Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- [K2]: AnyDesk átverés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- hcl: Mér' nem mér?
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
imibogyo
üzenetére
"már most máshogy csinálnék, pedig még be sem fejeztem"
Erre mondta egy üzemvezető ismerősöm, hogy mindig az első ötlet a legjobb (mert az legalább elkészül, és nem nyírja ki a sok okoskodás)
Sajna keveseknek adatik meg, hogy a hobbyja legyen a főfoglalkozása, ami még jól is fizet. Fusiba meg az készül ami tud, és nem az amit leginkább szeretnénk
szerk:
Azt az ALU-slim tornyot befejezted végülis, ami a doksik közt van? -
törölt tag
válasz
imibogyo
üzenetére
viperabácsi: köszi, ebből azt szűröm le, hogy csak az absz. csúcskategóriában vannak három slotos hátlappal kártyák

--
imibogyo:
Asszem én megmaradok a 2 slotos verziónál, plusz némi hely, hogy kapjon levegőt a venti, ha az oldallap teljesen zárt.felületkezelés:
meg lehet próbálni a kemény faolajokat, vagy az oldott méhviaszt. Szép sárgás árnyalatot adnak és könnyen felújítható, ha megkopik, megkarcolódik. Sőt, még az ikeás behandla is jól teljesít, és nem is büdös, meg van egészen kis kiszerelésben is! -
viperabácsi
addikt
válasz
imibogyo
üzenetére
Nekem is volt régen fábol házam
Az rétegelt lemezből volt és mahagoni furnér volt ráragasztva -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
imibogyo
üzenetére
Több venti egymás mellett -közel- ugyan azon a fordulaton jár, akkor ilyen "wooom-wooom-wooom" hangot szoktak kiadni, ami gyorsul-lassul a fordulatszámuk lassú változásával. És azért idegesítő mert valamikor teljesen kioltják egymás hangját -nem hallani semmit-, utána 2x hangosabb mint 1 ventivel... ezt bármilyen alacsony fordulaton megtörténik.
Nem tudom 4db-nál miképp alakul a dolog, hogy cifrázza.Az előlap szép lett, az illesztésektől eltekintve.
Fémháló helyett méhsejtes műanyag jól mutatna a kör alakú kivágásokkal:[link]
-
válasz
imibogyo
üzenetére
Talán az oldallapon praktikus lenne 1-1db jobbról és balról is.
(#24596) wopi
Csináltatnod kellene egy PS/2-es táphelyre illeszkedó fémlapot, amin távtartókat helyezhetnél el a paneltápnak megfelelő távolságban, így nem kell megbuherálni magát a házat, bármikor tudsz hagyományos tápot is tenni bele, ha úgy jönne ki a lépés.
Aprón vannak hirdetők, pl. nála érdeklődnék. -
válasz
imibogyo
üzenetére
Most nézem, hogy a Z87E-ITX-hez adott dual band wifi/bt kártyák olyan 8k-körül kaphatóak (+ antenna).
Nem is rossz, csak nem tudom, mivel/hogyan lehet működtetni. Úgy működik-e, mint egy router, vagy csak bekapcsolt állapotban sugároz? Meg milyen szoftver passzol hozzá? -
válasz
imibogyo
üzenetére
Ha a körülményeket figyelembe veszem, nem is rossz eredmények!
Jah, az ITX terjed, mint a vírus! Remélem jön sok szép ház még!
(#24243) Pisztillus
Nálam is simán elviszi a gyári ezt a konfigot.
(#24244) Mercutio_
A proci dobozában sima alu volt, de apróról vettem olcsóért egy ilyen rézmagost.

-
válasz
imibogyo
üzenetére
Ejj, ez nekem már túlzsúfolt lenne, inkább az U3, vagy Q11 felé kacsintgatok akkor.
(#24239) Mercutio_
Ezt mondom én is, i3-ig jó az a rézmagos.(#24240) Pisztillus
Egy 125W-os procit hangtalanul lehűt? Az igen!
Megjegyeztem, ha egyszer lesz rá 5-6k HUF-om, erre fogom cserélni. -
válasz
imibogyo
üzenetére
Ez mind belefért egyszerre az U2-be, Mugen-nel, elfogadható hőfokokkal???

HDD-hőfokokkal sem volt gond?Nem semmi, gondolom legóztál eleget az kábelekkel, mire elrendezted. De akkor lehet, hogy beszerzek egy ilyet, vagy egy U3-at, az én konfigom amúgy is karcsúbb...
A TV-t azért kérdeztem, mert nekem az 1200p 24"-on kicsit szemfárasztó 30-40cm-ről.
-
HookR
addikt
válasz
imibogyo
üzenetére
Például az alábbi Thin mini-ITX lapokon van kivezethető párhuzamos és soros port egyaránt:
- Gigabyte H81TN
- Gigabyte B85TN
- Gigabyte H87TN
- Gigabyte Q87TN -
TomiLi
addikt
válasz
imibogyo
üzenetére
Fehér lesz az az oldal is, csak még nincs kész.

Jól néz ki a matt felület is, gondolkoztam rajta én is, de - számomra - nagyon macerás lett volna pontosan illeszkedő plexit kivágni a keretbe....

Gittelve is lett már, így marad a festés....
(#22449) kisza25 Igen, még nagyon bután néz ki, mert olyan katyvasz az egész.... De remélem majd, ha szép fehér lesz, akkor már jobban fog mutatni...
-
Petrell1
csendes tag
válasz
imibogyo
üzenetére
Csak nem vagyok tisztába a Mo.-i beszerzési lehetőségekkel régóta. De teljesen igazad van. Ki mire akarja használni és mit akar belőle kihozni az alapján kell választani. Na meg a pénztárca... Arról nem is beszélve. Én is csak 1 alternatívát írtam nem akartalak megbántani.
-
Petrell1
csendes tag
válasz
imibogyo
üzenetére
imibogyo teljesen igazad van. Lehet olcsóbban kapni De azért nem kell sok kompromisszumot kötni az ncase m1-el kapcsolatban.
Ahogy elnéztem ebay en 91 fontér lehet itt kapni a Cooltek W1 az ncase m1 lesz 105 font szval árban nem sok különbség van.
De szerintem mikor rá nézel a két házra ncase jobban kidolgozott!
És ma már nincs akadály hogy kis méregzsákot lehessen csinálni belőle mind kettőből.
-
-
TomiLi
addikt
válasz
imibogyo
üzenetére
Az nagyon jó kis ház ami neked van! Nekem is nagyon tetszik, csak kár, hogy hosszabb vga nem fér bele....

Úgy néz ki, hogy intel fronton már nagyon nem lesz szükség a 2.5"-es ssd-kre sem. Szinte mindegyik ITX-en van már m.2 csatoló.
Jelenleg nekem is ITX lapom van, csak még mSata-s, HDD nem lesz a gépben (NAS miatt). Ezzel is egy csomó helyet lehet spórolni az ITX gépeket illetően...
-
TomiLi
addikt
válasz
imibogyo
üzenetére
Nekem sem tetszik. Még akkor sem tetszene, ha csak egy kis netezős gépet szeretnék összerakni (akkor ezt nagy lenne.
Ennél a háznál már csak azok az ITX-et fogadó Lian házak jók, amik majdnem akkorák mint egy mATX ház, ugyanez a felállás, és lehet bele pakolni 5 hdd-t.
Okay, aláírom, abba férnek hosszú vga-k is, csak egy jó pár éve ott álltam értetlenül, hogyha vga-t rakok bele, akkor hogy raknék bele 5 hdd-t, ha még egy odd-t is szeretnék teszem azt... (ugye 4 sata port volt régebben az általános ITX lapoknál)Szerintem az Ncase M1 azért lett (lenne) jó mert ott tényleg optimalizálva van a tér. Nagyon tetszik az elrendezése, kár, hogy kicsit (nekem) túl picire sikerült.
Nekem úgy tetszene, hogy állított alaplap, előtte állítva a PSU, és alul a vga. -
törölt tag
válasz
imibogyo
üzenetére
Nálam egy legolcsóbb, árnyékolatlan dolgozott, igaz csak egy 5670-est kellett kiszolgálnia; az talán nem volt a határon járatva és ezért nem okozott problémát.

A MB fölé visszafordítós fix PCI-E risernek van ennél is magasabb verziója? Bár elég sok hűtő elfér a 49mm alatt -légbeömlővel csatornával együtt is- de még egy 20-30mm jól jönne pluszban.
-
Mercutio_
félisten
válasz
imibogyo
üzenetére
Fülem átlagosnál picit kisebb
nincs különösen audiofil hallásom szerintem, hallgatni flac-t és mp3-at vegyesen szoktam, és most szereztem be egy Invotone HD2000-t, mert a tavaly vett Superlux 681EVO bár nagyon jól szól árához képest, de alig használtam, mert túl nagy és nehéz nekem, remélem a HD2000 szól olyan jól és akkor az EVO megy az apróra.Xonar U1 helyett hasonló árban van valami usb-s hankártya ami jobb, vagy hasonló és van rajta coax digi kimenet is?
-
Mercutio_
félisten
-
imibogyo
veterán
válasz
imibogyo
üzenetére
Kicsúsztam szerk időből.
Természetesen nem arra gondolok, hogy pusztán a számok alapján elviszi-e a rendszert? Mert azt látom, hogy el. Hanem, hogy mindezt egészségesen bírja-e majd a táp és az alkatrészek? Tehát nem fog-e baromira melegedni a táp, nem fog-e nagyon ingadozni a feszültség stb.?
-
Oliverda
félisten
válasz
imibogyo
üzenetére
A DAC-cal nem sokra mennék egy ilyen erősítő mellett.
ceaser: Ja, akkor azért hasonlít kísértetiesen egy autós erősítőre.

-
Pista0001
addikt
válasz
imibogyo
üzenetére
A pico az izmosabb 12 V-os ágon, elvileg szerintem is el kell bírnia 150/16XT-nek. Ha biztosra akarsz menni, akkor megfelelő (stabil 12 V-ot adó) kockával a kiegészítő tápcsatit (ami ugye csak 12 V) bekötheted direktbe. Leírást HookR kisgép építő Logout cikkében találsz.
-
Rick4
félisten
válasz
imibogyo
üzenetére
Az, nincs frissebb. A sztori lényege annyi, hogy egy hete összeraktam egy kisgépet Anyukámnak, oda egy Asrock H61MV-ITX lap ment egy G1620-assal, a régi gépemből megmaradt 2X8GB gskill ram, belepróbáltam, és meg se nyekkent, se egyedül, se együtt, betettem egy Kingston Hyperx blu 4GB-os modult, azzal meg rendben van. Ugyanolyan lapot emiatt az inkompatibilitás miatt nem vehettem magamnak, plusz van it tmég egy PCI-os műholdvevő kártyám amit használnák, tehát néztem mást, mini itx és PCI slot egy helyen keresztezik egymást, lett egy Gigabyte H61N-D2V lap, ebben megy a memória, viszont az LC power 1360mi házzal elszámítottam magam, ugyanis ott nincs hely a PCI slotba rakható kártyának, a kártya hiába LP-s... Hab a tortán, hogy a G2020-as proci nincs a listában, és a biosban nem is látszik az a bclk- ram- cpu táblázat, amelyik mindegyiknél ot van...
Szóval most nem tudom, mi a tuti, ha nincs pci, az csak egy dolog, de házat, meg lapot is kellene cserélnem, ekor meg már eladhatom az egészet ami megvan...
Kapkodás volt, hiányos infókból, gyorsan összerakva.. Bár látom, más is ajánl hozzá olyan procit, amit hivatalosan nem támogat a lap: G2030... No ncomment..
-
Hulot
tag
válasz
imibogyo
üzenetére
Köszi imibogyo,
Szóval vegyek 5000-ért monitort, és hátára rá az ITX gépet! Gondoltam erre, még azt kell kitalálni, hogy fotelben hátradőlve külön billentyűzetet használva, ezeket ölben tartva (mint laptopot) ne bukjon el. Valami változtatható dőlésszögű tartóval. De elég nekem a bill. + monitor az ölemben, a gép lehet mellettem is.
Az írásvetítős részt nem értem. Gondolatom volt, hogy a/egy laptop monitorját szeretném gépre kötni. -
-
F34R
nagyúr
válasz
imibogyo
üzenetére
Ugy ertem hamar kicsi a lap akkor nem lesz elmeretezve a tobbi alaktesz sem, gondolom nem 900d-be illik tenned stb, ezek a hazak azoknak nyitnak teret akik meguntak az atx hazakat es kompromisszumok mellett akarnak epiteni eroteljes "mini" pc-t. En inkabb kihagyom, tj08 vagy ps07 majdnem ebben a meretben mar matx. (nekem mar ok is nagyok ) legyen kicsi mert ugy sem tul sok dolog kell bele. Prodigy-vel meg nem csak egyedul vagyok igy..
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3438, 100% Akkumulátor
- Eladó Samsung Galaxy S21 FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS - 5120x1440 Dual QHD - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nem is rossz, csak nem tudom, mivel/hogyan lehet működtetni. Úgy működik-e, mint egy router, vagy csak bekapcsolt állapotban sugároz? Meg milyen szoftver passzol hozzá?

)
![[link] [link]](http://winnerhun.uw.hu/gondolkodik.gif)