Új hozzászólás Aktív témák

• ZooLee

senior tag

válasz Patice #21361 üzenetére

Szia,

Én nem javasolok semmit, mert nekem kicsit hobbiszerű dolog lett a NAS-ból, de leírom, hogy mi ment bele, most építettem:

Mindenképpen integrált procis alaplapot kerestem a fogyasztás miatt, végül egy ASRock E350M1-re sikerült szert tenni. Igaz, hogy csak 4 SATA portja van, de mivel van egy Asus U3S6 kártyám, ezért ha szükséges szerintem elég lesz a 6 db port.

Tápnak - nem kicsit túllőve a célon - egy Thermaltake Munich 430-as lett betéve a Bitfenix Prodigy házba. Ez mondjuk kicsit nagyobb lett a vártnál, ráadásul már nagyon idegesítenek a képen nagyon jól kinéző lábak-fülek, viszont a szerelhetősége és az elrendezése verhetetlen. Kapott Bitfenix Spectre ventiket, egy 23cm-est előre, két 120-ast felülre, és egy 120-ast hátra, amit majd egy tölcsérrel a procira irányítok, így arról a kis 40-est kidobhatom. Meg egy Recon panelt még.
    Van még otthon egy Cooler Master Elite 120 Advanced házam is, de abba már kevesebb vinyó fér, de lehet, hogy majd azt is kipróbálom, illetve a shteer által linkelt CFI ház is eléggé beütött nálam a 4+1 vinyóhelyével.

Benne van egy kis 60GB-os 2,5"-os vinyó a rendszernek (OpenMediaVault) bőven nagy, de az OMV alá nem jó a Pendrive/SD kártya, de ez volt otthon.

Tárolásra pedig WD RED vinyók vannak, ezek nagyon beváltak csendesek se nem rezonálnak, se nem halltaszik a fejek zaja. (Volt egy Seagate Barracuda is, na az egy traktor volt hozzá képest)

Az egész nagyon halk, tényleg alig suttog, de ha végignézed, akkor látod, hogy miért nem ajánlom, mert bár nagyon jó, de végül is q drága lett, sokkal olcsóbban is meg lehet oldani, ha kis kompromisszumot tudsz kötni itt-ott...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés