Új hozzászólás Aktív témák

• hoffman_

nagyúr

válasz wdyfys #50187 üzenetére

nagyon komoly vezénylő :) LEGO never dies!

csináltam ma egy L9x65 - L12 GE összehasonlítást (tesztnek nem nevezném), a végén összeszerelésnél lőttem egy képet dedikáltand neked, szerintem díjazni fogod :D

- környezeti hőmérséklet végig egyezett: 21,5°C
    - alul befújásra van egy A12x15 PWM, más venti nincs. az SF600 többnyire passzív terhelve is
    - a tesztek között volt minimum 30-40 perc és szerelés, így kvázi nulla termikus állapotból indultak mindig

az eredmények érdekesek, összességében az L12GE-ben nincs óriási tartalék az L9x65-höz képest. idle mintha kicsit kiegyensúlyozottabb lenne, terhelve 4-5 fok a hátránya az L9-nek. asztalon mindkettő 45-55 között mozog. játék alatt hasonlóan teljesítettek, az L12 picit jobb volt, de az L9 jelentősen hangosabb. validáltam a sok helyen hivatkozott szélzajt is az L9x65-nél, durva valóban a Ghost esetében, hogy 1mm-re van az oldalfaltól az A9x14.

L12 GE, Cinebench R20 2. mérés - 79°C
    L9x65, Cinebench R20 2. mérés - 84°C

az L12 egyértelműen halkabb a B9 ventivel, mint az L9x65 a slim 90mm-vel. utóbbi is egy remek kis hűtő, a korlátlan ram-clearance nagy előnye. viszont az L9a/i verziókkal szemben nincs esélye, azt a plusz pár fokot bőven megéri, hogy alacsonyabbak 2 centivel szerintem. az x65 oda lehet jó, ahol minden fok számít és van 66mm-ed (bár egy C7 is megfontolandó akkor már).

ami nagyon érdekes, hogy az összes GPU hőmérsékletem 2-3 fokkal hűvösebb volt az L9x65 mellett. ram, vrm, gpu egységesen. szerintem az L12 nagyobb súlya és hőtehetetlensége az oka, ha bemelegszik üzemi hőfokra, illetve kevesebb levegő marad sokkal a házban az L12 mellett.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés