Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HofiZoli
senior tag
válasz Ace Ventura #2850 üzenetére
A tv-hez nem adtak? A tv irányítójával tudod váltani a hangot
A hozzászólás elolvasása kizárólag erős idegzetű fórumozóknak ajánlott! A hozzászólás elolvasásából adódó esetleges fizikai és szellemi károkért a hozzászóló nem vállal semmilyen felelősséget!
-
Ace Ventura
addikt
válasz HofiZoli #2851 üzenetére
Jah, értem, akkor tehát a tv távirányitóján található gombbal lehet váltani.....
Eszembe sem jutott
Ha viszont stb-ot kérek, akkor ahhoz van távkapcs, és azzal irányítom?[ Szerkesztve ]
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Watt25
veterán
válasz sirarcheer #2853 üzenetére
Olyan szempontból lehet csak fontos az antenna, hogy attól, hogy közel van az adó, a szobaantennáknak bekavarhatnak a környezeti zajok. (WiFi, mobilteló, ilyesmik.) Tehát néha bekockásodhat a kép. Ha ez nem gond, akkor bármilyen antenna jó lehet.
Dekóderekben nincsen tapasztalatom, de a fórumhozzászolásokat nézve, sok embernek van Wayteq.Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
sirarcheer
senior tag
Köszi.
TSReadernél melyik modult kell választani a listából?
Mekkora értékeknek kell lenniük hogy a szoba antenna biztos jó egyen?Beszéltem ma a mindigTV-s ügyfélszolgálattal, hogy mi van ha költözöm előfizetés közben.
Azt mondta csak be kell jelenteni ( email, telefon) és minden OK.
Meg azt javasolja hogy havonta fizessek mint egyben az egészet, de az nekem nem tetszik, mert Ők még nem küldik elektronikusan a számlát ami nekem nem jó.Megnézte a lefedettséget és azt mondta hogy csak tetőantennával fogható a vétel.
Mondtam neki is hogy de egy USB-s kis szar antennával bejön az alap csomag. A családi csomaghoz kell tető antenna? - Válasz: azt nem tudja ki kell próbálni.Szóval sokat segített.
[ Szerkesztve ]
PSN: sirarcheer
-
azbest
félisten
válasz sirarcheer #2857 üzenetére
Attól hogy nem tudod nézni, még valamilyen programmal ki tudod próbálni hogy jó -e a vétel a B muxon, attól függetlenül hogy kódolt az adás és nem tudja mutatni még ki szokták írni a programok a százalékot
-
Watt25
veterán
válasz sirarcheer #2857 üzenetére
DVBTBDASource.dll
Signal minél alacsonyabb legyen (akár negatív.) (És ne nagyon ingadozzon.)
Quality lehetőleg 100% legyen. (Szintén ne ingadozzon.)
Continuity errors és TEI lehetőleg 0 maradjon. (Ha fél óránként ugrik, az nem olyan vészes.)
Ezeket mindhárom MUX-nál le tudod ellenőrizni, nincsen köze a kódoláshoz.[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Flashget
félisten
Száva utcai adótól kb. 2km-re vagyok tiszta rálátással panel lakás 8. emeletén mezei noname szoba antennával, jelszint a samsung D6500 szerint 100% ír az extracsomagra is. Ráadásul nem is a Száva utca felé néz..létezik olyan hogy a másik panel házról verődik vissza a jel?
ezen beírás alapján kezdtem el játszadozni a "nyolcassal" ami vízstintesen volt. Úgy 80%-ot mutatott. Most 12:35 óra állásban vanRealme GT Master Edition
-
HofiZoli
senior tag
válasz Flashget #2863 üzenetére
Ugyanilyen tiszta rálátással vagyok a Hármashatár-hegyre csak kb 4 km (pesti oldal dunapart). Erkélyre kivezetett, lecsupaszított koax-szal 100% a jelerősség, 0 a bithibaarány az összes ingyenes csatornán. (A kódolt csatornákra is ennyit ír, csak ugye azt nem látom)
[ Szerkesztve ]
A hozzászólás elolvasása kizárólag erős idegzetű fórumozóknak ajánlott! A hozzászólás elolvasásából adódó esetleges fizikai és szellemi károkért a hozzászóló nem vállal semmilyen felelősséget!
-
-
darvinya
titán
válasz bolcsodal #2855 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.(bbbocs)
Akkor az AH is tehet erről, de jelezétek a WayteQ[info@wayteq.eu] email címen, mert nekem nem hisznek és nem akarnak egy javítást csinálni.
Ez a hiba abba lehet néha bosszantó mikor EPG miatt nem jól vesz fel.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
azbest
félisten
válasz darvinya #2866 üzenetére
Valószínűleg arról van szó, hogy változtatgatják a műsorok kezdési idejét és ettől vannak zavaros és rossz adatok. Úgy tűnik, hogy a korábban kapott infók és az új infók keverékéből vannak a problémák. Ilyet számítógépes lejátszóprogramokban is látni. Erre szokták azt mondani, hogy a készülék áramtalanítása tudja törölni az epg adatokat. Nem tudom egyáltalán támogatja-e az epg az adatok frissítését, vagy mindenütt gondot okoz ez.
[ Szerkesztve ]
-
fradi81
veterán
Hello, mi is az antenna koax-usb dvb-t átalakító neve ebayen?
moto g72, Ninebot d28e
-
bb.bocs
őstag
nem hogy javult volna az adás, még romlott is. még többet megáll és kockásodik. eddig nem volt ennyi gond vele. azt hiszem elfelejtem az usb s vételt, és a ca modulosnál kell maradnom sajnos az legalább hiba nélkül megy
-
darvinya
titán
Nem.
Ez már nyári időszámítás előtt jelentkezet.
Az infoban rendesen jeleníti meg és csak egyszer jelentkezik a hiba.
És ismét utalok az írásra.Probléma ott van, hogy maga wayteq nem hisziel és csak a szervizbe cipelést tartja járható útnak.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
bb.bocs
őstag
uj tuner vásárlásával megoldódott a kockásodási gondom...
-
-
bolcsodal
addikt
Kültéri erősítőt milyent érdemes? 5V-os érdekelne.
Vettem erősítő pipát egy 10W-os kültéri antennára, de ha beiktatom elmegy a kép.
Amúgy ehelyett ajánlották a pipát: [link]
Hogy miért kell? 75%-os jelerősség 85%-os minőség miatt...
[ Szerkesztve ]
They drew first blood....
-
darvinya
titán
válasz bolcsodal #2877 üzenetére
Hát igen csak lemaradt egy fontos dolog.
+5V-ot meg adod neki?
Mert ennélkül nem működik.
Vagy egy dekóderben kapcsolód az 5V-ot, vagy ha a LCD tv támogatja akkor azon, vagy egy külső tápfeladó kell neki.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
azbest
félisten
válasz bolcsodal #2880 üzenetére
Az erősítő az antenna közelében van vagy a box közelében? Gondolom az antennánál (ez a jobb).
Ha nagyon hosszú a kábel / gyenge a minősége (pl nem réz a közepe), akkor leeshet a tápfeszültség és lehet kevés az erősítőnek (5-12V-ot kér, de sok méter kábelen az eredeti 5V leeshet 2-3ra). Hasonló problémánk volt utp kábelezésen keresztül táplált eszközzel, amikor kiderült hogy nem rézből volt a kábel hanem csak a drót felülete volt rézzel befuttatva. A magasfrekvenciás rádiójel a vezeték felszínén halad, de a tápfeszültég a teljes keresztmetszetén át, amit a nagyobb ellenállás lecsökkentett. Lehet jobban járnál külön tápfeladóval, sőt ahogy írod el is van osztva a kábel splitterrel, szóval a tápfeladót is célszerű a splitter és az antenna közé tenni szerintem.
Ha a fenti dolgok rendben vannak, akkor még felmerül a kérdés, hogy biztos kell -e erősítés. Ha túl jó a vétel, akkor előfordulhat hogy éppen csillaptótag kell a kábelre, hogy ne vezérelje túl a vevőt.
[ Szerkesztve ]
-
bolcsodal
addikt
Ez a feszcsökkenés elképzelhető. Az antennára tekerem rá közvetlenül a gyertyát. A box és az antenna között van a splitter és vagy 15-20m kábel a falban. Sajnos nem tudom milyen minőségű kábelt húztak be a "szakemberek" (nekem, laikus szemmel, réznek tűnik). Az a baj, hogy kültéren van az egész antennástól, splitterestől és nincs lehetőségem külön tápot kivezetni.
Amúgy a vétel nem annyira rossz, néha beakad, kockásodik ezen akartam segíteni egy erősítővel.
Köszönöm az infókat, végre valaki normálisan elmagyarázta!
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz bolcsodal #2882 üzenetére
Ha tényleg feszültség csökkenés, akkor ezt meg lehet oldani azzal, ha külön 12V tápfeladót kötsz a kábelre. Ez gyakorlatilag egy tápegység, aminek a dugóján kell keresztülvezetni az antenna kábelt. Persze ilyenkor a boxokon le kell kapcsolni a tápolást. Például egy ilyennel (nem ajánlásképp, csak ezt dobta találatnak a kereső) [link].. látom vannak olcsóbban is hasonlók, de nem tudom melyik az ajánlott [link]
Ezek kb ugyanazt csinálják, mint a box tápfeladója, csak 12 voltból több marad mire eljut az erősítőig, mint 5V-ból
Mivel a két végéhez hozzáférsz, így érdemes lehet az antenna felöl megmérni, kipróbálni, hogy eljut-e a táp oda... nincs e közben valami más eszköz is ami nem engedi át.
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
-
bolcsodal
addikt
válasz darvinya #2887 üzenetére
Tehát azt mondod, hogy nincs olyan splitter (ami angolul elosztó ugye), ami átengedi a box 5V-os tápfeszét? Szomorú leszek....
(#2888) azbest: BTW..ezeknek mennyire árt ha kültéren vannak? Ha igen begyógyítom egy kapcsolódobozba...
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
-
darvinya
titán
-
darvinya
titán
Rossz hír a WayteQ HD95CX-ről.
Nem régen kértem, hogy legyen visszajelzés az EPG hibáról.
Azt hittem, hogy a válaszok ténylegesen jók lesznek.
De nem.
Mert igazam lett és ez nagyon bosszantó.Az EPG hiba bizony szoftveres.
Már küldtem email-t WayteQ-nek.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
kisgyerek85
senior tag
Sziasztok!
Gondolkodom azon, hogy leváltanám a mostani T-home tv-met erre.
3 Tv van itthon. Mindegyikhez kellene beltéri + kültérbe egy antenna.
A legnagyobb csomagra lenne szükségem, legalább két tv -re kellene az extra . Na és innentől nem értem.
Mert ha rendelek kártyát akkor az csak egy dekóderbe tudom belerakni.? Akkor a másik tv /ken hogyan tudom nézni az extra csatornákat? -
darvinya
titán
válasz kisgyerek85 #2894 üzenetére
Milyen tv-id vannak?
-
darvinya
titán
válasz kisgyerek85 #2896 üzenetére
Hát ahol akarod az extrát oda fejenként kell egy.
-
Tamás88
őstag
válasz kisgyerek85 #2896 üzenetére
3 dekóder, és a kártyád mellé még 2 db társkártya. Nem kell külön előfizetést kötni. Az LCD tv-ken tényleg nincs Conax modul befogadó helye?
-
azbest
félisten
válasz Tamás88 #2898 üzenetére
Annyival egészíteném ki, hogy havidíjas előfizetéses konstrukciót kell választani az extránál, hogy lehessen kérni +2 kártyát (+300+400 / hó) . Az előre fizetett féléves-éves kártya mellé nem lehet társkártyát kérni.
Az lcd tévéknél a modulfogadón kívül az mpeg4 kompatibilitást is ellenőrizni kell (kódolatlan adásokat fogják-e). Persze ha nincs modulfogadó vagy nem mpeg4-es, akkor tényleg csak dobozzal lehet.
[ Szerkesztve ]
-
kisgyerek85
senior tag
Köszönöm a válaszokat!
Tényleg nincsen. A nappali TV-je egy 37LG5000, ami meg a hálóba van az még öregebb.
Hát számolgatok majd egy kicsit aztán meglátom, hogy megéri e belefogni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nikon D810 és természetfotós objektívek!
- Nfortec Sagitta Gold RGB 1050w Moduláris Tápegység
- Új Szines Tápegység Moduláris Kábel Szettek És Toldók Pcie Cpu Alaplapi 12VHPWR Sata Molex Cablemod
- Asus Rog Thor 1200W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- Mobil Felvásárlás!! Samsung,Iphone!! NAPI LEGMAGASABB ÁRBAN! ORSZÁGSZERTE!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest