Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
FSP CMT240 fehér ház jó lesz az alábbira szerintetek?
mAtx lap + Ryzen 2600x
2*8gb ram
1050 Ti vagy 1060 (vagy egyenértékű radeon)videószerkesztésre
+ néha battlefield 4-5 és néhány régi játékNem találtam semmilyen tesztet róla.
Itt korábban írtátok, hogy nem túl jól levegőzik (?)
Sajnos semmi más házat nem találtam, ami tetszene is és kompaktabb méret.Egy Xigmatek Midgard II-t vált. Na abban a csúcsházban szinte egy office gép volt.
-
TIT
veterán
Sziasztok!
Remélem jó helyen vagyok,az a gondom,hogy van egy silent base 600 házam és nem én raktam össze,de szerintem nincs benne távtartó és azzal ijesztegetnek,hogy az alaplap zárlatos lehet ha hozzáér a házhoz.
Mivel 1 hónapja lett az új konfig összerakva ez a veszély nem fenyeget szerintem,de logikusan azért vannak a kis kidudorodások,hogy ne kelljen távtartó és mivel 2-őt adtak a házhoz nem is lehetne használni mert túl nagy lenne a távolság a többi csavarhelynél.
Remélem jól gondolom. -
boogie84
veterán
válasz galciuscorp #72392 üzenetére
Simán azt venném. Vagy fehérben, az 60 alatt van.
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
Yeffy
veterán
Nem talaltam az ajanloban, csa a (gondolom) nagytesoit, Pure Base 600 is ajanlott haz?
Meg mindig tepelodokBig girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
ridiculous
aktív tag
Látom ajánlják most nagyon a Phanteks P400A - t
én 1,5 hete használom az alábbi házat ééés teljesen elégedett vagyok, remek szerelhetőség, szépen átmegy rajta a levegő és emelett még elég tetszetős is
szóval merem ajánlani[ [ [ Pain...Death...Nothing phases me ] ] ]
-
curmpli
tag
Melyik jól szellőző házat szerelik csendes ventivel? 20-40 eFt között.
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Tervezek majd összerakni egy konfigot Ryzen 5 2600 + RX 570 ITX stb. (1ssd+1db 2,5 hdd+16Gb ram) Nézegetek ehhez mATX kuckókat, és találtam egy ilyet ami árban egész jó: Kolink Sanctuary. Kis méretű ami nekem ideális lenne mert az asztalomon nincs túl sok hely. Max 35 cm hosszú házikó férne el kényelmesen. Szerintetek be lehet vállalni ehhez a konfighoz?[ Szerkesztve ]
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
Piftuka
veterán
válasz boogie84 #72355 üzenetére
"Amire kíváncsi lennék, és megmozgatta a fantáziám, a táp alatti szűrő: [link] [link] Ilyen hálót vajon hol lehet beszerezni? Talán ez tudná helyettesíteni a szivacsot."
Köszi az info-kat! Én is éppen ilyen megoldást keresek. A Phanteks ház is ilyen szűrőket kapott. (A szivacsot szűrés szempontjából jónak tartom, ám az szerintem lefojtja a levegőt. Azt nem szeretném.)
Mondjuk a felső részén és az első panel mögött valóban az a jobban légáteresztő, apró "méhsejt" mintás megoldás van ebben is.
Ám ha lehetne ezt a háló szerű anyagot megfelelő módon házilag is "felapplikálni", akkor talán az egész házon lecserélném erre.
Persze ha 10 ezrekbe kerülne, meg több tucat munkaórába, akkor hagyom a manóba. Nem azért vettem ilyen bitang drága házat, hogy nekem kelljen házilag tökéletesíteni..."Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz arcitec #72382 üzenetére
Köszönöm a jószándékú javaslatot mindkettőtöknek! Utánanézek ezeknek a légtisztítóknak.
Csak amiatt vagyok szkeptikus, mert minden szobába nem vehetek ilyet, és Fehérvár levegője tényleg nagyon szennyezett...
Most, pl. ebben a ködös időszakban ez hatványozottabban érezhető. Beleszagol az ember a levegőbe, és "nyomott", nehéz, széngáz szagú levegőt szív.
Hát igen... az ember egészsége nem mérhető pénzben.
Évek óta szeretnék kiköltözni a városból a környékbeli zöld övezetbe, de hát mióta történelmi csúcson vannak az ingatlanárak, ez egyelőre lehetetlen."Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz attiati #72404 üzenetére
Mit értesz "kompaktabb méret" alatt? Mert azért ez nem kicsi ház.
Amúgy nagyon szép, letisztult, de én biztosan nem venném meg, két okból:
1. Akril oldallap, ami nagyon karcolódik. Hamar csúnyaság lesz a szép, esztétikus hából, ha nem vigyáz rá az ember.
2. Látszik rajta, hogy nem szellőzik. Az összes zárt előlapos ház ilyen.
Ha téged nem zavar az akril oldallap, akkor szvsz egy jól pakolható, szellős, dizájnos házban a "Fractal Design Focus G Mini" megfelelő lenne. Sajnos valamiért, csak a nagyobb "Focus G" modell létezik fehér színben. Persze, ha a szürke is tetszik, akkor ez nem probléma."Aquila non captat muscas."
-
arcitec
addikt
válasz Piftuka #72412 üzenetére
Elég lehet nappali,háló ,amit meg lehet összenyitni, ha más nem napközben .. Remekül jár a levegő akár távoliban is. Pl nyáron elég 1 db páramentesítő a hálóba, folyosón a nappali és "rányílók" "átlevegőzik" egymást és tökéletes a páratartalom mindenhol.
U.I: Ha megfelelő a páratartalom (50-60 között) és nem száraz - pedig attól tartok nálatok az így télen - az, akkor a por sem száll úgy...
Nerazim : Nehézséget okozott egymás után olvasni?[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Piftuka
veterán
-
attiati
veterán
válasz Piftuka #72413 üzenetére
Már az is jó, ha valamelyik dimenziója 40cm alatt van: például 21*45*3x
És full fehér. Sajnos a fractal designnak is fekete az előlapja.Ezek szerint akkor nem szabad zárt elolapos házat venni?
Van még pár opcio, Phanteks enthoo evolv mAtx vagy Nztx H500i, de ők is nagyobbak már. Egy árban is szorzósak.
-
Nerazim
őstag
válasz Piftuka #72419 üzenetére
Ha úgy felel meg a fórumszabályzatnak akkor egész nyugodtan. Ez mikor változott?
Általános Szolgáltatási Feltételek (ÁSZF) (hatályos: 2019.09.06-tól)
Nem tudom van-e újabb, de itt még így írja:
12. Jótanácsok, további szabályok-> 4. Hozzászólás:
"Ha 5 percen belül eszedbe jut még valami a hozzászólásod után, akkor használd a (Szerkesztés) gombot, ezzel szerkeszteni tudod az aktuális hozzászólásodat."[ Szerkesztve ]
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
Piftuka
veterán
válasz Nerazim #72420 üzenetére
Nem változott. Mindig ez a szabály volt érvényben.
A megfelelő fejezetet találtad meg, csak nem a konkrét példára vonatkozó bekezdést.
Kiemelem a vonatkozó részt:
4. Hozzászólás:
1. Figyelj a helyesírásra és az érthető fogalmazásra, mert sokkal nagyobb eséllyel kapsz választ egy összeszedett, jól megírt kérdésre, mint egy nehezen értelmezhető betűhalmazra.
2. Ha 5 percen belül eszedbe jut még valami a hozzászólásod után, akkor használd a (Szerkesztés) gombot, ezzel szerkeszteni tudod az aktuális hozzászólásodat.
3. Egy hozzászólásra mindig a Válasz linkkel írj, hogy mindenki láthassa mire és kinek válaszoltál."Aquila non captat muscas."
-
Kisbocs06
tag
Sziasztok ! 20 ezer Ft ig milyen házakat tudnátok nekem ajánlani ? Jelenleg egy deepcool tesseract van amivel meglennek elégedve csak zajos és gyenge az anyaghasználat meg hát kicsit rauntam a kinézetre megvan már jópár éve .Tetszenek ezek a modern világitos üveg oldalu fajták .A konfigom mAtx , a CPU hűtő ID-Cooling SE-214L. Max 2 hdd és 2 SSD nek kell hely , optikai meghajtot nem használok .Ami fontos lenne inkább az a szellőzés és a zajszigeteles , némi világítással üveg oldallal .Köszi a segítséget , mindenesetre atolvasom kicsit a fórumot .Üdv
-
TIT
veterán
Ne tépelődj,ne vedd meg,én megbántom...ennyiért ez nem minőség,gagyi műanyag az eleje és a teteje.
A teteje akkorákat pattog.
Az elejét 5 perc levenni,a tetejét 20 perc ha szerencsém van mert az 1-ik fül nem enged sehol.
Az oldalsó ablakot kihúzni megint művészet,beleversz akkor sikerül,le is tört az egyik pöcök.
Kábelmanagement katasztrófa.
A 10 éves cm Elite-330 házam 10-ért majdnem minőségibb és jobb volt.
Sajnos ami jobb lett volna az 38-40 lett volna,annyit meg nem adok házért,ennyit se kellett volna. -
Goldmember01
tag
ARCTIC P14 PWM PST 72.8 CFM 140 mm Fan
ilyen típusú ventit szerettem volna venni a ház elejébe (Phanteks P400A) de sajnos a PCX-nél elfogyott. Szükségem lenne rá holnap de legkésőbb szerdán. Találtam alzán (https://www.alza.hu/arctic-p14-pwm-140mm-d5535240.htm) hasonló megnevezésűt de a PST hiányzik belőle és a termékkód is picit más. Mi a különbség? Ha ebből veszek kettőt a ház elejébe jó lesz? (ASUS TUF GAMING X570-PLUS lapom van)
Köszi a válaszokat!
-
frelife
aktív tag
válasz Goldmember01 #72429 üzenetére
az alábbi adatai vannak, tökéletes venti!
Ventilátor:
140 mm, 200 - 1.700 ford / perc (PWM által vezérelt)
Légáramlás:72,8 CFM / 123,76 m³ / h (@ 1,700 ford / perc)
Zajszint:0,3 Sone (@ 1.700 ford / perc)
Statikus nyomás:2,4 mm H2O (@ 1,700 ford / perc) -
Bodz
nagyúr
Nincs rajta elosztó. Nem nagy gond igazából, van a lapodon bőven venti aljzat.
A gyártói specifikációk sokszor csak viccnek jók. De nem is akarod 1700-on használni, hidd el![ Szerkesztve ]
-
Goldmember01
tag
Másik topikban ajánlották ezt (https://www.pcx.hu/arctic-p12-acfan00120a-pwm-pst-fekete-rendszerhuto-243646) ezen ugye már lenne elosztó is (PST jelenti az elosztót?).
Ehhez mit szóltok? Azt mondták másik topikban, hogy ebből 3 darabot az elejébe pl de lehet nekem csak 2 lenne.[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz attiati #72417 üzenetére
Az utóbbi kettő minőségi ház, de meglehetősen zárt.
Az a helyzet, hogy a "teljesen fehér", és "olcsó" együtt nem nagyon teljesül. Pusztán azért, mert fehér házat és alkatrészeket azok vásárolnak, akik "extrém" dizájn házat szeretnének, és ezek általában a drágább kategóriában indulnak.
Vagy pedig valami más színnel kombinálják a fehéret.
Ami jó áron van, és megfelelő lehet:
Phanteks Eclipse P400A
Corsair 275R
SilentiumPC Regnum RG4TF RGB Frosty White (Jó ár/érték arányú, esztétikus ház, de nem tiszta fehér. Viszont a legolcsóbb, edzett üveg oldallapos ház.)
Zalman Z11 (Szvsz az előző kettő jobban megéri. Ezen ráadásul akril az oldallap.)
Corsair iCUE 220T RGB (Majdnem teljesen fehér, de jóval drágább, mint 20.000 forint)"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz Kisbocs06 #72424 üzenetére
Ebben az árkategóriában szvsz Neked is:
Phanteks Eclipse P400A White
--> Szellős, modern, és RGB világítást kapott gyárilag.
SilentiumPC Regnum RG4T RGB"Aquila non captat muscas."
-
attiati
veterán
válasz Piftuka #72434 üzenetére
Érdekes, hogy a zártságot írjátok kritikának, mert csomó tesztet néztem külföldi oldalakon és nagyon sok zárt házat hűvösnek írnak le, ami itt a topikban kritikát kap.
Ennek mi az oka? Extrém sok és jó ventilátorokat használnak a tesztekben?
Hűvös értékek jönnek ki a zártság ellenére is.Köszi a további tippeket. Szinte az összes oldalt végigbújtam és még így is sikerült új példányokat mutatnod Corsair icue 220t nagyon pofás, ha le lehet róla szedni a nagyon csicsás színkavalkád világítást.
A fekete-fehér kombót teljesen elvetem. Világos szürke házak is vannak? Csak csiszolt fém és alumínium házakkal találkoztam szürkében.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz attiati #72437 üzenetére
Mutassa mar egy olyat ahol egy zart haz jo hofokokat hoz. (biztos talalni ilyet elvetve ,de az nyilvan "fizetetett" teszt )
Honnan jon a friss levego egy zart eleju hazban ?
Nagyon rossz az irany amit a hazgyartok probalnak lenyomni a torkunkon; vagy mar nem tanitanak fizikat manapsag az iskolakban ,hogy ennyire bolondot lehet csinalni a vasarlokbol ?! -
dudu5130
őstag
válasz abridabri #72438 üzenetére
Jönnek is szépen a mesh változatok a nagyobb gyártóktól. P400A, Pure Base 500 is, Cooler Master MB 5xx széria is és a H500 is, de nyilván ezek már régebbi házak. Sokan csak a látványt nézik csak, hőfokokra rá se néznek. Lőnek egy vidit valahol vagy cikket ott faja minden aztán veszik is meg.
-
TIT
veterán
Semmi gond a silent base 600 hőfokával.
Ssd hidegebb mint egy hagyományosba. -
arcitec
addikt
válasz attiati #72442 üzenetére
20 fokos szoba hőmérsékleten, közel 60 fok vagy fölötte? Ott nem stimmel valami.
Nálam 20 fokon a 30-at sem érné el egyetlen egy alkatrész sem, vagy épp hogy...
U.I: Persze idle módban.Meghajtva a cpu max. 56 fok vagy még annyi sem.(22 fokon szobán)[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
Miért nem Phanteks ventit veszel a P400A házadba? Az ALZA-nál kaphatóak, és tudsz olyat venni, amilyennel gyárilag szereli a gyártó a házat.
Igaz, kétszer ennyibe kerülnek, de minőségi darabok."Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
Mit értesz "hagyományos" alatt?
Egyébként a tesztek mindegyike kiemeli, hogy igazán jó hőmérsékletet, terhelés alatt plusz ventikkel, és azok maximumra csavart fordulatszámával lehet elérni benne.
Amelynek köszönhetően a kiváló hangszigetelése ellenére is akkor már nem annyira "silent"...
A default venti konfigurációval az összehasonlításokban a dobogón áll ez a ház. Mármint a legmagasabb mért CPU hőmérséklet ranglistáján. Azért ez nem éppen a jó szellőzésről árulkodik..."Aquila non captat muscas."
-
Yeffy
veterán
válasz Piftuka #72436 üzenetére
Dehogyis nem, kifejezetten TG-s hazat keresek, nagyon pofas ez a trend, bejovos. Szolid, nem tulzo, kapcsolhato RGB megoldassal kifejezetten tetszik.
Csak arra nem lenne szuksegem, h mindket oldalon legyen, mint nemelyik MasterCase kuckonal.Nezegettem azota videokat, es ugy nez ki, a Maker 5t lesz a befuto.
Ket dolog miatt:
- az egyik, h mint szamomra kiderult, az elolapi Type C-t nem olyan egyszeru kivezetni, ha a deszkad nem tamogatja alapbol. Marpedig nekem nincs szuksegem X-es deszkara, amiken altalaban van alapbol, nem kell CF/SLi, meg 600 NVMe, maximum 1. PCI-E kartyakkal ennek a megoldasa, karoltve adott esetben a masodik par front 3.0 Type A kivezetesevel szinten plusz kartyaert kialt, mivel a Tomahawk MAX-on, mint kiderult, csak egy 3.0 front kivezetes van, a maradek sima 2.0, amit en nem igazan szeretek. A normalisabb PCI-E kartyaknak az arait hozzadva meg mar ott vagyok, h vehetek olyan X470-es lapot, amin 2 front 3.0 kivezetes van, ezaltal velhetoen kevesebb driveres szopas, es/vagy sebessegbeli anomalia lep fel. Szemely szerint mar meg is szuntethetnek az USB 2.0-t , plane igy 2020-ban, SATA 1 meg 2 sem hiszem, h lenne mai lapokon mar. Tudnam, mi a tokomnek eroltetik meg mindig.
- a masik, eddig az MC500P, M vagy Mt volt inkabb eselyes, viszont, ahogy nezegettem az elobbi kettorol videokat, mar latom, h beneztem, hogy van az az elvilagitott plexi oldallap kivitelezve. Azt hittem, h alapbol ezekben is van a fekete elvalaszto fem lap, es arra van rogzitve/feszitve. Ugy meg tetszene is. De mar latom, h nem, csak "ugy log a semmibe", illetve az maga az elvalaszto, igy meg nekem nem tetszik. Ha ugy lenne, ahogy en hittem, ugy tetszene. Bar designra az MC500P meg mindig a tuti befuto, csak ott a front I/O fele 2.0 , plusz ebben is ez a szamomra hulyen megoldott elvilagitott plexi megoldas van.Szoval, aki meg mindig velem van, es olvassa ezt a sok marhasagot , annak orommel adom tudatara, h a Maker 5t lesz az en kuckom. Nagyon dogos, igy utolag nezegetve a fustos TG, sztem pofasabb, mint az attetszo, bar ez nem deal braker.
Rendes, vegig ero fem elvalaszto van benne, SSD-t is ki tudom majd rakni, ha 2.5"-es lesz, nem NVMe, plusz egy magnese LED-csikot adnak hozza alapbol, a 600 fele csavar/kiegeszitovel egyutt, amit az MC500Mt-hez is adnak, es ebben is van az a FAN/LED HUB vezerlo, I/O kivezetessel.
Mar csak az lesz a kerdes, aminek utana kell jarnom, h ilyen magneses csikot lehet-e meg hozza szerezni, de gondolom igen, plusz nem is feltetlen kell CM-nek lennie.Az mondjuk nem volna rossz, ha nem mindket oldal lenne TG, a jobb oldalt, az alaplap mogott en tovabbra is feleslegesnek tartom, en nem latom, ha az asztalon lesz, a jobbomon, sz'al ertelemszeruen nem azt nezem, de kibirhato. Plusz, amit meg valahogy majd emg kell oldanom, h nekem jobban tetszik az a megoldas, amikor az also negyede a haznak, ahol a tap is van, teljesen el van takarva, igy oda lehet dugdosni/rendezni kabeleket, amik mashova nem fernek. De csak van valami aftermarket fekete takarolemez arra is.
Illetve, ha az 5.25" keret ketteszedheto lenne, mert nekem csak egyre lesz szuksegem, nem mind a kettore, de csak egyben szerelheto. De mindegy, egyutt lehet ezekkel elni.[ Szerkesztve ]
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
arcitec
addikt
válasz boogie84 #72447 üzenetére
Gatyában lehet én is.(A tetőtér mindig is melegebb közeg.) Nálunk 21-22 a hőmérséklet, télen nyáron . Hálóban kevesebb.Teljesen rendben van. Ha olyan a hőérzet, hogy nem elég,akkor max 22,5. (földszint).
[ Szerkesztve ]
-
tomsolo
addikt
Nekem ez tetszik: Deepcool MACUBE 310 Series
és az ára se vészes.Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest