Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szinyák
őstag
válasz Tompie #41652 üzenetére
Sziasztok,
SSD vásárlásra adtam a fejem jelenlegi 2db ssd (samsung) 850 evo mellé szeretnék még egyet csak adat tárolásra lenne (multis játékok) ADATA Premier Pro SP920 512gb vagy Adata SU900 legyen .
Az utolsó elvileg az újabb fejlesztés technológia 3D NAND .
Vagy mennyire ajánlott az Adata és maradjak a Samu mellet ?Válaszokat köszönöm.
Szinyák
-
nagyúr
Sziasztok!
SSD-nél érdemes particionáláskor lecsípni 10%-ot, hogy optimálisan működjön?
-
szpali
addikt
válasz tboy93 #41656 üzenetére
Van gyártó, ami eleve lecsípi.
Nekem 120+500GB 850EVO és 120-as 750EVO vannakA kicsikről nem para lecsípni, de az 500asnál picit már fájt a 40+GB
iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
Raymond
félisten
válasz tboy93 #41656 üzenetére
Nem kotelezo, de ajanlott. Max ha nagyon kellene egyszer es nincs mas valasztas akkor siman kibovitheted a particiot
Nalam igy nez ki most (full -> particio):
SSD1: 465 -> 415
SSD2: 698 -> 628
SSD3: 476 -> 465Az az utolso csak azert olyan amilyen mert eredetileg egy 500GB Steam HDD volt raklonozva az 512GB Crucial m4-re es igy jott ki.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
nagyúr
Van egy 120-as kingstonom, 111-et mutat a win, gondolom ebből még nincs alapértelmezetten lefoglalva az a 10% nem?
-
Raymond
félisten
válasz tboy93 #41659 üzenetére
Nem, csak a GB vs. GiB tema megint. HDD es SSD az 10-es alapu GB-ban van megadva, a Windows-ban pedig a 2-es alapu GiB-ban latod.
120 GB = 120 x 1000 x 1000 x 1000 = 120 000 000 000 byte
120 000 000 000 / 1024 / 1024 / 1024 = 111.7587 GiB
[ Szerkesztve ]
-
pcsabat
őstag
Sziasztok!
Idén 5 éves, nem ajánlott mivolta ellenére eddig megbízhatóan működő OCZ Vertex 3 SSD-m cserélném rendszer alá valami költséghatékonyabb megoldásra. 120 Gb elég, csak windows és néhány alkalmazás menne rá - PS, PS lightroom, Office és hasonlók -. A kérdésem az lenne, hogy ilyen jellegű felhasználásra a HyperX Fury és Savage között mekkora különbség lenne a gyakorlatban? Ezzel a két SSD-vel szemezek, viszont szeretnék 20k alatt maradni, így jobban húz a pénztárcám a Fury irányába. Esetleg ekkora tárhellyel ajánlott SSD létezik ebben az árkategóriában még? A nagy terhelhetőség annyira nem lényeges, az előzőn is 5 év alatt 10 TB írásom volt összesen, inkább a sebesség számítana és az ár.
Előre is köszi!
-
Orgi
addikt
Kicsit hasonló kérdésem lenne, mint a felettem szólónak, 20k körül nézelődnék de a használt is szóba jöhet, kapni már 240-es Intel 520-akat ennyiért, ez jó vételnek számít? Egy 64-es Crucial m4-et váltana, amivel semmi bajom, csak már nagyon elterpeszkedett rajta a Win10... meg akkor már pár apróbb játékot is ráraknék...
-
pcsabat
őstag
Közben az én kérdésem tárgytalan lett. A döntés a 120-as HyperX Savage mellett lett, valószínűleg megéri azt a +2-3 ezer forintot a Furyhoz képest, ahogy a teszteket nézegettem.
-
dala
tag
Sziasztok!
A közeljövőben vennék egy SSD-t, azonban jelenleg ez a két vinyó áll a rendelkezésemre:
SAMSUNG SP1644N ATA 160gb
Western Digital WD Green WD10EADS 1TB 7200 RPM 32MB Cache SATAA kérdésem az lenne hogy a rendszert gondolom a Westernre rakjam?
Továbbá a Samsungot már jobb inkább kivenni a gépből?Előre is köszönöm a segítséget!
-
Emperor_
addikt
20 e -25 e között ezek az ajánlottak:
Adata SP920, Adata SX930, HyperX Fury, Crucial MX300, Samsung EVO 850.Az intel 520 is jó vétel, kb ennyi a használt ára. A használt SSD vételének a kockázatát Neked kell átgondolnod.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
balika55
csendes tag
Sziasztok!
Májusban tervezek egy SSD-t venni. Ez lesz az első, ezért egy picit tanácstalan vagyok.
Ezzel a kettővel szemezek, mert egy árban vannak.Samsung 850 PRO 256GB
Crucial MX300 525GBHeti 2-3 kisebb méretű videó vágás-render lenne, ezért egy picit jobbnak gondolom a Samut, mert az MLC-s, ellenben a Crucialal, ami TLC-s. Ezért van bennem egy kicsi félelem a Crucialal kapcsolatban.
Valóban tartanom kell tőle vagy a vezérlő úgy is bedöglik előbb? -
balika55
csendes tag
válasz karburátor #41669 üzenetére
Ment PÜ
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Kicsit meggyorsítanám a párom Dell Vostro1015-ös őskövület laptopját, túlságosan ragaszkodik hozzá és nem engedi hogy újat vegyek neki.
Raknék bele egy 128-256GB-os SSD-t, van amire oda kell figyelni egy ilyen régi gépnél? Vagy csak ugyanúgy az SSD-re kell koncentrálni mintha egy korszerűbb gépbe venném?mod.: Bocsánat, az lemaradt hogy Win 7 lesz a gépen .
[ Szerkesztve ]
-
Emperor_
addikt
A BIOS-ban tájékozódni, hogy AHCI mód beállítható e a SATA portoknál. Megvizsgálni, hogy 2,5"-os HDD/SSD hely van e benne. Ár, termelékenység és a nyugalom érzése Ha a HDD-t bele akarod tenni a CD-ROM helyére, akkor keresni kompatibilis caddy-t. A fenti Összefoglalót átfutni .
Ezt elolvasni telepítés előtt.
[ Szerkesztve ]
-
Peddy789
őstag
Hello, kb 1-2honap mulva szeretnek ssd-t vasarolni. Elkezdtem nezegetni az arakat, 850 samu tunik jonak.
De belefutottam a szamomra ismeretlen ssd falytaba, a 960 evo, pcie csatis ssd-be. Van ezeknek letjogosultsaga, vagy mi az alatalanos allaspont veluk kapcsolatban?
-
Raymond
félisten
válasz Peddy789 #41675 üzenetére
Egy ASUS P8H77-V alaplappal a PCIe/NVMe SSD-k nalad nem tema igy ezzel nem kell foglalkoznod.
Ha csak ket honap mulva veszel SSD-t akkor ket honap mulva erdemes visszaterned ide, mert annyi ido alatt sok minden valtozhat az arakban es a kinalatban. Addig elolvashatod az osszefoglalot itt par alap dolog tisztazasakent.
-
Diokhan
addikt
Sziasztok!
2010 mid macbook pro-ba jön hamarosan egy Samsung mz7td128hafv 128 Gb SSD.
Van valakinek tapasztalata ezzel a konfiggal? Mire számíthatok?
Előre is köszi!
Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein
-
Sukta 95
aktív tag
ASUS X554LJ-XO784T gépbe milyen 128 gigás ssd-t ajánlanátok, lehetőleg olyat, amit be lehet építeni a dvd író helyére, illetve valami low budget megoldás lenne az elsődleges cél (természetesen az ésszerűség határain belül).
www.maon.hu Online marketing. Neked.
-
Emperor_
addikt
válasz Sukta 95 #41681 üzenetére
HyperX Fury a legolcsóbb ajánlott SSD, minden 2,5"-os SSD beépíthető egy un caddy-be, amit a DVD meghajtó helyére lehet beszerelni. Két féle vastagság van, erre ügyelni kell és a notiba illő típust kell választani.
Miért nem a benne lévő HDD helyére teszed az SSD-t és a HDD-t caddy-be ?
Előfordul, hogy a DVD SATA csati csak SATA1-es sebességű.
[ Szerkesztve ]
-
taistoi
újonc
Sziasztok, SSD vásárlás előtt állok, előre is köszönöm az ajánlást.
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
20ezer körül
2. Mekkora SSD-re van szükség?
Win10 alá kell, sztem 120Gb elég, vagy szükség lehet a 240-re?
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Asztali PC, M.2, Sata 3 és Sata Expressz is van az alaplapon
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD?
GA-Z170MX-Gaming 5
http://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-Z170MX-Gaming-5-rev-10#ov
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD?
3-5 év
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Átlagos!Előre is köszönöm a segítségeteket!
Zoli -
G y u r C i
csendes tag
Sziasztok!
A milyen asztali gépet vegyek topikban kaptam egy ajánlást SSD-re:
SSD: Adata 128GB Ultimate SU800 ASU800SS-128GT-C SSD ~ 17k
erről - erre:
SSD: Kingston 120GB HyperX Fury SHFS37A/120G SSD meghajtó ~ 19k
Ez a kérdés merült fel bennem:
Az SSD - gondolom azért lett az Adata SU800 helyett, mert az TLC 3d nand flash - ez pedig MLC-s.
Azt néztem, hogy az IOPS-ja jobb (4k fájloknál), mint az Adata-nak, strapabíróbb is, de csak 420Mb/120Mb a folyamatos olvasási és írási értéke, ez nem gond?1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
20ezer körül2. Mekkora SSD-re van szükség?
120-as SSD jelenleg.3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Sata3 illetve M.2 -is van rajta.4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD?
Ez az alaplap: asus-prime-b250m-plus
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD?
3-5 év6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Átlagos -
Emperor_
addikt
válasz taistoi #41685 üzenetére
HyperX Fury az ajánlatom. Csak az oprendszer és pár program alá bőven elég 120GB. Abban az esetben érdemes nagyobbat venni, ha több, friss (30-60 GB méretű) játékot is telepíteni akarsz az SSD-re
(#41686) G y u r C i
Jól ajánlottak. Operációs rendszer alatt nem okoz semmilyen problémát ez az írási sebesség. Ha videót vágnál naphosszat, akkor lenne érdekes. Illetve ez a már tömörített adatokra vonatkozik, ugyanis a Fury-ban lévő SandForce vezérlő már nem tudja tovább tömöríteni a már eleve tömörített adatokat.[ Szerkesztve ]
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
Szeretném kérni a segítségeteket. Nem teljesen jó témában vagyok, de hátha tudtok adni nekem indulási alapot.
Van itthon egy 240 gigás OCZ Vector 180 ssd-m. Sajnos kinőttem. 4 év garancia van rá. Szerintetek mennyi az az összeg amit reálisan tudok kérni érte egy eladás esetén?Köszönöm szépen
ui: reggel is kiirtam ugyanezt, de eltűnt. lehet hogy moderátor törölte? köszi
-
scream24
senior tag
Szép estét! Eme laptophoz http://www.notebook.hu/lenovo-flex2-15d-59-439311 milyen ssd-t javasoltok? Sík hülye vagyok ezen a téren. 120 giga elég lenne. 20 környékén van amit nyugodtan megvehetek? Mire figyeljek? Nem szeretnék lesre futni. Köszönöm!
Minden csoda két napig tart. Régebben még három napig tartott, de azóta felgyorsult a világ.
-
Walter_White
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Asrock X370 Professional Gaming alaplap
2db M.2-es slottal (mivel csak a PCI-E 4-es és/ vagy az 5-ös slotot tiltja- le így beruháznék egy ilyesfajta SSD-be), kinéztem magamnak pár darabot.
(Rendszer, és programok lennének rajta.)SAMSUNG 250GB 960 EVO M.2 PCIe 2280 MZ-V6E250BW
ADATA 256GB XPG SX8000 M.2 PCIe 2280 ASX8000NP-256GM-C
HyperX 240GB Predator M.2 PCIe 2280 SHPM2280P2/240G
PLEXTOR 128GB M8Pe(G) M.2 PCIe 2280 PX-128M8PeG -
CORSAIR 120GB Force MP500 M.2 PCIe 2280 CSSD-F120GBMP500
120-128GB közül, illetve 240-256 közül melyiket ajánljátok?
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
Mivel teljesen uj a platform igy eloszor azokbol valogatnak amire az Asrock irja hogy teszteltek es megy. Elmeletileg megy mind, de ilyen esetben hogy csak nem egesz egy honapja van a platform a piacon erdemes ovatosnak lenni.
-
Emperor_
addikt
válasz Walter_White #41694 üzenetére
Első körben a Plextor-t és a Corsairt. De mire is fogod használni?
-
Bodor
veterán
-
Hauptmann
addikt
Nem semmi, hogy elszállt a 240-es Adata SAX930 ára... Szerencsésnek érezhetemmagam, hogy 31-ért hozzájuthattam januárban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- PlayStation 5
- Vírusirtó topic
- PlayStation 5 Pro teszt
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 1db wd red 3tb wd30efrx és 2db wd30ezrx 100/100 keveset mentek
- Samsung 980 PRO 500GB
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest