Új hozzászólás Aktív témák

• AtHoS

nagyúr

válasz Sonja #25340 üzenetére

Átolvastam a linkelt oldal fórumában lévő 3-4 BSOD-ra vonatkozó topikot, melyekből egyértelmű probléma forrást nem lehet kihámozni, viszont 1-2 dologra lehet következtetni ill. lehet tudni, ami befolyással lehet a "kékképernyőzésre".

Amit sikerült összeszednem a fórumból az egyes esetekből
    - image betöltés esetén jelentkezett csak kékhalál, enélkül tünetmentes
    - Z betűjelnél kékhalálozott, míg egyéb betűjeleknél nem
    - win7 32bit alatt nem kékhalálozik

Ami befolyással lehet a problémára
    - Pagefile ki van-e kapcsolva (akinél probléma volt, ott ki volt kapcsolva)
    - Pagefile ramdiskre helyezésekor is jelentkezett a probléma

Használtam pár ramdisk progit, de huzamosabban csak Qsoft, majd ezt követően SoftPerfect példányt.
    Qsoft-tal egyetlen 1,5 GB méretű ramdrive-ot használtam böngésző cache-nek, amit OS leállításakor el is mentett HDD-re (nem találtam lehetőséget benne ill. nem is volt szükségem több drive-ra).

A Softperfect-tel szintetikus tesztek (CrystalDiskmark) magasabb értékeket mutattak, viszont működés közben nem vettem észre különösebb sebességugrást a Qsoft-hoz képest.

Viszont Softperfect-tel az OS leállásakori mentési folyamat sokkal több időt vett igénybe. Ezt kiküszöbölendő átgondoltam a ramdrive igényeimet és mivel itt kapásból van lehetőség több ramdrive-ot is létrehozni úgy döntöttem két kisebb disket hozok létre. "A" betűjellel készült egy 1 GB-os TEMP résznek nem elmentendő tartalommal, így ezt a mappákkal együtt minden OS induláskor újrakreálja és "B" betűjellel egy 0,5 GB-os böngésző cache-nek, mely elmentendő tartalommal bír (a böngésző ideiglenes letöltési mappája is átkerült "A"-ra).

Pagefile nincs kikapcsolva nálam és áthelyezésre került HDD-re (OS SSD-n van), de korlátozva 1 GB-os méretre.

Win7 x64 HP és Win8 x64 Prof alatt tünetmentesen működik/működött a Softperfect. Qsoft-ot Win8 alatt nem használtam, de Win7 x64 HP alatt szintén probléma nélkül üzemelt.

Remélem tudtam segíteni

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés