Hirdetés
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Asszociációs játék. :)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Trump vagy Harris
- A KOReader ebook olvasó program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Astra kalandok @Első rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamás88
őstag
válasz BlacKSouL #7270 üzenetére
Röviden:
Szoba antenna: nem a legjobb, mindent befog, még a zajt is, tehát nem lesz 100%-os a vétel.
Lepke antenna: 360°-ban veszi a jelet (visszaverődőket is), bár javasolt a torony felé irányítani az antennát kb. 50-60 km-re jó.
Longper antenna: széles sávú, irányított antenna, tehát mindenképp a torony felé kell állítani, de messzebbről is lehet venni az adást.
Yagi antenna: ugyanaz, mint a longper, de még szélesebb, ezáltal pontosan be kell állítani a torony felé, akár 100< km-ről is be lehet fogni (ez már alkalmas arra, hogy más országbeli DVB-T muxokat is befoghassuk, pl. Szlovákia, Ausztria, stb...).[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
Ezek sima szélessávú antennák, mint a régiek csak ráírták „digitális" feliratot.
A 40dB erősítést jelenti, de nem a nyereséget ami alig 1-3dB, míg az azoknál a nyereség van jelölve.Kültéri lesz a nagymamánál a legjobb.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
frovery
senior tag
válasz BlacKSouL #7273 üzenetére
Ne vedd meg egyiket sem. Ezeknek szinte nulla a nyereségük és a bennük rejlő erősítő is nagy zajszintű.
Én mindenképpen egy yagi antennát javasolok tetőn kivülre rakva, erősítő nélkül. Ha akadozna a jel vagy néha bekockázna, akkor javaslom utólag az erősítő beépítését.
Közepes Yagi antenna
Gyertya erősítő
Ezt kizárólag utólag ajánlom. Ehhez viszont nagy valószínűséggel kelleni fog egy tápfeladó is, mert az erősítőnek kell minimum 5 V, amit a legtöbb tv nem ad ki. Set top boxok viszont igen.
Tápfeladó[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz BlacKSouL #7275 üzenetére
Az antennánál szerepel, hogy F-csatlakozás, ami a talán legpraktikusabb, könnyen szerelhető később is, szükség esetén, ha például gyertyaerősítőt akarsz beiktatni.
Értelemszerűen közvetlen megy rá a koaxiális kábel, az antenna ilyenkor tartalmazza a 240 / 75 ohm szimmetrizáló balunt is. Ezt abból is kehet tudni egyébként, amikor egy antennánál nem közlik az F-csatlakozót (mert mondjuk nincs is), de említik a 75 ohmot, ilyenkor a koax. közvetlenül beköthető, balunt tartalmaz.
A tápfeladót jól írtad, már ha ha tényleg biztos vagy benne, hogy a TV nem tudja táplálni. Itt az utóbbi nekem legalábbis mindenképpen szimpatikusabb megoldás, nem kell egy folyamatosan melegedő (energiafogyasztó - bár nem túl sok) adaptert külön alkalmazni + vezetékgubanc.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
frovery
senior tag
Előttem már jól leírták. Ezekben az antennákban benne van a balun áramköre és legtöbbször F csatlakozós.
Ilyen kell az antennához
Ha a gyertya erősítő mégiscsak kellene, akkor azt utólag is be tudod kötni. Antennánál az F csatlakozót kitekered. Ezután a gyertya erősítőt rátekered az antenna F csatlakozására, majd ezután visszatekered a koaxodon lévő F csatlakozót. Tehát semmit nem kell akkor blankolgatni csak szétteker, ráteker és ráteker.[ Szerkesztve ]
-
frovery
senior tag
válasz BlacKSouL #7278 üzenetére
Így blankold meg az antennánál a koaxot!
F vízzáró hüvely
Ezt blankolás előtt húzd rá, majd az F csatlakozót tekerd rá.Nyugodtan tedd a fémcsőre az antennát, nem lesz gond. Irányérzékenyek a yagi antennák, tehát pici tekergetésekkel állítgasd amíg a jelszinted stabil nem lesz.
[ Szerkesztve ]
-
GIhe
tag
Azért egy jó koax kábel se árt .A régi kábel miatt lehet rossz vétel is !!!
Tri-Shield 3x árnyékolású -
frovery
senior tag
válasz BlacKSouL #7497 üzenetére
Ezt a különbséget a fejlesztők kiméricsgélik. Tehát minden típushoz, márkához a fejlesztők csinálják a mérések alapján. Hogy mi a különbség a két variáció között, azt csak úgy lehetne látni, hogy egy hurkos antennára csapos elemeket rakna az ember.
Tetőn kivűlre akkor érdemes rakni, ha belül észrevehető a gyenge jel. Sok esetben elegendő tetőn belül az antenna, sok esetben viszont akadozhat főleg esőben az adás. Ilyenkor érdemes kirakni egy árbócra.
Csakis tesztekkel tudod ezt kipróbálni. -
Kernel
nagyúr
válasz BlacKSouL #7504 üzenetére
A rézhez nincs köze, csak simán rászorul a menet a külső részre, ahol fontos a fémharisnyával való érintkezés is. Ezért vannak különböző átmérőjű F-csatlakozók, hogy lehessen választani rávalót. Normál igénybevételre ez tökéletesen megfelel, nincs hátránya a préselt csatlakozókhoz képest. Legfeljebb azzal könnyebb nagy tételben dolgozni.
Az általad linkelt koax. dugó nekem mondjuk nem annyira szimpatikus, kicsit érdekes beletalálni a közepébe, vagy épp kiszámítani az optimális blankolási hosszat, hogy pont beérjen, ameddig kell. Ügyfeleknél összefutottam már bizonytalanul érintkező példánnyal.
Tisztább ügy ennél a külön F-csatlakozó + becsavarható dugó.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
darvinya
titán
válasz BlacKSouL #7535 üzenetére
Szia
Már csak azt nem tudom, hogy a digitálisban miért nem találta meg a TV2-t és az RTL Klubot, mikor az M1 digitálisban is, és analógban is meg lett
Mert digitálisban csatorna MUX-ok vannak.
Azaz 1 mux alatt több csatorna van, de nem végtelen számban.
Esetedben a RTL Klub és Tv2 másik mux-on van amit nem fog az antenna rendszer.Ezek a csatornaszámok fixek, és a tv-ben nem lehet adott csatornaszámra állítani? …
Samsung F4000-es …A csatorna számot tartalmazza a digitális jel.
Egyes Tv-k és STB-k engedik a csatorna szám szerkesztését.Nekem Samsung B530-as is van és az engedi a csatorna szám szerkesztését, törlését.
Valószínű a tied is engedi.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
válasz BlacKSouL #7537 üzenetére
Elsőre nincs találat akkor nem jól van beállítva az antenna vagy kevés.
Az hogy neked nem kell bizonyos mux.
Mert nincs kártyád, attól még az adott mux-on van ingyenes csatorna.pl: Bp-i mux-on lévő kiosztás műsor csatorna
Mux A= M1, M2, Duna, Duna W., MTVA infó
Mux B= Pro4, Viasat3, Prizma Tv, MuzsikaTv, Universal Chanel, Comedy Central, Minimax, Cartoon Network/TCM, Spektrum, History, Sport1, Sport2, Dorcel Tv
Mux C= RTL Klub, Tv2, Euronews, Infó csatorna, HBO, National Geographic, AXN, Film+, Cool, Sportklub, Fem3, Disney Chanel, HírTv, ATV, Privat SpiceEzek a kártyás csatornák
Ha ezek nem kellenek, és van lehetőség a törlésre, akkor törlöd a listáról.
Digitális csatornánál nincs bekapcsolva a LCN?
[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Kernel
nagyúr
válasz BlacKSouL #7535 üzenetére
Samsungnál a távszabályzó "Tools" gombját kell megnyomni, ott lehet rendezgetni a digitális csatornákat, amennyire én emlékszem. Digikábeles adókat ott szoktam átpakolni a kívánt pozíciókba, amikor némelyik ügyfelem nem tudja beüzemelni az újonnan vásárolt TV-jét és emiatt TV-szerelőt hív.
Analóg csatornák hangolását nem is lenne fontos kiválasztani az elején, de ezt már te tudod, hogy minek az neked. Legalábbis, ha majd a rendes antennával bejön a másik multiplex is.
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz BlacKSouL #7540 üzenetére
Lehet, ez az a fajta, ahol én is csak úgy tudtam megoldani, hogy kedvenc listát kellett kreálni, ami igény szerint rendezhető, valamint több lista is létrehozható. Előbb nem jutott eszembe, hogy volt ilyen eset is.
-
BlacKSouL
addikt
Nos, Iskra dtx 48 felszerelve egy darabka vasrúdra, bekötve szépen immár koaxra, belőve többé-kevésbé Kékes felé (azóta nem volt látható a köd/felhő/eső miatt), csatornák belőve, most már szépen megy a tv2, ertéel is, jelerősség olyan 60-70 körül, minőség 100. Lehet ezen még javítani, ha végre kilátok a cserepeken át a hegyre, és a magasságot is be tudom lőni, mert egyelőre szerintem úgy Mátraalmás környékére néz a cucc
Na meg 21-én áthangolni a csatornákat, mert ugye át kell. De az már 4 gombnyomás.
Hozzáteszem a régi 30 éves antennákkal, egyik UHF, másik VHF, külön két árnyékolatlan Lecherrel, padlásajtón át, kacskaringósan levezetett, ajtó sarkába becsípett, 5 méter hosszon 10 méteres vezetékkel, csatlakozóban közösített rendszerrel, vagyis az antennaszerelők rémálom horror kivitelezett megoldásával simán akadás nélkül bejött a két kereskedelmin kívül a többi.Viszont a csatornák sorrendjét továbbra sem tudom megváltoztatni, átnevezni nem lehet, átszámozni nem lehet, kedvencekben lehet sorrendezni, de a sorszám marad, tehát a számot nyomva a szolgáltató által meghatározott számú csatorna jön be. LCN-re vonatkozó bárminemű lehetőség nincs a tévén. Se információ, se állítási lehetőség.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
-
frovery
senior tag
válasz BlacKSouL #8291 üzenetére
Jók a logper antennák is de én megmernék kockáztatni egy lepkét. Lakótelepeken a házak takarásában azért jobb, mert nagy a nyílásszöge és a visszavert jelekből profitálhatsz. Azokhoz is lehet kapni erősítőt, amit utólag javaslok csak.
Nagy lepke
Erősítő lepkéhez
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest