Hirdetés
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tökéletes töketlenség
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Jéghorgászat
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz vzsryl #60999 üzenetére
Ugyanilyen felosztásunk van, dettó classic Kádár. Nagyon macerás megoldani 1 nagyon nagy klímával, hogy a szobák is jól legyenek temperálva és a nappali is. Visszafelé sokkal egyszerűbb, plusz ugye redundancia.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
vzsryl
nagyúr
Sziasztok!
Családi házba tervezünk egy split klímát szereltetni fűtés kiegészítésre (H tarifás), és hűtésre.
Egy 26nm-es nappali-étkező keleti falán lenne, amivel szemben, 4 méterre van a két nagy szoba (kádár kocka). Összesen kb. 66nm-t kellene kiszolgáljon. Lehetőség szerint japánban gondolkodom. Volt már alap Mitsubishim, ami nagyon halkan és megbízhatóan működött.
Gondolom 5kw-os elkél ekkora területre. Van klímás ismerősöm, aki olyan gépet hoz, amit kérek. Valami egyszerű, de nagyszerű berendezés kellene.
Milyet javasoltok?[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
pjen
félisten
Mennak az erőáművek többek között nyelő üzem módban. Ráadásul, beborúl, esik az eső meghal az egész. Az pedig mégse lehet, hogy egy zivatar front miatt áram szünet legyen. Egyébként természetesen használni és fejleszteni kell, másképp sose lesz semmi. Én a hőszipkának a mostani viszonyok között sokkkal több hasznát látom.
[ Szerkesztve ]
-
Danex
addikt
Részben igen,részben nem. Tény,hogy a szaldo nem az igazi, de a kivezetésének a dátuma egészen reális, jelenleg nem igaz az hogy a nyári termelés semmire se jó mert túltermelés lenne, hiszen látható hogy a nyári időszakban is napsütés mellett is mennek a szén/gáz erőművek a kontinensen, tehát amíg nincs akkora napból jövő kapacitás hogy ez napsütéses időben is kvázi nulla addig azért annyira nincs baj a nyári termeléssel.
Az tény hogy viszont a jövőben el kell indulni oda hogy vagy akksit támogatunk vagy normális áron vesszük át az áramot. De ehhez jelenleg a hálózat sincs a megfelelő szinten,hogy mindenhol napelem legyen.
-
Thusor
őstag
válasz Tikakukac #60993 üzenetére
Csak 1 millió nyugdíjas él 140.000 forint alatti nyugdíjból egy hónapban. Gondolom ők is mind a hőszivattyún és a környezetvédelmen gondolkodnak egész nap.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
Tikakukac
titán
válasz curbowka #60985 üzenetére
A többség nem szigetel, nem csökkent, és nem gondolkoznak el hőszivattyún.
Nekik az, hogy nem esik be az eső a lakásba, az is egy cél.
Ezt nem értik meg sokan, mert burokban élnek, hogy milliós nagyságrendben vannak már olyan emberek akiknek a kaja is kezd vagy már most is para lenni. Hőszivattyú...
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
pjen
félisten
válasz hódmaci #60990 üzenetére
Ki mondta, hogy nem engedik a sziget üzemet. Veszel napelemet, akumlátort, invertert és rákötöd azokat a berendezéseidet aminek nem kritikus ha lemerül az aksi. PL: hűtőláda, villany kazán, router stb. Kinek mi köze hozzá. Mikor lemerül a rendszer kihúzod az inverterből és bedugod a konnektorba. Nem szabad leírni, de ezt az átkapcsolást autómatizálni is lehet. Nagyon sok helyen működik például a bojler amig van B arról, mikor nincs normál áramról. Vagy klímás fűtés GEO tarífáról+ normálról. Az, hogy meddig megy a sziget üzem, csak a pénztárcádtól függ. Voltam Miskolcon a 112 központban, fém állványokon ránézésre több száz aku volt áramszünet esetére+ gondolom egy diesel agregát is.
-
hódmaci
senior tag
Én csak azt nem értem, hogy mi a túróért engedtek nem szigetüzemű rendszereket telepíteni.
Simán olyanokat kellett volna ami ha máshogyan nem is de legalább éjfélig vagy hajnalig el bírja vinni a lakás önfogyasztását. (Télen is!) Az a kevés meg ami marad hajnalba majdcsak elföttögne valahogyan. De ez csak az alap lenne. Minimum ekkora teleppel engedtem volna ezt az egészet.
Vagy legalább olyan invertereket kellett volna engedélyeztetni ami viszonylag kis költségből bármikor átalakítható hybriddé.Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
pjen
félisten
Azért a napelemet ugyanúgy megfizetjük az adóból. A szaldó csak sötét zöld szempontból előnyös a nagy egésznek . Amit te nyáron megtermelsz pont akkor mikpr a legkisebb szükség van rá nem tudják tárolni, eladni, hiszen mindenhol egyszerre termel.+ gyors reagálású erőműveket kell fenntartani mert mi van ha esik az eső. Télen mikor igazán használod megint csak + erőművet kell járatni, hogy Neked olcsó legyen. Nem véletlen, hogy 2023 ban ki kell vezetni a szaldót, és egyre több a sziget üzem. Az összes aksival amit egyszer majd környezet kímélő módon szét kell szedni.
-
Danex
addikt
tény hogy a nagyon sokat szennyeznek, de a "butább" népe az aki amúgy az egyik legtöbbet pazarolta pl fűtésre az energiát a rezsicsökkentés miatt. Vagy teszem azt a butább népje nem képes felfogni azt, hogy a benzinárstop, rezsicsökkentés stb semmi sincs ingyen, azt vagy más termékeken szedik be vagy éppen az adóból.
Az is pl hogy a ryanair-t megbüntetik de jó... ha meg is nyerné az állam akkor se a paraszt embernek lenne olcsóbb... ugyan úgy drága maradna, senki nem kapna egy fityinget se vissza csak az állam egy kis zsebpénzt magának. de ott is inkább az néz majd ki hogy a bíróságon megnyeri a ryanair amit majd fizethet megint a paraszt a befizetett adójából.
Pl napelem stb az egyszerűbb ismerőseim szinte mindegyike hülyeségnek tartotta az egészet, jó az a gáz, hát milyen drága már a klíma vagy a napelem, esetleg hőszivattyú. Aztán a fele siránkozik, hogy hogyan fogja kifizetni a rezsit... a másik fele meg azon, hogy miért duplája minden mint a 2 évvel ezelőtti árajánlat volt meg miért nincs adott termék vagy miért hónapokba telik az egész.
Az intő jelek azért megvoltak. -
pjen
félisten
válasz curbowka #60985 üzenetére
A baj ott van, hogy akik tehetnek erről az egészről, nagyon észre se veszik. És ugyanúgy pazarolnak tovább. És még háborúznak is. A kis ember szenvedi meg, akinek be kell csukni az ajtókat és egy szobába szorul a család mert a többit nüncs mivel fűteni. Energia most is lenne, üzleti és politikai okai vannak a válságnak. A fejlett németek leállítják a modern atomerőműveket, mert sötétzöldek. Aztán 5x környezet szennyezöbb erőművektől veszik a villanyt. Ők megtettek mindent.
-
curbowka
csendes tag
Akármennyire is gondoljuk úgy, hogy ez egy szörnyű helyzet, ami most előállt, meg kell látni benne azt a pozitív oldalát is, hogy inkább most megnőtt "kicsit" az energia és az élelmiszer-ár, hiszen egy nagyon kis rétegtől eltekintve, nem lehet az embereket máshogy rávenni a környezettudatosabb életre, csak a zsebükön keresztül. Az ilyen nyarak, időszakok segítenek abban, hogy felkészüljünk arra az időre, amikor sokkal nehezebb lesz mindenféle nyersanyagot kitermelni. Most mindenki igyekszik szigetelni, fogyasztást csökkenteni, sokan gondolkodnak el a hőszivattyús fűtésen és ez mind jó dolog.
A Föld is változik folyamatosan mindenféle tekintetben, de egyértelmű korreláció van a károsanyag kibocsátás és az átlaghőmérséklet emelkedése között. Nem mindegy, hogy 1 millió, vagy 100 év alatt emelkedik 1-2 fokot az átlaghőmérséklet.
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
MIDEA KJR-120X
Erről tudtok valami leírást nekem linkelni?
Hogyan is működik, hány klímát tud vezérelni milyen kapcsolat kell neki stb. ilyesmik érdekelnének.Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
atirag
őstag
Elvileg megrendeltem egy normál Daikin comforat.
5k-val volt több mint 1 hónapja . Valahol le van írva ,hogy ez használható e h tarifára? -
polonic
félisten
válasz freeknight #60976 üzenetére
És van olyan megoldás, olyan anyag, amivel úgy kitöltöm, mint mondjuk a purhabbal?
-
polonic
félisten
Egy régi klímának a lyukát a falon elég lehet purhabbal kitölteni vagy inkább be kéne falazni rendesen?
-
Thusor
őstag
Ezt is mondhatjuk, hogy a Föld majd most jól megmutatja az emberiségnek, hogy 8 milliárd ember az már sok neki. Ugyanakkor régen (értsd nagyon de nagyon régen) is volt globális felmelegedés, sőt jégkorszak is. Nem is kell olyan távolra tekinteni. Az Egyiptomi Birodalom maga megtapasztalta a hosszú aszály időszakát. Csak ők felkészültek. Olyan állatfajtákat és növényfajtákat "nemesítettek" amik sokkal jobban bírták az aszályt. Míg más kultúrák körülöttük sokkal rosszabbul viselték a dolgot.
Rá lehet fogni az emberiségre ezt az egészet, de az embernek ebben maximum annyi szerepe van, hogy talán felgyorsította folyamatot. Ugyanakkor az ember nélkül is megtörtént volna ugyanez a felmelegedés. Tudom, a klímakutatók, fizikusok is vitában vannak egymással ez ügyben. De az tisztán látszik a kutatásokból, hogy az emberiség ezt a folyamatot vissza nem tudja fordítani, maximum lassítani tudja, de azt is milyen áron, azt majd az idő eldönti.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
mpo
veterán
válasz Castell #60964 üzenetére
azt hiszem úgy szól a rendelet, hogy az állam 3 havonta felülvizsgálja az árakat.
Ez a rendszer olyan rendeletet hoz, amilyet akar és akkor, amikor kedve tartja.
Szerintem ebben a helyzetben érdemes több lábon állni
A 8 milliárd ember túl sok már most is, a természet megmutatja mi várható:
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
Real_Necro
veterán
A Fuji mellett néztem azt is, csak a hang miatt vetettem el. Ellenben most jött ajánlat az LTCA-ra.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
gerii
addikt
válasz Real_Necro #60967 üzenetére
Pont ezen vacilláltam, de a nagyobb tér miatt bevállaltam a 42-est. Silent módban hallom a szervómotorat, olyan halk. Ha megy mondjuk a hűtőgép akkor nem hallani. A kültéri egységet pár méterről hallani hogy suhog, a szomszéd cree-je 20mről sokkal hangosabb mint ha az enyém alatt állnék.
Silent módban szoktuk használni, bőven elég hideget csinál a házban, a messzebb lévő szobába sem kell majd második klíma szerintem. A fűtésre kíváncsi leszek, ott sokkal többet ígér a 35-nél.
Szóval ha 40-50m2 feletti területre kéne akkor jó a 42, én utálom a kis zajokat is, a hűtő most a leghangosabb, idegesít is .
Ja és a motoros oldalra terelés baromi hasznos egy ekkora térben már. Befúj az oldalsó 2 szobába is, és a ház másik felébe is. Szóval jó gép, szép is, nincs gagyiműanyag hatása. -
Eagl3
veterán
válasz Real_Necro #60967 üzenetére
Leszabályozva gyakorlatilag hangtalan nálam a nappaliban.
-
Real_Necro
veterán
Mik a tapasztalatok a 42-vel beltéri hang terén? Néztem a 35-öt és a 42-őt is, utóbbinál emlékeim szerint magasabb a zajhatás.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
minas
aktív tag
Ha nálunk felszerelték a klímákat (2 hét múlva), leszerelésre kerül egy kb. 10 éve felszerelt, és a mai napig hibátlanul működő Technopoint 3,5 kW - ha jól emlékszem - start-stop klíma. Hűtésre volt használva, fűtésre csak kipróbálás szintjén, karbantartva, fűtés inkább 0 fok felett, javítani sosem kellett. Ha valakit érdekelne majd, privátban tudok modellt, adatokat küldeni. A cég és a márka ma is létezik. Addig akár nálam meg is lehet nézni működés közben. Az ár megegyezés kérdése. Miután ez még nem konkrét, azért tettem ide előzetesen és nem az apróba, ha nem gond.
[ Szerkesztve ]
-
Castell
aktív tag
Az áram és a gáz is emelkedni fog, azt hiszem úgy szól a rendelet, hogy az állam 3 havonta felülvizsgálja az árakat. Szerintem ebben a helyzetben érdemes több lábon állni: gáz, villany fatüzelés, kinek milyen opció van. Jelen pillanatban a klíma-hőszivattyús fűtési alternatívák a legköltséghatékonyabbak. A fa ára pedig nagyon kezd elszállni, és mint opciót ezt lehet, nem is említeném...
-
elekresz
tag
válasz laci06 #60961 üzenetére
Sziasztok!
Szerintem elég korrekt ajánlatot kaptam ilyen gépre az MMKlímától.
A helloklima is adott egész jó árat, de egy kis egyezkedés/alku után az MMKlíma ajánlata jobb lett. Tapasztalat egyelőre nincsen, felszerelésre várunk, de egy ismerősnél szépen dolgoztak. (Budapesti szerelés lesz.)[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
Nem sok jót sejtet, hogy a nemzetközi áramár már négyszer nagyobb, mint a lakossági piaci ár.
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
cs1964
csendes tag
Panasonic CS/CU-Z35XKE Etherea
Daikin FTXF35C / RXF35C Sensira
Sinclair MARVIN SIH-12BIMW / SOH-12BIM
Mitsubishi MSZ/MUZ-HR35VF
Fujitsu ECO ASYG12KPCA/ AOYG12KPCA
Mitsubishi MSZ/MUZ-AP35VGK
Fisher FSAIF-NORD-123AE3 Nordic
Gree GWH12AEC-K6DNA1A G-Tech
ezek közül kellene választani vagyis ezekkel szemezek. Fütés, hűtés H tarifa.
Segítséget előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Renwick
őstag
válasz zsolti04 #60945 üzenetére
Bár tapasztalatom nincs vele, de a Sensibo-t elvileg pont erre találták ki.
Ha mást is automatizálni akarsz (pl. világítás, tetszőleges eszköz áramellátása stb.), akkor már egy kommersz okosotthon megoldás is jó lehet. Nálunk otthon egy Aqara rendszer van, telerakhatod a lakást szenzorokkal, infrán adhat ez is parancsot a klímának ha bármilyen beállított feltétel, paraméter teljesül, egyben arra is megoldás, hogy az áramfogyasztást kövesd, stb.I see you blaming each other -- And I love you still
-
hódmaci
senior tag
-
Aszi123
tag
válasz elfelejtette #60941 üzenetére
Nem kell sem lépésálló sem xps mögé. Az állvány pedig ott kerüli ki, ahol neked teszik. 15-20 cm polisztirol szignél, már menetes szárnak illik a kültérit tartania. Talajszinttől min, legyen 50 centire az alja, lehetőleg csapóvíz és hóhatár felett, na tetesd szemetelő fa, kerüld télre való tekintettel a hideg zugokat, nyárra meg az egész napos benapozást, de szellős helyen legyen ám, ne közel a szomszédhoz, és utcafront sem játszik, ha nem muszáj.
-
feco70
senior tag
válasz Real_Necro #60948 üzenetére
Még ami jó lehet az a KGTA, ha nem lett volna ltca, azt vettem volna. Colombus klíma az importőr amúgy
-
Real_Necro
veterán
válasz feco70 #60942 üzenetére
Technikai adatok alapján tetszett meg nekem is, egy ideje bújom az adatlapokat, R32-ben bőven drágább a hasonló kategória Fujiban.
El kezdek utána nézni hol lehet beszerezni, ha nincs kell egy második alternatíva.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
tibibi
őstag
[link] várható volt,de nem lesz ennek jó vége
-
Balthasar01
csendes tag
Sziasztok,
Fűtésre nézegetek klímákat és néhány helyen még elvileg kapható a Mitsubishi FH35VE típus.
Ez egy régebbi típus, és R410 gázzal működik. Ez jelenthet problémát hosszabb távon?
Akinek ilyen gépe van mi a véleménye róla?
Midea Oasis Plus-t és Fisher Nordic-ot nézegettem, viszont ha ez a Mitsu még tényleg elérhető, ez jobbnak tűnik és árban sincs messze ezektől.
Fischer Nordic-ra kaptam egy 487000 Ft-os ajánlatot (404e+83e) ami nekem soknak tűnik. -
Tikakukac
titán
válasz elfelejtette #60941 üzenetére
Nekem 1m körülre mondták, de végül ment fel a falra stáblon alá.
-
feco70
senior tag
válasz Real_Necro #60937 üzenetére
Egyszer Windy azt írta, a világ egyik legjobb klímája az ltca, én nagyon meg vagyok vele elégedve, amikor kellett akkor nagyon tolta a meleget télen.
Nem tudom lehet e még kapni -
elfelejtette
veterán
válasz elfelejtette #60826 üzenetére
Még mindig aktuális a kérdés:
Akinek a földre van rakva a kültéri, annak milyen messze, ill. milyen magasan van?
Az új klímát a földre rakatnám, és mivel szigetelni is akarom a házat, és jó lenne, ha az állvány elférne a földre rakott kültéritől...
Illetve egy másik:
Akinél szigetelt falra van rakva a kültéri, ott mi van a fali tartó alatt? Lépésálló EPS?"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
törölt tag
válasz Real_Necro #60937 üzenetére
1 szavazat a Mitsubishire, de fűtésre necces lehet, szigeteléstől és nyílászáróktól, felhasználástól függően.
-
Real_Necro
veterán
Feldobnék én is egy kérdést, kb 50m2 egybefüggő terület hűtésére, fűtésére. A beltéri a terület közepén fog elhelyezkedni.
3 típust találtam eddig, általam priorizált sorrendben a jelenlegi befutóval kezdve:
Fujitsu ASYG12LTCA/AOYG12LTC
Mitsubishi MSZ/MUZ-AP35VGK
Daikin Sensira D FTXF42D/RXF42DKíváncsi lennék a véleményetekre, illetve tennétek e még másikat a sorba?
Köszönöm
-
Real_Necro
veterán
Mitől csinálhatja ezt egy klíma? Cégnél egy újan szerelt Mideánál figyeltem fel hasonló hangra működés közben, véletlenszerűen:
[ Szerkesztve ]
-
Castell
aktív tag
válasz barizo #60917 üzenetére
Midea kínai. A Midea-val kapcsolatban is találsz ellenvetést, meg valaki elvből megveti, de szorosan versenyzik a gree-vel. Rengeteg Midea és Gree-t látok ahol lakom, pl. a rendelőben csak Mideák vannak, egy nagy élelmiszerboltban meg Gree-k vannak. Sokak kültérije szutykos meg galambsz*ros, agyon vannak terhelve, de mennek, de úgy ez általában minden klímára igaz
Alapjában véve szerintem nincs baj a kínaival, a kivitelezés minősége fontos ill. a karbantartás, persze lehet kifogsz egy gyártási hibásat. Itt is többen leírták, hogy a japán jobb. Persze addig nyújtózik valaki, ameddig a takarója ér. Nekünk Midea lett...
Illetve sok olyan márka is van, amik feltörekvőek vagy kevesen választják, de nincs sok tapasztalat: AUX, Polar, TCL, Hisense illetve pár klímás cég oldalán az Rcool-t is ajánlják
És vannak olyanok is, akik régi ligásak, de ritkábban kerülnek szóba: pl. Fisher
Sajnos nehéz dió a klíma vásárlás, mert ezt nem tudjuk visszavinni, mint egy vasalót. A klímás sem feltétlen olyat ajánl.
Szerintem az energia hatékonyságot a részletes garanciális feltételeket és zajt érdemesebb első körben nézni egy klímánál.
-
Long1
csendes tag
válasz barizo #60914 üzenetére
Ebből a felhozatalból a katalógusok alapján (papír sokat elbír )
Polar Ultimate
Daikin Comfora
Mitsu AP
Sokak szerint ami nincs fent az Euroventen az felejtős.
Polar nincs fent Gree igen, csak ahogy írta Castell többen panaszkodnak rá.
4.6 scop alatt én nem választanék kímát fűtésre.[ Szerkesztve ]
-
Miska0330
tag
válasz barizo #60917 üzenetére
Szia!
A Midea is Kínai de valószínű az is jó. Szomszédomnak kettő 3,5 kw -os Midea van. Nekem egy Gree Comfort X 5,3 kw -os. Egymással szoktunk konzultálni, és ők is meg mi is meg vagyunk mindkettő klímamárkával elégedve. Fórumon írták, hogy hangos. Ezt elfogadom mert a legtöbb klíma hangos mikor először kezdi el intenzíven hűteni a házat, utána meg leszabályoznak. Mindkettő márkánál van Quiet üzemmód. Csendben kellemesen fújja a hideg levegőt.Én mindkettő márkát ajánlom. Most láttam a klímások írták az oldalunkon, hogy "GREE & SYEN árak szeptember első hetétől változni, emelkedni fognak, amit a Gree Mo. néhány napja jelentett be" Elképzelhető, hogy más márkáknál is emelkedés lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Castell
aktív tag
válasz barizo #60914 üzenetére
Polar, Gree: A kettő közül a gree-t venném. De ha van keret akkor mindenképp japánt.
A gree-re 10 év garit adnak, jó a szervizháttere. Viszont valaki panaszkodik rá. Általában a zajosságával van gond ill. az anyaghasználat, de sokaknak nincs gondja vele. Amiket még érdemes lenne megnézni az alsó-közép kategóriában:
Midea xtreme save pro
Midea all easy proKiforratlan márkakat általában nem sokat választják, ilyen pl. a Polar vagy az AUX.
Ui: Comfort x-et 340-350-ért kötik cakumpakk, sztem a 407 egy kicsit sok.
[ Szerkesztve ]
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok 5x5 hálóba milyen klímát ajánlotok?
Fűtés esetleg hűtés a cél.
Minél csendesebb legyen.Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
barizo
tag
Sziasztok
Érkeznek a különböző ajánlatok a vállalkozásoktól
Én viszont már elvesztem a bőség zavaràban.
Szóval alábbi ajánlatokat kaptam , a ca 42nm nappali konyha hoz (2,6 magasság)
Ha a fűtést esetleg kiváltja, de legalább átmenetben megoldja az követelmeny.
Szóval, ebből ki mit merítene?
-Daikin Comfora 3,5kw 562e,
- ~ Sensira 3,5kw 439e
- Mitsu HR MSZ/MUZ 3,5kw, 423e
- ~ AP35VG 3,5kw 572e 😯
-Gree Comfort X 3,5 - 407e
- Polar Optimum 3,5kw 398e
- Polar Ultiamte 3,5kw 434e
Szóval nagy szórás van
Elvileg ezekben a drágábbak kifejezetten fűtés optimalizált klímàk.
POLAR/Gree vállalható? Nyilván nem egy liga a Mitsu/Daikin gyártóval
Viszont elég nagy az ugrás.
Tud vajon annyival tobbetvajon?
Papíron -valszeg csak ott -nem
Ja az árak szereléssel , kulcsra készen értendők.
Köszönöm -
félisten
válasz SUPREME7 #60912 üzenetére
Szerintem a szigetelés + tömegkályha + klíma/hőszivattyú kombináció jó döntés.
Ezzel a Hisense-el még nem találkoztam, pedig ahogy nézem, már 2 éve legalább piacon van nálunk... parapetes gázkonvektor helyére jó lehet lakásokba is. Önmagában nem tűnik rossznak, kérdés a gyártó megítélése... visszaolvasva elég vegyes a kép.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
SUPREME7
addikt
Sziasztok, egy barátomnak kellene segítség, örökölt egy "kádárkockát", szigeteletlen, gáz nincs bent, eddig fával fűtött, de klímában gondolkodik. Van 2 kis szoba egymás mellett (8m2, 9m2 - 2,4m belmagasság) amikra a klímás 2db 2,6kW-os, papíron nagyon jó értékekkel bíró Fisher Nordic-ot javasolt neki, de szerintem ez is rengeteg. Most találtam neki egy ilyet:
https://www.hisense-klima.hu/termek/hisense-4-kw-multi-split-kulteri-egyseg/
Erre lehet ilyen konzolos beltérit rakni, ami komfortosabb is lenne szerintem, viszont azzal érvel a klímás, hogy ennek gyengébbek az értékei.
Ti mit gondoltok?
-
Tikakukac
titán
válasz fulton #60908 üzenetére
Villanyszerelővel a családban jelentem: qrva nagy mákod volt, semmi több.
3 óra alatt fullra átkábelezünk és megcsinálunk mindent. Amit nem tudsz sehogy kikerülni az mondjuk esetünkben a doboz. Na az olyan szinten hiánycikk, hogy 120 darabra van rendelés leadva december óta és még mindig nincs. Vagyis de. Ha dupla áron kellene, akkor lenne, ofc másik gyártótól
Átfutási idő jelenleg: 3 hónap.Meg ilyen apróságok történtek azóta.
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz PROTRON #60906 üzenetére
a Választás mindenki kezében ott van.
én azt nézem hogy 15k ból kijött az egész óra, egyáltalán nem volt 2-3 napos meló - 1 nap alatt megcsináltam a szekrényt hogy jó legyen. A papir beadás stb stb..nyilván több nap volt az átfutási idő...nekem megérte a munkát, mintsem kifizessek 150-300k -t uj szekrény, meg a sok marhaságra amit ki találgattak nekem..felesleges pénznyelő dolgok..[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz fulton #60902 üzenetére
Szuperül leírtad hogy miért kérnek akkora munkadíjat.
Tehát a tényleges anyagköltségen nem spóroltál, hisz beleástad magad, tudtad hogy mit kell beépíteni mit nem.
Ellenben mennyi órabérrel számolhatjuk a munkásságodat? Egy napra br. 35k és tartott 2-3 napig? Hisz a felesleges konzultálásokat is bele kell kalkulálni ha már a Te döntésed volt hogy nem akarod másnak kifizetni a pénzt.
Elvégre a munkának értéke van.Az én főnököm sem kér pénzt az egyszerűbb ügyintézésekért, ahol pl csak alá kell írni a kivitelezői nyilatkozatot, mivel egyébként számít a viszonzásra. pl mert nagy cég rokona az illető és hozhat melókat.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
fulton
addikt
válasz cs1964 #60884 üzenetére
Hát hihetetlen H-s óra bekötés...én anno végig csináltam. Nem volt egyszerű.
Szintén sokan csillagösszegeket mondtak a drágalátos szerelők, új szekrény kell, máshova kell tenni az óraszekrényt, új kábeleket kell behúzni bla bla...ahány szerelő annyi féle megoldás persze jó áron. Én végig tudtam mit akarok mit lehet, és ha nem aszerint beszélt a szerelő küldtem el, mentem a kövire. vagy 10 szerelővel "konzultáltam" míg végül akadt egy aki partner volt az elképzelésemben (nyilván beleástam magam a témába utána jártam stb).
Végül a pár 100k költség helyett összesen 15e be került az egész H-s órás mutatvány.
Viszont én csináltam mindent amit lehetett (amihez nem kellett reges szerelő), "szabványosítottam" magamnak a régi fa (30 éves) óraszekrényem, tüzálló cuccal, kibontottam az óraszekrény oldalát, fal vésés bla bal. Aztán szépen megnagyobbítottam hogy beférjen a H-s óra is, hortam bele sok port, kis homok ez az.....hogy ne látszodjon a munka nyoma , beleolvadjon az "idő fogaiba". Szabad ilyet? pont l*sz*om, felrakták az órát? fel. "fillérekből kihoztam? ki.. Csak a cél lebegett előttem amit akarok.
Csak azt akarom mondani ha kicsit leleményes és rákészült az ember sokat lehet fogni, nem mint a borju "igen szerelő úr maga az atya isten". Bár nem tudom most biztos mindenki rá van pörögve, még inkább lehúzznák az embereket bár pár éve sem kellett félteni a nagyját.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest