Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
lala666
őstag
válasz South Velen #81730 üzenetére
Jól írod, így van.
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
mrmft
senior tag
válasz South Velen #72528 üzenetére
Igen, abszolut korrekt a hozzaallasa. Ugy tunik jo helyen vagy nala, becsuld meg!
-
lasz10
junior tag
válasz South Velen #72528 üzenetére
Persze, addig a hűtőközeg a kültériben van, és csak a vákuumozás után kerül a rendszerbe.
https://bit.ly/3UUXZYw
-
mrmft
senior tag
válasz South Velen #72491 üzenetére
Jol hallottad, 5 fok alatt mar nagyon nem idealis vakuumozas szempontjabol. Ha lehet olyan idopontot valassz a telepitesre, amikor 5 fok kornyeke legalabb van kint.
-ban bele fagyhat a csobe a para, amit ki kellene szivni. Ilyenkor csalni szoltak, nitrogennel megszisszentik a rendszert, de az nem vakumozas, csak csinaltak valamit aztan jol van az ugy. Elmeletben lehetne futeni a csovezest, igy minuszban is vakuumozni, de ilyet meg senkinel sem lattam.[ Szerkesztve ]
-
VGNGR
senior tag
válasz South Velen #72491 üzenetére
Ez jó kérdés, talán most aktuális is. Én úgy hallottam 10 fok alatt nem célszerű szereltetni. Vélemény?
-
PROTRON
addikt
válasz South Velen #67808 üzenetére
De valamilyen éves értéket megadtál azoknál az óráknál amiket tényleg fogyasztottál?
Mert ha nagyon akarsz és nem bízol bennük, akkor elő egy excell táblával és számolgass a meglévő számláid becs értékei és az esetleges tényleges leolvasott értékek alapján.
Valami hasonlót mint amit szeretnél hogy az eltelt idő alatt kijött volna.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Pepe78
őstag
válasz South Velen #65338 üzenetére
A technikai adatok alapján a Polar Optimum-ra építkezik a Fresh.
Én használok 5kw-os Polar Optimumot és 3,5-ös Ultimate-et is.
H Tarifa érkezése miatt még 2db 3.5KW-os gép jön azok is Optimumok lesznek.Ár / értékben az Optimum jogosan kapta nevét.
Csendes, szépen szabályoz.
-
Tikakukac
titán
válasz South Velen #65338 üzenetére
Megragadtad a lényeget, gr8. Messze nem ideapad, hanem akkor L-es Thinkpad. Ha már mindenképpen ezt kell firtatni.
Mit tudom én milyen, céges cucc, max annyiban vagyok benne érdekelt, hogy muteromék fagynak halálra és mivel odabent mindenki nő, így amikor kijön a klímás akkor ő default hülyének néz mindenkit. Az, hogy nem fűt a cucc egyáltalán, kezdetek óta sem, az már mindegy, hogy éjfélkor hívják fel a privát számán a szemközti panelból, hogy amúgy kapcsoljátok ezt ki különben kihívják a zsarukat már nem is extrém.
Most majd emberére talál haverom, hazahoztam a hőkamerát is, decibelmérőt, fogyimérőt, úgyhogy lehet majd pattogni, hogy ez normálisan fűt, nem hangos és amúgy tökéletesen üzemel.
Csak érteném meg, hogy ez a klímásoknak miért jó. Gondolom neve le lenne írva már kapnám is a mailt az ügyvédjétőlA fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Al Brandy
tag
válasz South Velen #65214 üzenetére
Pontosan ilyen: Hitachi RAK-25RPE / RAC-25WPE Standard
Mitsubishi HR50VF, Hitachi RAK-25RPE/WPE, Trotec TTK 72 E
-
hzsolee
őstag
válasz South Velen #61183 üzenetére
Üdv! A h tarifával kapcsolatban...
Kicsit visszaolvastam, meg az összefoglalót is átfutottam, de...
Nincs klímánk meg H mérőnk sem. Viszont van egy gazdaságtan gázkazánunk. Erősen gondolkodom egy 7kW-os klíma beszerzésén otthonfelújításival. Már ha nem vagyunk lekésve róla....
A kérdés csak annyi, hogy ugyebár a h tarifa a rezsicsökkentett kvótát fogyassza. Villany tekintetében alatta vagyunk, így a kvóta határig és a "fűtési" kedvezményes időszakban ugyebár az igen kedvező árral számolnak. Ha túllépjük a kvótát, hogyan alakul ez a dolog? Mivel külön mérő van, gondolom tisztán látható, hogy a klíma miatt lett túllépve. Akkor hogyan alakul a h tarifa árszabása?
A felvetésed alapján törekedni kell minél nagyobb SCOP értékre....már amit a buxa megenged...A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
freeknight
őstag
válasz South Velen #61183 üzenetére
Nézd nekem AUX van, ismerősök ajánlásra főleg. Brutál csendes, egyetlen japánt hallottam életemben, egy Mitsubishit, na annál pl halkabb. Gyönyörűen leszabályoz, tegnap csak egy 20 m2 területű hálót hűtött a 3,5 kw-os, mert brutál párás volt a kinti levegő, egyszer nem kapcsolt ki a klíma amíg ébren voltunk, végig tolta az egyenletes hideget. Ilyenkor a kompresszornak szinte semmi hangja. Maximális fokozatosan természetesen hangos a kültéri, de én nem igazán hallom kirívónak, és ha hangos is lenne, pont leszarom a szomszédokat a Vortex meg az Airfel szarjaikkal, ők se törődnek az én kényelmemmel.
Wifi azonnal párosodott és azóta is hibátlan, lényegében csak az appot használjuk, a távirányító már azt sem tudom hol van.
Télen mi még nem fűtöttünk vele, de ismerős tavaly már 2 ilyennel fűtötte ki a házat, mást nem használt mellé, csak az elektromos törülközőszárítót a mosdóban. Egyszer nem állt le. Jó, a fogyasztást még nem igazán figyelgette, az majd kiderül, bár én egyelőre csak kiegészítőnek használom majd.
Szóval én eddig csak pozitívan tudok róla nyilatkozni, bár mivel nem japán, nem ajánlanám senkinek. De a kínaiak közül eddig jónak tűnik. -
margithid
veterán
válasz South Velen #61172 üzenetére
Aux delta ajánlott erre?
-
margithid
veterán
válasz South Velen #61170 üzenetére
Miért?
Mi lenne jó akkor? -
Daffchy
őstag
válasz South Velen #61149 üzenetére
Miért nem szereted?
Amúgy nem értem miért nem kapcsokható, Ethereán még valami kalibrációt is kér. -
Daffchy
őstag
válasz South Velen #61145 üzenetére
Nincs se a távirányitón, se az appban gombja, fura. Ha a leírásában nem írná, nem derülne ki, hogy van benne.
-
bb71
őstag
válasz South Velen #61023 üzenetére
igaz, már látom a fényképeken...
-
Daffchy
őstag
válasz South Velen #60523 üzenetére
Azta, ez papíron egy korrekt gép, nem is hallottam róla.
Ismeri valaki?
-
törölt tag
válasz South Velen #60002 üzenetére
Azért a -7 fokon, 2,72 COP nem az a bizalomgerjesztő adat.
-
törölt tag
válasz South Velen #60002 üzenetére
aludni nem igen fog a beltéri alatt
-
poli27
veterán
válasz South Velen #59801 üzenetére
olcsósítják a gyártást gondolom... lehet nagyon kelendő.... és ezért még több hasznot akarnak..
-
feco70
senior tag
válasz South Velen #59801 üzenetére
Szerinted sok kínai gép miért nincs fent az euroventen, azt ír oda amit nem szégyell
-
mjani1172
addikt
válasz South Velen #59696 üzenetére
Lehet tudni mikortól melyik sorozat, és konkrétan mi a "szar"?
-
gya/352
tag
válasz South Velen #59505 üzenetére
A jogszbályban 3,4 szerepel, ezzel szemben a klímás oldalakon 4-et írnak a szakik a H-tarifa feltételeként. A klímás akivel a múlt héten beszéltem viszont azt mondta hogy úgy tapasztalják hogy az EON folyamatosan szigorít a feltételeken már csak bőven négy felettiekre engedélyezi a H tarifát. Azt mondjuk nem értem hogy egy jogszabályt hogy bírálhat felül egy szolgáltató gyakorlata vagy belső szabályzata. Ja...igen...Magyarországon élünk...
-
poli27
veterán
válasz South Velen #59505 üzenetére
nekem is ilyen, a középső zöldbe 5,1 et tud, de a kékbe xx van... szerintem ezeket el se fogadják .... nincs bizonyítva hogy tudja...
[ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
válasz South Velen #59351 üzenetére
Köszi. Remélem beválik, ha nem, akkor csuklani fogsz, a felmenőiddel együtt (csak vicc)
Köszi a segítséget. -
_Atesz
addikt
válasz South Velen #59349 üzenetére
Akkor nálam nem lesz Oázis
.. viszont akkor meg hogyhogy MEX verziós van nekik? Na mindegy. -
_Atesz
addikt
válasz South Velen #59344 üzenetére
Még ezt megkérdem tőled/tőletek: Panasonic KIT-NZ25VKE Nordic Etherea [link]
Ez van-e annyival jobb, mint amennyivel többe kerül a felsoroltaknál? (+100-120k) -
_Atesz
addikt
válasz South Velen #59333 üzenetére
Köszi, akkor valszeg az lesz.
Többieknek: ez a lista (300k körül vagyunk, ezeket nem nevezném olcsónak), de ha tudtok valami jobb Midea-t, vagy Gree-t írjátok és rákérdezek náluk.
[ Szerkesztve ]
-
Daffchy
őstag
válasz South Velen #59289 üzenetére
Nem lennék vidám a helyedben...
Én most értem haza az egyik Bp.-i nagykerből és elhoztam a "régit".
Utánakérdezgettek mert hivatalosan nem szólt a Midea senkinek, beszéltem több klímás ismerőssel, nagykerrel.
Furcsálottak amikor elmondtam a storyt, eddig nem tűnt fel senkinek mert a hivatalos nagykeres árlistában nem különböztetik meg a típust, nem MOP2 a listában...Úgy éz ki nem hivatalosan, hogy a Breezless és Oasis plus kültérit is variálták, gyártásoptimalizálás végett... a gond, hogy a Breezlessnél ez nem befolyásol semmit, de az Oasis-nál már necces a "kisebb", könnyebb, elvileg csak 4,6-os scoop értékes "új" kültéri.
Szóval vadásztam egy régit...
rmihaly: Igen átnéztem, bár nem volt egyszerű, mert sok helyen ugyan azt töktötték fel mind a két gépnél.
[ Szerkesztve ]
-
athomi
veterán
válasz South Velen #59022 üzenetére
A hazai forgalmazó is inkább a biztosra ment.
A kiterjesztett garancia csak a gép bizonyos részeire szokott vonatkozni, ráadásul csak szavatosságról van szó és nem jótállásról, ez nagyon nem mindegy. Úgyhogy ha kell könnyen lepattintanak jóformán bárkit.
[ Szerkesztve ]
-
margithid
veterán
3 év, plusz 7 év gari.
Ez egy helyi figura, nyilván látom én is az árakat, valószinű 300hoz lenne közelebb ha én venném és keresnék szakit.
Az a baj a legközelebbi normális város 40 km, nem fognak nekem ingyen eljönni ide, csak azért, hogy felrakjanak egy klímát.
Amúgy meg 20 éves cég, talán nem tűnik el és fogják szervizelni.
Azt mondta, hogy a nappaliba bőven elég a 3.5 KW-os, szóval nem akarta rámtukmálni az 5 KW-osat.
Nyilván van nyeresége, ez van, lenyelem, nem tudok mit csinálni.[ Szerkesztve ]
-
Lazy
csendes tag
Ezek az Aux delták még nem nagyon terjedtek el, ezért nincs is sok tapasztalat, hogy mennyiren vállnak be főleg itt a fűtésre gondolok, de kiváncsian várjuka azoknaka tapasztalatát, akik már használták akár egy évadot is.
-
siddis
őstag
válasz South Velen #58730 üzenetére
"valamiféle túlnyomás keletkezne"
Fordítsd a javadra -- bővítheted a pincét zsaluzás nélkül-- Aux armes, citoyens --
-
krypton
senior tag
válasz South Velen #57339 üzenetére
Sziasztok!
Klímát keresek és pont erre a kettő modellre (AUX Delta 2 3,5 kW vagy Midea Xtreme Save 3,5 kW) szűkítettem le a kört. Melyiket válasszam, ha az AUX kb 20e forinttal kerülne többe a végén? Mik az előnyök/hátrányok? Azt látom hogy a Midea "csak" -15 fokig fűt (csepptálca fűtés ellenére), viszont hatékonyabb mind hűtésre mind fűtésre, vagy ezek az értékbeli különbségek elenyészők?
Szerk.: Esetleg ebben az ársávban van más Best Buy klíma ilyen teljesítménnyel?
[ Szerkesztve ]
-
Dyingsoul
veterán
válasz South Velen #58427 üzenetére
A klímás akiről most szó van amúgy KATA-s vállalkozó egyébként. Ők nem tudom olcsóbban kapják-e.
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Dyingsoul
veterán
válasz South Velen #58402 üzenetére
Én írtam, hogy nálam egyik fő szempont a csendes üzem, kültéri/beltéri esetén egyaránt, de hát csak egy Mitshubishi-t kaptam ajánlásra összvissz, de az úgy látom még energiaosztály besorolásban is egy szinttel feljebb van, árban meg kettővel...
Mindegy, más kérdés:
Hogy van az, hogy a klímás mikor jkijött mutatja az ártáblázatot a klíma készülékre (nincs benne szerelés!) és 15-20%-kal drágábbak a klímák nála, mint az árukeresőben/emagon, bármilyen webshopban?
Én ott helyben rá is kérdeztem és azt mondta, hogy a garancia miatt, merthogy ezeket amiket mondjuk emagon veszek szlovákiába kell visszaküldeni ami 3 hét minimum.- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
d@minator
addikt
válasz South Velen #58402 üzenetére
-
ladislass
csendes tag
válasz South Velen #58399 üzenetére
A "komolyabb" a gyakorlatban mit takar? Én csak a paramétereket tudom összehasonlítani...
-
Dyingsoul
veterán
válasz South Velen #58399 üzenetére
Na hát ez marha jó egy topik, egyik azt mondja jó lesz az, a másik azt, hogy hanyagolandó....
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
South Velen
addikt
válasz South Velen #58043 üzenetére
bocsánat, nem petikét, gerikét
de az is szánalmas volt hogy a rezsibiztosunk sem tudta kisegíteni.
-
MrRL19
senior tag
válasz South Velen #57339 üzenetére
Pontos típus számot írsz nekem köszi
Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R
-
veterán
válasz South Velen #57249 üzenetére
(nem látjátok a szarkazmust)
5547 Ft értékű elektromos energiát (a fizetendő összeg 34,3%-a)
7200 Ft-ért ad oda a szolgáltató (a fizetendő összeg 44,5%-a)
és ehhez jön még némi ÁFA is
Azt az 5547-et rezsicsökkentettük, de nem szabályozzuk a rárakott szolgáltatói terhet, és rekord méretű áfa is kerül rá. Ennyi a hsz lényege. -
törölt tag
válasz South Velen #57030 üzenetére
Akkor most, ha valaki split klímát venne, akkor a japánok ajánlottak.
Ott is sok van.
Melyik amelyik tényleg frankó aztán nem rossz ás így tovább? -
nesh144
csendes tag
válasz South Velen #57024 üzenetére
Egyébként milyen garancia időket adnak 1-1 termékekre? Mideában pl az 5 év garancia amit a beszerelő vállal tudott még megfogni. Mi ebben a kb 300 forintos ársávban a legajánlottabb termék?
-
ladislass
csendes tag
válasz South Velen #56280 üzenetére
Köszi a tippet! A Midea All Easy Pro és Xtreme Save Pro között mi a lényegi különbség?
-
gollum
tag
válasz South Velen #55564 üzenetére
Ha az emagtól rendelsz, de, most jöttél le a falvédőről...
1., Nem lesz garid.
2., Ha rosszat kapsz, nem foglalkoznak veled.
3., Annyira nem foglalkoznak veled, hogy rosszabb esetben a pénzedet is nehezen kapod vissza... (Ha visszakapod.)
Az emag magyar forgalmazói korrektebbek, rájuk a magyar jótállási törvények vonatkoznak. -
Tamás9x
őstag
válasz South Velen #55562 üzenetére
Sőtt úgy még olcsóbb, ha megnézed ki árulja e-magon és direktbe a cégnek írsz, így nem kell kifizetnie a sarcot e-magnak...
Amúgy típus szerint válogatnak tudomásom szerint, a származása nem lényeg, én is most intézem a H tarifátSzerkesztve: Jah oké, akkor nem szóltam
[ Szerkesztve ]
Internetradio: ESP32 2.8" Touch +DAC 10K // ESP32 2.8" Touch + DAC + Encoder 15K
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Asztali lámpa 15W vezetéknélküli beépített töltővel új 6hó jótállás!
- Dyson akkumulátoros porszívók
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
- SZINTE ÚJ, GARIS, 2024 SENCORE S70 400W EROLLER
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest