Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
trialboj
őstag
válasz gyenesmartin #72900 üzenetére
Jaj ne már, ennek dvd slotja is van.
Ezt ajánlom matrexx 55 nagyon jónak tűnik, kva olcsó, és a kérdésemre hogy van-e ennél jobb hasonló árban senki nem válaszolt, szóval gondolom nincs.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
veterán
válasz gyenesmartin #72900 üzenetére
Bár újonnan nem telik ki, én most vettem egy újszerű 3 hónapos fóliás NR400-at 10ért. Még 15-ért is no brainer. Viszont 2 venti kellett még bele 3600ért p12.
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/rasoapro
-
ch2onic
csendes tag
Sziasztok
Nemrég vettem egy Fractal Design Meshify C TG házat. Érdeklődnék, hogy érdemes-e az alapból beépített gyári fractal hűtőket cserélni és ha igen mire?
Köszönöm!
-
Moonwolf
senior tag
Valaki? link
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
ch2onic
csendes tag
válasz boogie84 #72905 üzenetére
Ezekről nekem gőzöm nincs, a gép még nem üzemelt, aprón kapott tanácsok alapján választottam a fractal designt. Alapvetően 1 120mm-es gyári fractal venti van elől, gondoltam oda legalább jó lenne még egy legalább 120mm-es vagy egy 140 mm-es.
Azt nem szeretném, hogy beszerelek mindent és utána cseréljem le a ház ventillátorait Amiket feltettél kérdést, pontosan ezekre szerettem volna választ kapni, mivel én nem értek hozzá.
-
hegegabi80
addikt
-
ch2onic
csendes tag
válasz hegegabi80 #72909 üzenetére
Szia,
Köszi a választ, pedig kerestem a megfelelő topikot
Kettő ilyen van alapból a házban: 1 elől - 1 hátul: Dynamic X2 GP-12 included.Konfig: i7-9700k + dark rock pro 4 hűtő, giga 2070 super windforce, z390 aorus pro, crucial ballistix 2x8 (3200mhz), corsair rm 650
Üdvözlet
-
Tufa_
aktív tag
Sziasztok,
Egy 9900k, 2080 super, m-itx setuphoz milyen hazat javasolnatok, idealis esetben hasonlo kinezet mint az NZXT H1 tokeletes lenne de UK beszerzes Juniusig csuszik a virus miatt..
Feher ha lehet.. -
Paxker315
addikt
Nezem skinflinten, amik esetleg játszhatnak :
InWin A1 <3 de nem ír max VGA vastagsagot (az aorus 3 slotos) [link]
Phanteks Enthoo Evolve itx [link]
Raijintek ophion és EVO : [link]
A három slot vastag gpu lehet a gond, főleg ha psu shroud van alsó tapos házban..
Tapegyseg egyértelműen Corsair SF legyen, 750watt hogy legyen OC headroom
[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
Lian Li TU150 viszont fogadja a 3 slotos kártyákat. Az NZXT-ben nem fog elférni.
-
Tufa_
aktív tag
válasz Paxker315 #72921 üzenetére
Ezt neztem korabban de hirtelen felindulasbol vettem egy h100i-t es az szerintem nem ferne be ha jol latom...?
Ezt most talaltam, lehet mazlim lesz..?
[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
ez csak a hosszt nézi, a "magasságot" v "vastagságot" nem. Én biztos vagyok benne, hogy nem fog elférni az NZXT-ben.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Megvan már a kártya?
Csak mert ha nem, akkor talán a legkézenfekvőbb opció, hogy a házhoz nézel VGA-t.
Plusz ha mITX-be gondolkodsz akkor inkább blowerest néznék, mert ez 1: rommá fűtené a házat, 2: hangos is lenne mert nem igazán lenne hely lehet normális szellőzést csinálni.
Nem lenne opció egy vizes megoldás?
Csak mert ezt az aorust (pont ilyennel szemezek én is) pl én 271-ért tudnám, és a vizes verzió lenne 325K. (GV-N208SAORUS W-8GC)
Vagy ha elég a sima 2080 akkor 272K (GV-N2080AORUSX W-8GC )
Az árakat csak azért írtam, hogy lásd mekkora a difi. Ezek a felárak még nem is vészesek, mert egy blokk külön is van 40-50K.
Kompakt vizes kártyák esetén jóval egyszerűbb lenne házat nézni, vagy ha mindenképp ragaszkodsz az levegős 2080-hoz akkor miért nem gondolkodsz nagyobb házban?[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Tufa_
aktív tag
válasz Shkiz0 #72925 üzenetére
Igen tegnap utana olvasgatva jobb a blower nekem.
Neztem a vizes 2080supert is de a ket 240es huto elhelyezese problemas lenne, ilyesmi meretben nem lattam semmit ket radiator hellyel.. nagyobb hazra nem szeretnek cserelni, mar igy is kb duplaztam a foglalt helyet azzal hogy lemondtam a h1rol :)
Ma jon meg az aorus de cserelem egy masikra(blower).. -
Janoo_07
aktív tag
Sziasztok,
Új PC összerakáshoz szeretnék vásárolni egy jó házat.
Kinéztem közben 3-at, de nem tudom melyik lene a jó vétel:
Fractal Design Meshify C
SilentiumPC Signum SG1X TG RGB
SilentiumPC Regnum RG6V TG Pure BlackA házban egy 8400-as i5-ös lenne, ősztől egy 9600-as. Illetve vk terén egy 1660-as nvidia. Az alaplap ATX-es lesz.
Köszi előre is
[ Szerkesztve ]
-
Janoo_07
aktív tag
válasz chopin42 #72928 üzenetére
FRACTAL DESIGN Meshify C TG lenne, bocsi. Ez megáll 26k-ban.
így a Fractal és a SilentiumPC egy árban van.
Illetve ha nem húzom a procit, és kap egy rendes hűtést, akkor is túl kevés levegő menne be oldalt az elején a középső esetében?
[ Szerkesztve ]
-
HollywoodBoy
tag
Sziasztok!
Erről a házról mit gondoltok? Leginkább a zajtól akarom magam megkímélni. Kiváncsi lennék, hogy a gyári ventillátorok vajon milyen hangosak lehetnek. Van tippetek/tapasztalatotok?
-
veterán
válasz HollywoodBoy #72932 üzenetére
Ettol nem sok rosszabb haz letezik. Zart elolap ( max rpm kell ,hogy egy kis levego bejusson) + Corszar ventik .Borzaszto kombinacio
Ha csendes gepet akarsz , akkor mesh elolap + kulon vasarolt csendes ventik.
Irj egy arkeretet ,meg hogy milyen ventiket tud vezerelni az alaplapod (pwm vagy DC) akkor tudunk ajanlani hazat. -
Janoo_07
aktív tag
válasz csucsbicep #72934 üzenetére
Köszi!
Itt egy FSP Hyper 500-as van. Valószínűleg el fog akkor férni.
Hangra lehet panasz? Alap ventik mennyire hangosak, érdemes cserélni? -
csucsbicep
nagyúr
válasz Janoo_07 #72935 üzenetére
Cseréltem a gyári ventiket, mert én kicsit gyengének találtam őket(leszabályozva elhallgattak, de akkor meg nem sok levegőt mozgattak meg). Ha érdekel, nálam 2db Nanoxia 140 DS tolja be a levegőt, ki pedig egy Arctic P14(felül) és egy P12(hátul). Korábban volt 2db 3,5"-os HDD is az elejében(amik azóta már kiköltöztek), illetve a Nanoxiák alatt egy 12-es venti hűtötte őket(ami szintén ki lett lakoltatva).
Ha olcsón akarod megúszni, akkor veszel előre 2db P14-et, a proci cooler föle szintét egy P14-et és hátra egy P12-t. Illetve ha lesznek elől meghajtók, akkor oda is tehetsz egy 12cm-est, mint korábban említettem. Ez csak egy opció, a döntés a Tiéd.
-
Vismajor01
addikt
Lian Li o11 Dynamicról van vélemény? Jókat olvastam/láttam róla youtubeon, de dc-n azt irta valaki h neki olyan van, és üvegfalak nélkül papirmasé a cucc... Plsz 40 ezerért nem raknak bele 1 db ventit sem? Van amúgy 5 RGB, de akkor is Nagyon tetszik a ház!
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
HollywoodBoy
tag
válasz abridabri #72933 üzenetére
Köszi! Még nincs meg az alaplap, mert új gép lesz. De tervek szerint ezt fogom venni. Ahogy nézem PWM-es az összes csatlakozó. 30.000 Ft körül szeretnék költeni a gépházra.
Látok most leárazva egy Fractal Design Meshify C-t 23.490 Ft-ra. Lehet elgondolkodom azon... Csak jó lenne ha valahogyan megtudnám oldani, hogy szép zöld fény szűrödjön ki a gépházból. Zölden világító halk venti kéne, vagy valami zöld fénycsík ami nem kelt olcsó/gagyi hatást.Szerk.: Meshify C-nek a gyári venti-jei mennyire halkak?
[ Szerkesztve ]
-
toushiro18
csendes tag
Sziasztok!
Új "ablakos" gépházat szeretnék ha lehet 30 000 ft alatt. Sajnos a keret a tápra, vga-ra, procira és egyéb alkatrészre megy ezért már nem szeretném nagyon túllépni ezt a határt.
Eddig ezt ajánlották Fractal Design Meshify C TG (edzett üvegfallal). Ez megfelel a lenti paramétereknek, esetleg más jobb szellőzésű, porszűrőjü (lehetőleg elöl porszűrő van nem üveglap, ár/érték arányű gépház?A ház alap ventillátorokat kiszedném és előre két 140mm-es Arctic p140 kerülne (hihg static pressure), míg hátra egy Arctic p120 (hihg static pressure) PWM-esek kerülnének.
Elvileg az ilyen ventik főleg cpu-hűtőre jók, de házhoz se rosszak. Mivel a p120/140 egy árban van a sima f120/140-nel melyiket érdemesebb gépház hűtésére megvenni?Teljesen új build menne bele,egy Arctic freezer 34-nek kell hely, meg valószínű egy msi 2070 super dual ventisnek, (vagy talán egy három ventis gigabyte változatnak).
Egyéb: 1db m.2. ssd,1db sata ssd,1db alsó táp, (cd dvd író nem!).[ Szerkesztve ]
-
kecsawi
senior tag
válasz toushiro18 #72939 üzenetére
Én megnézném a Phanteks 400A-t habár lehet drágább mint az induláskor. (Ahogy nézem, nem sok helyen maradt, túl olcsó volt bevezetéskor.) Arctic P ajánlott, az F nem egy liga.
[ Szerkesztve ]
-
csucsbicep
nagyúr
válasz toushiro18 #72941 üzenetére
Szerintem a Meshify C TG-el sem járnál rosszul. Nagyon jól összerakott és kompakt ház, ami jól jön ha kevés helyed van.
-
BMS
őstag
hali
[link] Az efféle házaknak jól sejtem,hogy valamivel gyengébb a hűtése,mint amelyeknél nincs üveggel lefedve az előlap?
"You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"
-
BMS
őstag
válasz chopin42 #72944 üzenetére
Köszönöm.
Úgy gondoltam kicsit feljebb viszem a házra szánt keretemet(30ról kb 50k-ra) és a proci+alaplap lesz egy kicsit gyengébb(r5 3600+b450 a 3600x+x570 helyett).
Nézegetek házakat de legalább akkor ezeket az üvegeseket kilőhetem
1, [link]
2, [link]
Ők tetszenek,vélemény róluk?"You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"
-
varmi2
nagyúr
Az jogos, hogy nem x570-es lapot veszel, hanem b450-et, de a megmaradt pénzt ne házba tedd, annak semmi értelme, rakd cpu-ba vagy vga-ba, ennyi. Amit nem kapsz meg egy 30k-s háztól, azt egy 50k-tól sem fogod megkapni, de ha jobb cpu-t vagy jobb vga-t veszel, az emeli a teljesítményt, míg egy jobb ház nem.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Peratta
csendes tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a Inter-Tech házakról?
Van valakinek személyes tapasztalata valamelyik típussal?
A Inter-Tech Impulse -al szemezek. Vállalható lehet ez a típus? -
BMS
őstag
válasz Vismajor01 #72948 üzenetére
Nem néztem Lehet nem volt a pcx és az iponos kínálatban vagy az üveg előlap miatt rá sem kattintottam Jól néz ki.
[link] ez még jobban tetszik ."You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Robotporszívók
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Magisk
- DUNE médialejátszók topicja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen NAS-t vegyek?
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.