Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- Untappd lista
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Hoorus
őstag
válasz gabor9991 #4326 üzenetére
Eddig nekem sincs gondom a Midea-val, bár ez még csak a 2. szezonja. Majd meglátjuk, mennyit bír. Ha most vennék, minden esetre japánt vennék, de sajnos 210 K-s keretből nehéz volt máshogy kihozni egy 3,5 KW-os, inverteres klímát szereléssel, alpin techikás kondenz elvezetéssel... (+25 K)
Más, mindenkihez szól a kérdés: kültéri mennyire karbantartás/takarítás igényes? Elég forgalmas helyen lakom, nagy a por. (14. ker Fogarasi út)
-
Quqesz
nagyúr
válasz gabor9991 #7831 üzenetére
Mennyire zúg? Csendes szobában hallod v alapzaj mellett is? Sok táp van ami zúg de nem jelenti azt,hogy rossz is. Nekem a midea msg-12hrn2-m szintén zúg kicsit,de ha közel vagyok és csend van akkor veszem észre. Megy rendesen.
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Quqesz
nagyúr
válasz gabor9991 #11116 üzenetére
A hűtés működik rendesen?
CineDog
Most olvastam vissza, én is úgy hallottam, hogy hiánycikk a Daikin. Szerelőm meséli nagykernél rakiban vagy 100db Daikin raklapon. Vinnének mire közlik:ja az már el van adva németbe, mert ott 150€-val többet adnak érte....nagy nehezen tudtak micsut szerezni, de pár nap alatt el is ment. Talán most kapnak még. Szerinte is hiány van piacon készülékből.[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Miklósbácsi
tag
válasz gabor9991 #42754 üzenetére
Sensira !
És lám, hogyan is állunk ezekkel a véleményekkel ? Én pont azért vettem Sensirát, mert a róla alkotott vélemények megerősítettek abban, hogy azt kell vennem.
Kifogástalanul működik !
Negatív véleménye nálunk a feleségemnek van : érzékeny a szeme a légáramlatra, még alacsony fokozatnál is. Ezt a kérdést már nehezebb kezelni és természetesen nem a japán gyártó hibája
-
Strezi
őstag
válasz gabor9991 #44965 üzenetére
Lehet drágán is rosszat venni, na...
Nekem a 11 éves HolzTeam ablakok, ajtók tökéletesek a mai napig (mintha műanyag lenne, csak mégsem), borovi fenyőből. Igaz, szinte mind fix, mivel szellőztető van...Egyébként meg a megelőző hozzászólásokból is látszik, hogy miért vannak gondok a pl. a klímás(gy.k. lég) fűtéssel sokszor. Nagyságrendekkel nincsenek sokan tisztában, hőmennyiségekkel, légmennyiségekkel, párával kapcsolatban :/
[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
B_I_G
tag
válasz gabor9991 #46291 üzenetére
idézet a gree 10éves garancia feltételeiből:
6. A kiterjesztett jótállás a termékre és alkatrészeire értendő, a kiszállási és javítási szolgáltatásra vonatkozó igény kizárólag a beüzemelő cég felé érvényesíthető a vele kötött megállapodás feltételei szerint.bocs, midearol van szo
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz gabor9991 #46336 üzenetére
Üdv a klubban Nálam úgy 24/7-ben megy amikor nyár van 24fokon és gyönyörűen teszi a dolgát. Napközben 2-3-4-es ventilátor fokozat, alváskor pedig éjszakai mód
Én ki rossz alvó vagyok és egy kis fényre meg zajra is felriadok, nyugodtan alszok mellette. Párom is imádja, pont 24fokot csinál kussbanMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
-
Atomgeszi
veterán
válasz gabor9991 #46711 üzenetére
" olyan árat tud adni ha a gree-t választom hogy nem lesz érdemes a daikint választani helyette"
Aki Daikint akar venni az nem fog szerintem csak azért Gree-t választan helyette, mert olyan hu de jó árat kap rá. Hanem, mert olyan klímát szeretne, amit a Daikin képvisel. Legyen az bármelyik modell.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
Atomgeszi
veterán
válasz gabor9991 #46717 üzenetére
Én értem, de, ha biztosra akarok menni csendességet illetően, akkor nem fog meggyőzni a pénz, hogy vehetek valamit olcsóbban, ha úgyis leszereltetem, mert esetleg nem válik be.
Amúgy érdekelne a G-Tech, hogy mit tud. Nekem is nagyon ajánlotta a szerelő. De inkább választottam japán 19db(nem sensira, az eleve nem is 19, hanem 20,21). Bár nem hiszem, hogy rosszul döntöttem.
De elvileg a gtech is csak 19... Érdekelne a véleményed majdEladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
Atomgeszi
veterán
válasz gabor9991 #46717 üzenetére
Ja a büdösség.. Az nem márka függő.
Az attól van, hogy valahol megállt a pangó víz. Esetleg a kondenzvízcsövet a klíma beltériében nem lejtették meg, hanem sikerült belerakni egy U alakot és az pont elég, hogy megáll a 2-3 mm víz.Nálam volt már büdös a Panasonic is, a Mitsubishi is, de a Gree-k is.
Aztán egyszer csak elmúlt.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
rígel
őstag
válasz gabor9991 #47186 üzenetére
Tudom hogy nem lehet összevetni, de nálam a 3,5 KW-os Perfera fixen 24,5-re állítva (szépen tartja is, 1-2 tized különbséggel) a legnagyobb kánikulában 4KWh-t fogyasztott(ez volt a max), "normál" kánikulában 2-3 KWh/nap. Ez a fogyasztás gyakorlatilag l@f@sz. Azt gondoltam hogy a megtermelt fölös energiát, majd elklímázom, de ez semmi. Na majd télen fűtésrásegítésre. Kb. 40 nm-es nappaliban van, de a lakás többi részét is szépen szinten tartja, nyitott ajtóknál a legtávolabbi szobákban is +1 fokot tart. Teszi mindezt szinte hangtalanul. 3-as fokozatban(5-ből) már van egy kis hangja, de akkor már fúj rendesen. 2-esnél lehet halkan TV-t nézni, érezhető szél mellett. 1-es fokozat mellett aludni is lehet, gyenge szellő mellett. "fenyőfára" állítva abszolút nem hallom, viszont a légáramot is csak közelről lehet érezni.
Jó választás volt, nem bántam meg.[ Szerkesztve ]
-
waveson
tag
válasz gabor9991 #47186 üzenetére
Vannak bajok már, nehezen indul el az egyik beltéri, szórakozni kell vele, de ha elindul akkor megy, amíg ki nem kapcsolom. Meg...az ottonfelújítás program keretében lecserélem ezt a kettőt, és veszek helyette 4 újat. Nem lesz oco, egyelőre 3 daikin 1 gree a felállás, egyet egyet veszek mindkettőből, aztán meglátjuk milyen lesz az utolsó kettő... Megírom majd, szeptember-október táján egy daikinnel kezdek ezt már eldöntöttem.
-
félisten
válasz gabor9991 #47699 üzenetére
ez nem az áramfelvétel maximuma, ez fogyasztási adat... A sávok a 2 óra alatt elfogyasztott elektromos energiát jelölik. 00-16.00 ig 3,4 kWh ment el, elötte lévő nap 24 óra alatt 8 kWh.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz gabor9991 #47720 üzenetére
ez nem csúcs és nem teljesítmény.... ez egy fogyasztási adat... 2 órára vonatkoztatva, tegnap este héttól este 8 ig 1300 Wattot evett meg a klímád áramból amit nyíllal jelöltél ott meg 8 tól 10 ig kb 200 wattot, lehet le is kapcsolt, nem tudod megmondani ebből.
A teljesítménye SEER/ COP értéktől függően 4-6-8x nagyobb ilyenkor, mint a felvett villamosenergia értéke
Hűtésben a Sensira 2.5 kW 200 W alá szabályoz le, akár 150 W ra is képes lemenni. Ha megnézed a mai grafikonodat, láthatod hogy ma dél és kettő között kb 650 wattot evett meg 2 óra alatt a legnagyobb melegben. A csúcs energiafelvételt csak fogyasztás mérővel tudod kimérni.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz gabor9991 #47725 üzenetére
"Szóval akkor az.elhasznált áram és a seer érték szorzata lenne a hűtési teljesítmény"
Igen, A megadott minimum 1.3 kW is erre vonatkozik.
A teljesítményt nem értem mire érted a 80% értéket
A külső hőmérséklet és a belső beállított hőmérséklet és szállított levegő mennyiségével arányos .
Ha pusztán a felvett áram alapján akarod nézni akkor ha neked 2,5 kW sensirád van, annak a maximum áramfelvétele 1.05 kWh óránként hűtésben gyári adat szerint azaz tegnap a 650 W / óra az kb 60-65 % volt csak az áramfelvételt nézve, de ennek így nem sok értelme van.[ Szerkesztve ]
-
F.N.
tag
-
rmihaly
tag
válasz gabor9991 #47754 üzenetére
A gép a maximális fogyasztásának felén dolgozott az adott időszakban - lehet hogy ment maximumon is, de ez lényegtelen.
Hogy ez hűtésben mekkora energiaelvonást jelent nem tudhatjuk.
A lényeg ha kellett volna még hűteni, akkor lett volna még benne.
Jó gép, és a helység is megfelelő hozzá, így könnyedén tudta tartani a benti beállított értéket.[ Szerkesztve ]
-
F.N.
tag
válasz gabor9991 #47754 üzenetére
De azért csak rájöttél.
2 óránkénti kiosztás van az app-ban.
Vagyis nem 1300 wattot, hanem csak a felét kérte.
Az hogy a SEER meg a többi marhaság hogy jön ki, avval ne foglalkozz.
Hűtéskor a leadott teljesítmény eleve 2felé osztódik.
A valósra, meg az érzékelhetőre.
Minél magasabb a páratartalom, annál kisebb az érzékelhető hűtési teljesítmény.
A leadott teljesítmény egy része ugyanis a levegő páratartalmának lecseppfolyó-
sítására fordítódik. (Rejtett (latens) hő )
1 liter vizet kiszárítasz, akkor 2250 Kjoule energia csak a vízpára halmazállapot
változtatására fog elmenni, mérhető hőmérséklet csökkenés nélkül.
Ez több mint 0,6 kWh.
Mérni nem lehet, mert a hőmérséklet változatlan marad, csak szárazabb lesz a
levegő. Nem számít bele az érzékelhető ( mérhető )teljesítménybe, pedig
érzékeled azáltal, hogy a bőröd jobban tud párologtatni, így a testedtől hőt von el,
ezért hűvösebbnek érzed, mint ugyanolyan hőmérsékletű de 10%-al magasabb
relatív páratartalmú levegő.
Magyarul kár bele menni a részletekbe, érezd hogy jól hűt, ne fogyasszon nagyon
sokat és kész. -
őstag
válasz gabor9991 #47991 üzenetére
Hát nem tudom. Amit írsz valszeg a lehúzkodó ár lenne miszerint a hülye magyarnak mindent el lehet adni 5x áron.Lásd építkezési, szakember árak, balatoni árak, szállás árak stb.
Persze lehet tévedek, de mint írtam így elég drága az áram világviszonyltban.
Nem hiszem, hogy ennyit emelnének, mert ez midenkit érint és fel lehet vele hergelni a népet. inkább elveszik máshonnan és átcsoportosítják, hogy ne vegyük úgy észre. Szakmai oldalakon is olvastam inkább lesz olcsóbb az áram a következő 10 évben mint drágább. Persze lehetni bármi lehet, kár, hogy nem tudjuk biztosan előre.
Ez az elv alapján a nyugdíjaknak fele ennyinek kellene lenni, de sok másra is igaz ez. -
őstag
válasz gabor9991 #47995 üzenetére
Világviszonylatot írtam, nem EU-t. Nem csak MA-ra az EU-ra írta ez a szakmai oldal a várható árcsökkenést. Ne jövőre hanem 10-20 év viszonylatban. Én is így kívánok egyébként fűtést választani. Persze lehet így is úgy is, de ez a gázra és tüzifára is könnyen igaz lehet. Ennyinek kellene lenni, de mégsem annyi. Ez is bizonyítja, hogy lehet olcsóbb is mint amennyinek lennie kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Autós topik
- Kupon kunyeráló
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Milyen processzort vegyek?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest