- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Real Racing 3 - Freemium csoda
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyogo83
Topikgazda
Noh.
Most butykoltem a motort, mert zavart hogy sokszor bekapcsolva felejtem az indexet.
Visszajelzo fenyek napsutesben alig lathatoak, indexrele kattogasa meg nem hallatszodik. Egyreszrol gondoltam kicserelem a kontroll izzokat erosebb LED-re, valamint lecserelem az index relet.
Vettem az Odormotornal egy csipogos index relet. [link]Eszebe se jusson senkinek ilyet venni !
Konkretan mikor kiprobaltam, elugrottam a motor mellol, majd kapkodva probaltam kikapcsolni az indexet.
Az a csipogo hang megvan mikor a kukasauto vagy egy kamion tolat, ugye? Na szerintem pont ilyet hasznalnak ott isOlyan hangerovel vinnyog, hogy riasztonak is tokeletes lenne.
Mivel a masik indexrelem kuka, igy ennek a nyilasat ahol a hangot adja betomtem, majd szigszalaggal korbetekertem, hogy csendes legyen.
De legalabb sikerult a visszajelzo izzokat kicserelni, igy kb 10x olyan fenyesek a kontroll lampak, a legerosebb napsutesben is gyonyoruen latszodnak. Ezt ajanlom mindenkinek, aki kevesellne a gyari izzok fenyerejet napsutesben.
Gyarilag nekem T5-os 1.2W-os hagyomanyos izzok vannak benne. Helyette vettem T5-os 0.4W-os feher ledes "izzot".(180Ft/db)
Az index visszajelzesere ez nem hasznalhato csak siman, mivel a legtobb motornal ugy van megoldva a tapellatasa, hogy a kontroll lampa egyik laba a bal oldali lampak kozos vezetekere van kotve, a masik a jobb oldalira.
Igy mikor jobbra indexelsz egyszer normalis polaritassal kap feszultseget a LED, ha balra akkor meg forditva. Emiatt csak az egyik iranyba kapcsolva fog vilagitani.Ezert a kontroll LED-hez meno vezetekbe be kell iktatni egy egyeniranyito IC-t, aminek ket laba(~ ~) a bejovo vezetekekre van kotve, az IC kimenete meg polaritashelyesen a LED-re.
Igy tokeletesen LEDesitheto az osszes kontroll lampa.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest