-
LOGOUT.hu
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergello
addikt
hajmeresztő amiket itt olvasok
-
-
SzlobiG
félisten
Ennyit szenvedni már megint egy sima gumicserén...
-
-
Criton
veterán
válasz Kolondrum #27491 üzenetére
Nagyon sok, nekem az első 130/60R13, hátsó 140/60R13 és nem tettek különbséget, 1500ft-1500ft = 3000forint, és Budapest!
A gumi Taylor Motorgumi Áruházból volt, a szerelést meg a Pásztoly Motors rakta fel.
-
szabin van a bolt...felhivtam egy másikat hogy vitt gumit mennyiért,a kettő 6k! A gumibolt.hu meg 6500 + 400huf mert a régit otthagyom. Tehát mi olcsó?mert ez nem az!!
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
korpicschess
veterán
-
Criton
veterán
én is úgy voltam vele, hogy gumi és fék elsőnek, utána jöhet a többi..
Holnap lehet kihagyom a motorozást, több mint 40fokot mondanak mondjuk ma sem volt hűvös..
-
Alszok rá egyet.
-
Debilon
addikt
válasz Kolondrum #27478 üzenetére
mindegy, te tudod a gumi fontos dolog... ha tényleg olyan amilyennek írtad azonnal cserélném
és ahogy előttem is írják, gumin, féken nem szabad spórolni.. túl sokba kerülhet ha gebasz van velük
[ Szerkesztve ]
Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
golyani
őstag
válasz Uzmany #27474 üzenetére
Sztem kevés a tapasznyalat a motorról, hát még alig bő 1 éve jöttek ki vele. Magyar piacnak új motorként eleve drága, használtakra még várni kell. Nekem személy szerint nagyon bejön. Féktárcsáknak betéteknek láncnak etc katalógusokból utána tudsz nézni egy kis gugli használattal.
Nekem személy szerint eszméletlenül tetszik, ha lenne jogsim és elég pénzem mennék egy újért rögtön . ( vagy egy Honda VTR250-ér)
SymbianOS: gumin, féken nem spórolunk.
[ Szerkesztve ]
-
Debilon
addikt
válasz Kolondrum #27473 üzenetére
ne haragudj, de te ezen gondolkodsz, hogy a szar gumidat ledobd-e, ami nem tapad, repedezett meg még ki tudja mi van vele?
a te testi épséged a tétje ha jól értem, én nem gondolkodnék és kockáztatnék egy percet sem
Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
Uzmany
őstag
Sziasztok!
Mi a vélemény a KTM 125 Duke-ról? Csak teszteket találtam róla, de tulajok tapasztalatairól semmi infó nem találtam.Lenne még pár kérdésem:
-olajcsere ? km-ként?
-mennyire tartósak ezek a motorok? kb mennyi a futásteljesitménye?
- szervizelése milyen ktg-t jelent? féktárcsa, betét stb...Köszönöm előre is.
® visions created with passion
-
A képlet egyszerű, maradnak és kibírják az a 45 napot (~1500km) még aztán csere olcsón erre, vagy most cserélem lényegesen drágábban misire. Az egy kis kiegészítő mekkora a gebasz ha defektet kapok a repedezés miatt. Fogós kis téma! Két dolog szól a csere mellett, repedezés és a nem tökéletes tapadás.
-
Criton
veterán
válasz Kolondrum #27461 üzenetére
Nekem eddig az a gumi vált be, amit runner 125 ajánlott (Michelin POWER PURE SC ), eddig sajnos ez volt az egyetlen olyan dolog amit megfogadtam tőle, most már többet fogok rá hallgatni, és a tanácsait megfogadni
Ennek a guminak egyébként az ára is tűrhető szerintem, Continentalról, meg Pirelli-ről a gumis is lebeszélt, meg több ismerős..
Bridgestone is jó választás.
Vredestein gumikkal sokan szívnak... német márka úgy tudom.
[ Szerkesztve ]
-
Vredestein márkáról tudtok valamit? Ilyet tudnék olcsóbban (csak nekem). Megérni várnom rá? Free fel is rakják nem is kell mennem tulképpen. Csak várni mert ez őszre aktuális.
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz runner 125 #27451 üzenetére
Ha napi használatot nézzük, akkor korrekt, ha nem akkor viszont felesleges.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
korpicschess
veterán
A motoromon az első gumi valami régi fos lehet (egyébként Dunlop): tele van repedéssel
[link]
Meg tudjátok nézni ezt a mappát? Akkor nem kéne külön linkelnem. Az a kérdésem, hogy ez mitől lehet, illetve veszélyes-e.
Guminyomást sem tudom, hogy mi a normális, esetleg a feliratokból valaki tudna mondani valamit?Elöl:
Dunlop, 90/90 - 21 M/C 54HHátul:
Metzeler, 110/80 - 18 M/C 58V
ez jó állapotú, de ráadásnak Front van ráírva....Képek így is a repedésről:
[link]; [link]Most kicsit mérges lettem....
Btw, vaterán 20k körüli árat mondtak matricaszettre. Azért sokallom.[ Szerkesztve ]
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
golyani
őstag
Pirelli EVO 21 & 22
2. garnitúrát koptatom. Nekem tetszik.
-
DigitXT
nagyúr
válasz Kolondrum #27461 üzenetére
Sebességindex: max. ennyivel szabad a megadott gumival menni.
P=150 km/h
L=120 km/hMivel a Roxod nem valószínű, hogy valaha is átlépi a valós 100-at,
nagyjából mindegy, hogy melyiket veszed. Gondolom a P drágább.A terhelési index mindkét megadott guminál egyforma: 57=230 kg
Ennyivel szabad megterhelni max. az adott gumit. Mivel az Aerox
nem nehéz motor és te sem vagy (gondolom) 100+, így ezen sem
kell sokat agyalni, hiszen kerekenként kibírna a cucc 230-at. -
válasz runner 125 #27458 üzenetére
igen!
Na fiúk,ki mit ajánl? Utolsó kör! Aerox gumi márkákat típusokat. Párat már kaptam,hátha van új a nap alatt! Thx!
-
runner 125
nagyúr
válasz Kolondrum #27455 üzenetére
Jah, akkor kezdjen rolleren, aztán szigorúan Camping bicikli pótkerekekkel, majd később azok nélkül, h az egyensúly kialakuljon, ezek után jöhet a mountain bike seprűnyéllel, biztos ami biztos. S, ha már ezek mennek, bevállalhat egy teszkós elektromos mopedet és végül jöhet egy levegős 50-es robogó.
Így szerinted okés?"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
fesii
aktív tag
Azért ennyire szerintem nem kell félni a robogózástól. Egy fiatalt meg pláne nem lehet így elindítani egy robogóval, mert így is van benne izgalom ,félsz, ha az ember rátesz egy lapáttal az még roszabb..
De az biztos, hogy az elején nagyon figyelni kell..
Amikor én megvettem a robeszt és elhoztam haza fele balra akartam kikanyarodni csak épp nem jött össze velem szembe meg behajtani tilos egyirányú volt.
Két dolog közül választhattam: Vagy telibekapom a patkát majd fát házat stb..-t vagy bemek random az egyirányúba Egyirányú mellett döntöttem így utólag visszagondolva az első 2km-en összetörtem majdnem
Az elején menjen el egy parkolóba vagy valami kihalt helyre ahol megismeri a motor erejét fékeit betöntést stb...[ Szerkesztve ]
-
válasz AMD Power #27454 üzenetére
Azért 50-el is lehet bajba kerülni bőven. Főleg ha nem egy gyári 50-es, hanem fojtás nélküli meg egy kis beleturi és rögtön megy 80-at. Ha meg full gyári megy tegyük fel 55-öt akkor meg azért ütik el mert nem tudja tartani a forgalom tempóját. Én alig vetettem eddig 2000-et robogón, előtte éveken át semmi és párszor már vert ki a víz pedig békésen közlekedem.
-
AMD Power
titán
válasz runner 125 #27451 üzenetére
En nem vartam semmit sem. Csak joindulatbol rakerdeztem. Sajno auto tulajkent tisztaban vagyok a magyar "mentalitasnak".
En is ugy gondolom,h rutin nelkul boven eleg lenne neki egy 50 mig nem szerez meg egy jo adag rutint a forgalomban.
-
jozsi252
veterán
válasz AMD Power #27450 üzenetére
Akkor szerintem jót tenne neki ha pár évet megtanulna normálisan robogózni egy 50-es motorral. Venne egy 50 -es vizest, és azzal is tud menni 70-80-at.
125 lehet hogy kezdésnek sok lenne. Bár ez emberfüggő hogy mennyire érzi a motrot első alkalommal, de egy 50-es lehet jobblenne kezdésnek.
iPhone 16 Pro Max
-
runner 125
nagyúr
válasz AMD Power #27448 üzenetére
Ok, de milyen árakat vársz, amikor egy új minőségi 125-ös motor 1m FT? 100k-ért lassan egy okostelefont sem adnak, nem normális motort.
300-ért azt a kategóriát kapja meg, ami megbízhatóan fog működni, és csak a kötelező szervizeket kell elvégezni.
A motorozás továbbra sem olcsó, nem is volt az, és nem is lesz az, de gyanítom ezzel tisztában volt, amikor A1-re adta a fejét.
Csak Mo.-n divat úgy gondolkodni és használni a járműveket, h csak akkor költenek rá egyesek, ha már beszarik. 300k egy 125-ösért nem sok. Ma Mo.-n a egy ilyen kategória forgalomba helyezése nagyjából 90.000FT.Tothgera30
Viszonyítottam, és azért is írtam motoros topikban, h ennyiért göncöt nem érdemes venni. Inkább halassza el a vásárt és gyűjtsön.
Továbbra sem értem milyen 20k-kat írogatsz motor műszakira, felénk gyakorlatilag annyiért a 12 tonnánál nehezebb kamionokét megcsinálják, de megnéztem a hozzám legközelebb eső helyen mennyi most. 4.360FT, de pár km-re odébb egy köztudottan drága autószerviznél is
8.860 FT (2 évente).Pár hónapja pont egy hasonló feltételezésre reagáltam. Akkor az hangzott el, h "democsokszemétezakormány, h csak 125-ig engedi a B125-öt, akkor mért miért nem 200ccm.."
Telhetetlenség. Be kell érni ennyivel.
Egy 125-ös robogó 50-es viszonyítva igenis előre lépés, pláne, h különbözeti vizsgával vezethetővé válik. Noh és a fogyasztást tekintve gyakorlatilag 50-es karbis alá szorítható, míg plusz költséget egyedül a 2 évente max. 10k-s műszaki vizsga jelent.
Az számtalan érvet még egyszer nem írom le, de akinek nincs nagy jogsija simán jobban jár a 125-össel, mint egy 50-essel,nem véletlenül ajánlgattuk Criton-nak, gabo-nak és sok más embernek, h inkább csináljon különbözetit és vegyen maxit.[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
AMD Power
titán
válasz Tothgera30 #27444 üzenetére
Értem. Hasznos információk ezek. Én mondjuk személy szerint biztos nem adnék egy 125 motorért 300e Ft-t. Még egy 50cm max 100-t , de persze nem nekem kell , elég nekem az autómat fenntartani.
-
DigitXT
nagyúr
10800 Ft volt a műszaki vizsgám - az előzetes átvizsgálással együtt
az Autóklub egyik vizsgaállomásán... Ha a Mozaik utcába viszem,
és csak a hatósági vizsgadíjat pengetem, az megáll 5K-n belül. Hm?
(Én is olvastam, hogy most fogják majd felemelni 11K-ra, de úgy néz
ki, ez elmaradt. Mindenesetre a <5K elég messzi van a 20K-tól, na.)Egyébként hihetetlen, hogy a 2 évente 20K-t sokallod. Ennél sokkal
több zseton elmegy a motorozásra. Pl. kell tankolni is, hogy csak a
legalapvetőbb költséget mondjam. És vicc, vagy sem, a magyarhoni
benzinárak mellett 20K-ból nem sokat tudsz menni, főleg, ha tuning
50-es géped van, ami beveri 100-on az 5-6+ litert. Ahhoz képest egy
125-ös csettegő, ha elketyeg 3-ból és megy ugyanúgy tényleg vicc?Szerk: most olvasom, hogy runner 125 is írta: persze, ha kiállítási
tárgyként tartod otthon egy forgózsámolyon, akkor tök bosszantó,
hogy kell rá költeni a vizsgadíj ügyileg. Ha használod, akkor nudli.[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz runner 125 #27445 üzenetére
Ehhez a hsz.-hez viszonyítsd! Szerinted ha vesz 100k körül egy125öst, az olyan megbízható, költségmentes lesz?
Értem hogy jobb helyeken, de az ember nem viszi több száz km-t jobb helyekre, hanem a közelbe lévőhöz elviszi, és hazahozza, ha kész az átnézés. 125cc egy 50cc-hez képest nem olyan nagy előrelépés, költségeit tekintve 200-250cc már jobban megéri a beruházást. 90-100km/h utazó azért necces, inkább a 80km/h, amit tartósan mennek, a végük van 100km/h körül, néhány megcsípi a 120-130km/h-t. Értem én hogy fenntartás + alkatrész több pénz, de ez kissé jogtalanul legombolt összeg, ha felére csökkentenék a műszaki költségeit, akkor többen ülnének motorra, de nem hogy csökkentik, hanem hamarosan duplájára emelik.
-
runner 125
nagyúr
Miért lenne vicc?
Cserébe kapsz 90-100-as utazót amivel nehezebben tolnak le, mellesleg bármikor mehettek ketten.
..amúgy jobb helyeken egy 10-esért megcsinálják, de google talált 15k-s motor műszaki díjat is.Egyébként meg a 125-ös motort általában nem postára járni vásárolnak, mint amire Ti használjátok, így 2 évente 10k-t kifizetni tényleg vicc összeg.
Ha, egy robogó normálisan karban van tartva, ez a 10k két évente elenyésző összeg. Maxiba ennyiért talán adnak egy minőségi szíjat, s akkor még hol a többi kötelező szerviz, ami ennél sokkal több pénzt elvisz 2 év alatt.
AMD Power
Motoros topikban már a részletekre válaszoltam.
De, összefoglalva:
A kamu 50-eseket felejtsétek el. 3-400.000FT-os bírság is lehet a vége, ha kiderül minden turpisság, plusz - ne adj Isten - balesetnél a műszaki szakértő úgyis kiszúrja és akkor tök mind1 ki volt a hibás, az ő nyakába varnak mindent.Kis testű 50-es robogót 100-120 alatt nem érdemes nézni, nagy testű vizesnél én kb. 200-ra teszem az alsó határt.
Ha, ilyen 120 papírért szeretne 125-öst, akkor MZ-n kívül nem lesz más. De, az meg szopófaktor a javából. Pontosabban, szerelni megtanul rajta,
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Tothgera30
Ármester
válasz AMD Power #27443 üzenetére
Ilyen áron nem érdemes venni. Ezekre csak költeni kellesz, az már most biztos. 50ccm-es robogó, normális minőségben, használtan, egész jó állapotban, amit több évre vesz az ember, 150k körül árulnak. Én valami ilyesmit ajánlok, ezek elég tartósak, nem csak fiataloknak valók. 70ccm meg a közeljövőben necces lesz, ha bejön az smk. műszaki vizsga, akkor pedig már nem éri meg le műszakiztatni, az meg hogy egy 125-ös gépre két évente költsön az ember, minimum 20k-t (kb. 1,5-2 éve annyi volt), pusztán a műszaki miatt, az vicc.
-
AMD Power
titán
Sziasztok...
Akkor itt is fel kell tennem egy kérdést.
Párom gyermeke (18 éves) lassan leteszi az A1 jogsit. Néztünk együtt motorokat de én nem igazán én vagyok otthon a motoros témában. Néztünk ilyen 50cm3 két ütemű robogókat (6-7Le) (Főleg Yamaha 70-90e Ft kategória). Néztünk még 125cm3 (10Le körül) robogókat is amik papíron persze 50cm3 110-130e Ft. Ezeket nem tudom mennyire érdemes/szabad megvenni őket. Mire érdemes figyelni ezeknél a motoroknál?
-
Tothgera30
Ármester
válasz runner 125 #27441 üzenetére
Az a gond hogy az előző generáció használtan is tartja az árát, tehát hiába jó, de nagyon drága.
Ma egy ilyen mattra fényezett NRG-t láttam, és nézegettem meg közelebbről. Ha jól sejtem minimum 70ccm-es lehetett, mert nagy hangja volt, alapjárata egy láncfűrészéhez hasonlított, és nagyon gyorsan elhúzott.
-
runner 125
nagyúr
válasz Tothgera30 #27440 üzenetére
3,1m FT-ért az értelmetlen vétel.
-
Tothgera30
Ármester
-
runner 125
nagyúr
Akkor a harangnak le kell jönni. Max kicsit meg kell kocogtatni, de onnan mar lecsúszik minden. Persze, ha a szíj nincs fent, de jelen esetben neked nincs.
-
runner 125
nagyúr
-
SzlobiG
félisten
válasz runner 125 #27427 üzenetére
Én is allergiás vagyok rá ezért sokszor attól tartok, hogy a lenge ruhába megcsíp egy. Egyik éven a kesztyűn keresztül csípett meg.
-
zsolt19900
őstag
válasz busman #27430 üzenetére
én is akkor csodálkoztam el először, amikor úgy pattant a bogár a bukón mint egy kavics
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
busman
veterán
válasz zsolt19900 #27429 üzenetére
Nah mindegy,tanulópénz megvolt....asszem nem vagyok allergiás.
Kell vennem egy zárt bukót.I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
zsolt19900
őstag
válasz busman #27428 üzenetére
azokat a jampikat bírom akik vagy dinnyesapka és napszemcsi, vagy felhajtható állrészes bukó és teljesen felhajtott állapotban vezetik a motorkát
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
busman
veterán
válasz runner 125 #27427 üzenetére
Szép leszek egy óra múlva,pont az arccsontomon csípett meg.
I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
runner 125
nagyúr
válasz busman #27426 üzenetére
Hjah, kellemetlen tud lenni.
Mondjuk én allergiás is vagyok rá, bedagad, mint állat, ezért mindig van a motorban Calcium tabletta."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
busman
veterán
Egy jó tanács mindenkinek, a plexi nem dísz.....most csípett pofán egy darázs.
Nem volt teljesen lehajtva,bereppent mellette...I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
-
runner 125
nagyúr
Nekem is van gáztartalék, mégsem megy többet 125-nél.
Ennyit tud, be kell érni ezzel.
Kényelmes 90-100-as utazóra 180-ast kell venni.SzlobiG
Ez tényleg a régi óra. Volt amelyik 30-at is csalt felső tartományban.
[ Szerkesztve ]
-
Criton
veterán
Kedd vagy Szerdát lefixálhatjuk szerintem, 13óra felé kéne valahol találkozni és akkor én a munkahelyen úgy beszélem le azt a napot. Akkor a Lágymányosi híd Budai oldalán lennék, szóval a városban is találkozhatunk valahol, és akkor onnan indulhatnánk.
(#27408) SymbianOS : mivel jön még két motoros rajtunk kívül, így nem aggódnék, hogy ott maradsz/maradunk.
De ez a hétvége nekem biztos nem jó, de a kedd,szerda megbeszélhetjük!
[ Szerkesztve ]
-
korpicschess
veterán
Egyébként itt nem csak fizikai adottságokról van szó, egy értelmes 14 éves gyereknek elég sokat számít az a 2 év az egész gondolkodásmódjában.
-
korpicschess
veterán
16 évesen meg már nem csinálja meg, mert ott van a B jogsi, amivel vezethet 50-est. Minél kevesebb motor, annál kevesebb baleset.
Pesten laksz? Eléggé torz a "pestiek" vidék definíciója, de nem is gondoltam, hogy mennyire rossz lenne, ha nincs 50-esem (most amikor elromlott az F15 eléggé szívtam miatta).
Pesti forgalomba meg pláne nem engednék (akár szülőként) egy 14 évest. Mondjuk ott is gondolom különbözőek a forgalmi viszonyok..Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
korpicschess
veterán
Szerintem ez teljesen normális. Főleg, mikor olyanokat hallani egy autósiskolában, hogy a 14 éves gyerek úgy megy moped jogsira, hogy nem tud még biciklizni sem...
Nyílván vannak kivételek, meg 50 az nem olyan vészes, de azért ez is megy 80-90-et már...Nagymotornál pedig azért a 24 talán kicsit sok, de elég csak megnézni egy halálozási görbét, hogy milyen életkorban halnak meg többen.
[ Szerkesztve ]
-
-
AndrewTdi
addikt
csak egy benzinpumpa csere kell.
Ha vigasztal, akkor nekem oda vissza 130km Vácszentlászlóról.
Ugyhogy hirtelen azt sem tudnám hol találkozzunk.
De csabi nagy arc. Szeretem. ha nem lenne semmi tré, akkoris mennék.
#27405) re...: a legfaxább az lenne, ha valahol találkoznánk.
[ Szerkesztve ]
-
válasz AndrewTdi #27400 üzenetére
58.1km a házunktól ócsa határáig. Nem gyenge. Én max akkor élek a dologgal ha táboriék nem tudják beállítani, ez meg aug 8 után derül ki. Az az érzésem jó lesz mert most is a lehetőségekhez mérten jó, defektes, de ahhoz képest rendben van.
re...! 58.1 * 2 = 116.2Km, azaz több mint fél tank benzi, át keresztbe pesten majd végig az 5-ös úton. Hááááát, most nem megyek az biztos.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Drón topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nintendo Switch
- Google Pixel topik
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Építő/felújító topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...