Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tökéletes töketlenség
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Jéghorgászat
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Al Brandy
tag
-
rmihaly
tag
Csak akkor szabályoz vissza, ha a legkisebb teljesítményen tud menni. Ha közben a kis helységben túlhűtötte magát, kompresszor leáll (benti ventilátor megy tovább).
Én úgy néztem, hogy kb 90-120mp-ig azonos üzemmódot tart. Amikor elkezd hűteni, kb 600W-on indul/ megy, majd próbál visszaszabályozni.
Mivel olyan 2percig megy 600W-on (ez kb 2,5kW teljesítményű hőelvonás!) Simán lehet hogy beállított érték alá hűt, tehát lekapcsol a kompresszor -ilyenkor még megy a kültéri és a beltéri ventillátor is. Majd szépen visszakapcsol, megint 600W-os kompresszor teljesítménnyel (ezért tűnhet úgy mintha nem venné vissza, pedig visszaveszi, ha tartósan kis teljesítményen megy).
Átmeneti időben fogod tudni tesztelni, kb 3-5fok kinti hőmérsékletnél fűtés üzemmódban.
Szerintem nincs semmi baja annak a klímának[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz poli27 #61487 üzenetére
Ott sincs 2 centi, szerintem kár túlozni, de ha gége csövet használsz kicsit nagyobb esés kell, mert a bordákban is megállhat a víz. Azért kiváncsi lennék, ha te szerelsz, kiállsz gége csővel a álcából aztán gége és Pl Müll toldó onnan 16 vagy 20 as cső idomokkal amiket össze kell ragasztani másként könnyedén folyhatnak. Így csinálod?
-
F.N.
tag
válasz kiskakas #61481 üzenetére
Daikinnal kapcsolatosan elég sok érdekes dolgot tapasztaltam.
Olyan kültéri/beltéri páros, amelyek egymással nem kompatibilisek,
működtek együtt. Furcsának találtam a dolgot.
Nem tartom kizártnak, hogy mennek együtt, és hiba nélkül.
A kültérid, az az OKI Comfort néven futott, azt hiszem, és a beltérije
pedig az az FTXB35C típus.
Ha mennek együtt, akkor használd így. -
kiskakas
senior tag
sorry,ez is dupla volt
[ Szerkesztve ]
-
kiskakas
senior tag
elnézést, dupla, nem jelent meg az előző írásom!
[ Szerkesztve ]
-
kiskakas
senior tag
Sziasztok,
Daikin szakikat keresnék.. Örököltünk egy splitklímát, minimál használattal, mivel anno 1 év után le lett cserélve más jellegűre. Megesküdnék, h ez a szett üzemelt..
Daikin RXB35C2V1B kültéri
Daikin FTX35J2V1BBeszéltem Daikin szerelővel, aztmondja a 2 egység nem kompatibilis egymással, googlezok ez ideje és egyelőre ezt találtam,ami alapján tényleg nem?
Ha valóban nem kompatibilis, nincs valakinek vagy a beltérihez vagy a kültérihez passzoló egysége? köszönöm!
-
Real_Necro
veterán
válasz mauimagic #61475 üzenetére
AP már kb úgy sincs, decemberre ígérik a legtöbb helyen... Én is küszködök a beszerzéssel..
Fuji KMCC még annyira sincs...
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
poli27
veterán
Ha annyira megakarja lejtetni a csatornát, hogy az nagyon látszik, akkor az nem ért hozzá (elég sok képen látom ezt hirdetésekben, hogy megy az ablak alatt a klímacsatorna, és elindul a párkány alatt és 2m arrébb 3-4cm lejjebb van kb.......) Amúgy beltérről beszélünk, ahol klíma van, pont amiatt hogy ne legyen 30 fok, és merev vastagfalú nyomócsőről.. Egyébként a bilincselés is megoldható, hiszen lehet csőrögzítőt venni a csatornába amihez lehet bilincselni... Én tuti nem fizetném ki ha valaki marha ferdén szerelné fel a csatornát 5-6m hosszon a lejtés miatt... Arról már nem is beszélek, hogy a 200ft os szűrőkosarat se képesek feltenni a cseppvízcső végére, megágyazva ezzel a bogarak fészkének...
erről beszélek kurva ronda, és nem is indokolja semmi ezt:
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz mauimagic #61475 üzenetére
Akartam kérdezni, erre van táblázat mi meddig tud lemenni? Rohadjak meg a világot kiforgattam a Micu oldalán, de erről nem volt sehol infó.
Nem mintha az albiban vagy a Kádárban otthon gond lenne a fűtés elillanásával
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
mauimagic
senior tag
válasz danna27 #61474 üzenetére
13m2, 2.6m-es belmagassággal és 40W/m3 hőigénnyel számolva 1352W. Ez lesz a max hőigényed, átlagos hőszigeteléssel, nyílászárókkal számolva.
Tipikus esete annak, hogy minél kisebb teljesítményre lemoduláló készülék kell, ahhoz hogy ne kapcsolgasson folyamatosan.
A Mitsubishinél az a furcsa eset van, hogy a HR alacsonyabbra tud lemodulálni, mint az AP, vagyis elvileg az olcsóbb klíma jobb lehet.
Persze a zajszintben meg az AP jobb, nem véletlenül drágább.
Ja, 2.5 kW-os gép kell, nem kérdés
[ Szerkesztve ]
-
danna27
csendes újonc
13 m2-es szobába kifejezetten fűtésre mekkora klíma ajánlott 3, 5 vagy 2,5 kW-os? Nem szeretném kicentizni, maradjon benne egy kis kraft.
amiben gondolkodom, az a
- Mitsubishi HR vagy AP ? (az utóbbi árát már azért kicsit sokallom)
- Daikin Sensira vagy Comfora ?Nyilván tudom, hogy az AP és a Comfora combosabbak, de megérik a felárat? Ár érték arányban keresném a legjobbat. 2 db kellene belőle, ezért már akár kis árkülönbség is duplázódik?
[ Szerkesztve ]
-
mephisoft
csendes tag
> Szerintem még mindig olcsóbb, mint készüléket cserélni az esetleges szennyeződés
> okozta károsodás miatt
Nyilván - kimaradt a kérdésemből, hogy esetleg kompresszorral, nagynyomású levegővel ki lehet-e fújni? Illetve nyilván ki lehet, csak az vajon elég jó lesz-e? Vagy a réz felülete oxidálódhatott és már az is baj önmagában? -
Al Brandy
tag
válasz Real_Necro #61470 üzenetére
Amikor megéri kinyitni az ablakot, akkor azt tesszük mi is.
Erősen kétlem, hogy szeretnéd a teraszról beengedni a közel 40 fokot,amikor megy a sütő is,hogy bent még az is 45 fokra legyen melegítve.Mitsubishi HR50VF, Hitachi RAK-25RPE/WPE, Trotec TTK 72 E
-
Al Brandy
tag
válasz st6969 #61450 üzenetére
Túl nagy a helyiség neki az automata venti beállításhoz. ezért kapcsolgat sokat. Az érzékelői csak a beltéri közvetlen környezetben mérik a hőmérsékletet. Mivel eléri a mért területen a 24 fokot,,ezért visszavesz a teljesítményből, de mivel távolabb jóval melegebb van, így ismét hamar feljebb megy az érzékelt hőmérséklet, és feljebb teszi a ventit. Használd olyan venti fokozaton,ahol a szemközti falnál is érzed egy picit a kifújt légáramot! A HR-nek szerintem is nagyon sz@r a hiszterézise,így én fix 2-es, vagy ha megy a villanysütő,vagy 2-3 gázrózsa, akkor akár 3-as venti fokozaton is használom. Pedig ez 5kW-os változat. Konyhához kell a teljesítmény. Valamelyik nap néztem a fogyasztást,és 160Wh-ról akár 850Wh-ig felment , amikor sült a hús az elektromos sütőben / kb.2,8kWh/ és mellette főzött az asszony a gáztűzhelyen is. A sok plusz hőt semlegesíteni ugyanannyi plusz hűtési energiába kerül.
[ Szerkesztve ]
Mitsubishi HR50VF, Hitachi RAK-25RPE/WPE, Trotec TTK 72 E
-
PROTRON
addikt
Szerintem nem ördögtől való hogy ahol a bilincseknek kífúrtad a falat, ott függőleges nútot vágni a kábelcsatornába majd alátétezni hogy a bilincs ne menjen át rajta. Így a bilincs az alátéten keresztül odafogja a csatornát és a függőleges nútok miatt nagyjából ki lehet vízszintezni, hogy legalább alulról ne legyen ronda...
Mármint ha a megrendelő igényli, akkor mindent meg lehet oldani, a macerát meg a plusz munkát meg fizesse ki.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
mephisoft
csendes tag
Kiegészítő fűtésnek tervezek egy klímát fölszereltetni. A 20 éve épült házban előkészített klímacsövezést tegnap tártam föl. A csővégek egyszerűen le voltak vakolva, és a rézcső nem volt lezárva. A cső vége fölfelé mutat, az építkezés ideje alatt is belehullhatott bármi, illetve most, amikor kibontottam, most is mehetett bele – ha más nem finom törmelék, por biztosan. – Kérdés: használható még ez a cső? (Jó lenne, mert kb. 6-7 m hosszról van szó, és nyilván csúnya is lenne új csöveket a falon kábelcsatornában vezetni, és fölteszem ez már nem is elhanyagolható plusz költség.)
-
Tikakukac
titán
válasz PROTRON #61461 üzenetére
Ezzel kezdtem én is, hogy na akkor ide most lehet vagy nem lehet.
Hivatalosan nem lehetne, eddig én is ezt tudtam. Annyi segít, hogy mondjuk ebben a pecóban minden óriási, így a lichthof is. Ide nem szorul be levegő, mint a régiben ahol 1*1m volt és azt tényleg úgy megküldték az illegál kültérik, hogy pecsenyéztél a fürdőből.
mjani1172: Akkor nagyon nincs min meglepődni. Szerencsétlen próbál jégkockát gyártani a sivatagban kb.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
-
poli27
veterán
Egy 65x50 es csatornában ha felül elindítod a cseppvízcsövet, és szépen úgy teszed bele hogy fokozatosan lejtsen lefelé a csatornában, akkor kb 6-8m hosszan se kell ferdére tenni a kábelcsatornát... méterenként 2mm lejtés elég neki... és persze merev cső, nem a flexibilis, azzal nem tudod normálisan megcsinálni.. Szóval aki azt mondta ferdére kell tenni a csatornát nem nagyon értett hozzá...
-
st6969
őstag
Biztos, hogy nem, mert nincs előtte semmi, sőt, alig van berendezés úgy egyáltalán a nappaliban. A helység 6,6x4,5m-es (33m2-t írtam, valamiért az rémlett, de ez még 30 sincs), a beltéri a 6,6m-es fal közepén van fent. Legfeljebb a szemközti falról kavarodhat vissza, de szerintem az ahhoz túl messze van.
-
Danex
addikt
válasz st6969 #61450 üzenetére
Nem keveri vissza magának a hideget valami bútorról? Leírtak alapján ezt tudnám elképzelni, hogy mikor fúj akkor a kifújt levegő gyorsan vissza is jut a szenzorhoz és azt érzékeli hogy le is hűtött.
Sajnos én hallgattam a klímásra, hogy nagy lenne a lejtése a kábelcsatornának emiatt ne vigyük be nagyon a beltérit a szoba közepéig, így viszont nálam már hamar leszabályoz mert a szoba vége már hűvös, de a lakás többi része még nem, emiatt manualisan van belőve a venti sebesség. -
mjani1172
addikt
válasz Tikakukac #61455 üzenetére
Azt, hogy nem jó, tudom. De nincs megoldás. Máshová nem tudom rakni a kültérit, talán ha egy kisebb klíma menne fel az lehet kisebb hőt termelne, de ugye ez azért nem olcsó nekem 1,3 mill körül volt a két klíma felszerelve.
Amiről beszéltem az a legmelegebb napokban volt, de ugye akkor kell a klíma.
Van benne új üveg, de sajnos nálam is a fa rész, meg a keret kuka. -
Tikakukac
titán
válasz mjani1172 #61440 üzenetére
Akkor ott valami nagyon nem jó, gondolj bele akkor egy nyári 37 fokban mi lenne ami szabadban van
Itt kb. jó a hely, télen 15 alatt nincs, nyáron 30 felett nincs, nálam kezdődik a lichthof, úgyhogy ez a része pipa.
Ablakra üvegcsere ugye opció, ha magadnak bemarod, beragasztod akkor egészen olcsó buli, de nálam maga a fa rész is gatya, nem érné meg abba rakna a pénzt.
-
-
st6969
őstag
válasz mauimagic #61423 üzenetére
Őszintén szólva, kicsit aggódtam, hogy a Mitsu-t fogjátok ajánlani. Ugyanis így egyre valószínűbb, hogy az enyémmel valami nem stimmel. Már van fent a konyha-nappaliban (33m2, szigetelt, kisméretű tégla kockaház) egy 3,5kW-os Mitsu HR 2 éve. Ritkán van használatban (asszony nem bírja). Hűtés-fűtés működik, legalacsonyabb fokozaton sem tartom halknak, inkább elfogadhatónak, de mivel ez egy nappali, így OK. Szerintem egy hálóba, ahol minimális a környezeti zaj éjszaka, az én megítélésem szerint már hangos lenne.
De a fő probléma inkább az, hogy hűtési üzemmódban, ha 24 fokra állítom automata ventilátor sebességgel, a 28 fokos nappalit lehűti olyan 25,5-26 fokra 1-2 óra alatt (vele épp szemközti falon lévő hőmérő szerint), és itt lentebb veszi a ventilátor sebességet, majd 20s múlva (lemértem) ismét fentebb, majd megint 20s múlva lentebb, és így tovább. Szerintem 2-es és 3-as fokozat között kapcsolgatja. Idén olyat is csinált, hogy hol 5 hol 20s-enként kapcsolgatott. Tudom, hogy ideálisan folyamatosan kellene járatni, de 3 max. 4 óránál többet ez még soha nem ment egy huzamban, ennek ellenére nem gondolom, hogy így kellene működnie (bár érdekes, hogy ~2 óra után már érdemben nem megy lentebb a hőmérséklet 25,5 foknál, a beállított 24 ellenére, de mindegy, ezt elfogadom). Jeleztem a klímásnak ezt a kapcsolgatást, amikor jöttek karbantartani. Volt egy kis hümmögés, hogy ez ilyen, megmérte a hideg levegő hőmérsékletét egy ~5-10 perces működés után, majd megállapította, hogy minden rendben (és lehet, hogy tényleg).
De emiatt a kapcsolgatás miatt egy kicsit vonakodom a Mitsutól. Azt elfogadom, hogy nincs tőle halkabb. -
psg5
veterán
Sziasztok!
Cyberconról valakinek infoja?
Szerelő szerint AUX gyártás occsobban.
Szerelő szerint jobb mint ha egy Whirlpoolt vennénk főleg ha fűtés is szempont.F.K.T.
-
rígel
őstag
válasz hódmaci #61444 üzenetére
Szerintem majdhogynem kizárt. Ha hamisítanának, pont a legkisebb, leglátványosabb tételen spórolnának?
Inkább arról van szó, hogy az inverter szó külön feltüntetése felesleges, hiszen minden klíma inverteres, nem ad hozzá marketing szempontból. A felirat még abból a korból maradt, amikor nagy szó volt az inverteres klíma. -
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Most szereltek föl egy Panasonic klímát.
Matricázásról, festésről érdeklődnék. Ok, hogy minden gyártó szereti reklámozni magát. Ezt valahogyan meg is teszi a saját gépein., de álltalában közöl valami plusz infót is. pl: inverter, r32, stbNézegettem a netet és panasonicról, nem vagy alig találtam olyan fotót ahol a kültérin csak a "Panasonic" felirat van.
Mennyire lehet hamisítvány az a készülék aminek a kültérijén eltérő festés van.
Tehát ha ugyanazon tipus egyikénél "panasonic inverter" felirattal rendelkezik a másiknál pedig csak "panasonic" felirat van.
Vagy ez változik(hat) a kiadási évtől?Lényegtelen a márka név lehetett volna Gree vagy bármi más is.
Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
rígel
őstag
válasz barizo #61434 üzenetére
Ha számít a pénz akkor is a Mitsut választanám, kérj több ajánlatot, nincs annyi különbség.
AIWA és társaira ne pazarold az idődet se.
Bulinegyedben bulizó részeg turisták pár napi airbnb-zést követően nem panaszkodnak a G-tech hangjára, ebből következik hogy hangtalan
Ez csak vicc volt, de ha nagyon számít a pénz, mehet, de ha igényes vagy , ezek közül a Mitsu.[ Szerkesztve ]
-
mjani1172
addikt
válasz Tikakukac #61422 üzenetére
Szia!
Én hasonló projektben vagyok. Nekem az a rossz, hogy a lichthofba raktuk (máshová nem lehet) a kültérit, és lehet ez az oka (beszorul a levegő, forró minden) de a klíma nagyon gyengén muzsikál, hűteni valamit hűt, de ha folyamatosan megy akkor sem tudja 26 fok alá hűteni a lakást. (30 fok egyébként, és 34 m2, nagy belmagasság, 5,3 kw)
Itt nálam nincs más fűtés, de ez sem vált be eddig.
Az ablak engem is érdekel mire jutsz, én 10 milliós ajánlatot kaptam, 2ablak és 1 erkély ajtóra.[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
válasz Tikakukac #61432 üzenetére
Ejj, az szívás. Így gyak. az utcát fűtöd a klímával is.
Ez ugyanaz az albi, amiről korábban írtál?
Valami rémlik... talán érdemes lenne újabbat keresned.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
mauimagic
senior tag
Az alapján, hogy a forgalmazó emagos jelenlétén kívül egy honlapot sem találni róluk, nyilván jó választás egy Aiwa klíma, hiszen 10 év gari van rá, mi baj lehet?
Az egyszemélyes cég könnyedén intézi majd az online rendeléseken kívül a garit, szervízt, miegymást, ahogy az lenni szokott. -
bb71
őstag
válasz barizo #61434 üzenetére
[link] itt van egy ilyen, és egy adatlap, amely papíron elég erős... csak SCOP érték nincs rajta, és egy Rechi [link] - kínai - kompresszor van benne...
Az Aiwa-t nem megvették a kínaiak valamikor...? [link]
Address4F., No. 24, Ln. 141, Sec. 3, Beishen Rd., Shenkeng Dist., New Taipei City 222, Taiwan (R.O.C.)[ Szerkesztve ]
-
barizo
tag
Sziasztok
Úgy néz ki meg lesz a megfelelő kivitelező a klímára.
Viszont már tényleg elveszettnek érzem magam.
Alábbi ajánlatokból kellene választanom, árban növelvő sorrendben írom:AIWA Sakura Japan 3,5kW ( ettől tartok)
Midea All easy PRO 3,5kW
Gree G-tech 3,6kW
Mitsubishi AP35VGK 3,5kWHa az ár nem számítana, akkor nekem a Mitsu a befutó. Azonban ha számít az ár ki mit javasol, tapsztalat, beépítés, stb alapján?
Családi ház 42 nm nappali+konyha részét kell tudnia lehetőleg önállóan befűteni, hűteni.
Normál energetikai ház ( 2009építés, 38-as fal, 5 cm szigetelsé, stb..)
Ha jól néztem a G-Tech egy Comfort X tulajdonképpen?
Akkor felejtős.
Midea az Oasis Plus lett volna még befutó, de egyrészt nincs, másrészt majdnem MItsu ár.
Az All Easy Pro valaki vélemény?
Már 2. alkalommal jön vállakozó, hogy de milyen szuper az Aiwa, de semmit nem találok róla (Eurovent pl)
Megéri a Mitsu felára a 100e HUF-ot a G-Tech-hez képest?
Köszönöm a segítséget. -
nagyúr
válasz Tikakukac #61425 üzenetére
Nekem is műemlék jellegű az utcafont, és helyi védelem alatt áll, így csak pontosan ugyan olyan kinézetű ablakra lehet cserélni.
Tavaly cseréltettem én is a 40.éves fa ablakokat, hasonlóan néztek ki mint amit leírtál, van megoldás rá csak sajnos nem olcsó, nekem ráadásul 5.db ablakot kellett cserélni
kapott szép műanyag 7 kamrás tripla üveges VEKA Softline 82 MD-t, mm-re pontosan gyártották mind az 5.db-ot mert mind pár mm-el eltért egymástól, külső felére pedig ment dió színű fa erezetű fólia, így színre is olyan mint a régi fa ablak volt, sajna ezeknek az extra dolgoknak elég nagy felára volt így 2,5.milka volt az 5db ablak, és 3.hónap volt amíg legyártották őket
Inkább te is ablak cserén gondolkodj, mint egy túlméretezett klímán!
-
félisten
válasz Tikakukac #61425 üzenetére
Tesamoll ablakszigetelő gumiprofilok + thermo fólia.
Előbbit én régi panel ablakokra ragasztottam végig, érezhetően csökkent a huzat."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Tikakukac
titán
válasz Aszi123 #61424 üzenetére
Volt kint asztalos és a gond, hogy ebbe már nem sok dolgot teszel bele, mert komplett full kuka az egész. Homlokzat volt 3 éve csinálva és szrtak bele magasról, hogy akkor csinálják már meg ezt is.
Szanaszét van ázva, esve, törve. Nincs jövője ezen most tákolni, kicsit gyalulni fogok és ennyi. 1-2 szezon és cserélni kell, mert fenntarthatatlan lesz a lakás.
-
-
mauimagic
senior tag
válasz st6969 #61419 üzenetére
Mitsu: egyrészt jó a COP ebben az árkategóriában, másrészt 500W fűtési teljesítményig tud lemodulálni, vagyis kevesebbet fog kapcsolgatni egy kis alapterületű szobában.
Csendesség tekintetében egyik sem túl jó, de ennyiért 20-22 decibel körüli érték alatt nem találsz semmit.
-
Tikakukac
titán
válasz Aszi123 #61420 üzenetére
Hahaha, hát igen, ez amúgy logikus lépés lenne.
Ne menjünk bele, hogy miért nem lehetséges, 5. kerület, nettó műemlék, orbitálisan durva szabályok, van olyan lakás amire 30 misit locsoltak rá és maradtak az ablakok, annyira durva miknek kell megfelelni Lesz gyalulás meg okosítás, de a csere sajna nem opció.
HR35 volt az én tippem is amúgy.
[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
válasz st6969 #61377 üzenetére
És ha úgy kérdezem, hogy ezek közül melyik inkább (a helyi klímás kínálata):
- DAIKIN SENSIRA 2,5KW FTXC25C/RXC25C
- GREE COMFORT X 2,5KW GWH09ACC-K6DNA1A
- GREE PULSE 2,5KW GWH09AGA-K6DNA1A
- MIDEA XTREME SAVE 2,5KW MG2X-09-SP
- MIDEA XTREME SAVE PRO 2,5KW MGP2X-09-SP
- MIDEA ALL EASY PRO 2,5KW MEX-09-SP
- MITSUBISHI 2,5KW MSZ-HR25VF/MUZ-HR25VF
- SYEN MUSE 2,5KW SOH09MU-E32DA1AFűtésre használnánk hálószobába, így a csendesség fontos szempont.
Köszönöm -
Tikakukac
titán
Tegyük fel, hogy van egy olyan ingatlanotok, amiben elég kuka az ablak, 25 négyzetméter a szoba (420-as belmagassággal) amiben van 1-2 infrapanel, de más rendes fűtés nincs.
Ide tennétek be klímát. 3.5Kw-os kell az szinte tuti, kérdés mi az a legköltséghatékonyabb amit bátran lehet venni, de nem annyi, hogy leessen az állkapcsa a tulajnak?
-
rmihaly
tag
Az a 20 óra semmire se elég. Be kell kapcsolni, és had menjen -bár mostmár nincs mit hűteni/fűteni így kitapasztalni se tudod.
Ha a benti venti visszavesz, az csak azért mert már a beállított hőmérséklet közelében van. Ezt követően szabályozna vissza, egészen a minimum teljesítményig - ez lakástól függően 20-40 perc mire szépen be tud állni a minimum értékre. Persze ekkor kell hogy a lakás is kérje a minimum teljesítményt, különben ki-be kapcsolgat. -
Rönó
tag
válasz rmihaly #61412 üzenetére
Szia!
A gép új. Kb 20 üzemórát ment. Bent lehűl a levegő, a beltéri ventilátora
visszaszabályoz, de a kinti ventilátor lassulás nélkül forog. A kondenzátor is hideg.Nem ide tartozik, de vadonatúj korában sokkal hamarabb lehűtötte a szobát. Most csak kínlódik mire lehűti. Olyan mintha a kompresszor nagyon hamar visszaszabályozna.
Üdv: Tóth Attila
-
mauimagic
senior tag
Van olyan global indexkövető ETF, ami már a 2008-as, esetleg a dotcom válságnál is elérhető volt?
Egy chart érdekelne, hogy komolyabb válságnál mekkorát padlózik egy ilyen termék.
A Vanguard Total World Stock ETF amit találtam 2008 közepétől elérhető, de addigra pl az S&P500 már 20%-ot esett a korábbi ATH-ról.
4 év alatt tért vissza az ETF a 2008-as szintre. -
rmihaly
tag
Szerintem állítani kellene neki, az általam látott összes gree és klón klímája állította.
Lehet még nem érte el a leszabályzott üzemállapotot, vagy koszos a kültérije.
A szervíz leírás szerint 38mm széles a kondenzátora, ami jobban tartja a koszt magában.
Az én régi klímámban is 38mm-es, és mosáskor ragadós iszap szerű kosz jön le róla, úgy hogy szemre tisztának látszik.
Ha új a gép akkor csak nem érte el a leszabályzott állapotot.
Kapcsold be folyamatosra és kb 1 nap után nézd meg. Biztos leszabályoz.[ Szerkesztve ]
-
Rönó
tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék hogy a Gree G-Tech klíma kültéri egység kondenzátor ventilátora gyárilag leszabályozza-e a fordulatszámot ha szükséges? Ugyan is az enyém állandó fordulaton megy terheléstől függetlenül...
Köszönöm!
Üdv: Tóth Attila -
F.N.
tag
Köszönöm az elismerésedet.
Azonban a légköri nyomás hivatalos definíciója ez. ( Copyztam ! )A légköri nyomás törvényes értéke vagy „az állandó légkör” (1 atm) egyenlő 101,325 kilopascallal (kPa). Értékét nemzetközi szabvány határozza meg (ISO 2533:1975).
Ez megadható még:
760 higanymilliméter (mmHg)
760 torr
1013,25 millibar (mbar)
1013,25 hektopascal (hPa)Ez a „tengerszintre átszámított nyomás”, mint érték, valójában fizikai állandó, konvencionális valódi érték (Nemzetközi Metrológiai Szótár). Funkciója az, hogy a mértékegységek közötti átszámítást félreérthetetlenül mindenhol azonos értékkel végezzék. A valós légköri nyomás a helytől és időtől függő változó érték.
Ezért nem éreztem helyénvalónak a megjegyzésedet.
#61400# fcby
Hát igen.
Szerencsétlen nemzetközi név az a Gay.[ Szerkesztve ]
-
F.N.
tag
Én előre láttam, hogy sértődés lesz belőle, ezért oda is írtam,
hogy nem bántólag írom hogy nem értesz hozzá.
Én is nagyon sok mindenhez nem értek, és ez így van jól.Amit az előttem válaszoló leírt, hogy 5m-ig töltve van,
úgy gondolom nem válasz a kérdésedre, ami úgy szólt, hogy
"A gyári adat szerint a hűtőközeg 700 gr.
Ezt hogyan ellenőrizhetem (nyilván a klímás műszerén)?"
Az 5 méteres válasz, pontosan olyan gyári adat, mint a 700 g-os töltet.
Nem tudod leellenőrizni.
Ha csak annyit válaszolok hogy " Sehogy. " akkor meg abba kötöttél volna bele.
Ezért írtam egy tényleg nagyon rövid szösszenetet a klíma működéséről,
hogy a teljesen laikus, de minimális fizikai ismeretekkel rendelkező
fórumozók is megértsék.
Ebben a fórumban ezek szerint ez is probléma.[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
Azok közé tartozol, akiknek elolvasom a hsz-eit, mert értenek hozzá.
Most is így volt, ezért vettem észre a mondatot.
Egészben értelmezem, csak egy mondatot kifogásoltam, amit utána pontosítottál.
Nem célom a kötözködés, továbbra is elolvasom, amit írsz.Ha érted, akkor már elavult.
-
Castell
aktív tag
válasz zelikocc #61404 üzenetére
Szia, ha ebből valaszthatsz, tehát most kínai klímákról beszélünk: papíron, név, megbízhatóság és szervízháttér alapon egyértelműen a Midea. Egyébként nekem is Xtreme save pro van. A kültérije nagyon halk. Beltérire sincs panasz, ha adok rá kakaót, akkor megjön a hangja, de így sem kattog, zúg, búg, stb. Általában 5-15%-on ment eddig, úgy elviselhető volt. Nincs hosszútávú tapasztalatom vele, de eddig minden rendben van vele. Mi úgy állunk ehhez az egészhez, hogy ha beválik a téli klímás fűtés akkor majd szereltetünk a hálóba is, addig nem kapkodunk. Most a nappaliban van... Aux-ot is sokan ajánlják de ez viszonylag friss márka, persze van negatív komment is. Aux csendes a kínaiak közül, ezt több szerelő is állítja. Bár kinek mi az elviselhető zaj, valaki a hangos comfort x mellett is simán alszik. Szerintem ha a zaj mérvadó, akkor hálóba egy aux-ot érdemes megpróbálni, a többi helyre Midea. Ha ennyire ez nem mérvadó, akkor mindehova Midea.
[ Szerkesztve ]
-
zelikocc
senior tag
Sziasztok!
AUX Delta 2 vagy Midea Extreme Save Pro?
A szerelők 3db 3,5kW klímát ajánlottak a ház fűtésére fatüzelés kiváltására (-15 fokban már valószínűleg fával lenne begyújtva, de azért jó ha még ezen a hőmérsékleten is tudnak üzemelni).
A Gree Comfort X volt nekem kinézve, de a szerelők lebeszéltek róla, mert állítólag valamit elrontottak ennek a szériának a gyártásánál és sok a meghibásodás. Gree Amber-t, vagy Amber Royalt ajánlott esetleg helyette, de az nekünk már túl drága 3 klímára.Nézegettem a neten paramétereket a két ajánlott márkáról, de a SCOP értéken kívül nem találtam semmilyen adatot, hogy melyikkel milyen kifejezetten fűteni adott hőmérséklet mellett pl. -10 nél hogy alakul a COP és teljesítmény stb. (Gree esetében találtam grafikont, de ennél a két márkánál nem).
Szóval érdekelne, hogy az AUX és a Midea közül melyiket ajánlanátok?
Nekem szimpatikus az AUX is, de erősen hajlok inkább a Midea felé leginkább az egyszerű homebridges Apple HomeKit integrálhatóság miatt. De vajon más szempontból is a ez lenne a jobb? -
minas
aktív tag
Az előtted szóló - veled ellentétben - képes volt a kérdésemre egy rövid, lényegretörő, de kielégítő választ adni, Nem igazán tudom mire vélni a garanciáról, számláról, hőcserélő tisztaságáról, karbantartásról, vagy annak esetleges megspórolásáról szóló okoskodást az eredeti kérdéssel összefüggésben.
-
törölt tag
válasz Al Brandy #61386 üzenetére
Nekünk több belvárosi (többségében bulinegyedes, stúdió vagy garzon méretű) airbnb-s lakásunk van, jellemzően 3.5-ös Gree G-Tech klímákkal szerelve. A tapasztalataink nagyon kedvezőek, ennek alapján mondhatom, hogy nincs panasz rájuk a vendégek részéről, sem a hőmérséklet, sem a zaj miatt.
-
Real_Necro
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Bestbuy játékok
- LEGO klub
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Autós topik
- AliExpress tapasztalatok
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest