- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kempingezés és sátrazás
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
A lapok 95%-ka a CPU-ba integrált IGP-vel ad képet. Én már kétszer leírtam, mit tartanék jónak az adott felhasználáshoz. Neked bőven elég lenne még egy sima Dual Core Pentium is, platform függően 1150-nél G3450T, G3460T, vagy 1151-es platform esetén pl. G4400T- Ezek viszik a HD videókat bőven, netezni is simán jók és beérik 35W TDP-vel. Szintén írtam már a panel tápot külső adapterrel és nincs tápventi zaj. A CPU-t meg lehűtöd akár passzívan is, csak a házventi legyen hatékony, de alacsony rpm mellett. Egy 120-as kiszellőzteti 900rpm-en és 50cm-ről szinte nem fogod hallani a gépet. De vannak itt nálam sokkal profibbak, biztos segítenek ők is. Nekem így épül fel a második gépem, szintén netezésre használom.
-
Vesa
veterán
Végülis milyen konfig lesz ez? Mert ha csak netezni kell meg filmezni és elég az integrált VGA, akkor felesleges bele egy kazánt venni. Egy T-s procival és egy SSD-vel az egész konfig megáll 50W-nál VGA nélkül, amit egy teljesen hangtalan (venti mentes) paneltáp is elvisz külső adapterrel.
-
törölt tag
A 120-as-ban nagyobb esélyed van, mert alacsony fordulathoz is tartozhat elégséges légszállítás.
80mm-esben könnyű a rotor ahhoz hogy a leggyengédebb motor, nyomaték ingadozását kiegyenlítse a tehetetlensége, szóval motorzaj elkerülhetetlen.Ezen felül Van/volt pár-féle ventilátor amit kipróbáltam, de közülük egy sem volt, ami bármilyen feladatra alkalmas lett volna, úgy hogy "csendes"-re volt véve a fordulatszáma.
-
Vesa
veterán
Én a helyedben (a felvázolt felhasználást figyelembevéve), egy i3 xxxxT-s processzort tennék bele, mert annak csak 35W a TDP-je. Máris kilőtted a hangos tápot (mivel ez elmegy PicoPSU vagy paneltápról is), Egy jó CPU hűtőventilátor ilyen TDP mellett simán elviszi alapjáraton, ami kvázi hangtalan, és ugyanez igaz a ház ventire is, ha olyan házat veszel, amibe legalább 8cm-es PWM-es ventilátort lehet szerelni. Olyan modellt válassz, aminek a fordulatszáma alapjáraton 6-800rpm-nél nem több. Az én netes gépem is így épül fel, 50cm-ről már nem hallani semmit, néma csend van.
-
HookR
addikt
Barebone PC, ami a házat, az alaplapot és az AC Adaptert foglalja magában. CPU-ról (max. 65W TDP), hűtőről, memóriáról (2db SO-DIMM foglalat), meghajtókról (1db M.2 és 2db 2.5"-es hely) külön kell gondoskodni.
Szabványról lévén szó, a Mini-STX alaplapot és házat később le is cserélheted egymástól függetlenül, illetve most is megvehetőek külön-külön. Az igaz, hogy egyelőre nem túl nagy a választék és talán később sem fog javulni érdemben a helyzet, de a felvázolt igényeknek már most is megfelel. -
Ispy
nagyúr
-
HookR
addikt
Mit szólsz egy ilyenhez? Még a Mini-ITX-nél is kisebb: ASRock DeskMini 110
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- ASRock Z490 PG + I5 10600K DELID CPU + XPG 16 GB RGB DDR 4 memória
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- Kingston KF560C32RSAK2-32 - DDR5-6000Mhz - DualChannel CL32 - 32GB - Led
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest