Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
nepszter1
addikt
válasz mazso26 #4049 üzenetére
itt vannak a videók a 2. videó már a 2. probálkozás ott olyan mintha nem tudná a kis bordás tengely nem tudná adagolni a filamentet az első videó végénél pedig mintha kilökte volna a filamentet
igen tudom nem tökéletes az asztal síkja .
mi ez a retraction 0 ?
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz nepszter1 #4051 üzenetére
Szintezd be az asztalt, addig nem nagyon van miről beszélni.
Home, aztán asztalt sarkainál egy lapnyi távolságra állítsd a nozzle-t. Előtte húzd vissza szálat és töröld meg a nozzle-t.A retraction a szál visszahúzása, amikor közlekedik a fej, a szeletelőszoftverben tudod beállítani.
Nincs / VanSzerk.: Az asztal mérete se jól van belőve a slicer-ben, szerintem.
Szerk.2.: Ezt nézd át: Print Quality Troubleshooting Guide - Nekem is sokat segített az elején.
Szerk.3.: Ne add fel, nem ördögtől való dolog ez.[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
janek69
senior tag
válasz nepszter1 #4051 üzenetére
Ez símán a levegőbe nyomtat.Be kellene állítani a bed-et. Ezen felül mintha valami nem lenne tiszta.Te csináltad a g-kódot? Olyan mintha kiszaladna a fej a munkaterületről. Valami tiszta nem a beállításokkal az tuti.
A first layer magassága mekkorára van állítva?[ Szerkesztve ]
-
janek69
senior tag
-
izisz
senior tag
válasz nepszter1 #4054 üzenetére
5mm retraction gyári anet MK8 fejjel direct drive módban szerintem indokolatlanul sok. 1.2-1.5mm körül nekem mindíg doszt elég volt.
A második videódon a kattogás - ott vagy eldugult a nozzli, vagy a ptfe belső megadta magát részlegesen vagy a mocin lévő továbbító fogaskerék nincs rendesen meghúzva (hernyó csavar) vagy a nozli hő nem elég a filamentnek vagy a mocinál a fogaskerék feszítő rugó túl erősre van álíltva... Számos opciót el tudok itt képzelni.
Ahogy fentebb írták, szintezd be az asztalt rendesen. Tárgyhűtő venti az első 1-2-3 réteg körül még ne menjen.
És elsőre próbálj valami egyszerűbbet nyomtatni, egy szimpla kalib kockát (thingin talicskázni lehet a modelleket), az asztal közepére slice-old, ne a sarkába. Addig játsz a szintezéssel, amíg az első réteg szálai normálisan megtapadnak (feltéve, hogy a száltovábbítás minden lehetséges hibáját ellenőrízted, lsd fentebb) -
-
-
izisz
senior tag
válasz janek69 #4059 üzenetére
Azért is írtam, hogy default, anet cuccokkat figyelembe véve sok a retract - szvsz.
Az egyedi épített gép más tészta (bár annyira nem tartom hülyéknek az e3d csapatát és ők sem javasolnak 2mm-nél több retractot direct drive esetén. Csak ugye az egyedi építés, konfig hatása, hogy különbözőek az accel-jerk-max feed rate stb értékek E tengely esetén, emiatt adódnak különbségek, kinek miyen hossz jó, válik be) -
janek69
senior tag
válasz nepszter1 #4065 üzenetére
Uhh! Nekem nincs a szerver feltéve,így nem tudom,hogy egyáltalán abban az esetben hogyan megy a dolog,ha azt is telepíted. Nem lehet,hogy a szerver csinálja a com3 virtuális portot és a nyomtató nem is azon van fizikailag? A videon mivel nyomtattál? Amúgy nem tudom,hogy az Anet 250 000 bps-el kommunikál-e? Szedd le a repetier szervert,az nem kell neked.Ne csüggedj,ebben ez a szép. Gondold el,hogy én nulla tudással kezdtem bele és még a nyomtatót is én csináltam és egyedi nincs kit kérdezni a paraméterekről,csak a kisérletezés.Sok türelem kell,de meghozza a gyümölcsét. KITARTÁS!
[ Szerkesztve ]
-
izisz
senior tag
válasz nepszter1 #4065 üzenetére
anet by default 115200 baud rate. Jah és érdemes a debug/log ablakot bekapcsolni, a főképernyőn alul lesz valahol. Ott lehet figyelemmel kísérni a kezdeti csatlakozási hibákat ill. a nyomtatás közbenieket is.
Csak kiváncsiságból, nem támadás: ha nem szeretsz mókolni és utálod ha valami nem megy elsőre, out-of-the-box, akkor milyen elv vezérelt, hogy az egyik legolcsóbb, diy kit-et vedd meg?
Tényleg csak a hasonló döntések hátterére lennék kiváncsi, számos hasonlót látok FB csoportban is, hogy megveszi a diy kit-et, majd az első akadályoknál kiborul a bili, hogy nem is erre számított az illető. De akkor mire számít ilyen árkategória mellett?[ Szerkesztve ]
-
janek69
senior tag
Hát akkor már meg is van az első ok miért nem kommunikál.
Biztosan bele tud az ember keseredni,mert azért nem egy IKEA-s bútor ez. Nyilván a pénz dominál amikor az emberek egy DIY KIT mellett döntenek.Ezen felül az ő profilján látom,hogy a CNC gépek nem idegenek neki,így érthető az ez irányú érdeklődése. Aki sok-sok éve barkácsol ráadásul több szakmában is jártasságot szerezve az jobban átlátja az egészet és talán hamarabb el is tudja dönteni,hogy mi a mechanikai és mi a szoftver/config probléma.Szerintem a bátorsága értékelendő,hogy belevágott,már csak mérhetetlen sok idő és türelem kell annak tudatában,hogy előbb-utóbb mindenkinek sikerült nyomtatni aki ilyet vett.
-
nepszter1
addikt
Minél olcsóbban akartam venni ugye gépet . Aztán szeretnék már valamit alkotni örülnék már egy 10x10 kockának is már de nem nagyon akar összejönni . Igazából ennyi van türelmem és szeretek is mókolni csak már lenne eredménye neki .
Igen CNC- forgácsoló vagyok méghozzá marón dolgozom 3éve egyedi gyártásban onnan jött az ötlet
[ Szerkesztve ]
-
janek69
senior tag
válasz nepszter1 #4069 üzenetére
Legalább a gcode bújása neked tuti menni fog én még bele sem néztem.
A driver fel van telepítve a windows alá? Ha igen,akkor a repetierben írd át 115200-ra a baud rate-et.
Felül azt a csúnya naplo icon-t nyomd meg és látni fogod alul a hibaüzeneteket,sőt majd ha nyomtat a gcode-ot is követheted ha gyors vagy. -
Saccco
nagyúr
válasz janek69 #4070 üzenetére
SD kártyával jobban jár.
nepszter1:
Formázd újra a kártyát, vagy nem is adtak hozzá?szerk.:
(#4071) nepszter1:
Ezzel azért ne tervezz komoly munkákat. Windows frissítés esetén újraindulhat a gép és bukta. Ha megszakad a kapcsolat bukta.[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
válasz nepszter1 #4074 üzenetére
H2testw-vel le kell tesztelni a kártyát, majd arra a méretre formázni, amekkora valójában.
(#4073) janek69:
Octoprint.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
-
blountex
senior tag
Kaptam egy olyan tippet, miszerint az infill-nek igazából nem sok értelme van, főként 30% felett... csak idő és anyagpazarlás.
Helyette inkább a perimeter (fal) ajánlott, pl furatoknál is hasznos mert van mibe a csavarnak belekapnia.
A kérdés az hogy Cura programban ezt a beállítás milyen néven, vagy merre találom és általánosságban milyen érték az ami megfelelő?
Továbbá egy régebbi settingnél láttam hogy van nozzli diameter, de a 2.7 verziióban ezt már nem találtam meg.Köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
izisz
senior tag
válasz blountex #4079 üzenetére
ha már idézel, legalább egybe írd a mondókát, mert így, ahogy beírtad, azt a benyomást keltheti, hogy "az infillnek nincs semmi értelme"
A pontosság kedvéért így hangzott: "Az infill inkább megszívlelendő. De 30% fölött annak sincs sok értelme. Illetve ami fontos: önmagában az infill pikulát se ér. Pl. ha 1 fallal nyomtatsz (1 perimeter), és 100% infillt állítasz, az egy centivel se lesz erősebb mintha nyomtatsz 3-4 falat (3-4 perimeter) és mondjuk csak 15-20% infill. A külső falazat adja a fő tartást, az infill másodlagos. Ha erősebb alkatrészeket akarsz gyártani, permieter (fal) legyen több, infill meg 25% max. Annál ritkán kell több. (furatoknak is jobb a több fal, van mibe a csavarnak belekapni; ha 1 fal van, a csavar azt könnyebben szétkapja mikor becsavarod)"@nepszter1: gratula, szép első teljesítmény, korrektnek tűnik kép alapján, csak így tovább!
[ Szerkesztve ]
-
nepszter1
addikt
Legolcsobban honnan tudok rendelni PLA-t?
-
-
izisz
senior tag
travel: 180 és 240 között, most 180
print speed: 40-50 között, épp ahogy esik, úgy puffan alapon, nekem a 40 jött be legjobban
retract speed: korábban 60 volt, most 30-al is korrekt, csak így érezhetően van pici "lag" a rendszerben, mikor retract-ol, akkor picit "megáll" minden szóval ezt még majd finomhangolom megint. -
Multikiller
tag
Sziasztok! SOS-be tudna valaki írni pár jó és megbízható típust 300 ezer Ft-ig?
-
nepszter1
addikt
Gembird termékekről mi a vélemény?
-
izisz
senior tag
Spectrum filamentet próbálta már valaki?
Találtam ugyanezt a kérdést már Sacco-tól is itt, illetve HURESZ is írta, hogy van neki, de még nem bontotta ki.
Pariban lehet a devil design-nal? Rosszabb/jobb? -
Saccco
nagyúr
Így duplán mégis kissé annak hat...
A válasz engem is érdekel.
BTW én legközelebb veszek a hobbykingről szerintem, ha mégse onnan, akkor DD. Aztán majd eldől, hogy jól tettem-e.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
varadigabor
senior tag
Noob kérdés egy Anet A8-at egy kezdő össze tud rakni? Úgy hogy jó is legyen Racer quadkoptert össze rakok simán. De ettől kicsit félek mert olvasgattam a topicot és jó sok mindent be kell kalibrálni rajta. Most 150 dollár annyit csak meg ér.
[ Szerkesztve ]
www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
Saccco
nagyúr
válasz varadigabor #4097 üzenetére
Ha a kopter megy, akkor ez is menni fog.
A TEVO Tarantulá-ra is nézz rá.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
ssid3956
tag
Sziasztok megint
Remélem még nem untok nagyon, főleg hogy a nyomtatóm még nincs is meg és már sokat kérdeztem
Mindenkinek nagyon-nagyon köszönöm az eddigi segítségétTevo Tarantula gyári fejhez úton vagy egy ilyen heatblock, ehhez vennék ilyen pót alkatrészt. Ebből a teflonosat vagy a 41mm Bore változatot érdemes venni? Az allmetal gondolom kiesik, mert elakad benne a filament az eddigi tapasztalataitok alapján. A bore 41mm ugye azt jelenti, hogy a teflon csövet át lehet rajta dugni ami az extrudertől megy a fejbe?
Más kérdés: Milyen méretű pót ventilátor kell az alaplaphoz és a fej hűtésre? (A tárgyhűtés már megvan)
Extruder fejlesztésre esetleg ötlet? Alin vannak ilyen kit-ek. Ezek jók valamie, vagy jobb a gyári?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Sweet.tv - internetes TV
- Bestbuy játékok
- Tippmix
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Windows 11
- Lexus, Toyota topik
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest