- Fórumok
- Hűtés, házak, tápok, modding
- Milyen házat vegyek?
- (kiemelt téma)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-11-28 09:11 Téma összefoglaló
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
3D nyomtatással? Itt a PH-n van aki foglalkozik ilyennel.
-
zolee0307
őstag
Harveraprón is találsz új házat. A fiamnak is onnan vettük és jóval olcsóbban, mint boltból.
-
zolee0307
őstag
Én a helyedben szétnéznék aprón, phanteks, lian li, fractal, nzxt házak között.
-
zolee0307
őstag
Én még megnézném még a Fractal Design Focus G, Fractal Design Focus 2, PHANTEKS ECLIPSE P300A Mesh Edition házakat. Illetve ajánlóban írt házakat a 30-40.000 Ft-os kategóriában. De ha nem félsz a használt piactól érdemes a hardveraprón is szétnézned, olcsóbban tudsz esetleg magasabb kategóriás házat találni.
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
Seasonicnál, Corsairnél is úgy van, hogy ventivel felfele ajánlják a beépítést, gondolom mivel a meleg levegő nem reked meg benne. Nekem is felfele van, alig kapcsol be. Mondjuk nem hiszem, hogy probléma lenne, de hát na, jobban mutat
. A jonsbo pont ezért tetszik, mert ott meg függőlegesen van a táp, és tud szellőzni. -
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
Sziasztok! Fiamnak rakunk össze gépet és bajban vagyok a ház kiválasztásával. Mivel nekem egy testbenchen van a cucc, így rég nem foglalkoztam a most piacon lévő házakkal és azt a "szabadságot" egy házban sem nagyon találom, szóval nem nagyon tudok választani.
Egy ryzen5 3600, gtx 1070 lenne a gépben, illetve hajlok az matx alaplap felé. CPU hűtő egy scythe ninja 5 (155 mm magas).
Egy jonsbo umx4-et kinéztünk, ami jónak tűnik. Amit néztem még az a lian li lancool 205M, a lancool 215, illetve phanteks p400. Viszont az a bajom velük, hogy a tápot ventivel lefele lehet csak beszerelni, ami félpasszív táp esetén szerintem probléma.
Van-e még a piacon más szóba jöhető, a fentiekhez hasonló ház? Árban olyan 30 k-ig mennék el (aprórol is jöhet).
Bár ha tudtok eladó testbenchet jó árban szóljatok
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
Köszönöm dirtymylo, Dluinet!
Egy matx lap, ryzen 5 3600 + gtx 1060/1070 szintű vga-t tervezek, ehhez kellene ház, ami nem dög nagy, de azért nem is kicsi. Ez az NZXT tényleg nem egy airflow, bár lehet ki lehet belőle hozni egy elfogadható hűtést. (a cpu cooler lehet kompakt víz lenne). Designba tetszik, meg lenne is most egy jó árba.
Néztem még a jonsbo U4 plus, U5, UMX4 házakat. Meg ott van még a Lian li 011. Hát nem tudom.
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
Sziasztok! Fiamnak lassan raknánk össze egy gépet, a házzal egy kicsit bajban vagyok. Én már régóta egy testbenchet használok, szóval kicsit lemaradtan a házakat illetően.
Ami lényeg lenne az atx/matx méret, normál atx tápot fogadjon. Hdd nem lesz, csak egy 2,5 sata ssd max. Cpu hűtőből azért a 160 mm-ig beférjen. Nem kell nagy dögnek lennie.
Amiket eddig néztem innen apróról:
Lian li 011 dynamic
Phanteks P500 -A eclipse
Jonsbo u4, u4 plus, u5.
Megmondom őszintén a jonsbo házak tetszenek, kompaktnak tűnnek, bár nem tudom szellőzésben mennyire jók. A lian li se rossz, csak cpu hűtőből 150 mm a max. A phanteks meg nagynak tűnik, ráadásul pattintós az eleje?
Vagy esetleg más alternatíva 30k-ig?
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
Megelőztek, de igen 5 volt argb.
-
zolee0307
őstag
Ha ilyen elrendezésű házat keresel, akkor a Silverstone Raven szériát nézd meg. Igaz az drágább.
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
Szerintem ott a ház volt hibás. Annó volt egy zalman z11 házam, ott sem illeszkedett pontosan a ház slotja és kártya, kicsit meg kellett nyomni a házat a slotoknál, hogy be lehessen csavarozni a vga-t.
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
Köszi! Aki eddig meglátta csodálkozott, hogy ez meg mi. Az asszony szerint elég droid a kinézete
, bár nem tudta megmondani, hogy ez most pontosan mit is jelent.Szerintem csak annyi lehet a különbség e között és a Raven között, hogy a Ravenben fent nem tud könnyen távozni a meleg, a videókártya mögött megreked, ott nincs venti, ráadásul a mostani vga-k hűtése is inkább befele dolgozik, nem úgy mint egy bloweres. Plusz a hűtőn sem volt venti, lehet az is befolyásolta, hogy csak passzívban ment. Meg lehet, hogy a ventik fordulatán kellett volna hangolni, nem tudom, ahhoz már nem volt kedvem. Ittmeg jól tud szellőzni minden irányba. Inkább terhelés alatt jött ki a különbség, netezés, ilyen alap dolgoknál egálba van a két ház.
Most még a vga-nak a feszültségét próbálom beállítani, meg multiméterrel még ki akarom tesztelni a tápot, meg gondolkozok egy aio vízhűtésben, mert olyanom még nem volt. De fehér alkatrészek kizárva, ez a fehér-fekete kombó így jó. Por ellen pelus, régen is azzal takartam le otthon a gépet, mikor nem használtam.
Ki van adva, hogy nincs nyúlka piszka, gyerekek is tartanak tőle, mert mondtam, hogy vagy agyonvág titeket az áram, vagy ledarálja az ujjatokat a venti.
Úgy hogy nem piszkálják, igaz biztos védettebb egy zárt házban, de az asztalon nem hiszem, hogy nagyon történne vele valami. Amikor a gépem a földön volt többször sikerült belerúgni, nekimenni, stb., stb.Egyébként oldalra beraktam egy 12-es ventit, plusz ráraktam az ssd-kre a kapott kis hűtő bizbaszokat, így nyertem vagy 5-6 fokot pluszba, szóval most meg vagyok elégedve a hőfokokkal. Még ezt az oldalsó szellőztetést finomítani kell.
-
zolee0307
őstag
Igen. Az új ház egy Lian Li PC-T70W testbench lett. Mindig is tetszettek az ilyen megoldások, illetve zavart, hogy nem látom a gépben lévő cuccokat, hőfokban is talán nyerek, minimalizálok.
Azért is választottam ezt, mert ennek rendes előlapi panelje van, van 2 usb, audio csatlakozás, power, reset gomb, valamint több hdd, ssd is rögzíthető. Végülis a régi ssd-m bekerült, jó lesz torrentre, letöltésekre.
Azért lett fehér, mert más színben nem volt elérhető (türelem az nem nagyon van
).Maga a bench alapja alumínium, porszórt festéssel, az ujjnyomot nem gyűjti. Hátlap az acél, 3 csavarral könnyen felszerelhető. Nem nehéz a cucc, adnak hozzá bőven csavart, két tapadós kábelrögzítőt, gumis alátétetek. Van a csomagban egy kis köszönő levél is (aranyos gesztus).
A táp hagyományosan és ventivel felfelé is beszerelhető, mivel négy kis gumipöckön van, nem sok hely van alatta, így ventivel felfele került be a táp, legalább jobban szellőzik. Érdekes, hogy a hátlapi panel pontosan passzol a vga-hoz, nem feszül, nem kell igazgatni (eddig mindegyik házmanál volt egy kis elállás).
A kábelek alul elvannak, könnyen el lehet vezetni a laphoz.
Hőfokok: A procin passzív hűtő van, a Ravenben (felül 1 12-es, alul 2 18-as venti) idel olyan 33-35 C, prime 95 alatt 83,5 C volt (ekkor a venti maxon mentek, hangos volt).
Most csak mellé van téve a lapnak egy 12-es venti (a képen még a hűtőn volt, hogy van-e változás, de nincs sok, csak 2-3 C, mellé téve a ram, vrm is kap legalább levegőt), így idle 36-38 C, prime 78,5 C, szóval terhelésnél nyertem 5 fokot, meg csendet.
A vga játék alatt Planetside 2 alatt 79 C-os volt a Ravenben leszabályozott ventikkel, max fordulat mellett 77 C volt, Elite Dangerousbsban 77 fok leszabályozott ventikkel, maxnál 75 C.
A benchen most max 77 C volt a vga, de inkább ez alatt 73-76 C fok körül mozgott, itt nem neyertem sok hőt, viszont sokkal halkabb lett a konfig.SSD-k hője nem változott, a vga alatti 39-41 C, a másik 36-38 C között mozog.
Lehet , hogy a 12-es ventit egy 14-es re kicserélem, valamint a másik oldalról is lehet megfujatom egy ventivel.
Összességében meg vagyok vele elégedve, halkabb lett a konfig, hőfokok is csökkentek, fel tudtam tenni az asztalra és érdekes ránézni.
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
Nekem Raven 3 van. Az alsó két 18-as venti leszabályozva hangtalan, de olyan 700 rpm-től megjön a hangja 900-tól felfelé viszont már csak azokat hallani, mindent elnyom a hangjuk, igaz sok levegőt is tol. De kapcsolható a ventik két fokozatban (low, hi) szóval beszabályozható. Annyi mivel DC vezérelte, így min 75% rá vehető vissza biosban, alatta nem indul el. Nekem most a leszabályozott és a max fordulat (90%-ra visszavéve) között 2-3 fok a különbség csak.
Cpu -t hűvösen tartja, vga esetén a blower verzió szerintem jobban hűthető, de ezt nem próbáltam.
A zaj kijön belőle, nem szigetelt, az akril ablaka karcolódik.
A ventik úgy vannak alul, hogy az alaplaptálca mögé is befúj.
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
Lehet hülyeség, de ezek a banch "házak" hétköznapi használatra mennyire alkalmasak? Hűtés szempontjából jobbak, mint egy sima ház?
-
zolee0307
őstag
A mostani gépházam üresen 12,5 kg. Nem vettem észre, hogy itt ott esetleg elmozdulna is valami. Ellenben a régebbi házam, ami könnyebb volt, azon észre lehetett venni, hogy itt ott azért elmozdul az anyag. Szóval szerintem is számít a súly, azért az megmutatja, hogy van-e benne anyag, vagy sem, feltéve ha nem speckó anyagból van.
-
zolee0307
őstag
Nem vág vásárlás témába, viszont érdeklődnék, hogy az adatlapomon lévő vinyókat be tehetem a házam alaplapi tálcája mögé? Igaz ott "élére" állítva lennének (5 évet mentek vízsintesen), illetve nem lenne közvetlen hűtés sem (egy kifújó venti lenne ott a terv szerint).
-
zolee0307
őstag
Silverstone raven sorozat?
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
Mindenképp érdemes veni egy CPU hűtőt, mert a gyárinál halkabb, illetve a teljesítményük is jobb. Nézz szét a Scythe, alpenfhöm, thermalright, zalman, be quite hűtői között. A zalman z9 nem annyira halk, az ajánlóban írt be quiet silent base pl jó lenne, de nézd meg a fractal design, nzxt, corsair, cooler master házakat is. A világítós ventit akarsz, akkor érdemes külön megvenni, mert általában a gyári ledes ventik hangosak, vagy veszel led szalagot.
Érdemes még, megnézned Shellkretor honlapját is, van sok ház leírás, teszt, rangsor. [link]
-
zolee0307
őstag
Oda bőven elég egy 450-500 W-os táp, így a tápon megspórolt pénzt teheted a házhoz.
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
Sziasztok! Silverstone Raven 3-hoz hol tudok venni front panelt (usb-audio), mert úgy néz ki, hogy meghaltak. Ha megmozgatom a jack dugókat finoman folyamatosan jelzi, hogy ki, vagy be csatlakoztatásra került a jack dugó.
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
Jó kis ház, mondjuk nekem a ventillátorai kicsit hangosak voltak. ATX belefér, de vga.ból max 29 cm megy bele ha jól emlékszem. Érdemesebb a neo verziót választani, mert abban kivehető a hdd rack, így 30+ cm-es vga is bele mehet.
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
Nekem silverstone raven 3 van.
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
Én a phanteksre szavazok.
-
zolee0307
őstag
Én merlinhardver.hu-n szoktam nézelődni házak után, elég nagy a választék. Nézd meg ott hátha találsz az ízlésednek megfelelőt.
-
zolee0307
őstag
A Zalman Z11-ből a neot venném, abba hosszabb vga fér, mint a Z11 plusba. Bár egy ilyen konfignál inkább 20.000-30.000 Ft körül nézelődnék már.
NZXT Source, TT CoreV41, Corsair Graphite, NZXT Phantom 410, Phanteks Enthoo Pro.
Ha nem ragaszkodsz a pcx-hez, szerintem szétnézhetnél máshol is, pl.: merlinhardver, ipon, hardverker, stb.
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
Az előlapot leszedném és megnézném, hogy össze van-e dugva a bekapcsológomb vezetéke, ugyanis van rajta egy dugó, hogy szét tud szedni a kábelt, ha le akarod venni az előlapot.
-
zolee0307
őstag
A Z11 Neo-ba már nagyobb a vga-nak a hely. Nézd majd meg!
-
zolee0307
őstag
Alul és elől befúj, hátul és fent kifúj.
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
A Silverstone Raven az elrendezése miatt pont nem jó vízhűtésre szvsz.
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
-
zolee0307
őstag
Nézd meg még a Zalman z11 neo-t, vagy Z3, vagy Fractal core szériát is. A Bitfenix-nek is vannakjó árú házai. Én nem vennék 650-es tápot, egy 500-550-es táp bőven elég lenne. Tából inkább xfx, seasonic, supe flower, fsp inkább.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Hűtés, házak, tápok, modding
- Milyen házat vegyek?
- (kiemelt téma)
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Diablo IV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z370 i7 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5500 XT 4GB Rampage SHIVA Thermaltake 600W
- Használt 1TB NVME SSD-k - frissítve: 04.11
- ÚJ Magic Keyboard billentyűzetek/ USB-C - Lighning/ 27% Áfás/ Ingyenes szállítás!
- 1 év garancia, Hp 640 G8 i5-1135G7 16Gb rammal win11-el
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Bár gondolom nem.
Úgy hogy nem piszkálják, igaz biztos védettebb egy zárt házban, de az asztalon nem hiszem, hogy nagyon történne vele valami. Amikor a gépem a földön volt többször sikerült belerúgni, nekimenni, stb., stb.
Hiánypótló egy termék
Busterftw