- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: MárkaLánc
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
2100 - 2001
95745 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:52 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikkolo^^
addikt
-
krx21
nagyúr
MIDEA ennél olcsóbb kategóriát kerülném... Egy dolgot általában tudni kell: a kiváló eszköz és a legjobb ár nem mindig jár együtt... Mérlegelni kell kinek mennyire fontos... Hány év múlva szerelteted fel a másikat... Akár milyen árat mondunk, mindig lesz valaki akinek az is drága és az auchan-ban kiállított demó klímát akarja fél áron megvenni... Én azt taglaltam, hogy szerintem az inverter megéri az árát... Mindenkinek mérlegelni kell mennyit szán rá, de nem feltétlenül kell megideologizálni a legolcsóbbat... Ha nagyon sok pénzem lenne és családi házban laknék biztos, hogy a legkomolyabb daikin klímát venném, mert tudom, hogy azt 10 év múlva is be fogom tudni kapcsolni, igen nagy örömmel...
A skála egyik vége a kínai, áruházi on/off, a másik pedig a japán inverteres... A minőségi különbségek minden jellemzőnél kimutathatók... Ezen a skálán a olcsóbb inverterestől merném ajánlani...Egyik barátom mondta: szerezzek neki klímát, szerelővel, de drágállotta a készüléket is és a szerelőt is...
Helyette bement egy áruházba és megvette a létező legolcsóbb klímát és a legolcsóbb Mekk Elek szerelte fel neki... Büszkén mondta, hogy 70e. alatt megvolt az egész... Utána kifaggattam és kiderült: hogy a klímát nem vákuumozták ki és nyomás teszt sem volt, stb (azt sem tudta mik ezek...) De működik!-mondta..
Majd ebben a melegben megpróbálta bekapcsolni 2-3 hónap után: Izzadt rendesen... Nem fúj hideget egy picit sem... Persze ez csak véletlen...
-
süti5
őstag
Az árakról annyit, hogy mikor én vettem 2 éve, 40-50 ezer között lehetett venni 2,5kw-os on/off-ost.
Akkor valóban duplája volt az inverteres, mert kb. 100-tól indultak.Mondom, én egyáltalán nem bántam meg, tökéletesen ellátja funkcióját.
Nálaunk pl. nagyon jó a hőszigetelés, és csak pár fokot kell lehűteni, aztán éjjelre kinyitom az ablakot és ventire kapcsolom a klímát. Ezért felesleges lett volna inverteresre beruháznom, hogy hazaérek este 6-ra, bekapcsolom 1-2 órára majd ventillátor üzemmód... -
Daffchy
őstag
-
krx21
nagyúr
-
Daffchy
őstag
-
krx21
nagyúr
"Olyan 40%-al drágábbak az Inverteresek. Az majdnem duplája."
A 40%-az nem duplája... Körülbelül a telepítés árával drágább... Az pedig szubjektív persze, hogy ki értékeli az inverterest vagy nem. Én nagyon... Nekem egy on/off-os után jött az inverteres és nagyon élvezem. Persze kinek mi számít és mennyit üzemelteti stb... Én már hűtőszekrényből sem vennék on/off-ost...
-
Daffchy
őstag
-
krx21
nagyúr
Az inverteres nem csak a fogyasztásban jobb, hanem a komfortérzetben... Ráadásul én az inverterest úgy állítom be, hogy éjszaka alváshoz 150-250watt-ot fogyaszt... Ezt nem csinálod meg egy on/off-al, ott 1000-1200watt-al ráncigálja a hálózatot és a hőmérséklet is ingadozik... Én ha tehetem ragaszkodok az invertereshez, nem olyan sokkal drágább már...
-
Daffchy
őstag
-
süti5
őstag
Na én is így használom és hidd el nem sok különbség van a kettő között....
Mivel mikor hazamész és bekapcsolod, bármilyen energiatakarékos is, fullon tolja a kompresszor mondjuk 1 órát, utána az inverteres lejebb venné a fordulatot, az on/off meg kikapcsolja a kompresszort, de ha neked ennyi kell, és utána mondjuk csak ventillátor funkciót tolod, akkor meg tökmindegy, nem éri meg a dupla árat szerintem.....Engen is sokan ijesztgettek anno ,hogy nem inverterest veszek, de amire én használom, arra tökéletesen megfelel..... Nekem Genex típusú "áruházi" klímám van, de nagyon meg vagyok vele elégedve.tolja a hideget ha kell és nekem ennél többre nemigen van szükségem.
-
Daffchy
őstag
-
süti5
őstag
-
Daffchy
őstag
-
Goose-T
veterán
-
Daffchy
őstag
-
biker
nagyúr
Daikin ( azért ez komoly ) : "A mozgásérzékelő szenzor energiát takarít meg azokban a helyiségekben, ahol nincs senki: ha a szoba üres, a berendezés gazdaságos üzemmódra kapcsol 20 perc után, és újraindul, amikor valaki belép a szobába."
fujitsu LTCA is tudja: Human sensor control*
Even if people leave the room and forget to turn off the power, 20 minutes after the last person has left the room, the air conditioner will automatically switch to the saving operation. In saving operation, temperature is increased by 2oC when cooling and reduced by 4oC when heating. When someone comes back to the room, it returns to previous operating mode. This prevents wasteful operation to save energy without anyone even thinking about it. -
krx21
nagyúr
"( talán az Automatikus tisztítás, szárítás funkció az? )"
A baktérium csirátlanítás az előző kolléga is említette, a plazma szűrő, ezt külön lehet kapcsolni és bizonyos élettartama van...(cseréje nem olcsó...) Az autó clean pedig nem más, mint kikapcsolás után még bizonyos ideig csak a ventilátor megy (én így használom manuálisan), hogy kiszáradjon a kondenzvíztől a rendszer... Főleg a csepptálcában felgyülemlett, nem elfolyt kondenzvíz okozhat gondot, a baktérium és gombák miatt...
Minél hamarabb kiszárad a rendszer annál kevesebb ideje van a kórokozóknak megtelepedni... -
LanyUs
őstag
Akármennyire is az olcsóbb kat. a gree, azért egy normális szűrőkkel, piros színnel megáldott formás fali klíma abból is 300e Ft. Nekem a piros tetszik nagyon és a samu jungfrau fekete lila. Már "csak" ezen vacilálok. 5.2 jungfrau ( szépség ) vagy 5.2 daikin ( top kat. ). Árban nagyjából egyforma.
Daikin ( azért ez komoly ) : "A mozgásérzékelő szenzor energiát takarít meg azokban a helyiségekben, ahol nincs senki: ha a szoba üres, a berendezés gazdaságos üzemmódra kapcsol 20 perc után, és újraindul, amikor valaki belép a szobába."
-
biker
nagyúr
nekem annyi a bajom, hogy a LUCA/LTCA az egyetlen beltéri, amitől nem hányom el magam.
a többi gusztustalan, egység doboz, néha egy ívet ráb@sz a designer, hogy attól Style lesz, és kész.és utána ott a kitördelhető csatlakozási pontok virítanak az oldalán, sárgul a műaynag, vagy éppen arcomba virít egy A/5 méretű info matrica, hány wattos, mi a száma, meg ne dugjam bele az ujjam
(mint a TV-knél, amikor a keretre felragasztják a fullhd hdmi és egyéb matricákat, hát b+, nem akarom nézni, max a boltban mielőtt megveszem)
De ez nyilván szubjektív...
-
LanyUs
őstag
Alakul a választás SAMU FLAG VS DAIKIN Wifi, már csak a marketing sorokból nem értek igazából:
Gondolom a kültéri vibrációjat csökkentheti: Kettős forgó dugattyús BLDC kompresszor, 40%-al remeg kevésbé mint a hagyományos egy dugattyús (Twin BLDC compresszor)
Ez sem rossz azért: 4 irányú légáramlat (3D wind)
Kár, hogy a Daikin nem gyárt kék, piros és hasonló szebb klímákat is. Tudom ők a minőség stb., de akkor is...
-
Pikkolo^^
addikt
-
windy
tag
Ne keverd az importőrt a gyári képviselettel. A Fujitsut valóban a Columbus hozza be az országba, de ez csak egy dolog, semmi köze a gyári képviselethez. Az a Daikinnak van a komolyabb japán márkák közül, sem a Toshibának, sem a Mitsubishinek nincs. A koreaiak közül a Samsungnak és az LG-nek is van, de ezeknek a minősége meg sem közelíti a japánokét. Ha tartós, jó minőséget akarsz, megfelelő háttérrel, akkor Daikint választasz.
-
törölt tag
Ez a fullHD szűrő csak a Samsungnál van? A TViből vette át, vagy mi ez a marketing bullshit? Pár év múlva 4K szűrő lesz a klímákba?
-
Pikkolo^^
addikt
-
LanyUs
őstag
-
biker
nagyúr
-
Pikkolo^^
addikt
A Samsungot válaszd, annak a legjobb az energiafelhasználása. Tetőtérbe a 3,5 kevés lesz, kell a nagyobb teljesítmény. A Daikin-nál nincsen link.
A bacimentesség a plazma szűrő. Az automatikus tisztítás nem tudom mi lehet, de a fizikai szűrőt biztosan nem fogja helyetted kitisztítani ;-)
-
LanyUs
őstag
Sziasztok!
Tetőtér - folyosóról 2 szobára irányítva kb. 50 m2 és 240 belmagasságról van szó. Eddig egy 2,2-es mobilklímával oldottam meg, de meguntam a tökölést a kivezetéssel. A hűtése éppen elegendő, viszont mellette sokat fogyaszt, mert egész nap megy fullon. Több napi gondolkodás után úgy döntöttem, hogy egy olcsóbb inverteres Gree lesz 3,5kw ( 150e körül ), de lehet, hogy 5,2-es kellene.
Nagyon fontos számomra a bacimentesség ( talán az Automatikus tisztítás, szárítás funkció az? ) , a csendes működés alacsony fokozaton és a design. Rájöttem, hogy 150e sajnos nem elég, ezért kitoltam a keretet a duplájára. Viszont akkor már nagyobb a mozgástér. Olvastam, hogy a Daikin intelligens érzékelőkkel rendelkezik, amik közvetlenül nem irányítják ránk a levegőt, stb. ezekről tapasztalat? Tetszik a samu android vezérelhetősége stb. Tehát ezek a kényelmi funkciók sem rosszak. Linkelek néhányat miket nézek:
Gree U-Poem Inverter GWH-12UBR [link]
LG A12*K ART-COOL mirror INVERTER [link]
Mitsubishi MSZ/MUZ EF35VE klima [link]
Samsung AR12FSSKABENEU Inverter [link]
Daikin FTX35JV/RX35JV (comfort)
Nehéz választani, mert mindegyik márka a saját marketingjét nyomja. A helyi szerelő pedig a Mideat és Fischert ismeri. Érdekes dolgok ezek, mert pl. a samu esetében is összehasonlítottam a típusokat 180e vs. 250e vs 290e és szinte semmi különbséget nem találtam. Ennyit jelente a design, szín és teló vezérelhetőség?
Előre is köszönöm!
-
krx21
nagyúr
-
biker
nagyúr
-
törölt tag
-
törölt tag
-
Fire_Vire
tag
-
törölt tag
Nem feltétlen kell hungarocell, akár bútorlap is jó. Persze hungarot késsel is tudod vágni, bútorlaphoz meg kell dekopír. Ugyanúgy mocskot csinál mind a kettő, kegyetlen a sok kis fehér golyó ami szétgurul, én dolgoztam már párszor azzal.
Porszívóval érdemes összeszedni, söprögetni semmi értelme.Ne legyen túl bonyolult a terelő cső vagy akármi, mert ha sok kanyar van benne egyre nehezebben jut át a levegő rajta. Meg időnként pucolni is kell majd, mert a por bele fog ülni meg a szöszök.
A ventilátor is jó, ismerősöm télen a fűtést csinálta így. De szerintem az kicsivel kisebb hatásfokú lesz a tereléshez képest.
-
Fire_Vire
tag
Helló!
Egy nappali konyhás + hálószobás albérletről lenne szó (48m2).
Majdnem a hálószoba ajtó felett van a klíma felszerelve ami a nappalit hűti.
A nappalit lehűtve a nyitott ajtónál a hálószoba is hűl de csak idővel és lassan.
Nagyon nagy hülyeség lenne hungarocellből egy légbeömlőt készíteni úgy hogy a hálószobába fújja be a hideg levegőt elsőnek? (Esztétika nem számít de ha beválna akkor úgy is megcsinálnám a lehetőséghez mérten "szépre", hogy ne gányolásnak nézzen ki)
Vagy inkább vegyek egy ventilátort és állítsam be az ajtó elé?
Vagy mit javasoltok? Nem akarom hűteni az egész lakást csak azért mert nappal kell aludnom az éjszakai műszak miatt.Üdv!
-
neduddki
nagyúr
-
biker
nagyúr
esetleg fan-coil

-
csemberlen
őstag
-
maglew
aktív tag
Néhány múzeumban láttam olyan mobil klímát aminek nincs olyan ablakon kivezetendő cső-kivezetése
Létezik olyan mobil klíma, vagy azok milyen szerkezetek, nagyon jól hűtöttek és nem ilyen jégakus borzalmak. -
wierra
senior tag
-
cozmo
őstag
Na rákérdeztem. A két kültéri olcsóbb mint egy duált felrakatni úgy 50-100e Ft-al. Viszont az éves karbantartás két kültéri esetén pár ezer forinttal drágább. Most úgy döntöttem végül csak egy, a nagyobb légkondi lesz a nappaliba beüzemelve. A hálószobába majd később lesz beszereltetve a másik kicsi. Most ere van keret.

Panelben, ablak alá lesz kirakva... -
törölt tag
Jó, de ez nem olyan modern, a jégkapargatást megoldom én.
-
csemberlen
őstag
-
törölt tag
-
kisninja
őstag
-
törölt tag
Hűtőről akarok kérdezni. Elvileg ezekbe középen +5 foknak kell lenni, lejjebb kicsit hidegebb, feljebb kicsit melegebb. A lenti fiókba meg a legmelegebb. A fagyasztó meg -18. Én most lemértem kíváncsiságból, hogy mennyi. Egy órát bent volt a hőmérő, 9.6C° középen. Az elég sok. Mikor betettem épp ment a hűtő, mikor kivettem már állt, szóval lehűtötte magát és nem is lett telepakolva meleg cuccal, meg nyitogatva se volt.
5ös skála van a tekerőn, most 2esen van. Spórolós. Ha feltolom 2.5-re akkor jó? Vagy toljam fel 3-ra? Tudom hülye kérdés, tekerjem fel és mérjem le megint. Csak gondoltam megkérdem.
El van húzva a faltól is jó messze, én ilyenekre odafigyelek nem vagyok centimániás. Mondjuk a helységbe sajnos ilyenkor felmegy 27-28-ra is a levegő (vagy 30).
Fagyasztót nem tudok mérni, mert nem megy mínuszba a hőmérő. De amúgy is csak egy állítója van, nem lehet külön szabályozni, ez csak egy kis hűtő.Azért mértem le amúgy, mert gané meleg volt a pia, hiába volt benne egész éjjel. Hát ezért, mert csak 10 fokos. Bejegesedve sincs, mindig pucolom.
-
törölt tag
Na, ez így már valami. Egyébként erről volt szó kicsit régebben, hogy a párologtatás a szobában hőt von el (felmosás, vizes törölköző), csak épp páratartalmat is növel, rosszabb hőérzet. És hogy el kéne vinni a párát, de hogy. Na ez pont aként működik (illetve nem a szobába párologtat hanem a gépbe és azon fújja át a levegőt ami lehűl), csak épp ez komoly cucc.
De hogy a teszkós büzzencs semmire nem való az tuti. Akkor vagy sima venti, vagy plafonventi. Vagy mobil klíma esetleg. -
Pikkolo^^
addikt
Adiabatikus nedvesítés/hűtés elven működnek ezek a jeges cuccok. Reklámcikk
-
csemberlen
őstag
-
törölt tag
1-2 fokkal (vagy annyit se) és szenvedned kell vele még ráadásul is.
Nem ismerem ezeket, de szinte tuti nem fagyasztja vissza, mert akkor kell lennie hűtő részének, ergo másik részén meg egy melegedőnek. Akkor meg fűtene, mivel ugyanazt a hőt amit elvon, visszanyomja a szobába + hozzájön még a közben keletkező hő a gép által. Ergo fűt. Tuti nem fagyasztja vissza, meg ha már fagyasztós lenne akkor egyből mobil klímát építenének inkább.
Szerintem sima venti fújja a jeget és az hűsít. Ha meg felolvadt öntögetheted ki belőle. Honnan táplálod annyi jéggel?
Őszintén elmondjam a véleményem? Kalap szar. Ahogy a párologtatós kamu klíma is. -
maglew
aktív tag
Sziasztok!
Ezek a Tescos jéggel működő hűtő cuccok milyen hatásfokúak?
Nekem kell belelapátolni a jeget, vagy az olvadt jeget valahogy visszavezeti és lefagyasztja?Tudom hogy nem helyettesít egy klímát de egy 20 négyzetméteres szobát azért egy 5-6 fokkal le tud hűteni?
-
Pikkolo^^
addikt
-
törölt tag
-
törölt tag
Engem nem érdekel hogy beszél, ha neki tetszik akkor hajrá. Sokan még hájpolják is persze csinálja. De ez óvodás szint, szándékos csesztetése az embereknek, nem lehet érteni mi a francot akar. Ez elmegy egy off topikban haverok között, de legalább szakmaibb részen próbálna meg rendesen beszélni. Ha nem, akkor nem, engem aztán rohadtul nem érdekel, de tőlem segítségre pl. ne várjon amíg nem beszél normálisan, mert el se olvasom amit ír az első szó után.
A felesleges üdvözölgetést más is csinálja, nem egy embernél láttam. Az is idegesítő, de azokat legalább el lehet olvasni.Szerintem klíma és klíma között is van gázkülönbség, nem csak kocsi-ház között. Meg az életkorától is függhet.
-
törölt tag
Én is felvetette már ezt de még csak választ sem kaptam. Én nem próbálom értelmezni amit írt nekem még régebben. Nem pocsékolom rá az időmet, hasonlóan szánalmasnak tartom.
A másik amit nem értek amikor minden hsz végén ott van:ÜDv.:LaciCRM
az meg minek oda?Amugy csak azért tértem ide be hogy megkérdezzem: autóklíma és lakásklíma gáz miben különbözik?
-
Flashcash
Közösségépítő
Ezért linkeltem lent, hogy van.
Hordozható Légkondícionáló kültéri egységgel TCS-12 -
krx21
nagyúr
-
csemberlen
őstag
-
krx21
nagyúr
Mobil vagy split? A kettő együtt nem megy...
-
csemberlen
őstag
Olyan állat nincs.
-
beloadjoker
őstag
Mobil split klímákhoz mit szóltok ? /és tudnátok valami jó beszerzőhelyet ?/
-
Pikkolo^^
addikt
-
csemberlen
őstag
Elég ha csak az egyik szobát szeretnéd 3-4 fokkal lehűteni. Számits nagy hangra, meg gondoskodni kell a meleg levegő kivezetéséről.
-
beloadjoker
őstag
Mobil klíma vásárlás előtt vagyok, melyik típust válasszam ? A szobák 16 m2esek a splitet nem tudják beszerelni a padlásszobákba. /3-ról van szó szerintetek elég e egy darabot venni/
-
neduddki
nagyúr
-
prmcsk
addikt
Mindenképpen a garanciák hossza lenne számomra a döntő. A samura 3+2 év a gari, bizonyos feltételekkel. a mideáról nem tudom...
Ne bántsátok már neduddki - t ! Nem olvastatok elég Rejtő Jenőt, (P. Howard) - ot ?
Úgy ír, mint anno, a török szultán. -
Rotor82
aktív tag
-
neduddki
nagyúr
-
Pikkolo^^
addikt
-
AndrewTdi
addikt
-
törölt tag
Közben megtaláltam. Még ha valami vallásos oka lenne vagy valami íráshoz köthető betegség, vagy csak szimplán szar a billentyűzete azt mondom ok. De ez így a szánalmas kategória már nálam. Egy-két alkalommal elsütve még poénos is lenne talán...
-
krx21
nagyúr
-
neduddki
nagyúr
-
krx21
nagyúr
-
törölt tag
És valaki azt is elmondaná miért nem lehet normálisan leírni?
-
Hiperhuje
aktív tag
Igen!
De mivel lakóközösség tagja vagyok, mindenképp érinteni fog a gázhálózat helyreállítási költsége. Ezt a hétvégén átgondoltuk, nem tudjuk függetleníteni magunkat sem a közösségtől sem a költségektől.
Ha pedig így van akkor, marad sajnos a gáz is, mivel eddig egy átfolyós Junker fűtött egy másik meg adta a HMV-t.
A HMV így meg lesz oldva talán télre. Viszont a kazán csak -15 alatt lesz bekapcsolva az tuti!
Bocsánat a téves információkért. Az első szándékom valóban a gáz megszüntetése volt.
Egyébként jó a szerkezet, de a lakást nem szeretném most szétverni.Mindenesetre köszi!
HH
-
neduddki
nagyúr
HI!
kicsi tmeg nezegesd az t a fokot, arrol volt sdzo, hogy a gazod telejesn megszunik, /de azzal is ossze leht hozni/, hutesnelk sajnos, v. megfelelo felueltfutesnek kell lenni v. fancoi-okra vlatasz /ennek mongyuk gaznal is megvan a letjogosultsaga/
kecsegtlen teny hogy nem ocso, de amennyobe nincs gaz abban az esetben sok ertelmes alternativa nincsudv
neduddki
-
Hiperhuje
aktív tag
Megnéztem!
A helyzet az, hogy szét kell verni az egész lakást telepítéskor.
A meglévő Junkers kazánnal, ha nem megy együtt az megint költség.
-5 fok alatt megáll, tehát gázzal kell fűteni. (klímánál mondjuk ez -15 fok alatt következik be).
Továbbá nincs megoldva a hűtés nyáron.De megjegyzem, nem rossz szerkezet. Új építésű házaknál lehet jogosultsága.
Üdv!
HH
-
Hiperhuje
aktív tag
Hi!
Hiányos a szótár!
Aszem ken egy jobb!

-
PlüssMajom
csendes tag
-
neduddki
nagyúr
-
Hiperhuje
aktív tag
-
wierra
senior tag
-
neduddki
nagyúr
HI!
mire berakod a 3 klimat + boiler, esetleg nuos ha el tudod dugni hangjat addigra, epeszen belul megterulo uidod van, 110nm-re meg -15fokban a 3db vekony lesz
udv
neduddki
mod: krx21: ha kint 35-37 fok van akkor a sz.r lg-m 1ecoban siman hozza a 23fokot is /na jo max 28fok volt a lakasabn met veletlenul nyiotva matradt napkozbere az ablak, eybekent 26fok foel enm szokott menni/
-
krx21
nagyúr
Ez igaz... De a legfontosabb: Ha tényleg rendesen lehűtjük a szobát, akkor ne mászkáljunk ki-be... És SOHA ne tartózkodjunk a légáramlatban! Ezeket betartva még -1XC hőmérséklet is egészségre ártalmatlan lehet...
Például ha kint 35-37C-van és lassan lehűtjük a szobát 25-26C-ra (lejjebb nem is nagyon lehet...)
Utána már nem megyünk még az erkélyre se és a légáramlat nem ér minket, akkor baj nem lehet...
Viszont, pláne leizzadva, gyengébb fokozatú klíma elé állva 10-20 másodper alatt is meg lehet hűlni...Hiperhuje: Az igen! Remek készülék!

-
Hiperhuje
aktív tag
-
törölt tag
-
neduddki
nagyúr
-
prmcsk
addikt
Nem mondtam, hogy nem lehet feltenni a különböző, hipiszupinak titulált klímákat, de ha nagy hidegben kevésnek bizonyul, fel kell készülni pótló fűtésre is.
Én nem vitatkozom azon, ki mennyire hűti a lakását, magánügye, csak bírja villannyal és szervezettel. 2000. óta klímázom és rengeteg helyen ódzkodtak tőle, a rossz, a máshol túlhűtött tapasztalatok miatt. Beszerelés után elmondom a véleményem, a hőfokokkal, a páratartalom mennyiségével és az ebből adódó hőérzettel kapcsolatban. Megfogadják és szinte mindig kellemes csalódás a vége.
Ki kell próbálni, mint legutóbb a haverom. Részegen hazaért, az óriási melegben. a hálóban klíma bekapcs, 22 fok, levetkőz és hason fekve beájul az ágyba. Másnap délben arra kelt, hogy szétszakad a háta. Nem azért, mert elesett, vagy megverték, bizony a klímától. Két napig a műhelyébe sem tudott lemenni.
Az emberi szervezet és a reumatológusok sem hülyék... -
Hiperhuje
aktív tag
-
törölt tag
-
neduddki
nagyúr
HI!
en azert felhivnam a daikint es kiszednem beloluk a vaos adatrokat, ahaonyszor eddig eszeltme veluk, teljesn korrekek voltak es elmondtak, hogy mivel mire leht szamitani, rossz reklma lenne nekik aegy blodli
ha mar ennyi pizt beleteszel mennyovel lenen tobb egy zubadan? es akkor a meleg vized is megvna odvaudv
neduddki
-
Hiperhuje
aktív tag
-
krx21
nagyúr
-
Hiperhuje
aktív tag
-
Hiperhuje
aktív tag
Igen, igen. remélhetőleg lesz gáz akkora. De azt is vedd figyelembe, hogy többen már leírták tapasztalataikat, miszerint nem sok nap volt olyan hideg, amit nem bírt a klíma.
Ezért kértem tanácsot klímaszerelőtől, valamint olvastam sokat vissza fórumokon.
Amit szeretnék betartani.1, Csak jó minőségű japán klíma.
2, Mivel a COP érték nagy hidegben visszaesik, nem árt, ha egy kicsit túl van méretezve a készülék.
A hőszigetelésnek rendben kell lennie.A szerelő szerint a Daikin készülékek gond nélkül mennek -15 fokban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
2100 - 2001
95745 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Bestbuy játékok
- Oakley topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Bluetooth hangszórók
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen monitort vegyek?
- Bundle topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Még 2026-ban megérkezik a karcsúsított Commodore 64 Ultimate
- További aktív témák...
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- Haworth Fern ergonomikus irodai szék (Lumbar Support) + Atlas Headrest fejtámla
- Saeco Intelia Evo Black I Gőzölőkar I Szervizelve I Garancia I Számla I Beszámítás
- Honda HRG 466 s önjáró fűnyíró
- Dualtron Popular dual motor 14Ah, szervizelt, +új gumi
- Samsung Galaxy Tab S8 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Pro 14" 2023 M3 Pro 36GB RAM, 11 core CPU, 14 core GPU, 512GB SSD, Space Black 27% Áfa 0458A
- Samsung Galaxy A57 5G - Gray - 8/256GB - BONTATLAN - TELJESEN ÚJ - Jótállás:2028.04.23-ig
- Sapphire Pulse RX 9070XT új, felbontott // Számla // Garabcia //
- Team Group 32GB DDR4 3200MHz TED432G3200C22BK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Porszívóval érdemes összeszedni, söprögetni semmi értelme.