Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
-
LOGOUT.hu
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
freelanced
addikt
Nem feltétlenül.
Igazából csak azt szeretném, hogy értelmesem elférjen a lakásban.
Mondjuk nem annyira kicsi a lakás, csak na.
Viszont ahogy néztem az itx lapok elég drágák és alig van választék, szóval ha tudtok jobb ötletet jelezzétek
A cél az, hogy legyen egy eszközöm amin tudom futtatni a Home Assisstant nevű programot ami lényegében Linuxon fut majd.
És úgy gondoltam hogy az R6 mellé nem kell még egy monstrum, így esett az elgondolás az ITX-re.
De ha van valami kompaktabb olcsó mATX az is opció lehet esetleg.
Azt el sem tudom képzelni mi lehet ITX alatti méretnél alaplap árak terén
Szóval lényegében csak valami olyan kéne ami nem dominálja a szobát, könnyen elfér, akár az asztalon.
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
shifty!
senior tag
Királylány, egy bajom, hogy a mostani alaplapon szumma 2 db 4-pin FAN csati van...
Abból egyet megeszik a kompakthűtés szivattyúja, egyet a radin lévő venti, és itt kifújt a lehetőségek tárháza - vagy molex-csatis régebbi ventiket használok, amik gondolom a molex betáp miatt nem szabályzottak, és fullon fognak pörögni. Jól sejtem?
Powerty and hunger kills // Invisible, evil disease
-
senior tag
Az biztos, hogy a Brixnél nem lesz kompaktabb a saját építésű (ráadásul Brixből van passzív is).
Esetleges alternatíva az ilyesmi Chieftec házak.
Alaplap esetén az eleve processzorral szerelt (akár passzív) is lehet megoldás.
Táp téren vagy Chieftec sajátja, vagy PicoPSU.
Bár ha azt nézem mire kell simán lehet, hogy elég egy rPI3 (4 sajnos forrófejű).
üdv.: Boldog Ferenc
-
KisDre
senior tag
Jelenlegi konfigom (i5-3330 gyári hűtő egy nem túl spéci OEM-es Asus lap, 8GB ram, egy Samsung Evo250GB és egy HDD, ja megy egy Asus Xonar DGX) plusz újonnan beszerzett 1060 3GB ami batárnagy s ezért (is) indult a gépház keresés, mert egyrészt nem fért be, más részt jó lenne valami ami nem csak egy doboz hanem kering is benne a levegő (a mostani egy jópár konfigot megélt, beleteszed azt megy gépház)
Távolibb jövőben lehet váltanék egy Ryzen konfigra, de jelenleg csak az a célom hogy VGA-t is használhassam házzal együtt, s ne süljenek meg a dolgok. (Előzőleg egy R9 380 lett VRAM hibás és nem tudom biztosra de gyanítom a magas hőfokhoz is köze lehetett ahogy most voltak a kánikula melegek és a szobában se volt éppen 20 fok)
[ Szerkesztve ]
KisDre.artstation.com
-
ITrex
tag
Anyagminőség rendben van, többnyire fém az egész, masszív ház, nem hajlik. Szerelhetőség is jónak mondható, még a proci tápjának a kábelét is szépen eltudtam vezetni, bár nem mondom hogy a nagyjából fél kéznyi helyen könnyen bedugtam a helyére(bár ez már a procihűtő hibája, amiatt nem fértem el, csak szűkösen). SSD helyből 3 van, mindegyik a hátoldalon, viszont abból kettő közvetlen a gumis kábel elvezető mellett van közvetlenül, így ha oda SATA kábelt stb. bedugod SSD-be, nem tudod bekötni érdemlegesen. Nagyjából ennyi negatívum amikkel találkoztam/eszembe jut, de ezeken kívül minden rendben vele, szépen el lehet vezetni a kábeleket, rengeteg kis "rejtett" nyílás van, ahol ez megoldható, ventillátorok kábeljeivel kellett trükköznöm hogy minnél jobban el tudjam őket dugni. Előtte egy Thermaltake Element T házam volt, na már most abban a kábel elvezethetőség, a szellőzés 0 volt. Az Enso kapott most szépen elől 2db 140mm-es, hátul 1 db 120mm-es ventit, felül pedig 2 db 120mm-eset. Ezzel a konfiggal game-k alatt mértem, procim(i5 4670k) 50 fok fölé nem megy terhelés alatt, gpu(MSI RX 470 Gaming X 4GB) 60 fok fölé nem megy terhelés alatt. Idle-ben kb. 35-40 fok körül vannak az alkatrészek. (Hozzáteszem, a régi házban 70-80 fok volt a hőfok terhelés alatt, idle-ben pedig 45-50). És egy kis összehasonlítás hogy milyenből, milyen lett.
[ Szerkesztve ]
-
Scarabeus
aktív tag
Rendben, odalesz. Rákeresve a Z9 Neo-ra szembe jött velem a segítség kérésed, amit meg is válaszoltál magadnak. Tényleg patent azóta is ez a Phanteks, semmi gond nincs vele?
Illetve még ami a mostani házamban nincs, viszont az alaplapom kompatibilis. azaz RGB ASUS Aura Sync. Azt az általad említett párszáz forintos kábelt vajon mellékelték az alaplapomhoz, és simán betudom majd kötni, vagy esetleg be kéne azt is rendelni?"Y2XSXW7" kuponkód a WOLT-on 3x 1000 ft kedvezményért!
-
Scarabeus
aktív tag
Nincs, teljesen benéztem a dolgot... A gépet kompletten összeszerelve kaptam használtan ismerőstől ajándékba, így nem voltam vele tisztában mi is van benne, illetve miket is tud a lap. Szóval nincs RGB csati rajta, de amúgy sem azért vettem az új házat, hanem mert a réginek bűn rossz a szellőzése.
"Y2XSXW7" kuponkód a WOLT-on 3x 1000 ft kedvezményért!
-
Scarabeus
aktív tag
Proci hűtő elgondolkodtató valóban, ha már itt járunk kaphatnék erre is egy ajánlást tőled kérlek?
SSD az természetesen van, nem is akármilyen, csak nem írtam bele a konfigba, mivel így 2020-hoz közeledve és látva az SSD árakat már evidens szerintem, hogy nem HDD-n futtatom a rendszert. (Kingston HyperX Predator 240GB PCI-E ) Persze attól belekellett volna írnom, hogy a megfelelő házat kitudjam választani, legközelebb jobban figyelek és nem hagyok ki semmit.
[ Szerkesztve ]
"Y2XSXW7" kuponkód a WOLT-on 3x 1000 ft kedvezményért!
-
csiga8
senior tag
Első körben Ryzen 3700X ( később 3900X) + Nvida 2060, később abból is valami erősebb.
1 db SSD és tán 1, vagy 2 db vinyó.
Léghűtés, víz biztosan nem lesz. CPU-ra Brocken3 vagy DRP4 a tervezett.Lakótelepi, klíma nélküli lakásba lesz, ahol nyáron 30+ C fölött van a szobában, szóval szellős ház kell mindenképp.
-
ptcati
csendes újonc
-
BRIKLY
veterán
Úgy is lett,pláne,hogy HDD nincs a gépben,csak SSD, így oda felesleges venti.
Kényelmesen elfér a hűtőm benne,még majdnem fél centi maradt.
Ventik szerintem tökéletesek benne,szépen csendben vannak,és azért van légszállításuk is.
A venti szabályzó az annyi,hogy 2 fokozat + kikapcsolás,de szerintem teljesen jó dolog ebben az árban,hogy ilyen is van. Sőt,még a kártyaolvasó is teljesen jól teszi a dolgát.Adnak egy jó adag fekete csavart is hozzá,ami szintén pozív dolog. Anyagra nem egy 20 kilós ház,de nem is Suzuki lemez,egyben van rendesen,nem zörög,nem csavarodik ha mozgatod.
Az alaplap mögött a kábelek nem mondom hogy az én tápom esetében,amin ugye van bőséggel kényelmesen,de elférnek. Picit nyomni kellett az oldalát hogy a helyére menjen,de annyira azért nem,hogy púpos legyen.Én úgy gondolom bátran ajánlható ház ebben a kategóriában!
-
fixer92
aktív tag
Ez is elég elfogadható, de nem porosodik nagyon? Ennek az eleje rácsos, a H500 pedig zárt, s csak oldalt szív ha minden igaz. Ahogy nézegettem a kettő között ilyen ~2-5 °C a különbség a CM NR600 javára. Megjelenésre nekem a H500 a szimpatikusabb.
Te melyiket vennéd?
Esetleg még valami tipp?"Victory loves preparation!"
-
fixer92
aktív tag
"Ha a H500 tetszik, akkor vedd azt!"
Azt hiszem ezt fogom tenni. Bár nagyon úgy tűnik, hogy H510 lesz, mert H500-at szinte már sehol nem találok."Nem kazán hardverek mellett abban sem lesz különösebb gond a hőmésékletekkel."
Két 14cm-es BeQuiet ventit tervezek előre, így talán lesz egy kis friss levegő, ha melegedni támadna kedve a cuccoknak."Victory loves preparation!"
-
lemusz
addikt
-
Gyuri27
félisten
Kb azonos a két ház. Sőt a zárt elejét is levették, hogy azt is lássuk.
Nézd meg a hőfokokat.
Ehhez vedd azt, hogy ha nyáron egész nap megy a vas mennyi lehet a difi.
Azért 5-7-10 (esetleg több fok) már nem kevés különbség.
Az se mindegy, hogy mennyi légkavaró megy elől és mekkora hanggal.Amd - Radeon - Ryzen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest