Hirdetés
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Real Racing 3 - Freemium csoda
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz
werszomjas #88001 üzenetére
Sokszor le volt már írva de akkor ismétlés a tudás anyja
Daikin FTXC made in malaysia
22dB beltéri hangerő, picit jobb hatékonyság hűtésben picit gyengébb hatékonyság fűtésben mint az FTXF
nincs comfort és econo funkció, nincs kültéri hőfok kijelzés wifi alkalmazásban csak ha megy a klíma
nincs áramfogyasztás kijelzés wifi alkalmazásban
D végű modell még nem volt wifis gyárilag és 3fokozatban állítható ventilátor
E végű 2025-ös modell már wifis gyárilag és 5 fokozatban állíthatóDaikin FTXF made in turkey
20dB beltéri hangerő tehát jóval halkabb mint az FTXC
kijelzi a beltéri és kültéri hőfokot, áram fogyasztást a wifi alkalmazásba
5 fokozatban állítható ventilátor kezdetektől fogva
hűtésben picit gyengébb ellenben fűtésben picit hatékonyabb mint az FTXC
E végű modell és az előtte lévők még nem voltak wifisek
F végű modell 2025-ös már gyárilag wifis szinténIgazából itt a jóval halkabb beltérit fizeted meg
-
mexel
veterán
válasz
Lorden #88025 üzenetére
Akkor kimarad a gari. Legutóbbi szerelésnél szüleimnél sok volt az ígéret, előtte telefonon mondtam a szerelőnek mit szeretnék, semmi nem teljesült, a garit nem intézik, a telefont sem veszik fel. Ennyit erről. Kettő szarházi nagypofájú tróger kókler, látta hogy idős embereknek lesz, összecsapták és azóta kámfor.
De ha lesz időm akkor megkeresem az embert és elmondom neki hogy ez nem így működik.
Azért vettem oda Daikint hogy halk legyen, én innen szerettem volna szereltetni valakivel, lényegtelen kivel és köszönöm hogy vállalta volna- én mondtam le sajnos, csak a szülők azzal akartak akik a szomszédoknál mindenhol, olyan megbízható rendes úriember volt... Rohadjon ki a létrájuk foka.
Kb fél méter csővel rakta fel, gumibak nélkül, uv álló szigetelés nélkül, kifolyócső kb visszafelé lejt stb stb, a klíma rezonál kint, bent kerreg, minden az csak nem halk így. Takarítani nem jöttek vissza, és a hibát sem javítani egyik klímánál sem.
Ezért nem veszek daikint a nyaralóba, mert hiába a jó klíma ha így rakják fel, plusz ott alig lesz használva, nincs is értelme, ha nem lesz gari nem lesz gari.
Ha nem kellene vákumozni be is kötném, ennél komolyabb eszközöket is szereltem már mind elektromosan mind mechanikusan, egyedül a tériszony ami megállít kicsit, de azért megoldom.
Plusz ezért is lesz olcsó 150-180 ezres modell, ha elromlik veszek másikat és lesz alkatrészem is bőven -
mexel
veterán
válasz
lekorszke #88023 üzenetére
Sajnálom. Akkor ismerőst kerítek. Nekem meg az nem szokott tetszeni az elmúlt években amióta újítom a nyaralót, hogy eddig akárki jött valamit csinálni, mindig okozott kárt, soha nem úgy csinálják ahogy szeretném, főleg ha valamit szebben kellene csinálni, odafigyelve.
Olyankor sietés van, nem érünk rá, hiába mondom hogy létrafal vagy hívjuk akárhogy, beszakítják, stb stb.
Mindig van valami ami azért csak nem úgy sikerül.
Persze a szakiknak jó úgy, nem ők nézik évekig, néha kíváncsi lennék maguknak is ilyen kapkodva, apró részletekre nem ügyelve dolgoznak-e.
És nem írom hogy tisztelet a kivételnek mert nálam olyan még nem járt az utóbbi sok évben. Pedig előre szóban mindig mindenki profi és precíz.
Ezért én mindent megcsinálok ahogy én akarom, és ha valami nem lesz mégsem szép magamat szidom max.
De miért gond ez nekik?
Mert a fúrásért nem lehet elkérni még 2x annyit?
Kifizetem én, nem spórolni akarok rajta, csak azt akarom hogy szép legyen és pl a villany úgy legyen rejtve hogy a falon belül menjen ( ezt senki sem fogja megcsinálni), a kifolyó cső szintén stb stb.
Minden csatlakozót látnak, leellenőrizhetik csak spórolnak pár órát. Hiszen úgyis az a baj hogy nem ér rá senki, semmire sincs idő... -
mexel
veterán
válasz
TeeJay #87978 üzenetére
Köszönöm! Akkor talán a TCL Gentle Cool (TAC-12CHSD/TPG21IH) jobb is lehet kicsivel. Talán egyelőre veszek egyet, meglátom milyen és jövőre a kis szobába mehet a párja. Megcsinálom a helyét, a csövezést a padláson, a villanyt, mindent rejtve, konzolt felrakom mert macerás a fal. És ha ez megvan akkor hívok valakit hogy csak üzemelje be, vákumozza, talán így is találok rá valakit. De mivel üreges a fal nem várom senkitől hogy órákig szórakozzon ezzel, plusz a padláson a csövezéssel, és villannyal, mindent úgy akarok odavinni hogy csak be kelljen kötni.
-
Joker88
őstag
Ha nem fér fel a falra ,illetve nem lehet a kondenzvizet elvezetni a lefolyó csatornába, mennyire jó megoldás hogy az erkélyre csak odarakják a külső egységet? Ilyen műanyag talpakon rögzítés nélkül (mivel csempés az erkély) , a fal mellett persze a csövekkel együtt.
-
válasz
werszomjas #87990 üzenetére
A daikin ururu sarara tud ilyet. A párátlanító képesség (liter/nap) kapcsán szerintem keresd meg valamilyen formában a daikint.
-
Reggie0
félisten
válasz
Lorden #88013 üzenetére
Ezert kell paratlanito es akkor nincs gond a paraval es a szemetet egeto szomszed buze se jon be olyan surun, mintha paratlanito nelkul kene megoldani.
Nalunk pl. az extra problema, hogy a garazs a hazban van, igy ha vizes autoval allunk be, mert esik, akkor nagyon felszokik a paratartalom. Telen-nyaron egyarant.
-
-
Semmilyen papírt nem szükséges iratni a szomszéddal, mivel egyrészt semmi köze ahhoz, ha én adott esetben kültérit szerelek a falamra, másrészt joghatása sem lenne. Tehát ha zavarja a kültéri zaja, akkor is indíthat birtokvédelmi eljárást, ha korábban írtak papírt a beleegyezéséről.
-
Catman
aktív tag
válasz
werszomjas #87990 üzenetére
Ha télen magas a páratartalom, akkor túl keveset szellőztetsz. Többször kellene (legalább napi 2-3 alkalommal) kereszthuzatos, pár perces szellőztetést csinálni. Nem hiszem, hogy költségben több a kicserélt levegőt visszamelegíteni, mint amennyit a páramentesítő fogyasztana.
-
Ma délelőtt volt a légkondi karbantartás, pofon alapon végezte a dolgát, de nem tette át 16 celsius fokra, hogy be kellett járni a kompresszor, így én ő távollétemben tettem át 16 fokra és borzasztóan nagyon hideg volt a lakásunk, ilyenkor megfáztam rendesen.
Boldog születésnapot Gree Comfort Plus 2.5kW, immár 9 éves lett és még mindig szuperul működik.
-
werszomjas
addikt
Mi az érdemi különbség a Daikin FTXF35E és a FTXC35E között?
F - 290e
C - 310eLátom kicsit más a dizájn, meg a távirányító.
Csak hűtésre kéne, 1-2 dB hangkülönbség nem számít, mert nem hálószobába kéne.Más:
A Syen Muse Next és a Gree Comfort Pro is tudja a motoros vízszintes légterelés állítást?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest