Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
válasz nepszter1 #3784 üzenetére
Nagyon új vagyok én is, de pár dolgot leírhatnál, hogy a többiek segíthessenek a választásban.
Hobbi vagy üzleti célra kell?
Mennyit szánnál rá és mennyit nyomtatnál vele?
Itthoni beszerzés, vagy külföldi ajánlás is jöhet?
Van-e műszaki érzéked pl felnőtt legóhoz (kit vásárlása szóba jöhet-e)?Más:
Újra nyomtat a nyomtatóm.
Ezúton is köszönöm Saccco fórumtársnak a segítségét![ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz nepszter1 #3786 üzenetére
Alapjában három gép szokott felmerülni:
- Anet A8 - Talán a legolcsóbb. Lehet és kell upgradel-ni. Többeknek van itt ilyen, majd beszámolnak.
- Tevo Tarantula - Alu váz, akril részekkel, könnyen kiváltható teljesen alu-ra. Alap esetben vannak gondjai, viszont fejlesztve elég durva dolgokra képes. Gearbest-ről rendelvel EU Express-szel $200 alatt megáll.
- Creality CR-10 - Ez egy viszonylag új gép, meglehetősen jól sikerült. Nagy nyomtatható terület. Tesztelők kedvence.(#3785) szacsee:
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
szaki7
tag
válasz nepszter1 #3786 üzenetére
Néhány hónapja én is feltettem ezt a kérdést itt a fórumon.
Nekem is az Anet A8-at ajánlották, megfogadtam és nem bántam meg.
Később váltottam Tarantulára, de így visszatekintve nagyon örülök, hogy az Anet A8-al kezdtem.A legfőbb előnye az Anet A8-nak az, hogy könnyebb összerakni. Nagyon jó videó van róla és a csomagolás, zacskózás teljesen egyértelmű, semmi kritikus folyamat, semmi se félreérthető.
A Tarantula már sokkal keményebb dió. Mondhatom, hogy az adott lendületet az összerakásánál, hogy egy nyomtatót már összeraktam, tehát ennek is sikerülni kell.
Tehát a javaslatom: Anet A8
-
layerke
aktív tag
válasz nepszter1 #3917 üzenetére
Igazából mindegyik nyomtatóhoz jó lenne, hogy ne terhelje a nyákon helyet foglaló végfokot, ami nem minden esetben bírja ki a terhelést. Én a nyomtatómhoz nem használok ugyan ilyet, viszont kihoztam a végfokot a nyáktól pár centire és van rajta egy 4x4cm-es hűtőborda (amolyan alaplapi borda) és teljesen jól megy.
-
szaki7
tag
válasz nepszter1 #3917 üzenetére
Nem.
Az enyém tökéletesen működik már jó ideje e nélkül.
Rendeltem hűtőbordákat a főlapon működő félvezetőkre, de még azokat se ragasztottam fel, mert nem melegszenek.
Régi bevált módszer a félvezetők hőmérsékletének ellenőrzésére, hogy az ujjadat óvatosan ráteszed és ha rajta tudod tartani, akkor a hőmérséklete kevesebb, mint 50 fok. Ilyenkor a réteghőmérséklet semmiképpen nem több a megengedettnél (90-100 foknál).De!
Ha egy mindenki másénál jobb Anet A8-at akarsz, amire büszke lehetsz, akkor javasolt. -
layerke
aktív tag
válasz nepszter1 #3988 üzenetére
Vagy nincsenek egy síkban a tengelyek, csapágyak és azért csinálja (esetleg lazíts a kötéseken, hogy akkor is ez a jelenség megmarad-e) vagy amiatt, hogy ha jól látom ezek 8-as tengelyek és lineáris csapágyak, amik sajnos elég silány minőségűek. Keress bele műanyag csapágyat, az halkabb és nincs mozgó alkatrész benne (de drágább).
Én többek közt ezért csináltam 12es tengelyekkel a nyomtatómat, mert arra jobb minőségű csapágyakat lehet venni.
[ Szerkesztve ]
-
mazso26
tag
válasz nepszter1 #3990 üzenetére
Szia,
Műanyag - IGUS - Drylin termékvonal - RJ4JP-01-08
(az utolsó 2 karakter adja meg a rúdátmérőt)Hagyományos:
- csak lineáris golyóscsapágy: LM8UU vagy LM8LUU (hosszabb)
(harmadik karakter a rúdátmérőt határozza meg)- lineáris golyóscsapágy házban: SCS8UU vagy SCS8LUU (hosszabb)
(negyedik karakter a rúdátmérőt határozza meg)Rendeltünk mi már mindenhonnan csapágyakat (magyar - CNCDRIVE.HU / ALI / BG / EBAY / közvetlenül E3D) 8mm átmérőnél mindegyik lutri. Többnyire azt szokták tanácsolni, ha kell 6 jó akkor rendelj 10-et
Tudom javasolni, amit layerke mondott 12mm-nél sokkal jobb minőséget tudnak elérni, ez az én személyes tapasztalatom is - 10 ből akár 8 is jó volt LM12UU-nál.
Amennyiben maradnál 8mm-en akkor IGUS jó választás lehet, de nagyon kell vigyázni mennyire szorítod meg a csapágyat, mert könnyű "túlhúzni" és akkor az is szorul, illetve talán egy árnyalatnyival érzékenyebb a rudak párhuzamosságára, cserébe, ha sikerül eltalálni akkor csodálatosan halk
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz nepszter1 #4020 üzenetére
Ha rendesen szereled össze a dolgokat és van filament filtered, akkor nem dugul el.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
-
Saccco
nagyúr
válasz nepszter1 #4051 üzenetére
Szintezd be az asztalt, addig nem nagyon van miről beszélni.
Home, aztán asztalt sarkainál egy lapnyi távolságra állítsd a nozzle-t. Előtte húzd vissza szálat és töröld meg a nozzle-t.A retraction a szál visszahúzása, amikor közlekedik a fej, a szeletelőszoftverben tudod beállítani.
Nincs / VanSzerk.: Az asztal mérete se jól van belőve a slicer-ben, szerintem.
Szerk.2.: Ezt nézd át: Print Quality Troubleshooting Guide - Nekem is sokat segített az elején.
Szerk.3.: Ne add fel, nem ördögtől való dolog ez.[ Szerkesztve ]
-
janek69
senior tag
válasz nepszter1 #4051 üzenetére
Ez símán a levegőbe nyomtat.Be kellene állítani a bed-et. Ezen felül mintha valami nem lenne tiszta.Te csináltad a g-kódot? Olyan mintha kiszaladna a fej a munkaterületről. Valami tiszta nem a beállításokkal az tuti.
A first layer magassága mekkorára van állítva?[ Szerkesztve ]
-
janek69
senior tag
-
izisz
senior tag
válasz nepszter1 #4054 üzenetére
5mm retraction gyári anet MK8 fejjel direct drive módban szerintem indokolatlanul sok. 1.2-1.5mm körül nekem mindíg doszt elég volt.
A második videódon a kattogás - ott vagy eldugult a nozzli, vagy a ptfe belső megadta magát részlegesen vagy a mocin lévő továbbító fogaskerék nincs rendesen meghúzva (hernyó csavar) vagy a nozli hő nem elég a filamentnek vagy a mocinál a fogaskerék feszítő rugó túl erősre van álíltva... Számos opciót el tudok itt képzelni.
Ahogy fentebb írták, szintezd be az asztalt rendesen. Tárgyhűtő venti az első 1-2-3 réteg körül még ne menjen.
És elsőre próbálj valami egyszerűbbet nyomtatni, egy szimpla kalib kockát (thingin talicskázni lehet a modelleket), az asztal közepére slice-old, ne a sarkába. Addig játsz a szintezéssel, amíg az első réteg szálai normálisan megtapadnak (feltéve, hogy a száltovábbítás minden lehetséges hibáját ellenőrízted, lsd fentebb) -
-
-
janek69
senior tag
válasz nepszter1 #4065 üzenetére
Uhh! Nekem nincs a szerver feltéve,így nem tudom,hogy egyáltalán abban az esetben hogyan megy a dolog,ha azt is telepíted. Nem lehet,hogy a szerver csinálja a com3 virtuális portot és a nyomtató nem is azon van fizikailag? A videon mivel nyomtattál? Amúgy nem tudom,hogy az Anet 250 000 bps-el kommunikál-e? Szedd le a repetier szervert,az nem kell neked.Ne csüggedj,ebben ez a szép. Gondold el,hogy én nulla tudással kezdtem bele és még a nyomtatót is én csináltam és egyedi nincs kit kérdezni a paraméterekről,csak a kisérletezés.Sok türelem kell,de meghozza a gyümölcsét. KITARTÁS!
[ Szerkesztve ]
-
izisz
senior tag
válasz nepszter1 #4065 üzenetére
anet by default 115200 baud rate. Jah és érdemes a debug/log ablakot bekapcsolni, a főképernyőn alul lesz valahol. Ott lehet figyelemmel kísérni a kezdeti csatlakozási hibákat ill. a nyomtatás közbenieket is.
Csak kiváncsiságból, nem támadás: ha nem szeretsz mókolni és utálod ha valami nem megy elsőre, out-of-the-box, akkor milyen elv vezérelt, hogy az egyik legolcsóbb, diy kit-et vedd meg?
Tényleg csak a hasonló döntések hátterére lennék kiváncsi, számos hasonlót látok FB csoportban is, hogy megveszi a diy kit-et, majd az első akadályoknál kiborul a bili, hogy nem is erre számított az illető. De akkor mire számít ilyen árkategória mellett?[ Szerkesztve ]
-
janek69
senior tag
válasz nepszter1 #4069 üzenetére
Legalább a gcode bújása neked tuti menni fog én még bele sem néztem.
A driver fel van telepítve a windows alá? Ha igen,akkor a repetierben írd át 115200-ra a baud rate-et.
Felül azt a csúnya naplo icon-t nyomd meg és látni fogod alul a hibaüzeneteket,sőt majd ha nyomtat a gcode-ot is követheted ha gyors vagy. -
Saccco
nagyúr
válasz nepszter1 #4074 üzenetére
H2testw-vel le kell tesztelni a kártyát, majd arra a méretre formázni, amekkora valójában.
(#4073) janek69:
Octoprint.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
-
-
izisz
senior tag
válasz nepszter1 #4132 üzenetére
Hasraütve kb 35-40E körül, kintről rendelve mindent, heatbeddel (szokásos, 220mm-es, 3mm alu)) 20$, trapézorsókkal (10$), 5 jó minőségű moci (50$), meg a ramps elektronika (30$) egy szimpla 240W-os táppal (10-15$).
Csavarok, apróságok (szíj, stb) - szerintem a 40E-hez közelebb van most (jobbacska USD árfolyam), ha mindent sikerült jó áron beszerezni, türelemmel.[ Szerkesztve ]
-
izisz
senior tag
válasz nepszter1 #4174 üzenetére
Ez a gyari anethez nem jo, mert e3d hotendhez valo
A ptfe belso a filament megvezetesert felelos kb 250 foknal alacsonyabb hon nyomtathato filament eseten. E folott all metal heatbreak kell, mert a ptfe cso kilagyul ill gozok/gazok szabadulnak ki a "palackbol"15W lezer: olvasmanyaim szerint ez csak tulhajtott lezer dioda modul, ahogy mar az 5Wosak is. Az elettartam karara megy a tulhajtas. Szoval kb 80e jmf-ert cserebe nem hosszu eletu az a "lampas"
Ettol meg szep teljesitmeny, h abba a fembe ilyen szepen graviroz![ Szerkesztve ]
-
layerke
aktív tag
válasz nepszter1 #4258 üzenetére
Fűzd ki, ha lehetséges a fejből, hogy szabadon tudja a motor továbbítani a szálat. Jelölj be rajta 10 vagy 20 centinél alkoholos filccel, majd a hoszt programban állítsd be, hogy toljon az általad bejelölt centiméternyi anyagot. Értelemszerűen annyi kell adagolnia, amennyit beállítasz. Firmware-ben kell átírni a megfelelő értékre a lépésszámot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Eladó Nintendo Switch V2 rengetek kiegészítővel + eladó játékok
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest