Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
yoda64
csendes tag
Tiszteletem mindenkinek!
Egy abszolút kezdő vagyok és a napokba kapom meg a TEVO Tarantul -ámat. A kérdésem a fórum társakhoz az lenne hogy mi a tapasztalatuk, mi illendő beszerezni ehez a 3D nyomtatóhoz már mindjárt az elején??? Gondolok itt hűtőkre, MOSFET, frissítés, szoftver,vagy akár mi másra ami lényeges hogy ne görcsöljön az ember hónapokig egy kis sikerért. Előre is köszönöm a segítségeteket, ígérem meghálálom. -
Saccco
nagyúr
A piacon lévő alkatrészekből építkezik. Talán csak az alaplap van kissé megvariálva.
Aliexpress-en például az Anycubic-tól bátran vehetsz mindent, ami a képek alapján passzol az a valóságban is fog.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
fabula
őstag
Csak jelzem, hogy teljesen igazad volt a Z offsettel kapcsolatban. Hiába állítottam be úgy az asztalt, hogy a fénymásoló papír csak szorulva húzogatható az a fej alatt középen és a négy sarokban is, a bonyolultabb, főleg kis belső részleteket (pl. csavarluk) tartalmazó objektumoknál ezek nem tapadtak le, a fej elhúzta őket. Tanácsodnak megfelelően állítottam a Z offseten lefelé, próbálgattam, most 0.17-en van és így nyomtatja jól az első réteget.
Még egyszer köszi a tanácsot, magamtól nem mertem volna így beállítani, nehogy a fej felszántsa az asztalt.
Hiába, ezt teszi a tapasztatlat. Még egyszer köszi, hogy megosztottad ezt az infót. -
fabula
őstag
válasz kazmerr #3512 üzenetére
Jelzem, én meg el is olvastam, mert nekem belinkelted, tényleg sok hasznos dolog van benne a 3D nyomtatásban kezdőknek.
Azért ez nem egy lézer, vagy tintasugaras nyomtató, amiben csak a tonert vagy a patront kell cserélni, esetleg néha valahol beszorul egy papírlap, de amúgy az esetek 99%-ában megy a nyomtatás odafigyelés nélkül.
Ezt bizony meg kell tanulni, felhasználva azok tapasztalatait, akik már régebb óta foglalkoznak vele és ki kell mindent tapasztalni magadnak is. Sok kis apróságon múlik a nyomat minősége, sokkal nagyobb odafigyelést és lényegesen több karbantartást igényel egy 3D nyomtató üzemeltetése. Na meg tisztában kell vele lenni, hogy ezek a DIY nyomtatók nem a legprofibbak, cserébe az áruk is barátibb.
Én is szívesebben vettem volna egy Craftboot 2-őt, csak nem volt lehetőségem 10x áron megvenni.
Ezt a lehetőséget úgy fogom fel, hogy megtanulhatok egy új technológiát, és így, hogy minden kis részletét meg kell tanulni, sokkal jobban fogok majd hozzá érteni, mintha egyből drága pénzért egy profi gépet vettem volna. -
Saccco
nagyúr
Szerintem pont ez a pláne egy kit-ben, megtanítja, hogy merre hány méter. Egy kit megmutatja az egész nyomtatás működését. Ezek után egy bármilyen géppel szembekerülve képes megtalálni az ember a hiba okát. Egy kész gép ilyet nem ad, sokkal drágábban és körülményesebben tanulja ki az ember. Adott esetben egy hiba láttán csak pislog.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
izisz
senior tag
válasz kazmerr #3511 üzenetére
Örülök, hogy megemlítetted, úgyis van pici gondom ezen a téren.
Sztori röviden: DeviDesign PETG, szürke, semmi csicsa (S3D, HB 70/80fok, seb: 40/55, mikor milyen kedvem van, minden más 75%-a a def speednek, ill első réteg 30%, accel 800, layer height 0.32 .4-es MK8 nozlival). Gyári ajánlás 230-240°C hotend hő. A spool kb 4/5-ét elhasználtam 225-230 fok környékén, nem volt semmi layer adhesion probléma, over extrusion stb. Majd pár hónap kimaradt, alig nyúltam a nyomtatóhoz. Úgy 1 hete újra nyeregbe szálltam. A tárgyak teteje olyan lett, mintha overextrusion és túl sok hő lenne (rendesen vastagon varrta be a solid top layer infillt a nozzli). Na mondom, extrúder kalib - nem kell, 100mm parancs, 100mm-t húz be. Ok, akkor flow rate csökkent, 0.92 körül már megjelentek apró lyukak, de a modell teteje még mindíg car volt (eközben oldalfal meg más területek szépek).
Na jó, hőmérséklet - bingó. Hogyan lehet nem tudom, de a petg nemet váltott, pla lett belőle vagy magam sem tudom. 212 fokon végre szebben varrja a tetejét a nozli, nem olyan, mintha ráhánytak és szétkenték volna. ([link]) Váza módban 210 volt az alja, ez alatt már tört a modell, mint a ropi, e fölött még elfogadható volt a layer adhesion. ([link])
Na mondom, bontok új csomagot, frissen bontott, szintén szürke dd petg. És megint a 212/214 fok a nyerő.
De nem lehet pla (címke szerint sem ), mert a fila szál hajlik a kezemben, nem pattan mint a pla és nincs olyan "pla-s illata".
Bárki másnál volt már hasonló jelenség?
(e monológ csak a felvetésedre született, mert lehet underextrusionnek látszik az alja, de a modell többi részén nincs anyag hiány és a tetejét így varrja szépen/szebben. Ettől függetlenül valami szellem van a gépezetben de nem tudom még, hogy mi...)
Esetleg aki már nyomtat/nyomtatott már petg-vel, lenne olyan jó és megosztana pár képet a modelljei tetejéről (záróréteg érdekelne csak első sorban)
Az én zárórétegem még nem tetszik, lsd fent a bal oldali fal teteje, mintha sok lenne az anyag, de a jobb fal teteje sima és a belső, nagy felület teteje szintén.@fabula: igazán nincs mit, ezért vagyunk
[ Szerkesztve ]
-
fabula
őstag
Ha már a hőmérsékletekről van szó. Én Devil Design PLA-val nyomtatgatok, nyomtattam thermal towert és aszerint a 190-195 C-os részei lettek a legegyenletesebbek. Most 195-re állítva nyomtatom 60 C-os hotbed-el, így jó is lesz a nyomat, viszont nagyon vékonyan, de szálaz az ugrások közben. A retraction bekapcsolva, a distance 5 mm, a speed 45 mm/s,a min travel 0,8 mm, a Z hop bekapcsolva, height 0,5 mm.
Tényleg nagyon vékonyak a szálak, pókháló vastagságúak, amikor csipesszel leszedem, alig lehet megfogni őket, de mindig jelentkeznek.
Mit állítsak még, hogy ezeket eltüntethessem? Vagy ez ilyen és utómunkálattal kell eltávolítani?[ Szerkesztve ]
-
kazmerr
aktív tag
nah előbb erre...
Szóval nekem kb ilyen parajelenségem van, de PLA-val. Gyári Anet fekete PLA. Igen, tudom szar, de a prototípusokra ezt használom el, eddig semmi gond nem volt vele... de most törik mint a ropi! És úgy tapad PEI-re hogy vissza kellett állnom üvegre. A PLA páraelszívós ládában van, de nem hermetikusan zárva (párazacsi színváltós, tudom mikor szívja meg magát) pára elméletileg nem érhette viszont kiszáradhatott... Ami kijön a dobozból és a doboz és a nyomtató között van, az nem hajlik hanem rendesen törik (ilyenkor lehúzok annyit amennyi kint volt, és megy tovább a móka). Ez kb pont annyi mint az alap layer... Ha egymás után többet nyomtatok, de kis kihagyással (max 1-1.5 óra), akkor még nem törik, de úgy bele ragad a PEI-be hogy nem jön le rendesen. kell egy felfűtés-lehűlés neki akkor könnyebb, de kell a penge alá...
Amire gondolni tudok hogy a még meleg nyomtató kiszárítja az anyagot... Nem valami ilyen kiszáradás lesz nálad is a gond? Külföldi fórumokban, videóban láttam hogy olajozzák a pla-t. Ez a fejemben eddig nettó hülyeség volt, de lehet ezzel egyfajta minimális nedvességet adnak, és stabilizálják az anyagot. Lassan a laposföldben is hinni fogok... Várjunk csak, nem abban mégsem
-
kazmerr
aktív tag
Én is az olcsóság és a kíváncsiság miatt vettem direkt DIY másolatot. De nagyon egyetértek Saccco írásával. Ezt én is tanulásnak szánom. Meg akarom érteni mi hogy működik, és az hogy közben van egy kis barkácsfaktor, vagy vannak plusz lehetőségeim az bonus. De mivel én hiszek abban hogy ez 10-15 év múlva elfogadott eszköz lesz és az otthonok 10-15%-ban vagy samsung vagy lg nyomtatók lesznek, ugyanúgy ahogy ma tintasugaras és laser nyomtatók vannak. Az pedig hogy lesz-e drágább következő, vagy amíg működik megmarad ez és az ezzel megszerzett tudás, már csak azon múlik mennyire tudom kihasználni a mindennapokban. (Őszintén most nem annyira, de van 1-2 projectem ilyen ház körüli dolgokra.)
-
izisz
senior tag
válasz kazmerr #3518 üzenetére
öö, a pla üzletbe még csak most készülök beszállni, de én úgy tudom, a "törik" dolog természetes pla-nál. Mármint hogy a szálat a kezedbe fogva, ha hajlítgatni próbálod, akkor az elpattan, nem meghajlik.
Az olajozásról láttam egyszer egy YT videót, tesztelgette egy ürge és arra jutott, hogy a layer adhesion-t rontja némileg. A száltisztítós kis "űrtechnikák" szivacsbetéttel az még ok, de az olajozásra nem tette le a voksát.
Ettől függetlenül próbáld ki, veszteni való nincs. (a tükörtojás is jobban csúszika serpenyőben, ha olaj van alatta, kevésbé tapad le )@fabula: az enyhe, téynleg alig pókhálóra próbálj rá hajszáírtóval. Tom-nak volt azt hiszem videója róla, hogy ésszerű mértékű hajszárítózásra nyomtalanul eltűnnek ezek). Még az utazó sebességgel érdemes játszani. Nem elég a retract, az is fontos, hogy a következő pontra ugrás minél gyrosabban (mechanika adta keretek között) megtörténjen. Illetve kicsit furcsállom a retract hosszod, direkt drive esetén nem szokás ilyen hosszút állítani. Igaz e3d fejre szócikk, de érdemes átlapozni: retract is
[ Szerkesztve ]
-
fabula
őstag
Elolvastam amit linkeltél, kösszönöm.
Hát igen, nekem is 0,8 volt először a distance (visszahúzás), de akkor nagyon szálazott, állítgattam nagyobbra és jobb lett, de 5 mm-nél hosszabbat már nem mertem állítani, én is sokalltam az eddig látottak, olvasottak alapján. Mondjuk erre nem is gondoltam, hogy így már visszahúzza a filát a hideg zónába és ez rontja a nyomtatást, megszívlelendő. Most visszavettem a distance értéket 0,8 mm-re, a speedet felvettem 50 mm/s-re, ez az Anet A8 javasolt travel sebessége a gyári beállítások szerint, a min travel nmaradt 0,8 mm-en. Ma már nem nyomtatok, de majd holnap igen és akkor kiderül, mi változott, majd megírom.
Mindenkinek jó éjt, már ha tudtok aludni ebben a melegben. -
fabula
őstag
A nyomtatóhoz adott A8 Operation instruction-2016-7-8 pdf-en 50 mm/s van megadva a Cura 14.07 beállításainak ismertetésénél travel speed-ként. Azért gondoltam, hogy ez a javasolt. Máshol láttam már én is nagyobb sebességet beállítva travel-nek, de eddig nem akaratam ezzel variálni, amíg elfogadhatóan nem nyomtat. Ezekkel majd utána kísérletezek :-).
-
nyogo83
senior tag
Sziasztok!
Tegnap jott meg az Anet A6-os nyomtatom. Osszeraktam, gyorsan melohelyen csak egy par layeres teszt nyomtatast csinaltam mindenfele kalibralas nelkul(bed leveling-et azert megcsinaltam), hogy megnezzem minden rendben mukodik-e. Latszolag minden okes, bar a szintezest meg meg kell normalisan csinalni, mert latszik nem 100-as.
Mivel eleve ugy terveztem, hogy a gyari kit-et upgradelni fogom, igy nagy erot nem olok bele, hogy most tokeletesitsem a nyomtatast egyelore.
Amit tervezek, hogy a gyari szijat lecserelem GT2-re, mert amit adtak hozza, az igazabol olyan mint ha valami merev muanyag/szilikon felebol lenne, raadasul meg ropog is mikor mozog a vezeto csapagyon.
A kit-ben levo linearis golyos csapagyak se tettek tul jo benyomast elsore, elegge erezni/hallani a golyok recsegeset mozgatas kozben.
A trapezmenetes orso hal istennek legalabb egyenesnek tunik, nem latok nagy wobblet.
Nem volt bent nalam semmilyen kenoanyag, hetfon vegigkenem az osszes csapagyat/orsot/sint lithiumos zsirral, meglatom mennyit segit.
Induktiv szenzort mar megrendeltem az auto bed leveling-hez, valamint a mosfet-et is a futeshez.Ami kerdes lenne:
- ha veszek GT2-es szijat, akkor mindenkepp cserelnem kell a motorokon bordaskereket?
- vezeto/feszito csapagyat erdemes bordazottra lecserelni?
- linearis csapagybol hol lehet garantaltan jo minosegut kapni, illetve milyet(esetleg linearis tengelyt hozza)?
- a Z motorok tengelyen levo gyari rugos couplert(amibe ket hernyocsavar megy egymassal 90 fokot bezarva) megeri lecserelni a szimmetrikus verziora (kozepen elvagott, ket szelen rogzitett), esetleg a ket felbol allo muanyag hardy tarcsasra? -
kazmerr
aktív tag
válasz nyogo83 #3527 üzenetére
Hali, nekem is A6-osom van.Amikor vágtad a bordásszíjat, egy lehelet vékony drót szál volt benne, vagy kb 0.5-0.7mm átmérőjú? Az utóbbi már ok (de érdemes lecserélni ha biztosra akarsz menni.)
- Én nem cseréltem a bordáskereket de direkt ahhoz való méretet rendeltem. De mielőtt szétszeded nyomtass ki minimum egy Y szíjfeszítőt.
- A gyári csapágyakat én hagytam csak kenőanyagot toltam bele, kimosott egy kis trutyit, azt letöröltem, és azóta szépen/simán jár.
- a csapágyat passzolom
- A z couplereket én lecseréltem, nekem sokat dobott, pedig tököltem vagy 15 percet a gyáriakkal, és nem lehetett nagyon jól beállítani.Ide összeszedtem a saját tapasztalataimat:
https://docs.google.com/document/d/1sNo6fvxmMEwY0RcbIAF5HUpbArlOcFQ-6r85skZ_74A/edit?usp=sharing -
nyogo83
senior tag
válasz kazmerr #3529 üzenetére
Koszi a doksit!
Szijat passzolom, nem vettem eszre vagasnal drotszalat, de majd hetfon megnezegetem.
Z couplerbol a kettevagott ket szelen rogzitosre cserelted vagy a hardy tarcsasra?
Egyebkent ez a ropogasos szijproblema inkabb az X tengelynel hallatszodik zavaroan es hiaba eleg feszes a szij, latszodik hogy "peng" ahogy mozog.Nyilvan amig megjonnek a cuccok el fogok jatszadozni vele, meg bekalibralom, nyomtatok par tesztet.
-
fabula
őstag
Az Anet A8-hoz elég "egyszerű" műanyag bordás szíjat adtak és nekem is ropogó hangot ad az X tengelyen.
Rendeltem is hozzá 6 mm-es GT2-es szíjat. Az lenne a kérdésem, hogy az A8 szíjcserénél GT2-re kell-e cserélni a motoron lévő bordás meghajtótárcsákat és ha igen milyenre (pl. típus, vagy milyen milyen fogszámú, átmérőjű, stb., ami fontos adat lehet).Előre is köszi a válaszokat.
-
fabula
őstag
Köszönöm a konfigot .
A sikertelen Anet "stock" sensor próbálkozás és tájékozódás után úgy döntöttem, hogy én is beruházok egy 3D-Touch érzékelőre. Már csak azért is, hogy ha később teszek rá üveget, ez azzal is működni fog korrektül.
Néztem a bekötését az Anet A8-hoz és ott az 5 szálból az egyiket a kijelző csatlakozójának egyik lábára kötik.
Te hogyan oldottad meg a bekötését a 3D-Touch-nak?
Előre is köszönöm a választ. -
fabula
őstag
válasz kazmerr #3529 üzenetére
Kedves kazmer!
A gyári csapágyakba milyen kenőanyagot tettél? Én WD40-el fújtam be, de az asztal csapágyai így is elég hangosak maradtak, jól hallhatóan ropognak az asztal mozgása közben.
A z couplereket milyen típusra cserélted le, megtennéd, hogy belinkeled?Előre is köszönöm a válaszaid.
-
blountex
senior tag
Sziasztok!
Mint kezdőként érdeklődnék, hogy egy pl Anet A8 3D nyomtatót vagy egy valamivel komolyabbat érdemes beszerezni?
Úgy hallottam, hogy pl az olcsóbb nyomtatoknál kapásból érdemes rákölteni minőségibb alkatrészekre, így akkor nem lenne érdemesebb egy valamivel jobbat venni?
Gondolom a vásárlást valahol EU-n belül érdemes megejteni, mert mind 200$ fölött kezdődik ami már vám határ fölött van és EU raktárban nem igen találtam Gearbesten sem.Érdeklődnék még, hogy pl ha én megtervezek egy alkatrészt 3D-ben legyen szó Autodesk Inventor vagy Solid Edge, mennyire lehet átkonvertálni a nyomtató szoftverjébe, mielyik az a formátum ami tudja kezelni ezt?
[ Szerkesztve ]
-
nyogo83
senior tag
válasz blountex #3534 üzenetére
Konkret tipust nem fogok ajanlani, tapasztalat hianyaban, de szerintem A8 helyett A6-ot jobban megeri, kevesebb utolagos merevitest es egyeb upgradet kell hozza csinalni.
Nyugodtan nezhetsz Gearbesten is 200 koruli nyomtatokat, en is akcioban vettem 185Usd-ert az A6-ot.(most is akcioban van ennyiert)
Szallitasnal kivalasztod a Priority line shippinget, azon belul pedig az EU Expresst. Ez kb 6-7Usdt dob ra szallitasban.
Ilyenkor ugy kuldik, hogy Kinabol atszallitjak Angliaba, ott pedig a DPD veszi at csomagot, mintha ott adtak volna fel. Igy nem szamolnak ra se afat se vamot. Saccra 12 nap alatt megjon. -
blountex
senior tag
válasz nyogo83 #3535 üzenetére
Értem, szóval akkor ahol kilehet választani a priority line-t, akkor úgy lehet csalni az vám ügyben.
Viszont nekem 35-40 bussiness day ír a priority line-ra és akár hol néztem nem találtam ezt az "EU Express" egyik terméknél sem. Volt ahol a Priority Line-ra rádobott 5-10$ összeget.Mondjuk Aliexpressnél milyen lehetőség van ezen a téren?
Mert ha pl EU-s országot választok ki, ott azt írja nem tudja küldeni Mo-ra.
köszi[ Szerkesztve ]
-
kazmerr
aktív tag
Finom mechanikai zsírként ismerem, vagy 10 éves, nincs már meg a papír a dobozon, így ebben nem tudok segíteni Viszont ami tuti, hogy nem szabad olyan kenőanyagot használni ami kimossa a régit. A kínai olcsó cuccokban nagyon csúnya dolgok is vannak...
Ez http://www.ebay.co.uk/itm/292037231115 a z coupler amit vásároltam.
-
fabula
őstag
válasz kazmerr #3539 üzenetére
Köszönöm a válaszaid.
Az meg tudnád mondani, hogy az Anet motor tengelye hány mm-es? A Z coupler-nél azt tudom, hogy 8 mm-re kell egyik oldalon (menetes Z szár), de a motor tengelyét nem mértem le beszerelés előtt és most nincs sok kedvem csak ezért szétszedni :-).
Esetleg azt meg tudnád mondani, hogy a GT2-es szíjhoz kell-e a motor bordás meghajtótárcsáját cserélni? H igen, milyen fogszámúra (16-ost meg 20-ast találtam a neten).
Amikor rendeltem, a GT2 szíj paramétereinél nem volt feltüntetve fogszám, viszont az írták, hogy Pursa-hoz jó, az Anet meg Pursa klón, így akkor erre nem is gondoltam.[ Szerkesztve ]
-
izisz
senior tag
Motor tengelye 5mm (D kontúros), 5 -> 8mm kuplung kell oda.
A meghajtó tárcsát nem kell cserélni. DE ha valamikor cserélnéd a fogszámra figyelj. Gyárilag 16 fogast adnak. Ha 20 fogasra cseréled, a step/mm értéket át kell írni a FW-ben. Az idler oldali tárcsa fogszáma viszont lényegtelen, nem befolyásolja a step/mm-t.
GT2 szíjakon a fogszámnak - ahogy kérdezed - nincs értelme. A szíjnak van egy specifikációja, amin meg van adva a fogak távolsága, mérete, kontúrja, stb... (specifikáció).
Ezen túl csak az a fontos, hogy milyen anyagból van, van-e benne szálerősítés és milyen széles (6mm) ill. hogy végtelenített vagy sem (nem végtelenített kell nekünk anet-ra)
GT2 szíjhoz GT2 pulley-t kell venni, ennyi. -
csendes tag
-
layerke
aktív tag
Ezek pont jók tesztelésre.
Tesztelésre való modelleket a thingiversen találsz printer test keresésre, amit kidob szinte mind jó.
Extrúder teszt javaslat: nem tudom milyen nyomtatód van, de kihúzod a hotendből a szálat, hogy ne adagoljon bele és egy host szoftverrel azt küldöd neki, hogy adagoljon 10 centit. Ha annyit adagol, akkor jó, ha többet vagy kevesebbet akkor nyilván állítani kell, amit célszerű a nyomtató fw-jében megtenni. -
nyogo83
senior tag
Ma sikerult kicsit foglalkoznom az A6-al.
Szandekosan nem akartam semmi speci beallitast, finomitast csinalni, kivancsi voltam igy mindenfele "trukk" es upgrade nelkul mire kepes. Szimpla asztal szintezest csinaltam, valamint egy leelenoriztem az extrudert, mennyire pontosan tolja a filamentet(minimalisan majd kell allitani, 2-3mm elteres lehet, de nem piszkaltam).
2 teszt nyomtatast csinaltam.
Melle csomagolt kinai feher PLA, 200/55 fok, 0,2-es layer height, 50mm/s sebesseg, 100% fan, 10% infill.
Minden mas default ertek Curaban.Az Aira modellnel megallt a filament 70%-nal.
Mindenkinek ajanlom aki kit-et vesz: MINDENT huzzatok meg rendesen es meg azt is ami ugy nez ki hogy jo.
Kivetel nelkul minden csavart meghuztam, leelenoriztem amit a kinaiak osszeszerelve adtak.
Egyedul az extruder tovabbito fogaskereket nem neztem, amihez nem fertem hozza. Na, az teljesen lelazult es elcsuszott, igy nem adagolta tovabb a filamentet.
Szetszedtedm, csavar meghuz, holnap ujra nyomok egy tesztet a sarkanyra, mert nagyon szepnek indult. -
Saccco
nagyúr
Szerintem az etalon pont, amit nyogo83 is próbált.
Egyrészt a 3DBenchy, én minden filament-tel nyomtatok egyet.
Másrészt Aria is nagyon jó, leméretezve szoktam nyomtatni, az egész sárkány kb. 78mm magas (60%). [link]
-
Saccco
nagyúr
válasz szacsee #3503 üzenetére
Találtam is projektet neked...
Lynx - Fully 3D-printable 1/10 4wd buggy
Ursa (bear) - Fully printable Monster TruckA tervezőnek van még 1-2 kemény modellje.
-
vonyos
csendes tag
Sziasztok,
Erre az indiegogo-s PocketMaker 3D nyomtatóra regisztrált esetleg innen valaki?
https://www.indiegogo.com/projects/pocketmaker-3d-printer/x/15471125#/Honnan érdemes beszerezni nyomtatószálat, hol találok esetleg (az se baj ha nem magyar) egy összegyüjtött leírést a technológiával kapcsolatosan a neten?
Válaszotok előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Apple Watch gyári fekete sportszíj - M/L (MXM43ZM/A)
- Hófehérke újratámad! Observatory White 4 venti vezérlővel Új gépház INGYÉ MPL
- MSI G27 27 Gamer monitor 170Hz
- Gigabyte Eagle - RX6600 XT - 8 Gb DDR6
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest