Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Trump vagy Harris
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Astra kalandok @Első rész
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Ha most váltanék Mindig TV-re,milyen set top box-ot lenne érdemes venni?
Fontos lenne,hogy egyszerre több műsort is tudjak felvenni.
Milyen antennát kellene venni?
Milyen HDD-t kellene vennem,amire tudnék műsort rögzíteni?
Az sem hátrány,hogy az se legyen neki gond,ha előfizetnék előfizetéses műsorokra.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
-
Kezdő vagyok
őstag
Nagyon okosnak tűnik az Amiko,de úgy látom,hátránya,hogy belassul,ha jól látom,Full HD adásoknál.
Ha a WayteQ HD90CX-t nézzük,az is belassul?[ Szerkesztve ]
-
Kezdő vagyok
őstag
Lehet,hogy jobban járnék 2 darab beltéri vételével,egymás után felfűzve?
És azt veszek fel,amit akarok. -
Kezdő vagyok
őstag
válasz Kezdő vagyok #5434 üzenetére
Milyen beltérik most az ajánlottak?
Ha kódolt műsorra is kellene? -
Kezdő vagyok
őstag
Köszi a válaszokat!
Tehát milyen set top box-okat javasolnátok? -
Kezdő vagyok
őstag
És a felfűzés dolog gond-e?
Köszi a segítséget! -
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Hol találok a neten olyan tesztoldalt,ahol set top box-okat tesztelnek?
Amelyeket találtam,az mind régi teszt. -
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Eddig azért hallgattam,mert halogattam a box vételt.
Jelen pillanatban melyek az ajánlott vételek?
Elvárások lennének:szép kép és hang,amit felveszek vele HDD-re a számítógép is gond nélkül le tudja játszani,illetve jó tunere legyen.
Ki mit javasolna?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Kezdő vagyok
őstag
válasz Kezdő vagyok #5925 üzenetére
Rossz volt a link:
[link] -
Kezdő vagyok
őstag
Vajon ez jó-e kódolt adások számítógépen megjelenítésére?
[link]
Hiszen az Alcor HD1800 ezt tudta. -
Kezdő vagyok
őstag
-
Kezdő vagyok
őstag
Az lenne a kérdésem,hogy a COLUMBIA THD 2500,és a WayteQ HD90CX felfűzhető-e Scart-on keresztül?
Úgy látom,az Alcor HD1800-as továbbítja a VCR Scart-ba kötött videó jelét,ha ki van kapcsolva a box.
Milyen 2 Scart aljzatos boxok vannak még forgalomban?
Melyiknek milyen a képe?
Melyek a gyenge pontjaik? -
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Túl vagyok a box vételen,megosztanám tapasztalataimat(persze,ha valakit érdekel).
Ezt vettem:
[link]
Nagyon jó tunere van,amikor egy digitális vevővel rendelkező TV-n nincs jel,a Strong még vígan ad képet.
Rendkívül könnyen kezelhető a menüje,könnyen el lehet benne igazodni.
Első bekapcsolásnál szinte adja magát,hogy mit kell csinálni.
A távirányítója viszont csak úgy hajlandó kommunikálni a Stronggal,ha szinte teljesen a készülék felé fordítom.
Képminősége jó.
Kódolt adásokat sajnos csak kártyával tud visszajátszani,ha felvettem pl.pendrive-ra.A másik doboz,amit vettem,egy Golden Media HD,ennek csodás képe van,a Strongot is felülmúlja.
A Strong sötétebb és kontrasztszegényebb képet ad.
Csatlakozás terén bőven el van látva csatlakozókkal:Scart,RCA,YUV kimenetek(utóbbiban nem vagyok biztos,hogy ennek hívják-e).
Kódolt adásokat felvétel után kártya nélkül is megjelenít,számítógépen is gond nélkül lejátszható.
Időzítője okosabb a Strongénál,példaképpen:lehet csinálni hétfőtől péntekig terjedő időzítést is,pl.ha egy szappanoperát szeretnénk felvenni.A média lejátszó funkciója nagyon gyenge,pendrive-ról csak MP3-at sikerült eddig lejátszatnom vele,szemben a Stronggal,ami ennek pont ellentéte:mindent lejátszik.
Tunere a Golden Media-nak gyengébb,mint a Strongnak:gyengébb jelnél a Strong jó képet ad(hibamenteset),a Golden Media meg semmit sem.A kettő együtt szerintem jó párosítás(ami az egyiknek hibája,az a másiknak erőssége).
Szubjektíven a Golden Media menüje jobban tetszik,szebb,és rengeteg beállítási lehetőség van benne.
[ Szerkesztve ]
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Ez mennyire jó gyenge jelnél?
[link][ Szerkesztve ]
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Tesztelem a boxaimat,és egyre jobb véleménnyel vagyok a Strong SRT 8903-ról.
Zivatar idején a Golden Media nem adott képet,mialatt a Strong gond nélkül vette a jeleket.
Létezik egyébként,hogy hibás az adás,mármint adóoldali hiba van?(Nem zivatar idején gondoltam.)
Antenna szerelő ismerősöm mondta,hogy előfordul,hogy túl nagy a BER érték,ezért néha darabosodik a TV2 és RTL Klub képe.[ Szerkesztve ]
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Az A,B,C Muxokat régebben valaki linkelte,pontosan melyik adókat tartalmazzák.
Tudjátok esetleg,melyik ez az oldal?
Már egy ideje keresem. -
Kezdő vagyok
őstag
Kernel: Köszi!
Ha abból indulok ki,hogy pl.adott egy videó,aminek az RF modulátora állítható.
És RF-n szeretném nézni a videó képét.
Keresek egy csatornát,ami teljesen üres,nincs rajta semmiféle távoli,gyengén vehető állomás,csak"szemcse" van.
De közvetlen mellette(alatta és felette)van valami gyengén működő adó(természetesen analóg adó),hiába hangolom oda a videót,arra a frekire,hogy ott"adjon"a TV-nek jelet,az valami okból kifolyólag nem lesz teljesen zavarmentes.
De ha olyan helyre hangolom,ahol közel és távol semmi adó sincs,jó lesz az RF modulátor jele.
De mondom,ne legyen igazam,én is azt kívánom.Az is igaz,hogy ez már digitális technika,elismerem.
[ Szerkesztve ]
-
Kezdő vagyok
őstag
Így van!
Lenne egy kérdésem:
Adott a Golden Media HD,van 2 Scart aljzata,egy a videónak,egy a TV-nek.
A VCR Scart aljzatába egy merevlemezes DVD író van kötve,hogy a DVD lemezeimet le tudjam játszani+a Golden Mediáról fel tudjak venni.
A TV Scartba egy képcsöves TV Scart kábelét csatlakoztattam.
Ha veszek fel a merevlemezessel a Golden Mediáról(AV1-en keresztül),a képben úszik valami más,alig láthatóan,de úszik.
Néha pár pillanatra az egész kép kékes árnyalatú lesz,ritkán,de előfordul.
Ez csak a felvételen látszik.
A GM(Golden Media) képe kifogástalan a TV-n keresztül.
Ha a GM bekapcsolt állapotban van,és a merevlemezes felvevővel játszok le valamit,ami a HDD-n van,megint valami úszó képet látok,néha piros árnyalattal.
Ha a GM ki van kapcsolva,a merevlemezesnek tökéletes a képe.
Ez mitől lehet?Ezt a hibát úgy küszöböltem ki,hogy a GM RCA kimenetét rácsatlakoztattam a merevlemezes RCA bemenetére,ekkor minden tökéletes.
Így veszek fel a GM-ről.[ Szerkesztve ]
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz darvinya #6278 üzenetére
Szia!
Ha van benne felfűzési lehetőség(Scart loop),miért nem jó átjátszónak?
Pont úgy van,ahogy írod,a merevlemezes jele átmegy a GM-be,GM-ből a TV-be.A DVD felvevőnek is van 2 Scart aljzata,egy a videónak,egy a TV-nek.
A GM-nek is van 2 Scart aljzata,egy a videónak,egy a TV-nek+még RCA kimenete is van(erről tudok felvenni hibátlanul a GM-ről a DVD felvevőre.[ Szerkesztve ]
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz Kezdő vagyok #6315 üzenetére
Az szokatlan nekem,hogyha készenlétben van a GM,minden oké,ha be van kapcsolva,jönnek az úszásos problémák Scarton.
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz darvinya #6318 üzenetére
Oké.
Már csak a dolog technikai részére lennék kíváncsi,mármint ez a Scart felfűzés miért kivitelezhető egy 2 Scart aljzatos HDD/DVD felvevőn,és miért nem egy 2 Scart aljzatos Set Top Box-on?
Mi benne az olyan bonyolult?
+1 extra kérdés:
Tegyük fel,hogy adott még 2 darab videómagnó is(mindkettőnek van 2 Scart aljzata)+a GM,és a HDD/DVD író is.
És van egy olyan TV(képcsöves),melynek egy Scart aljzata van+1 RF bemenete.
Ezeket hogyan lehetne úgy csatlakoztatni,hogyha bármelyik készülék képét szeretném látni,az megoldható legyen?
És úszásos gondok ne legyenek?
És ne kelljen állandóan a kábeleket ki/be húzgálni?[ Szerkesztve ]
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz darvinya #6323 üzenetére
Elolvastam a válaszodat,de nekem még egy valami mindig nem egészen tiszta.
Vegyük azt az esetet,amikor van egy video, van egy HDD/DVD,és egy TV.
A felfűzés így menne:videó--HDD/DVD---TV
Felveszem mondjuk a TV2 műsorát videóval,de úgy,hogy ezt a jelet a HDD/DVD felvevő VCR Scart aljzatáról veszem,amely jelet a HDD/DVD saját tunerétől nyerek.
A videó(tegyük fel)ad kapcsolófeszültséget a HDD/DVD felé,így látom a képét a TV-n.A felvétel képét itt is visszaküldi a felvett adásra?
Itt is jelentkezni kellene az úszásos jelenségnek?
Nem vitatkozni akarok,csak nem értem a dolgot."De ilyenkor ne akarjunk egyszerre videót és DVD, GM-et nézni, mert 1 csatornán, csak 1 jel vihető kifelé"
Ez teljesen egyértelmű,nem is erre az esetre gondoltam.[ Szerkesztve ]
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz Kezdő vagyok #6324 üzenetére
+1 kérdés:
GM->DVD->VCR1->VCR2->Tv esetben a GM képe nem romlik,hogy ennyire "távol"van a TV-től? -
Kezdő vagyok
őstag
válasz darvinya #6327 üzenetére
Na,most értettem meg,köszönöm!
Más:azért visszalépésnek érzem a Mindig TV-t,mert tegyük fel néznék egy műsort,egyet felvennék,plusz még egyet egy másik készülékkel megint felvennék(mert ugyanabban az időben adják):szóval analóg világban ennek kivitelezése jóval egyszerűbb volt,mint most.
Van erre valami jó megoldás? -
Kezdő vagyok
őstag
válasz darvinya #6329 üzenetére
Nekem sem a GM-mel,sem a Strong-gal nem sikerült egyszerre két adóról felvennem,pedig azonos muxon belül voltak.
Tudnál ilyen boxokra példát mondani?"Vagy olyan típusú STB ami nem csak 1 Dvb-T modul van, hanem 3 és akkor nincs korlát és annyit felvételt indítasz egyidőben amennyit elbír a processzor.(ez általában mux-onként 16, de ez 3 különböző mux esetén 4/mux-ra csökken)"
Erre is szeretnék példát kérni. -
Kezdő vagyok
őstag
válasz Kezdő vagyok #6063 üzenetére
Kedves fórumozók!
Szeretném helyesbíteni a régebbi hozzászólásomat:
Mint írtam,vettem egy Golden Media HD készüléket,és azt írtam róla,hogy sokkal jobb képminőséget ad,mint a Strong SRT 8903,amit szintén most vettem.
Mivel a Strong képét több készüléken felfűzve néztem meg csak(mármint Scart-on keresztül),és úgy hasonlítottam össze a Golden Media-val,a sok felfűzés következtében nem csoda,hogy a képe rosszabb lett,mint a Golden Media-é,ami közvetlenül a TV-hez kapcsolódott Scart-on keresztül.
Csináltam felvételt egy merevlemezes DVD íróval mindkettő képéről,úgy is,hogy fel volt fűzve a Strong,úgy is,hogy RCA kábellel közvetlen összeköttetést kapott a Strong a merevlemezes DVD íróval,és úgy is,hogy a Golden Media közvetlen összeköttetésben(RCA csatlakozás)volt a merevlemezes DVD íróval.Lényeg:a Strong SRT 8903 képe kifejezetten szép és nagyon versenyképes a Golden Media HD-vel szemben,mely utóbbi képe világosabbnak és kontrasztgazdagabbnak tűnik a Strongéhoz képest,VISZONT OLYAN ÓRIÁSI KÜLÖNBSÉG,mint írtam,nincs a két box között képminőség tekintetében.
A korrektség érdekében módosítottam a hozzászólásomat,hogy senkit ne tévesszek meg.
Elnézést szeretnék kérni mindenkitől a pontatlan tesztem miatt. -
Kezdő vagyok
őstag
válasz szabonagyur #6385 üzenetére
Akciós,a TV-ben is hirdetik,ha jól emlékszem július 15.-éig kódolatlan az AXN.
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Van-e esetleg olyan,hogy DV HDMI átalakító kábel?
Össze lehet-e így kötni egy DVD/HDD felvevőt a set top box-al?Más:ezt nem értem.
Fel van fűzve a Strong utána VCR1 utána VCR 2 majd DVD/HDD író.
A felfűzés után a kép jó,viszont ha fel szeretnék venni a Strongról(a HDD/DVD írót AV2 állásba teszem),a kép bordós árnyalatú lesz és sötét.
Mi lehet a gond?[ Szerkesztve ]
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz Kezdő vagyok #6438 üzenetére
És csak akkor ilyen a kép,ha AV 2-n nézem.
Strong,HDD DVD-VCR1-VCR 2 kötésnél mi változna meg?
Az a bajom,hogy pont a legjobb képminőségű dolog van a legtávolabb a TV-től...[ Szerkesztve ]
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz darvinya #6444 üzenetére
Másolás védelem kódolatlan adónál?????
TV-2-ről vettem fel.
RCA-n nem megy át a másolás védelem?
Mert azzal nincs ilyen gond.
Megmondom őszintén,megkedveltem ezt a HDD/DVD írót,ha van benne HDD,hát kihasználnám+roppant kényelmes,hogy a felvett anyagból pillanat alatt ki tudom venni a reklámot.
De ha így haladunk,pendrive-s felvétel fog következni.[ Szerkesztve ]
-
Kezdő vagyok
őstag
Oké,hogy szürkül a kép.De miért lesz bordó árnyalatú?
Lásd fentebb. -
Kezdő vagyok
őstag
Akkor csak azt mondjátok meg,érdemes-e olyan Scart kábelt csinálnom,amelyiknél gyakorlatilag csak a sima videó és audió jelek vannak bekötve?
És azt kötni rá a Strongra.
A Strong pedig így lenne összekötve a videókon keresztül a HDD/DVD írón át a TV-vel.
Mert RCA-n keresztül gond nélkül vesz fel róla a HDD/DVD író.
Ha van valami védelem,annak az RCA-n is jelentkezni kellene szerintem.[ Szerkesztve ]
-
Kezdő vagyok
őstag
Tehát a Strong set top boxot rákötöttem a HDD/DVD rekorder VCR2 Scart aljzatára,így az AV 2-re kapcsolva a HDD/DVD felvevőt,lila a kép.
A TV-vel való összeköttetésben pedig olyan Scart kábelt használok,mely nem teljes bekötésű(az RGB jel akarattal nem megy ki rajta,mert RGB-n nem tetszett a TV képe,természetellenesnek hatott,túl színes volt.) -
Kezdő vagyok
őstag
válasz Kezdő vagyok #6483 üzenetére
Ja,és azért nem használom az RCA-t felvételre,mert úgy van kialakítva a Strong hátulja,hogyha a Scart be van dugva,az RCA egyik kábele alig-alig fér el a Scart mellett(esetleg,ha erőszakoskodok vele egy picit,de akkor meg az RCA kábel látja kárát,mármint az egyik dugója nagyon odanyomódik a Scart dugóhoz.)
Vagy az lesz a megoldás,hogy ha a Stronról szeretnék felvenni,mindig átkötöm a kábelezést.
cigam:tehát ezt próbáltam ki:
"De tegyél egy ellenpróbát, a strong scart-ját dugd össze közvetlenül a DVD-vel. Ugye akkor is jó lesz a felvétel?!"[ Szerkesztve ]
-
Kezdő vagyok
őstag
A probléma megoldódott!
Mint említettem,volt egy olyan Scart kábelem,mely nem teljes bekötésű.
A 2,4,6,8,20,1,3,17,19,21 pontok voltak bekötve rajta.
Gyakorlatilag elővettem egy 21-es bekötésű Scart kábelt,és egyesével kitéptem a többi láb bekötést.
Sikerült egy olyat is kitépni,melyet nem kellett volna.
Azt visszaforrasztottam.
Két kérdés:
ha nem jó helyre forrasztottam volna vissza,gondolom,észrevenném valahogy(vagy kép,vagy hang nem lenne,gondolom én.)?
Maradt egy picike úszásos jelenség(ez eddig is megvolt,csak a bordó képen).
Ezt ki tudom-e még valahogy küszöbölni?
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a hozzászólását és építő jellegű segítségét![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Windows 11
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Politika
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A55 5G 128GB Awesome Ice Blue, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, Kék, 1 Év Garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 5th gen., I7-7600U, 16GB RAM, 128GB M.2, FHD, 2 év garancia, Áfás számla!
- LG 32UN880-B 4K Ergo Monitor! 32"/UHD/IPS/HDR10/DCI-P3 95%/Freesync-G-sync/Type-C/Mac kompatibilis!
- AppleCare + biztosítás, aktiválástól számított 60 napos vagy új készülékre!
- AppleCare + biztosítás, aktiválástól számított 60 napos vagy új készülékre!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest