Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hauptmann
addikt
Sziasztok,
Elgondolkodtam egy hűtő-fűtő klíma beszerzésén. lényegében két egybenyíló szobát kéne hűteni és fűtenie, összesen kb. 30 nm területről van szó. Szereléssel együtt kb. 300-400 ezret tudnék rászánni, de nyilván, ha van olcsóbb, de jó alternatíva, nem ellenkeznék. Mit ajánlotok?
-
Hauptmann
addikt
válasz TungurKnivur #45092 üzenetére
Erre a linkre is a KMCB-t hozza be.
-
Hauptmann
addikt
válasz 7Heads Drago #45093 üzenetére
Nem a kerítésbe, ha beltérben van, akkor kívülre. a ház falába, megfelelő dobozzal. Nekem bent van, az egész H tarifa nem ér annyit, amennyiért megcsinálják az óra költöztetését. A másik, hogy elég gyakran változtatják a szabványt, lehet, ami most megfelel, 5 év múlva már nem fog.
[ Szerkesztve ]
-
Hauptmann
addikt
válasz TungurKnivur #45097 üzenetére
A linkben az lmcb van, amit megadtál, és arra a kmcbn-t hozza. Ezt találtam furának.
Mindenesetre az a Fujitsu Nordic klíma tetszik így leírás alapján, megjegyzem.
-
Hauptmann
addikt
válasz TungurKnivur #45116 üzenetére
Az a fura, hogy kizárólag csak annál a webáruház hozza, amit linkeltél. A megadott paraméterek alapján teljesen jó lenne nekem is.
Na, és vajon a KMCB és az LMCB között mi lehet a különbség?
[ Szerkesztve ]
-
Hauptmann
addikt
válasz TungurKnivur #45122 üzenetére
Kíváncsi vagyok a válaszukra.
-
Hauptmann
addikt
válasz Miklósbácsi #45125 üzenetére
Fűtésben mit mutat?
-
Hauptmann
addikt
válasz TungurKnivur #45131 üzenetére
Behúzod?
-
Hauptmann
addikt
válasz TungurKnivur #45144 üzenetére
Jó kérdés. Szürkeimportos cucc lehet? Mi a kiszemelted?
-
Hauptmann
addikt
A fűtésre optimalizált klímáknál lényegben az optimalizálást a csepptálca fűtés, meg a kondenzvíz kifolyó fűtés jelenti?
-
Hauptmann
addikt
válasz baloghgabor #45165 üzenetére
Ezt a Fujitsut néztem, szereléssel együtt kb. 400 ezer környékén állna meg. Bár, mire aktuális lesz, lehet, simán belefér a költségvetésbe.
-
Hauptmann
addikt
válasz DithenS #45244 üzenetére
Nekem is az a tapasztalatom, hogy a magyar vállalkozó réteg (tisztelet a kivételnek), az egy éves haszonból akarja megvenni az aktuális S Mercit/7-es BMW-t/A8-at. Lásd, most a vendéglátósok. Értem, hogy Covid, meg nem nem tudtak kinitni, de ahol eddig egy korsó sör volt mondjuk 5-600 Ft, most 1200+. Hát, a kurva anyád.
A másik az (pont a vendéglátósok esete), hogy amikor van pénz, elszórjuk, nem gondolkodunk előre, aztán ha jön valami válság, akkor megy s írás, hogy nincs pénz, éhenhalunk, stb.
-
Hauptmann
addikt
Előzetes tájékozódásképp kérdezném a következőket.
Itt van az alaprajz, a fontos adatokkal.
Ezt a két szobát szeretném leginkább fűteni télen, meg néha hűteni nagy melegekben. Amit kinéztem, az a Fujitsu ASYG 9 LTCA, leginkább a fűtési képessége miatt.
Régen valamikor volt a házban klíma, a régi kültéri helye a nagyobb szoba ablaka mellett jobboldalt van fent.
A beltéri mehet a nagyszoba ablaka felé? így át tudna fújni a kisebb szobába is az átjárón keresztül.
Ekkora méretre elég a hűtésre 2,5 kW, fűtésre 3,2 kW teljesítmény, vagy inkább az wegyel nagyobb ASYG 12 LTCA (3,5 kW/4kW) ajánlottabb?
Esetleg más, ebben az árkategóriában (kb. 400-450 ezer Ft, plusz szerelés) más, fűtésre optimalizált japán klíma?
-
Hauptmann
addikt
A Mitsubishi MSZ/MUZ-FH25VEHZ Deluxe-al van tapasztalat? Képbe került a Fujitsu LTCA mellett.
Panasonic KIT-NZ25VKE Nordic Etherea-ról meg lehet jókat, és rosszat is olvasni, mintha itt is egy topictárs nem lenne vele megelégedve.
-
Hauptmann
addikt
A Fujitsu LUCA az LTCA-hoz képest annyivel tud kevesebbet, hogy fűtésben csak A+, illetve nincs mozgásérzékelő?
-
Hauptmann
addikt
Szerintetek Mitsubishi MSZ/MUZ-FH25VEHZ Deluxe, vagy Fujitsu ASY-G09LTCA? Papíron a Mitsubishi halkabb egy kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
Hauptmann
addikt
válasz baloghgabor #45856 üzenetére
Leginkább fűtésre. A Mitsubishi VEHZ is fűtésre optimalizált, -15-ig tudja leadni a maximális teljesítményt, -25 fokig a garantáltat (ami nem tudom mennyi, erről nem találtam infót). A Mitsubishi fűtésben 1-6,3 kW, a Fujitsu 0,9-5,3 kW között szabályoz, SCOP-an is jobb a Mitsubishi 4,9, a Fujitsu 4,6, bár, ez a legutolsó utáni szempont.
Viszont, a Fujitsu-ról mindenki jókat mond, a Mitsubishivel nincs nagyon tapasztalat.
Nehéz a választás.
-
Hauptmann
addikt
válasz baloghgabor #45868 üzenetére
Az LTCA wifizhető? A Mitsubishi FH25VEHZ -15 fokig adja le a maximálisat.
Flashcash,
A táblázatod szerint meg a Mitsubishi a jobb. Baromi nehéz döntés lesz ez így, árban is kb. hasonlóak.
-
Hauptmann
addikt
válasz baloghgabor #45890 üzenetére
Nekem is fűtésre kell elsősorban, a ház alapban hűvösebb az átagnál. A wifi egy dolog miatt lenne kényelmes, télen, mikor elindulok a munkából, távolról bekapcsolnám, és meleg lenne, mire hazaérek. Viszont, ugyanezt meg lehet csinálni időzítéssel is, úgyhogy ha túl nagy a felára a Fujitsunál a wifinek, nem kell.
A szervizháttér viszont nem utolsó szempont. Azt hiszem, az LTCA mellett teszem le a voksom, csak azt kéne tudni, hogy elég a 09, vagy a 12-es kell. 20 nm, két egybenyíló szoba, a belmagasság is alacsonyabb az átlagnál az ablakok ÉNY-DNY irányban vannak. A neten lévő kalkulátorok szerint elég a 09, de majd úgyis a szerelő mondja meg.
[ Szerkesztve ]
-
Hauptmann
addikt
válasz TungurKnivur #46159 üzenetére
Szerintem, a felsőbb kategóriás Daikin-ok rohadtul túl vannak árazva.
Én fűtésre Fujitsu LCTA-t fogok szereltetni ősszel.
-
Hauptmann
addikt
válasz TungurKnivur #46165 üzenetére
Én meg nem hiszem, hogy egy 400-450k-s Fujitsu-nál többet ér egy kb. ugyanolyan tudású, de vagy 700-800k-s Daikin.
-
Hauptmann
addikt
válasz TungurKnivur #46190 üzenetére
Igen, kurva hangulatos a fa, de amikor este ér haza az ember, macerás begyújtani, és idő, míg felfűt a kályha. A másik, amit te is írsz, simán átbaszhatnak a rendelt mennyiséggel, nem tudod ellenőrizni.
-
Hauptmann
addikt
Srácok, utoljára, a Fujitsu LTCA-nak van alternatívája fűtésben a 400-500k értékhatár között? Ahogy visszolvasgattam, a Fujitsu KGTA fűtésben nem olyan erős, mert a teljesítmény kárára a SCOP-ra mentek, a Mitshubishi FH25VEHZ sem olyan jó, mint az LTCA. Ahasonló Tudású Daikin-ok meg jóval drágábbak.
-
Hauptmann
addikt
válasz Dan-szan #46626 üzenetére
Magával a márkával semmi, viszont ami itthon terjesztenek róla (sohanemromlikel faszság) már nem. És ehhez jön még az idióta (tisztelet a kivételnek természetesen) fanboy közösség.
Amúgy meg én is japán klímát veszek msjd (Fujitsu LTCA), persze, amikor éles lesz, elválik, lehet, addigra kijön valami jól fűtős, viszonylag halk kínai is.
[ Szerkesztve ]
-
Hauptmann
addikt
Az azért durva, hogy a Fujitsu 09LTCA 340 ezer Ft a románoknál.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Horgász topik
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest