Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tökéletes töketlenség
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Jéghorgászat
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
Aszi123
tag
Nem lesz jelentős a hűtés kérelem, köszönhetően a jó szigetelésnek. Aztán ha olyan klímát választasz aminek magas a minimum hűtő teljesítménye, az ki/be kapcsolgat majd. Hideg, meleg, hideg, meleg ez fog menni végtelen ciklusban. Ez kellemetlen tud lenni, pedig a jó szigetelés kis helyiséggel párosulva jelentősen növeli a jelenség kockázatát. [F.N.] beszélj vele, biztos segít.
-
embe
nagyúr
válasz barizo #61293 üzenetére
Mi ez a Tool érték? Nekem most raktak fel 3 db. ilyen Gree Amber klímát, és fűtésre is szeretném használni! Most akkor csak -10°C -ig használható? Gyári prospektus szerint -22°C - ig használható. Igaz az oldalon -25-t ír.
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
mauimagic
senior tag
válasz Real_Necro #61266 üzenetére
Szerintem erre válaszként meg az állja meg a helyét, hogy hagy őket a p.csába és keress egy valódi szakboltot.
Pannon klíma pl, Üllői út végén, lehet taperolni (a klimákat) és képben vannak. -
mauimagic
senior tag
válasz baloghgabor #61251 üzenetére
Ja, az a TCL vonal, párat telepítettünk csak, nincs még sok tapasztalat vele.
Nem vesznek össze egyébként, a japán klímák jól kijönnek a kínaiakkal. A koreaiakat viszont nem bírják ;) -
Renwick
őstag
válasz tennis #61292 üzenetére
Meg vagyok vele elégedve, kb. 14 hónapja rakattunk fel egy 5 kW-os példányt (a lakás kialakítása és elhelyezkedése miatt nem volt lehetőség több kültérit elhelyezni), azóta teszi a dolgát, igaz eddig csak hűtöttünk vele és ez így is fog maradni szerintem, hacsak nem zárják el teljesen a gázcsapot.
Nem egy kis darab és a teljesítményéből adódóan tud hangos lenni, de mivel egy amerikai konyhás nappaliban használjuk, ez nem zavar különösebben.I see you blaming each other -- And I love you still
-
embe
nagyúr
válasz Renwick #61289 üzenetére
Való igaz a Gree app full fapad. 2022-ben már fájdalmasan semmi.
Valaki írta korábban, hogy a fogyasztást egy régebbi fw-vel, és egy külsős appal lehetett monitorozni.
Egy olyan nesze semmi fog meg jól. El lehet mondani hogy van benne wifi és ez olyan trendi.Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
barizo
tag
válasz curbowka #61286 üzenetére
Szia
Ha tisztán a labor számokat nézem, akkor az Oasis elég kemény értéket ad.
Bár tény, hogy a mérés szerint -futesre koncentrálva -7C-on - a Mitsu valamivel erősebb
De érdekelne, hogy miért nem mérnek a validàlt működési tartományok végén is?
Jelen esetben pl a Mitsunal a -15 illetve mondjuk +45 fokon (na jó legyen csak 40)?
Még ha nem is sokszor de azért gyakran van felénk -7 körüli....
Persze, azzal is tisztában vagyok hogy ezek is labor körülmények között történt mérések. -
curbowka
csendes tag
válasz barizo #61243 üzenetére
Mire gondolsz az alatt, hogy megszorítja?
-7 fokon a Mitsu 2.6kW-ot tud leadni, az Oasis 2.1-et, ez az egyik legfontosabb mutató, ha fűtésre keresel klímát. COP-ban jobb a Midea, de a leolvasztásokat tudtommal figyelmen kívül hagyják az Euroventen és kérdéses, melyiknek intelligensebb a leolvasztása.A legmagasabb leadott teljesítmény 3.5 kWos klímánál, ami velem szembejött az a Fujitsu LTCA, konkrétan 3.5 kW-ot lead -7 fokon.
Az AP széria R32 gázos már, Albaklímánál (és még pár oldalon) elvannak maradva. A régi VG végű lehetett szerintem az R410-es, és a VGK végű az újabb, ezekben van már wifi is alapból.
-
Strezi
őstag
válasz laci06 #61282 üzenetére
Daikin ONECTA -val maximálisan elégedett vagyok. Amit leírtál, heti órás, perces bontásban lehet fűtési, hőmérséklet (0.5C pontosan), uzemmód programo(ka)t szerkeszteni. Hibátlan volt a fűtési szezonban. Soha semmi gond nem volt távoli eléréssel vagy az ütemezéssel.
+ appban regisztráció, garancia, szervíz ügyintézés
[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Szoktátok használni a klímához a az appokat, vagy teljesen használhatatlanok?
Amit tudni szeretnék, hogy van olyan gép, amihez van olyan app amivel lehet normálisan mondjuk napszakhoz programozni őket? Mármint megadni, hogy éjszaka hogy menjen/ne menjen, ha megy, akkor pedig milyen hőmérsékleten fűtsön? Vagy ez teljesen elgurult amit szeretnék? A cél az lenne, hogy hasonlóan a termosztáthoz, csak beprogramozzam, és végezze a dolgát.
-
Real_Necro
veterán
Cégnél lecserélték az elavult központi fűtés-hűtést Midea xtreme save pro-ra. Első tél lesz, kíváncsi leszek mennyire fog működni.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Strezi
őstag
Tudni kell mi, mire jó. Hajadra kenheted az 5 feletti SCOP-ot, ha minusz tízben már csak 2KW-tal tud fűteni egy gép. Az LTCA tolni fogja a 4KW hőteljesítményt. Nem minden a hatékonyság, az sem árt ha adott helyen meleget is tud csinálni. Persze, lehet job SCOP gépből kettőt venni vagy más irányba elmozdulni.
Nincs olyan, hogy valami mindenben, mindenre a legjobb.
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
feco70
senior tag
válasz PROTRON #61271 üzenetére
Már egy párszor taglaltuk, csak nálad nem halk az ltca, akkor valami van azzal a géppel. Ahányan itt használjuk egyik se írta még ,hogy hangos, bár lehet nálad más baj is, ahogy sok mindenkinél, nagy légköbmétert akar fűteni, szigeteléshiány stb. Folyamatosan nagy teljesítményen megy a gép
-
senior tag
válasz Real_Necro #61274 üzenetére
Ezeken a webes klímás oldalakon annyi hibás adatot ÉS képet lehet találni (pl. évekkel ezelőtti típusok képei az új modellek neve mellett, stb.), hogy inkább a gyártó honlapján kell informálódni.
[ Szerkesztve ]
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
pjen
félisten
válasz Real_Necro #61272 üzenetére
Az R 32 inkább csak a jegesmedvék szempontjából előnyös, hatásfokban nem.
-
bb71
őstag
válasz Real_Necro #61272 üzenetére
R32
-
Real_Necro
veterán
válasz PROTRON #61271 üzenetére
Az AP35VGK is R410a, paraméterekben meg elvileg elmarad az LTCA-tól. Mennyire zavaró amúgy az utóbbi hangja? Nappaliba tervezek 3,5kW-ost...
Közben azt találtam, hogy a jelenlegi ASY7USBCW beltérije 29-38dB hangos.... akkor azt hiszem el is engedem a témát, ezek vannak hálóban és tudunk mellette aludni. Bármi újabb alatta van.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
PROTRON
addikt
Az én személyes tapasztalatom hogy a Fuji LTCA nem a halkságról híres, de azért kérhetnek érte több pénzt mert télen hidegebb, -25 fokos hőmérsékleten is még hatékonyan és erősen tud működni adatlap szerint, ahol elviekben a Mitsu már adatlapja szerint nem garantált hogy hatékonyan tud működni.
Ha visszatudnék menni az időben, inkább a Mitsu, halkabb gépet választanám, mert tényleg nagyon ritka a -25 fok kültéri hőmérséklet idehaza, tehát nem megérős a felár.
De legalább az LTCA régebbi fejlesztés, 410-es közeggel, emberiség ellenes távirányítóval, hivatalosan asszem nincs is belevaló wifi modul sem, de ebben lehet tévedek és horror áron lehet van valami.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
bb71
őstag
Ha írták itt a szakértők, hogy az MSZ-APxxVGK az ajánlott, akkor pl. a
Mitsubishi MSZ / MUZ-FH25VEHZ miért van vele egy árban, igaz, hogy a SCOP-ja 5,1 az AP 4,8-hoz képest, viszont 1 egységgel hangosabb a beltérije... vagy pont ezen okok miatt?A Fujitsu LTCA-ra azt írtátok, hogy bitang jó gép, de a SCOP-ja eggyel gyengébb, hangosabb a beltérije, mint az AP sorozat tagjának és még 15%-kal drágább is, akkor/ettől függetlenül a Fujitsu jobb?
[ Szerkesztve ]
-
South Velen
addikt
válasz Real_Necro #61268 üzenetére
Vicces helynek tűnik. Kíváncsi lennék melyik ez.
-
Real_Necro
veterán
válasz walter70 #61267 üzenetére
Megemlítettem a Panát, mert Fuji mellett az lenne a másik kiszemelt, erre mondja, hogy azt semmiképpen se vegyek, 10-ből 8at visznek vissza... boltot inkább nem írok.
-
walter70
tag
válasz Real_Necro #61266 üzenetére
Érdekes,nekem első körben pont azt ajánlották a japán vonalból,aztán szóltak,hogy mostanában nem lesz,így lett Panasonic.
-
Real_Necro
veterán
Szerintetek mennyire állja meg a helyét, ha azt mondja egy szakbolt, hogy Fuji sohasem gyártott fűtésre optimalizált klímát, valamint inkább Fisher Nordic-ot kell venni mert azt viszi mindenki?
-
feco70
senior tag
válasz Janusz001 #61258 üzenetére
Jól írod, soknak visszadobták, külön sorban kell, jól elkülönítve, klíma, anyag felsorolva, és munkadíj.
Egy gépet én is be tudtam húzni, én így csináltam és jó lett
hzsolee Eon fele semmi ha nem kell bővítés, anno nekem se kellett, nem is fizettem semmit. Többi minden mehet[ Szerkesztve ]
-
klambi
addikt
Sziasztok!
Panel teljes felújításban vagyok és eljött a klíma kérdés (is).
3db-ot szeretnék, egy a nappaliba és egy-egy a két hálóba (összesen 74nm a lkás)
Vélemeényeteket szeretnémkérni, rugalmas vagyok, akár más márka más típusára.
Nekem az egyik fő szempont, hogy wifi képesek legyenek.
Nappali:
Daikin FTXC35C / RXC35C Inverteres Split klíma / Daikin FTXF35C / RXF35C Sensira Inverteres Split klíma / Daikin FTXF35D / RXF35D Sensira Inverteres Split klíma
Hálók:
Daikin FTXF25C / RXF25C Sensira Inverteres Split klíma / Daikin FTXF25D / RXF25D Sensira Inverteres Split klímaKi melyiket és miért ajánlaná?
"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
hzsolee
őstag
válasz Castell #61252 üzenetére
Ez nálam is aktuális... Az eon része oké, de mondjuk maga a villanyóra székrény és egyéb anyagárak, plusz a regisztrált szerelő munkadíj az sem? Bár az eon felé tulajdonképpen mit kell fizetni? Nálunk maxon van az egy fázis (32A) bővítés nem kell, vezetékek rendben. A régi fa szekrényt kell cserélni. De erről gondolom a reg.szerelő ad számlát. Az órát kell adniuk csak.
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
Asike
csendes tag
Nekünk a tenkes szerelte fel a második klímát. Tisztán és precízen dolgoztak. Egy Fischer nordic lett fel rakva. Csendes és teszi a dolgát. Az akkori árajánlatba nem volt megszabva márka, így mindenfélét raktak a listába. Most kértem egy új ajánlatot tőlük a döglődő klíma cseréjére de megszabtam, hogy csak japán legyen. Meg se próbált rá venni egy újabb fischerre vagy más kínai csodára. Szerintem korrektek. Egyébként se nagyon találni jó klímást pécsen. Vagy ha tudtok akkor osszátok meg velem.
-
Janusz001
őstag
Akkor csak nálam kötekedett az ügyintéző. Első körben beadva klíma+munka és anyagdíj, visszadobták, hogy az anyagköltség tételesen legyen feltüntetve (tartókonzol, rézcső, bakok, stb. ). Ez még tavaly év elején volt, lehet akkor még ráértek kötekedni.
-
Castell
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a választ.
-
mpo
veterán
válasz Castell #61252 üzenetére
Nem vagyok érintett, de itt a jogszabály:
518/2020. (XI. 25.) Korm. rendelet
a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról5. Támogatható építési tevékenységek
6. § A támogatás a következő építési tevékenységekhez igényelhető:
a) * víz-, csatorna-, elektromos-, gáz-közműszolgáltatás bevezetése, illetve belső, illetve külső hálózatának kiépítése vagy cseréje,
[link]Meg egy segítség:
[link][ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
Castell
aktív tag
Sziasztok!
Aki H tarifát csináltatott otthonfelújítási támogatással az a szolgáltatónak fizetett díjat, a teljesítmény bővítésről kapott számla minek minősül? Anyag vagy munkadíj? Egyáltalán ezt el lehet számoltatni?
Köszönöm!
-
-
kelna91
senior tag
A Midea Oasis Plus és a Fisher Nordic ugyanúgy néznek ki, kb. ugyanannyiba kerülnek, és kb. ugyanazt tudják. Ez a kettő ugyanaz más néven?
-
mauimagic
senior tag
válasz baloghgabor #61200 üzenetére
Ha az SDB, vagy felette, akkor szerintem nem fogsz csalódni benne.
Jópár éve telepítjük őket, megbízható márka (Gree), de a lényeg, hogy a garit is korrektül intézik, ha kéne. Ár-érték arányban ott van nagyon.
Hogy teljesen összezavarjam a mindenhez is értő egyklímás szakértő csapatot, annyit hozzátennék: fűtésre inkább alap japánt vennék, az ezerszer leírtak miatt és persze azért, mert kommentenként 1000 Yent kapunk a Japán Klímaügyi Főispántól , de ezt minden klimás tudja, igazából ez a fő bevételünk ;)
-
embe
nagyúr
Néztem már kalkulátorral.
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
barizo
tag
Sziasztok
Elképzelhető hogy valóban a Midea Oasis Plus 3,5 klímája ilyen szinten megszorítja a Mitsu AP35-ötöt?
Legalábbis előbbire egészen brutális értékeket ad az Eurovent.
Mennyire javasolt fűtésre a típus?
Köszönöm -
F.N.
tag
Akkor klímánként 68 970 Ft a munkadíj ?
Ezek szerint 100 000 Ft felett van klímánként a telepítés ára ?
Nem bukod, ha az tényleg csak munkadíj, akkor 827 640 Ft-ot
tudsz anyag költségként beszámítani a 206 910 Ft munkadíj mellé.
Keress rá a lakásfelújítás kalkulátorra, mindent pontosan kiszámol -
F.N.
tag
Nincs ebben semmi úri huncutság, erre is megadják simán.
Csináltam pár ilyen melót az idén, semmi kivetnivalót nem találtak benne.
Egy dolog amire figyelni kell, hogy a munkadíjnak el kell érnie
az anyagköltség 25%-át.
Kizárólag ha csak klímaszerelés van, akkor ez necces.
Pld.
200 000 Ft klíma, az anyagköltséget jelent.
80 000 Ft szerelési díjnak is minimum a fele, az szintén anyagköltség.
Ott tartunk, hogy 240 000 Ft anyagköltség, és 40 000 Ft munkadíj.
A 40 000 Ft az a 160 000 Ft-nak a 25 %-a, tehát 200 000 Ft-nak kapod vissza
a felét, pedig 280 000 Ft-ot költöttél.
És 200 000 Ft-ért (véleményem szerint) normális klímát nem is kapsz,
magyarul ennél csak rosszabb arányra számíthatsz.[ Szerkesztve ]
-
-
embe
nagyúr
válasz feco70 #61232 üzenetére
"Kicsit azért utána kell járni a beadásnak" - mit értesz ez alatt? Ahogy néztem ügyfélkapun mehet. Számla, vállalkozói szerződés. Feleségem nevén menne, 20 éve itt lakunk, miénk a ház.
Mire gondolsz?Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
gabor9991
őstag
Én kettőt szereltettem fel és kifizették
H-pontra írtam be.
A számlán szereplő tételekhez még anyámnak sincs köze nemhogy valami ismeretlen ugyintezőnek
Szereltess fel nyugodtan annyit amennyi szükséges, ha a számlán szereplő összeget kifizetted nincs közük hozzá hogy az úri huncutság vagy nem. -
atirag
őstag
A Comfora adat engem is érdekelne.
Más: Ami fontos sztem,hogy bizonyosan nagyobb nyugodtságban lehet az aki japán klímát vesz. Persze meg kell fizetni. De a százalékos nagyobb megbízhatóság várhatóan mellette szól.
-
embe
nagyúr
Ha beszereltetek 3 db. fűtésre optimalizált klímát, és szeretném igénybe venni az otthon felújítási támogatást, akkor mire célszerű a vállalkozói szerződést megkötni?
Mert a cég azt mondja hogy a H pontra töltik ki, vagyis "klímaberendezés beépítése, cseréje" pontra.
Nem lenne célszerűbb a C pontra kiállítani? " fűtési rendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje, ideértve a megújuló energiaforrások alkalmazását is"Lehet meglátják hogy 3 db. klímát szereltettem be, megmondják ez milyen úri huncutság, és lehet nem adják meg. A fűtés korszerűsítés meg olyan trendi most.
Vagy van valahol magyarázat arra hogy mit mire kell kitölteni?
Vagy van valami információs vonal ahol ezt meg lehetne kérdezni?
Esetleg a beadáskor kell mellé magyarázat, hogy a gázfűtést szeretném kiváltani a 3 klímával, és az a fűtés korszerűsítés?[ Szerkesztve ]
-
cs1964
csendes tag
Szia,
Tegnap a City klíma mondta ezt
Mai napon a Szaniter és Klíma center.
Igaz ott egyes GREE-kre is panaszkodtak vezérlőpanel vagy mi.
A Webklíma nem mondott semmit csak hogy ne a Z35XKE-t vegyem hanem a
KIT-NZ35-VKE vegyem 580 000-t
Jó megértem, hogy vannak olyanok amiben vannak kisebb nagyobb hibák hiszen piacgazdálkodás van. -
rígel
őstag
válasz cs1964 #61208 üzenetére
És ezt az "infót" honnan kaptad?
Nemrégiben mantrázta itt ugyanezt valaki, aztán kiderült hogy egy más márkát forgalmazó cég tulaja volt a tuti forrás. De érdekes módon más nem erősítette meg. Van rá egy söröm, hogy ugyanonnan jött a "füles" .
Nem nagyon hallottam panaszt a Pana klímákról senkitől. Ismerősnél több darab is megy, közel 10 éve, soha semmi bajuk nem volt, sőt egy méretes túlfeszültséget is kibírtak. -
-
Krisz79
őstag
Sziasztok!
Azt már tudom, hogy jelenlegi mért adatok alapján , elegendő a 2,5-2,7 kw-os klima választása.
De nem ez a fő szempont számomra, olyan gépet keresek ami a téli időszakot segíti a fűtésben. (akár 3,5kw is szóba jöhet) Igy az nem baj, ha -15C felett is üzemel.
a szoba mérete: 20m2
Eddig: Gree Comfort X-el szemeztem.
A tapasztalat, hogy amennyi szerelő tanácsát kikértem , azt a készüléket ajánlják, amivel dolgoznak.
Véleményetek alapján van pozitív tapasztalattal rendelkező gyártó és annak készüléke?
Köszönöm.http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Krisz79
-
South Velen
addikt
A Pana Nordic nagyon jó fűtésre, nekem is az lett volna a kiszemelt, ám ezt a kompresszor bedöglést én is olvastam mostanság több helyen is. Emiatt nem mertem megvenni. Azóta biztos revizionálták már a panánál a dolgot, de ki tudja milyet kaptam volna még..
A kettő közül a Fisher Nordic sokkal hatékonyabb cucc.
-
hódmaci
senior tag
válasz Tony21 #61213 üzenetére
De mit nem értek.
-Hogy azt hajtjátok(tod) a kínai rossz? Én meg hiába mondom, hogy jó!
Ki mondta hogy a kínai a jó? kit érdekel ez? Nem is ez a lényeg!
-De ne halgassak a szerelőkre mert mind csak a saját érdekét hajtsa, de aki itt van az megmondja a tutit és ő a nyerő mert azt mondja hogy a japán a jó.
????paradox?????
-Olvastam e az összefoglalót mert ott is leírják, hogy a japán a tuti?
Ilyet nem olvastam ott!
Ajánlásokat igen!!!! De hogy a japán a tuti......na azt nem.
"Tehát ha valaki alacsonyabb árfekvésű klímát keres, akkor én is Gree-t ajánlanám neki"
És mindjárt jön az okos válasz: Persze olvasd tovább!
Tovább olvastam. Ott ajánlanak pár japán klímát is
Ennyi.Egyáltalán nem érdekel, hogy kínai vagy japán.
Real_Necro
Segítenél megkeresni ezt. és ezt . Sajnos nem találom sehol.Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
senior tag
És szerinted egy ekkora cég csak úgy a piacra dob egy évnyi selejtes kompresszort? Inkább az lehet valóság, hogy valamelyik szállítmányban voltak selejtes darabok, amik valahogy átmenetek a minőségellenőrzésen (pl. a 2019-es vagy a 2020-as Ethereáknál a kültéri panelen fordult elő rossz forrasztás, ami miatt a klíma kiállt H97-es hibakóddal, erre adott is ki a gyártó javitási körlevelet). Ettől még nem szar az összes Pana klíma.
Ez ugyanolyan hülyeség, mint a kínai/japán örökös vita.
[ Szerkesztve ]
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
Stooner
tag
Sziasztok!
Gázfűtésre rásegitésként keresek Klimákat.
Csak fűtésre lesznek.
Nem szeressük a meleget max. 20 fok kellene, hálóba elég 18 is.
Cél keveset fogyasszanak,
ha halk előny , de közepessel is beérjük
lehessen irányitani , hogy a másik szobába is átlehessen fújni a meleget valamellyest és ne fújja szét a szemünket (érzékenyek vagyunk rá)A ház szigeteletlen 30éves (36,5 cm -es a tégla) 2,7m belmagasság
1. Klima - egy 20nm-es szobát fűtene (itt új ablak van)+ 10nm-es előszobát
Azzal a falllal- ahová lesz rakva, szemben van az ajtó, ami az előszobára nyilik.
Ez kevesebbet menne csak néha tartózkodunk itt(van , hogy napokra be se nézünk ide) + nem gond ha közepesen hangos.2.Klima - egy 12nm es szobában lenne, ami hálószobaként funkcionál és rányilik egy 16nm es konyhára amit szintén fűtene
Itt lehet nem szemben lesz a klima a konyha ajtajával.
Ide csendesebb jó lenne+ sokat fog menni.Ez a 4 helyiség 1 szint egybenyitott ajtókkal ahogy levan irva+ konyháról szintén ajtó előszobára.Felette van mégegy szint, ott egy 5Kw os klima fog üzemelni.
Milyen klimákat javasolnátok?
Köszönöm!
-
kelna91
senior tag
A Hello Klímával van valakinek tapasztalata?
-
cs1964
csendes tag
Milyen infót kaptam ma. A Panasonic klímát nem ajánlják mert a kompresszorok bedöglenek benne. Selejtek állítólag. Na ez meglepetés volt a számomra.
NZ35 ajánlottak máshol az fűtésre jó azt mondták.
Másik helyen meg:
Fisher FSAIF-NORD-123AE3 Nordic
Gree GWH12AEC-K6DNA1A G-Tech
na most mit válasszak?
-
PROTRON
addikt
Ez azért messze nem az a jogilag túlkomplikált halandzsa, hogy ne lehessen a valóságot kibogarász, pláne hogy segítségképpen ott vannak a többi infok az általad linkelt oldalon is.
idézet:
"
H árszabás igénybevétele esetén lehet több a kedvezményes villamosenergia-mennyiség?
NEM.
A lakossági fogyasztó által, fűtési idényben igénybe vett H árszabásra, továbbá fűtési idényben H árszabással elszámolt villamosenergia-mennyiséget a rendelet alkalmazása során nem kell figyelembe venni.
Fűtési idényen kívül a H árszabással érintett elszámolási pontot úgy kell tekinteni, hogy felhasználási helynek minősül, azaz külön érvényes rá a kedvezményes 2523 kWh mennyiség."Azért ha összerakod a 2 dolgot, hamar kiderül, hogy a "magasabb" díjtételt úgy kell értelmezni, hogy korábban is az általános nappali "A" tarifának volt egy kedvezményes értéke évi 1200 kWh-ig, ami 1 forinttal olcsóbb volt.
Na most ami ennél drágább, az a magyar nyelvtan szabályai szerint az árszabás magasabb díjtétele nyelvi fordulattal lefedhető.Tehát a cikkel alapvetően nem az volt a gond hogy megpróbált tájékoztatni, hanem hogy a laikusok számára félreérthetően fogalmazott.
Valami ilyesmi kellett volna:
"a "H" tarifás bekötés esetén a klímaberendezés számára kedvezményes egységárú számlázás történik az október 15 és következő év április 15 közötti fogyasztásra, míg az év többi részében a normál nappali tarifával megegyező szerződési feltételek érvényesek."
Így, egy mondatban.
Hiába írják mögé a következő mondatba a lényeget, mint a topicban egy korábbi jelentkező is bemutatta, a laikusok számára az eredeti szövegváltozat eltéveszthető.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
mpo
veterán
Az mvmnext is szó szerint ezt írta, de a végén ott a magyarázat.
"A felhasználási helyen lévő H árszabásra jogosult berendezések külön mért felhasználói áramkörének fogyasztása fűtési idényen kívül az A1 árszabás magasabb díjtételével kerül elszámolásra."Mi az a H árszabás? Ki veheti igénybe?
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
kelna91
senior tag
válasz Real_Necro #61202 üzenetére
Á, tehát ez nem az eurovent.eu. Köszi!
-
Real_Necro
veterán
-
kelna91
senior tag
Többen említették az Euroventet. Megnéztem az oldalt, de nem találok semmi táblázatot a klímák mért adatairól. Tudna valaki egy közvetlen linket adni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Autós topik
- AliExpress tapasztalatok
- Építő/felújító topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- További aktív témák...
- Asztali lámpa 15W vezetéknélküli beépített töltővel új 6hó jótállás!
- Delonghi Autentica Cappuccino (ETAM 29.666.T) magyar nyelvű automata kávéfőző
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- SZINTE ÚJ, GARIS, 2024 SENCORE S70 400W EROLLER
- AiXun T3B T210 forrasztóállomás + tartozékok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest