Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hauptmann
addikt
Mire jó a klíma ventilátor funkciója? Például a kandallókályha melegét átfújatni vele a másik szobába.
-
Hauptmann
addikt
válasz elfelejtette #62896 üzenetére
Még mielőtt politikát gondolnátok bele, a villamosmérnök ismerősöm jól leírta a témát, bemásolom ide.
A gond ott van, hogy a fogyasztók háztartási berendezései alapvetően induktív és ohmos jellegűek (pl.egy mosógép, vagy klima induktív, egy villanykörte, vagy vasaló ohmos). Az arány úgy néz ki, hogy az induktív fogyasztók sokkal nagyobb teljesítmény igénnyel lépnek fel a hálózatra és emiatt a hálózat meddővé válik (tehát messze nem lesz igaz a P=UxI villamos telj.számítás, mert lefele korrigálódik (pl.az ohmos telj.már azzal radikálisan csökkent az elmúlt években, hogy mindenkit átállítottak led-es fényforrásra). Namost a napelemmel előállított merev hálózatra szinkronizált villamos teljesítmény alapvetően ohmos fogyasztókat tud kiszolgálni. Szóval arról nem tehet a villamos művek, hogy pl.utóbbi időben sok az induktív fogyasztó (pl.klima, hőszivattyúk…stb.) Szóval nem igen tud mit csinálni ezzel a napenergiából származó ohmos villamos teljesítménnyel, ha az meghaladja az összesített szükségleteinket. Fizetni meg aztán főleg nem akar érte, hiszen fel sem tudja használni. Úgyhogy nergetikai szempontból telhesen érthető döntés.
Teejay,
Azért tegük hozzá, hogy az FXTXM-től felfelé igencsak túl van árazva a Daikin.
[ Szerkesztve ]
-
Hauptmann
addikt
-
Hauptmann
addikt
Megkérdeztem az MVM-et, nálam a két A1 óra külön mérési pont, duplán jár a kvóta. A H tarifás válaszodra reagálva, jó lenne, de nem fél millióért. Majd, egyszer, ha házfelújítás lesz. akkor amúgy is hozzá lesz nyúlva a rendszerhez.
Kékmen,
Kérdezd meg te is s szolgáltatód, az a biztos.
[ Szerkesztve ]
-
Hauptmann
addikt
Azt tegyük már hozzá, hogy annak, akinek szabványos a mérőhelye. Ha ki kell adni még vagy fél milliót a szabványosításért, már nem éri meg.
Én speciel szarok a H tarifára, két 16A-es villanyórám van, az MVM ügyfélszolgálat meg is erősítette, hogy 2x2523 kWh/év van nekem. Szerencse, hogy tavaly nem vágtam bele a szabványosításba.
-
Hauptmann
addikt
válasz Drótszamár #58615 üzenetére
Hoppá, ez nagyon jó hír... Nekem két 16 A-es órám van, akkor ezek szerint óránként 2523 kWh? Ha igen, tényleg szarok a H tarifára, mert 2x2523-at az életben nem fogok elhasználni évente.
Motion_Blur,
Egyelőre én sem tudom értelmezmi.
-
Hauptmann
addikt
válasz margithid #58593 üzenetére
A faszt. És ha valami nem kerek a házban, akkor pluszban azt is meg kell csinálni. Ezért mondom, hogy nem éri meg.
Most néztem meg, a Tavalyi éves fogyasztásom 2836 kWh. Kicsit túllép a határon, de nem sokkal, így továbbra sem éri meg a H tarifa a mostani számok mellett.
-
Hauptmann
addikt
Na, most akkor akiknél nincs gáz, kizárólag áram, azoknak mégsincs semmi kedvezmény?
-
Hauptmann
addikt
válasz DroiDMester #58307 üzenetére
Tényleg várjuk már meg azt a rohadt törvényt a Közlönyben, addig felesleges dobálózni azzal a szerencsétlen 210 kWh-val. Ha majd le lesz írva, akkor indulhat a matek.
-
Hauptmann
addikt
Én sem preferálom a stand by módót, a tv is ki van lőve (mondjuk, ha 1 hónapban egyszer kapcsolom be), de a klímánál megoszlanak a vélemények, van, aki azt mondja, kikapcsolható, van, aki szerint káros, majd talán az itteni klímaszerelők megmondják, pontosan mi a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
Hauptmann
addikt
Volt tóla szó, de megkérdezem mégegyszer, biztosra szeretnék menni, ha nincs használva a klíma, esetleg hónapokig, ki lehet húzni a konnektorból? Készenlétben havonta kb. 4 kWh-t fogyaszt, ami alapban nem sok, de ki tudja, lehet, az is számítani fog majd.
A villanyautó töltögetéshez meg, én már rég rányomtam volna a jövedéki adót a közlekedésre használt áramra, nem pedig támogatni az amúgy csak lokálisan 'környezetbarát' közlekedési formát. Ennek ugyan még nincs meg a jogi háttere, de azt gyorsan össze lehet hozni. Akinek villanyautó kell, az építse ki a napelem rendszerét, töltse otthon, az úgy oké, de utcai, nyilvános töltőnél történő áramfelvételt nagyon megadóztatnám.
[ Szerkesztve ]
-
Hauptmann
addikt
Többnyire egyedül. A mosogatógép meg néha lassan telik meg (ritkán főzök, melóhelyen kajálok túlnyomórészt). A hűtő új, D osztályú, júniusban váltott egy régi, 10+ éves Whirlpoolt. Ja, porszívó van, minden nap porszívózom a macska miatt, de ez már az új EZ szabványú 900 W-os változat. Ami még kimaradt, hogy mindenhol led izzó, kivéve a mosogató felett, ott fénycső. Illetve egy automata Saeco kávéfőző, ez minden reggel megy. A szárítógép kondenzációs. A klímát be sem kapcsoltam hűtésre még, csak kb. 5 perc erejéig tesztelni), hűvös a ház.
PROTRON,
A gép átlagban 20-25 kWh-t fogyaszt havonta (9900K). Ha nem is fogom hibernálni, a monitort kikapcsolom, ha nem ülök mellette ezentúl.
[ Szerkesztve ]
-
Hauptmann
addikt
válasz Remekelek28 #58153 üzenetére
Nekem az előző havi (június 8-július 8) fogyasztásom összesen 127 kWh. Ebben benne van egy 80 literes, modernnek mondható bojler (Hajdu Smiley), mosógép és szárítógép (heri egyszer-kétszer használva), mosogatógép (ahogy összejön, de heti 1 biztos), mikró melegítésre, villanytűzhely minimális főzésre, a számítógép mindig megy, ha itthon vagyok, na meg a hűtő. Ez utóbbit most cseréltem le egy D osztályúra (elvileg évi 210 kWh a fogyasztása), kíváncsi leszek, hosszabb távon ez mennyit csökkent majd a fogyasztáson.
-
Hauptmann
addikt
Az indexen van most egy táblázat. Nekem télen a maximális fogyasztásom kb. 450 kWh óra volt, az most 16 ezer helyett 67 ezer lesz
[ Szerkesztve ]
-
Hauptmann
addikt
Én havonta diktálom, az a biztos, nem általányozok.Nálam a legnagyobb fogyasztó a klíma télen, de majd akkor számolgatás lesz télen, ha ez a 210-es határ marad. Az alap, hogy mindenhol led van már nálam (kivéve a mosogató feletti fénycső).
Mindenesetre várjuk meg a hivatalos bejelentést, addig kár előre agyalni.
-
-
Hauptmann
addikt
Egy biztos, ezt a havi 210 kWh határt átgondolhatnák, akár szezonálisan is, télen legyen nagyobb a limit.
-
Hauptmann
addikt
válasz kovacszolt #58029 üzenetére
Nem konkrétan Paks 2-re céloztam, hanem úgy globáisan. Lásd, mit műveltek a németek az atomerőműveikkel, aztán most belátták, nagyon nagy hiba volt. Az, hogy itthon megy a töketlenkedés Paks 2-vel, más kérdés.
Energiafüggőség meg mindig lesz, ezt nem lehet kikerülni. Szerintem az sem különösebb jobb, csak másabb, ha pl. az USÁ-tól vásárolnák a fűtőelemeket (valószínűleg jóval drágábban).
[ Szerkesztve ]
-
Hauptmann
addikt
válasz delarosa #57845 üzenetére
Főleg fűtésre én japánt vennék, pl. Fujitsu LTCA, már ameddig lehet még kapni. Árban viszont kb. a duplájával számoij.
Kb. pont ekkora helységet fűtök vele (3,5 kW-os változat), mint amekkorát te tervezel, tökéletes, fatüzelésű kályhát váltottam ki vele.
[ Szerkesztve ]
-
Hauptmann
addikt
Ha szóba került a páramentesítés/szárítás üzemmód, itt is ajánlatos kikapcsaolás után leszárítani a hőcserélőt?
-
Hauptmann
addikt
Április óta nem ment a klíma, sak kb, pár perig, hogy megnézzem, hűtésben mennyi a minimális fogyasztása. Hűvös a ház, nem is nagyon lesz szerintem bekapcsolva nyáron. Érdemes ettől függetlenül néha bekapcsolni kicsit, hogy menjen, vagy eláll magában a fűtési szezon kezdetéig?
-
Hauptmann
addikt
válasz Vangelis #56124 üzenetére
Ebben az esetben a japánok körül néznék szét, fűtésben jobbak, hatékonyabbak a kínaiaknál. Árban viszont húzósak, 500 ezer körül indulnak, de ez ilyen. A kínaikkal az a baj, hogy fűtésben nem annyira finoman szabályoznak, illetve a kondenzvíz elvezetés fagymentesítését fűtőszállal oldják meg, ami megy akkor is, ha nem kell. waveson kollégának van kínai fűtőse, ha jól emlékszem, valami Polar, keress rá itt a topicban, leírta a véleményét róla.
-
Hauptmann
addikt
Semmit sem jelent már az, hogy japán. Jó példa erre a rádió adóvevök. A Yaesu, Icom sem ugyanaz, mint mondjuk 20 éve. Pl. Yaesu FT-857, az okos japán mérnök a szűrőket nem választotta le galvanikusan, és idővel szépen elrohadnak a rádió szűrői... És ez csak egy konkrét rádió konkrét tervezési hibája. Hány ilyen van még...
-
Hauptmann
addikt
válasz baloghgabor #55987 üzenetére
Melyik típust szerezted be?
-
Hauptmann
addikt
Ahogy látom, ismét elérte a topic a Honda fórum szintjét. Ha valakinek baja van a szent márkával, akkor csak a felhasználó, jelen esetben meg a telepítés a szar.
[ Szerkesztve ]
-
Hauptmann
addikt
Ismerős ma bekapcsolta a Perferát, és mondja, hogy folyik a beltériből a víz. Eldugulhatott a kondenzvíz kivezetés?
-
Hauptmann
addikt
válasz gabor9991 #55898 üzenetére
Nem ismerem a Fishert, a Sensira nagyon alap klíma. Nem sokat tud, de amit igen, azt halkan.
rigel,
Nekem kondenzációs van, kétfajta kímélő lehetőséggel, mindkettő kb. 45-50 fokon szárít, mint a hőszzivattyús, hosszabb ideig is tart egy ilyen szárítás, mintha nem lenne bekapcsolva. Emellett nagy előny, hogy csak kikapod a kondenzációs egyséegt, és átmosod, a hőszivattyúsnál ez nem így működik.
[ Szerkesztve ]
-
Hauptmann
addikt
válasz DroiDMester #55850 üzenetére
Hát ja, nem az alap Sensirából kéne kiindulni.
-
Hauptmann
addikt
válasz DroiDMester #55838 üzenetére
Szerintem, hűtésre a kínai is jó, pontosabban érdemes tájékozódni, hogy melyiket érdemes megvenni. A fűtés már más helyzet, ott azért még mindig japán dominancia van, kérdés meddig.
-
Hauptmann
addikt
válasz BalonkaBátya #55482 üzenetére
Meg tudom erősíteni feco kollégát.
-
Hauptmann
addikt
A politikáról csak annyit, hogy nehogy azt gondolja valaki, hogy ha az ellenzék győzött volna, minden más lenne idővel. Lásd kicsiben Karácsony Gergely Budapestje.
-
Hauptmann
addikt
válasz giorgiosixx #53226 üzenetére
Bármelyik japán. Fűteni tervezel vele komolyabban?
-
Hauptmann
addikt
Lényegében lassan az első telen vagyok túl az LTCA-val. Bevált, teljesen jó a klímás fűtés nekem.
-
Hauptmann
addikt
Másik csoportban írják, hogy R410A gépet R32-vel töltötték fel, és működik. Igaz lehet ez?
-
Hauptmann
addikt
válasz Chesterfield #52513 üzenetére
Vedd ki. Nekem bele sem rakták, hanem a kezembe adták.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest