
válasz
Gombinyó #878 üzenetére
Igazából 500GB esetleg 1TB nekem simán elég.
Azért gondolkodom ilyen mini PC -n, mert néha szeretném nézni a műholdas beltérim általt streamelt adást. Eddig ezt megtudtam oldani a ruteremen keresztül a megfelelő portok megnyitásával. Mert volt publikus IP -m. De pár hete szolgáltatót váltottam, és azóta nincs publikus IP-m.
De nem tudom még biztosan mj lesz a megoldás, jelenleg még keresem a megfelelőt. -
Gombinyó
őstag
-
azbest
félisten
válasz
Gombinyó #763 üzenetére
amúgy dp porton (és aktív dp-hdmi átalakítóval) 4k 60Hz-et tudnak a 4gentől felfelé intel procik integrált grafikái is. A hdr az persze más kérdés, azt valsz nem tudják ezek a régiek.
Az i5 6th gen procisok jó eséllyel azért boldogulnak a feladattal. Az n100 velük van pariban teljesítményben, a plusz az av1 dekódolás képessége a régebbiekhez képest. Az n100-as kínai cuccoknál nem mind tud hdcp 2.0-át így előfizedtéses tartalom lehet korlátozott felbontású streamingen.
-
Csupati
őstag
válasz
Gombinyó #641 üzenetére
A bekapcs gomb körül van egy tekerő, nálam silent re van rakva, de van amikor piros kakaó progin van akkor sem hangos.
A HDMI verziót nem tudom, de elől lévő Type C tud képet adni.
Igen tud Y : Y : Y formátumot és tud RGB formátumot is, fhd monitorra tud szuper skalazni 4k felbontást. -
-
Csupati
őstag
válasz
Gombinyó #635 üzenetére
Én azt tapasztalom hogy nálam az R7 megbírkozik mindennel az fix, videók alapján elvileg megbírkozik a 4K 60hz hdr10 el az N100 is, de mivel nincs olyanom tekintsd ugy hogy az én véleményem. Aztán késöbb meg ha mégis többre használnád kicsit és kevés akkor megint kereshetsz erősebbet.
-
válasz
Gombinyó #632 üzenetére
AZ N100-ban az UHD Graphics elég a 4K lejátszáshoz (több generáció óta megvan már ez a képességük), a probléma inkább az adott gép implementációja, hogy van-e a PC-n HDMI2.0a, vagy akár HDMI2.0b szabványú csatlakozó.
Sokszor vissza vannak butítva a kimenetek annak ellenére, hogy a benti hardver képes lenne kitolni magából a 4K+HDR-t.Ryzen esetén is hasonló a helyzet, implementáció függő, hogy milyen szabványú HDMI kimenet lesz a gépen.
És a közös tényező mindkettőnél: a szoftver, meg az OS. Windows-nál már összehozható a HDR is, Linuxnál nem vagyok teljesen képben, hogy bekerült-e már a kernelbe a natív HDR támogatás. Eddig még nem volt benne, de mintha nemrég már megtörtént volna ez is.
-
Csupati
őstag
válasz
Gombinyó #632 üzenetére
Hát maga az N100 is elég gyenge de az ,hogy UHD Graphics maga az integrált VGA neve nincs száma, elég sokat elmond, a proci amúgyis csak single channel ramra képes, így elég gyenge a gpu benne 4K rá biztos kevés lesz szvsz. A Ryzen 7 5700U val én Blender ben (szórakozásból) tervezgetek apróságokat és simán megy, a Vega 8 mindenre is elég.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
társtopik: Mini-ITX
- Mini PC
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hardcore café
- Hobby elektronika
- Battlefield 2042
- Borderlands 4
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Asztali PC , R7 5800X , RTX 3090 24GB , 32GB DDR4 , 960GB NVME
- Mini M4 garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- Félkonfig - MSI Z590 PRO WIFI / I7-10700K / 64 GB RAM
- 1440p/4K Gamer PC! 7600X + 3090 + 32 GB DDR5 + 1TB M.2 SSD + 750W Platinum + 360 AIO RGB
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
- DELL WD19S dokkoló + 130W töltő
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 6 14IRH8 - 14" WUXGA OLED - i5-13500H - 16GB - 512GB - Win11 - 2+ év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest