Új hozzászólás Aktív témák

• creation

senior tag

Kedves népek, kinek van gondja hasonló még mint nekem?

Adott egy ASRock Fatality Z370 Gaming ITX/ac alaplap, ami szép meg jó, meg rgbLED, mert attól már gémer meg fatality, de...

De egyszerűen nem bírok a ventilátorok sebességállításával. A lapban egy hatalmas hőteremelésű G5400 van egy GB RX570 fan stop rendszerű vga-val egy alsó tápos mATX kuckóban. Az előző lappal, ami egy ASRock B360m Pro4 volt, gyakorlatilag teljes csendben volt a gép. Egyszer egyszer megindult az átszellőztetés, de nem forgott egyszerre minden.

Ha ez kevés lenne, a B360 engedte a DC vezérlést a Z370-ben még véletlenül sincs ilyen. Adatlapon olvastam, hogy automatikusan detektálja a 3/4pin-t, elképzelhető, hogy ha 4pin pwm venti van akkor a pwm-et részesíti előnyben? Másik MSI és AR lapon lehetett választani, hogy DC/PWM szeretném e a ventit vezérelni, itt ilyen sincs...

A cél, hogy 40°C-ig az összes ventilátor álljon, kivétel a ház elejében levő 14-es, de az is csak a min feszen (4V) forogjon.

Eddigi beállításom:
    CPU: 0V 40°C - 5V 45°C - 8V 50°C - 12V 55°C
    Front case: 0V 25°C - 4V 45°C - 6V 50°C - 12V 65°C
    Back case: 0V 45°C - 5V 45°C - 8V 50°C - 12V 65°C
    Upper case: 0V 40°C - 5V 45°C - 8V 50°C - 12V 65°C

Csak én látom ezt idegelőnek, vagy most vegyek mindenhova 3pin ventit vagy kössem ki a pwm pin-t a csatlakozóból (visszadughatóan persze)?
    Nem, nem szeretnék venti vezérlőt venni, akkor inkább építek egyet (ez a végő verzióm).

Ha nem ide illik a kérdésem, akkor tessenek odébbzavarni, erre szakosodott topikba :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés