Új hozzászólás Aktív témák

• DarkByte

addikt

Lassacskán gondolkodom rajta hogy cserélném az immár 8 éve homeserver-ként szolgálatot teljesítő D945GSEJT-emet valami modernebb ketyerére. Leginkább azért, mert már Linux-ból egyre kevésbé van 32bit-es disztribúció. De pl. az x86 miatt a Docker használata is igencsak kilőve.

A DC-DC tápot tartalmazó lapok eléggé eltűnőben vannak úgy látom, és azok is csak a low-end prociknál vannak jelen. De a későbbi minél könnyebb lap cserét figyelembe véve amúgy is inkább dedikált lapot szeretnék következőleg, de nem tudom mit lenne célszerű venni. Pár éve még nagyon javasolta mindenki a PicoPSU-kat a kis teljesítményű gépekhez, de mostanra nem vagyok benne biztos, hogy ez a legjobb választás. Főleg, ha mondjuk nyitva szeretném hagyni a lehetőséget egy kicsit komolyabb több magos proci és 3-4 3,5"-os HDD előtt, 24/7-ben nem biztos terhelnék egy tégla tápot.

Tudnátok esetleg javasolni olyan ATX/SFX tápot aminek kis load-nál (15-50W tartomány között mondjuk) kimondottan jó hatásfoka van, de azért nem kell hozzá bankot robbantani?

(Azon agyaltam hogy a Fractal Node 304 egész jó kis házikó lehetne köv. home server-nek, van benne 6 drive-nak hely, gyárilag ventikkel jön, és egy SFX táp kiegészítve ATX-SFX beépítő kerettel még egész szellősre is lehetne venni a belső kábelezést. Habár, ha VGA nem lesz a gépben, végül is a teljes méretű ATX is elfér.)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés