Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambanő háza tája
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szólánc.
- b650 gaming x ax CPU led
- AVAST Mobile Security 50%-os kedvezménnyel a Google Playen
- TrueNAS alkalmazásmanagement beillesztése meglévő Terraform automatizációba
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasshammer
tag
Március 5-én rendeltem. Arról a linkről, amit én linkeltem
Ahogy látom a hirdetésben lentebbgörgetve a jó board van lefényképezve, viszont a termék fényképei közt nem az van.
Amikor én vettem, akkor nem ezek a képek voltak! Nem tudom megmondani, hogy mit fog küldeniÜdv, VH
-
compi.hu
senior tag
Az hozza adott SD kartyan talalod, valamint a youtube-on.
Csendben jegyeznem meg hogy mind a videoban mind a szoveges leirasban kifejezetten rosszul mutatja a nyomtatoagy tarto valamint a menetes z orso osszerakasat. Ajanlott innen tajekozodni, az "Additional assembly instructions" alatt talalhatok alapjan.
-
Xantomas
őstag
Amire figyelj, hogy ne olyan Tesa vagy Scotch szalgot vegyél, amin felirat van, mert az azon levő festék beleoldódik a frissen kinyomott folyékony PLA-ba.
Nekem amugy eddig ami bejött, az az isopropil alkoholban oldott Pritt, és azt felvinni ecsettel az üveglapra.
Amígy meleg a heatbed, addig iszonyatmódon tapad, majd amikor kihül, attól függően hogy van-e brim vagy nincs feljön, vagy nem."Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
izisz
senior tag
[link] ("ragasztószalag 3D nyomtatókhoz kifejlesztve" -> ekkora lódítást rég olvastam, és még a piktogramm a szalagon is "alátámasztja" a kamut, na persze )
A kék is maszkoló szalag De ennyiért ne vedd meg, drága mint a bűn.
Pár 100 ft a sima sárga maszkoló szalag festékboltban, illetve ugyanott lelhetsz kék szalagot is barátibb áron.
Én eleinte sárga szalagot használtam boltból. Az is jó volt. De a kék szalag hype berántott, kintről rendeltem egy tekercset, azóta azt nyúzom. Szerintem - saját véleményem - nincs egetverő különbség. Tán annyi, hogy a kék szalag jobban tapad (maradandóbb) az alu hotbedre, a sárga hamarabb feljött, mikor húzta a tárgy.
De ha nem akarsz szalaggal geccsölni, ott az szép, sima, sík alu felület. Fújd le hajlakkal vagy húzd át ragasztó stifttel és mehet rá a nyomtatás. PETg megragad így is (80 fok környéke ideálisan, hogy ne warpolódjon), gondolom a PLA is kényelmesen megragad akkor 50 fokon.[ Szerkesztve ]
-
ProfBako
tag
ABS nem fog ragadni maszkoló szalagra szerintem, legalább is én még nem hallottam hogy valaki arra próbált volna nyomtatni ABS-t, esetleg Kapton szalagra.
Én csak ABS-t használok, vagy acetonban oldj fel abs filamentet és azt kend rá ecsettel vagy én újabban prit stiftes papír ragasztóval kenem az üveget, egész jól tapad viszont ha lehűl akkor magától le esik, így jobba a felület és még feszegetni sem kell. -
beis-compo
tag
A tartályban meleg vagy hideg víz lesz-e, ami lényeges, mert a meleg nyirkos helyeket (elméletben) nem szereti a PLA. Közhiedelemmel ellentétben a PLA nagyon strapabíró, nem tud csak úgy magától lebomlani, elég természetellenes közeget kell hozzá teremteni. A kíváncsiság kedvéért én 2015.11 hó óta tartok egy adag UV-zöld PLA szálat félig mártva vízben egy befôttesüvegben, Illetve kinyomtatott (rontott) alakzatot fellógatva a fürdôszobában, és még ettôl is régebb óta fekete és zöld PLA-ból nyomtatott dobozokal és konzolokkal járjuk alkalmanként az országot (egy mûszer burkolata, felfogató elemei, stb), ilyenkor napokat tölt szabadban a verôfényes napsütésben, de van hogy megázik. Semelyiken sincs semmi elváltozás a nyomtatáskori állapotához képest. Szabadban nem olvad vagy lágyul meg a fekete PLA, napsütésben sem (kalaptartón lehet, de ott nincs légmozgás nyilván).
-
izisz
senior tag
Többször láttam már ajánlásként, hogy acetonban olddott ABS kotyvalékkal a legjobb megkenni a bed felületét.
Ill. a zárt nyomtató tér is állítólag csodákra képest. (plusz a tárgyhűtő venti használat is kerülendő)
NEM saját tapasztalataim, csak az eddig itt-ott olvasott tippek.@janek69: Szivesen!
-
Dalee
aktív tag
-
Bíírka
csendes tag
Szia,
Nem tapasztalatból beszélek mivel nekem is új még a cucc de kb. ezekre gondolnék mint elromlásra hajlamos dolgok:
- Léptetőmotorok (főleg ha feszíted a szíjat)
- Hotend, Hotbed mint minden fűtőszállal működő dolog
- Alaplap (motorvezérlő, fűtő áramkör, csatlakozók)
- TápÚgy láttam a felsorolásban szereplő dolgok mind vannak raktáron ebben a magyar webshopban: [link]
Én most tervezek próbavásárlást.
Raktáron lévő termékeknél elvileg pár nap a szállítás, rendelhető megjelölésű terméknél több, mivel azokat feltehetően készlet hiányában ők is akkor rendelik mikor befut az igény.
Ha van tapasztalata valakinek innen a topicból is a hellyel megírhatná mennyire korrektek szállítás/idő tekintetében.De érdemes rákeresni egyes alkatrészekre magyar oldalakon mint pl Nema17 léptető motor ami láthatóan sok helyen elérhető raktárról itthon is. A 3d nyomtatók általában sztenderd elektronikai, elektromechanikai megoldásokra épülnek amik megtalálhatóak nyomtatókban, szkennerekben vagy cnc gépekben. Ami spéci az az extruder meg a fűtött asztal.
tiszetelt
-
fape
senior tag
Üveg "gravírozáshoz" tesóm ilyet vett: Glass Etching Cream. Borospohárra sablonnal martak vele neveket.
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
ProfBako
tag
Egy pár dolgot megpróbálhatsz felválás ellen:
Mérd meg az asztalt érintős hőmérővel mert pl nekem 120°C -ra állított asztalon ragad jól ami valójában 100°C.
A gépet tedd zárt dobozba vagy szekrénybe hogy ne legyen egyáltalán légáramlat és csak résen kukucskálj be, és a dobozban legyen legalább 40°C.
Első rétegnél vedd fel a flow értéket jó nagyra hogy nagy felületen tapadjon a műanyag.
Ja és mit használsz tapadásjavítónak, nekem a legjobb tapadást az acetonban feloldott filament adja. -
izisz
senior tag
A bed oldalon viszont a csatlakozó soros (tüskesor). Azon a végén nálam már megadta magát, pár hónap alatt szépen megbarnult a fehér csatlakozó ház és összeégtek a tüskék
Azt az oldalt is érdemes forrasztani és ha már ott járunk, 1/1.5 mm2-es vezetékkel megkínálni a gyári tápvezetékek helyett.
A vezetékek végére meg érdemes kábelsarut krimpelni és úgy becsavarozni a foglalatokba. BIztosabb kötés, mint a puci vezeték beszorítása a csavarok alá.[ Szerkesztve ]
-
Chimpy
tag
Nem valószínű, hogy alátét hiányzik. Igaz nekem nem Anet-em van, hanem Geeetech, de ha jól látom a fej ugyan az. Egyszerűen nem húztad össze rendesen a fúvókát és az M6-os szárat. Nekem is volt ilyen, sőt, most hogy hónapokig nem cseréltem fúvókát egyszerűen lelazult és befolyt a hőszigetelés alá.
Ha teflonos a szárad, akkor még az is lehet a baj, hogy megsérült - összezömült a teflonbetét fúvóka felöli vége.
Illetve én még a fúvóka felfekvő részét is fel szoktam síkolni polír papírral, mert volt már hogy nem volt teljesen egyenes. -
izisz
senior tag
Semmilyen alátét nincs ott, fém a fémen fekszik az alublokkon belül.
- hidegen nozlit tekerd be tövig
- tekerd vissza, 1/4 vagy fél fordulat, nekem a fél az igazi eddig
- ekkor tekerd be csontig a heatbreaket, kézzel, amennyire bírod
- nozlit tekerd be kulccsal/fogóval (állatkodni nem kell, érzéssel)
- !! fűtsd fel a hotendet, 220-230 fok elég; mikor felmelegedett, a nozlit még tekerd beljebb
alényeg, hogy a nozli ne a heatblock alura feküdjön fel, mikor be van tekerve. Nyugodtan maradhat ott pici rés. A heatbreakre kell, hogy jól felfeküdjön belül.
+ amit Chimpy írt, érdemes csiszolni mind a nozli tetejét, mind a heatbreak alját, hogy jobban összefeküdjön
+ ha már úgyis szét szeded, teflon cserét is lehet csinálni, ügyelj rá, hogy a teflon nozli felőli végét derékszögben vágd szikével/borotva pengével pontosan a heatbreak végére merőlegesen úgy, hogy nem nyomod rá a sniccert, nehogy deformálódjon a ptfe vége (friss penge ajánlott)
(szétszedés szintén fűtött fejnél! ha hideg fejnél is szét tudod csavarni, akkor valószínű nem volt jó az összerakás) -
törölt tag
Bocsi az offért, de akkor erre még válaszolok. Szerintem én írtam az EU raktárat, Aliexpressről, de Németországi raktárból nem szállítanak Magyarba
Igen, a mellékelt linken kínából jön, sokat olvastam hogy hogy működik, én még nem tapasztaltam.
Most rendeltem meg, 2 hét múlva már tudok tapasztalatot is mondani!
Kommentből nézve:
Sziasztok! Konkrétan az áfa és vámmentességről beszélünk?
Konkrétan igen…. csomag útja : Kina-Anglia, Anglia-Magyarország (Régebben Franciaországon keresztül jött…)
Azaz Angliába , avagy Franciába már az áfát befizetik ők ( ha mindenigaz.)[ Szerkesztve ]
-
-
Dalee
aktív tag
Nagy nehezen kijött az első normális szeletelt nyomtatásom.
Próbálkoztam a javaslatotoknak megfelelően a Slic3r szeletelővel, illetve a Cura-m gyakorlatilag Szaki7 szerint van beállítva, de mindig az pókhálós, siralmas eredményt kaptam.
Ezután megpróbáltam a Craftware-t melynek az alpabeállításit használva elfogadható eredményt jött ki elsőre.
Kis furcsaság, hogy a sakk első rétegét az alábbi fénykép szerint nyomtatta:
Elkezdte kitölteni a kört a körív egyik pontjától, majd ha jól gondolom retraction nélkül (nyomtatva) átment a kör szembenlévő ívére és onnan folytatta tovább, de a végeredmény legalább jó lett, szépen kitöltött első réteget kaptam.
Ezután kinyomtattam a Temp towert:A valóságba szebben néz ki mint a képeken, ránézésre a 210 fok látszik megfelelőnek.
A teteje nem teljesen került kitöltésre. Lehet, hogy már túl hideg volt az anyag?
Visszatérve a Cura-ra nem tudom melyik lehet az a paraméter ami ennyire félreviszi a nyomtatást.
A Craftware szemben a Cura-val nem ismeri fel USB-n keresztül a nyomtatót, illetve nem találtam benne a retractionra vonatkozó beállításokat, viszont rengeteg olyan van amiről jelenleg még fogalmam sincs.
Köszönöm mindenkinek a segítséget, hogy 3 hét után végre tudtam nyomtatni, most már elkezdhetem javítani a minőséget, bár még a Cura azért még mindig izgat, hogy miért nem megy.
Jöhet calibration cube.[ Szerkesztve ]
-
fape
senior tag
Megkérdeztem anno a hivatalos alis eladótól, de csak tudtam meg hova szállítanak a német raktárból: [link]. A facebook csoportban azt írták, hogy az áfa számítás miatt nem szállítanak ide.
-
Handesen
csendes tag
Szia, nekem volt a másik accom, így azt töröltem.
Pénteken érkezett meg a Tarantula EU express szállítással ( plusz 8$ talán?), GearBest-ről JÚL 3.-án rendelve, 15.-én megérkezett.
Angliába ment elsőnek a csomag, nem akadt fent a vámon ( direkt azért választottam az EU express-t ) s az időre se lehet panaszom. A csomag rendben megérkezett, azóta össze is szereltem.
Sajnos a nózit eltörtem ( olvastam hogy erőből kell meghúzni, mondanám számomra érzéssel ) így az ment a levesbe. Szerencsére amikor a nyomtatót vettem berendeltem egy másik fejet, így volt miről pótolnom ( az is ma jött meg )
A kézikönyv félrevezető, sok olyan elemet tartalmaz ami nincs is a készletben, emellett a csavar hossza nem engedi meg ( pl műanyag határolók azaz alátétek), emellett van hozzá pár tartalék alkatrész is.
Videó alapján tegnap összeszereltem, ma pedig finomhangoltam. Mai nap 12 órát mehet már egyhuzamban, semmi problémát nem látok. Tanulni kell mint a szoftvert, mint magát a szerkezetet.Emellett : Ki hogy oldja meg hogy a PLA-t szépen leszedje? Nekem úgy ragaszkodik az asztalhoz, hogy néha olyan érzésem van hogy a tetején a felső (alimínium??) ki akarna szakadni.... Érdemesebb egy üveget néznem rá? Sajnos az asztalmelegítés jó megoldás, bár akkor deformálódik az anyag.... Közelse olyan hogy lepattan mint ahogy eddig olvastam.
Mellékelek pár képet
Pár MM a különbség azóta javítva, illetve a szintezés is
Itt pedig a tudatlanságom szemléltetése Simlify3D -ben azt hittem ha a pipát kiveszem, akkor nem nyomtatja ( azaz csak azt nyomtat ami látok... hát a Z rajzolásakor esett le hogy valami nem okés ezzel a hajóval...
-
Handesen
csendes tag
-
Handesen
csendes tag
#3352 Ismerős érzés! Addig szerintem nézelődj mit szeretnél javítgatni majd. Én ügye a nyomtatóm rendelésével egy időben megrendeltem ventillátort is. 5015-öst , de nézz szét körbe, neked melyik tetszik ( tárgyhűtés ) emellett rendeltem T-nut illetve menetes csavart is ( mondhatni jelenleg még feleslegesen mivel a készlet tartalmaz plusz/pót alkatrészeket
Emellett a Dual-Z hez rendeltem még menetes szárat , csapágy , szíjat meg ami kell. Itt is nézelődhetsz mi tetszik neked, én maradok az egyenlőre egy motoros megoldásnál. Így utólag, azaz még akarok rendelni hozzá egy biztosítékos kapcsolót a táphoz . Emellet valahonnan szerezz üveglapot is , egyszerűen 1000x jobb mint a gyári lap . Kezdve attól hogy pár nyomtatás után a sietségem meglátszott. A kész termékeket olyan erővel húztam fel, hogy hozott pár darabot is az asztallapból. Ellenben az üveglapról azonnal levehető.
Előnye : könnyedebben lejön a kész termék , simább felület
Hátrány : így már fűteni kell az alját , én nyomok rá hajlakkot is így plusz költséget jelent de megéri
Emellett számomra még szükségem lesz arra a kis gumikarikára ami bent tartja a fehér vezetőcsövet... mivel sikeresen "kitéptem" a helyéről, így már nem tudta bent tartani.... szerencsémre mint írtam rendeltem másik fejet, arról tökéletesen működik. de nálam tuti lesz itthon pár darab belőle.#3353 Köszönöm, jelenleg a Simlify3D-t használom de ránézek arra is!
#3354 Az már számomra sok macerával járna ( mindig szintezni ) így ahogy fentebb írtam az üveglap a befutó nálam. S a legjobb, van még itthon pár 100db így ha nyomatonként törne akkor is kitartana egy ideig
-
Saccco
nagyúr
Nekem tavaly év vége óta tökéletesen üzemel hűtőborda nélkül. A gyári 40-es ventilátor hűti, pedig van egy 92-esem, csak még nem csináltam felfogatást hozzá.
Arra ügyelj, hogy a hotend és a hotbed kábele szépen érintkezzen, különben olvad a zöld kocka.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
Igen, mert mindenki ArcadEd videója alapján csinálja, így mindenki elköveti a hibákat is, ezért szokták javasolni, hogy előbb nézze mindenki végig.
szerk.: Készülj fel, hogy az excenteres csavarokkal szívni fogsz mire beállnak.
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
fape
senior tag
FB-n van egy csoport ott van minden jóság. A manualra gondolsz? Plusz olvasni való és nézni való: [link1], [link2] és FAQ
Valamint: nekem is vissza kellett bontani a végállás kapcsolóhoz. Nem mondom, hogy nehéz volt összerakni. függetlenül attól, hogy első 3d nyomtatóm. Kellett a manual + 2 videó sorozat, ráadásul még a jó adag találékonyság is. A barkácsboltban is voltam 4-5x.
[ Szerkesztve ]
-
Handesen
csendes tag
-
Saccco
nagyúr
Az volt anno az összeszerelési leírás.
Videó alapján szerelhető, nekem is sikerült. Meg fape és Handesen is megoldotta.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest