Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
molnarpeter
nagyúr
válasz Vismajor01 #170768 üzenetére
MX5 és boot rack
-
Declare
őstag
válasz Vismajor01 #170768 üzenetére
"Nem a megbizhatóságáról hires a konstrukció, de mint mondtam, nálam annyira nem szempont."
Majd az lesz, ha a 3 esös napon, amikor epp menni akarsz vele nem fog elindulni
Hat nem tudom, amit itt leirtal az a racionalitasokkal szembe megy, de persze nem kell mindig mindent racionalisan csinalni.
A helyedben en elsö autonak biztosan nem egy 10+ eves 200 loerös dizelt vennek. Kifoghatsz egy szuper peldanyt, amivel nem lesz semmi bajod, de erre azert kicsi az esely. Ha a szabadidödet tovabbra is a csajozas, haverok, pecazas haromszögben kepzeled el inkabb, mint hogy autobontok arlistait böngeszed es a sporolt penzed a szerelöhöz csorgatod, akkor en a helyedben elengednem a 200 loeröt es a "szexi" autot es keresnek valami sokkal inkabb racionalis elsö autos autot, a megsporolt szabadidö es penzen meg elmennek sielni
Most nagyon hiertelen egy H Astra caravan 1,8 as benzinmotorral jut pl eszembe. Ilyen ar környeken akar talalhatsz is. Baromira nem szexi , baromira unalmas, nem fog hatbaverni ha lepadlozod, cserebe 200% -al több az eselye, hogy sokkal kevesebbet fogsz vele szivni, mint amit neztel (meg persze van azert sok ilyen unalmas de relative megbizhato idös auto opcio is). Aztan par ev mulva majd ugyis rajössz, hogy egy tizen x eves akarmilyen verdaval menönek lenni es csajozni az zsakutca
De persze mondom ez csak az en gondolkodasom ...csak gondoltam a "szexi" 200 lovas dizel kombi ötlet melle odaallitok egy masik oldalt is
-
Declare
őstag
válasz Vismajor01 #170781 üzenetére
Alapbol az a baj az idös autokkal, hogy szepen lassan az idövel minden tönkremegy. Innentöl kezdve, annak az eselye, hogy valami vilagitani fog, valami zörög, valami nem müködik, vagy nem müködik jol, beazik....stb. az egy idös autonal nagyon valoszinü.
Ha ezt megspekeled meg ilyennek, hogy turbodizel, akkor csak a meghibasodasok szamat növeled es nem is kis mertekben. Raadasul a dizelnek kifejezetten rossz lesz, amikor 7 km-t mesz vele.De figyi, persze neked kell eldönteni. Ha az erzelmi szempontok a fontosak, ahogy irtad, meg nem is letkerdes, hogy megbizhato legyen es ez tetszik, akkor hajra. Csak akkor szerintem ha kinezed, hogy ez a tipus, ezzel a motorral, akkor asd bele magad a temaba. Magyar es külföldi forumokat is atturnek a helyedben. Ezen kivül a mobile.de t is gorcsö ala vennem, mert nagyobb kinalatot fogsz talalni.
Valami benzines hatsokerekes verda ebben az esetben nem jatszik? Mert abban azert több fun faktor lenne, szebb hang stb. E46 BMW sor 6 motorral pl ennek mondjuk a bmw forumban utana tudsz kerdezni, vannak szakik, akik megmondjak, mit kerülj el, mire figyelj stb.
De persze megegyszer irom, nem lebeszeles. Ha a dizel alfa kell, vedd azt, nem ismerem különösebben, csak nekem a dizel kombi az a "belepakolom a csaladot, felmegyek a palyara, benyomom a tempomatot 140 re azt`megyek" auto....valahogy nagyon nem az elsö autos, haverok buli, fun, 5k km/ev.
-
Declare
őstag
válasz Vismajor01 #170793 üzenetére
Hajra, csak nezz utana tenyleg alaposan. Megeri sok sok orat eltölteni azzal, hogy a konkret tipusnak, konkret motorral jo alaposan utananezel.
Atyavilag, ilyenkor jön azert ki, hogy mennyire nem egyforma senki sem egy dizel kombi alfa romeo ami megfog, egy sor6 benzin bmw meg nem en dizelt csak azert vettem es hajtok most is, mert 40k km körül beleteszek egy evben...5k km t kellene csak vezetnem ra se birnek gondolni ilyenre, hogy turbodizel
-
molnarpeter
nagyúr
válasz Vismajor01 #171111 üzenetére
P+ esetén tényleg az egyetlen bajom személy szerint, hogy alig van alkatrész. Még alibabán sem találtam utángyártott hátsó lámpát, mikor valaki a csoportban kérdezte - ausztrál bontóban lett volna, vagy ha megvannak a törött darabjai, némelyik műanyaghegesztő meg tudja menteni. Nade ezek miatt drága minden javítás, casco, stb...
Akku kapacitása hogyan alakul a 2-ben? Csak arra vagyok kíváncsi, a futás vagy az évek számítanak jobban a ti esetetekben.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz Vismajor01 #171114 üzenetére
Teljesen korrekt, akkor gondolom 11 éves koráig védve Olajevés terén hogy áll? Esetleg a hengerfej dolgokról nincs véletlenül infód? Néha látom, hogy le kell kapni, de nem nagyon hallottam különösebb indokról, mint pl. hűtőfolyadék elmaradt cseréje, vagy hidegen nagy terhelés, stb
-
Xero
nagyúr
válasz Vismajor01 #171505 üzenetére
Eredetileg az volt a cél. Vettünk is egy Jazzt, egész jó áron jól felszerelve. Elvittem szerelőhöz, ahol kiderült hogy vízkáros volt az autó csak jól kipucolták. Vissza az egész. Na párom ott kibukott és közölte, hogy nem ez neki túl nagy idegeskedés volt, új legyen. Én meg inkább nem vitázom, többet ér a nyugalmam.
Meg nekünk is valóban kényelmes, hogy van garancia, előre szerviz, vagy utalással mi ki tudjuk fizetni. 1200km-ről relatív nehéz managelni bármi van.(#171507) Napfénysüti: Nagyanyós. Szóval nem mai darab. Bazi nehéz kirobbantani. Kb az ő hatósugara a háztól max 500m. Ezért is kell neki megint autó. Plusz eredetileg teljes meglepetést akartunk, de szerencsére párom letett erről a tervéről. Most kapott egy zsák brossúrát. Emészti, aztán jön pár próba és eldönti.
[ Szerkesztve ]
-
Doki16
addikt
válasz Vismajor01 #177588 üzenetére
Mindenképpen Prius. A Camry nem Európába szánt modellje az. Az életben nem fogod tudni eladni. Egymagadnak meg teljesen felesleges egy olyan nagy autó. Mindamellett a Prius kevesebbet fog enni mint a Camry. Nem vegyél a kínálat aljáról P3-at akkor már ahogy írod is inkább P2. Kitudja, hogy mennyire tudják jól megjavítani a P3-at. Meg csak úgy halkan mondom. Nem 275 körül szoktak ezek hengerfejesek lenni, hanem sokkal inkább magasabb számnál.
Miért ragaszkodsz ennyire a bőrhöz? Szerintem borzalom rajta ülni. Mindig is utáltam, nyáron meleg, télen oké ha van benne ülésfűtés.
[ Szerkesztve ]
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
Doki16
addikt
válasz Vismajor01 #177592 üzenetére
Tudok egy nagyon szép bőrös Q5-öt neked akkor Ez is végig vezetett.
Biztosan nagyon kevesen rendeltek bőrt a Priushoz, gyanítom elég ritkán volt szempont a tulajoknak. Nekem Bőr-Alcantara-szövet van a kocsimban. Ezt csípem a legjobban. P3 is csak azért lesz hengerfejes mert nemtörődöm gazda hajtja. Kb 1 óra kitartani a hűtőt és nem lesz gond. Én mondjuk még pluszba figyelem a hőfokot is.
Amúgy ha jól megcsinálják természetesen akkor jó lehet és vételnek és szuper úgy
-
gaborbol
őstag
válasz Vismajor01 #177588 üzenetére
Nalunk ez a Camry kevesebb km-rel kb $3500 dollar korul mar elhozhato, gyakorlatilg eladhatatlan kategoria.
A 2012-2014-es evjaratok $10k tol indulnak, aruk az eldobott konel is gyorsabban esik.
Rengeteg az ex taxi, Uber, lift, ceges ami az eleve alacsony arat meg inkabb lenyomja.
Mennyi ezekre a van, illetek?
-
yodamester10
őstag
válasz Vismajor01 #201607 üzenetére
Passat GTE kombi csak a fránya keret
-
yodamester10
őstag
válasz Vismajor01 #201611 üzenetére
Talán a koruk miatt picivel ment lejjebb az áruk de mivel még csak most kezd virágozni a hibridezés ezért tuti tartani fogják még jó darabig.Én biztos pótolnám a 4,5 misit és vennék egy GTE-t igaz nincs nagy választék de biztonságos jól felszerelt autók.Apróságok de ingyen parkolsz legtöbb helyen,nincs teljesítmény adó és nincs átírási illeték.
[ Szerkesztve ]
-
Szasz!
A Mitsut szerintem felejtsd el. Csak elől fúj a klímája és marhára nem hűti le az utasteret. Minden plugin akksija degradálódik de a Mitsunak valósággal be tud szakadni- pont mint bárminek ami nagyobb futású (150k +)Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Doki16
addikt
Volvo kicsi lesz, mert sokat elvesz az akkumulátor a csomagtérből. Outlander jó lehet mert nagyobb a hely ahova pakolni tudsz. De ekkora keretből csak a legrosszabbakat tudod megvenni belülik amik nagyon nem ajánlottak. Én biztos nem venném a Mitsut. (legalábbis még egyszer nem az biztos )
Egy gyerekkel tapasztaltból mondom, hogy elég a Golf GTE is és még talán a keretedbe is belefér.
De ha már hibrid, akkor nektek talán a legjobb választás az Auris TS lenne a legjobb. A keretedből simán kijön. Szép nagy csomagtér, városban keveset eszik, nagyon megbízható, olcsón fenntartható steril A-B kocsi.
-
molnarpeter
nagyúr
Egy jó Ford C-Max Energi konnektoros hibrid esetleg?
-
Doki16
addikt
válasz Vismajor01 #201617 üzenetére
Nem értek veled egyet. Közel nem ugyan az egy Prius 2-vel. Egy Executive FL Auris TS egyáltalán nem gáz belülről. 136 lóerő ami elég mindennapi használatra. A legbombabiztosabb autó. És ahogy írod fontos a pénz megfogása. Ettől jobban fenntartható autó már csak éppen az a Prius amit használsz. Az is csak azért mert már megvan
Mondom, akkor Golf GTE ha kell bugi Hidd el elég egy gyerek mellé. Mindent is megoldottam vele. És ha Apa egyedül van akkor lehet vele Kakucsra menni. Nem közúton hangsúlyozom Egyébként én is ezért adtam el az autót mert így 30+ évesen nem volt még kedvem unalmas kocsiba ülni. Aztán meg közben sosem használtam ki a GTE tudást. De akkor is jobban éreztem magam benne mint az Aurisban.
[ Szerkesztve ]
-
yodamester10
őstag
válasz Vismajor01 #201620 üzenetére
Tény és való,hogy a Golf GTE csomagtartója kicsi mi ketten vagyunk gyerek nélkül így simán elég főleg mióta mindegyőnk elektromos rollert használ de kárpótol a fogyasztás pl.
[ Szerkesztve ]
-
Doki16
addikt
válasz Vismajor01 #201620 üzenetére
FL-t nézz 2015-től, ne a régieket. [link] Az a baj, hogy a legalja árakat mondod. Azok mindig szarok lesznek, van bennük valami kompromisszum.
Figyelj, olyan nem igazán van ebben az árszegmensben ami egyszerre jól megy és nagy a csomagtartója is. Golf csomagtartója persze, hogy kisebb, mert maga az autó is az kívülről. De literben nem sok különbség van köztük csomagtérben. Valamiből engedned kell Vagy hozzátenned és Passat GTE. 4,5-ért a legrosszabb volvokat fogod kapni és mitsukat. Még golf Gte is alsó polcos lesz ennyiért. Cserében 0-tól egészen 200-ig történni fog valami. Hibridben az általad említett P+ és az FL auris ami elérhető jól felszerelt nem bontószkevényként. És jó pár év múlva nem sokkal olcsóbban vagy ugyanannyiért fogd tudni eladni.
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
Ford Mondeo? [link]
Bár ezek egyike sem a vezetési élményről szól.
#nincsbennetarcsi
-
footy
addikt
Ertem hogy bejott a prius,de kinyilik a vilag ha elengeded a hibridseget.
A fent leirtakbol nekem az jon le hogy nagyon sokat nem mentek az autoval, ezert a fogyasztas nem akkora jelentos tenyezo. Ha az automata kenyelme kell azt meg lehet kapni benzinesnel is.
A fentiek kozul en egyiket sem vennem, ha tervben vannak meg 2 gyerek.- RX400H
draga tud lenni a szervizes mert nem mai darabok mar es ha elszall egy kormanymu, akkor azt nem prius aron fogjak javitani. A kulmeretehez kepest kicsi belul, egy passat B8 tancter hozza kepest-V60
nekem is nagyon tetszik, de a hatso labter nagyon keves benne es a csomagtarto is vicces meretu a PHEVnel.-Outlander
nekem egy gyenge minosegu auto benyomasat keltette mikor megneztem es a forumok alapjan a hajtas elektromos resze sem problemamentes. raadasul belul is eleg kicsi-Auris TS
nagyon kicsi a hatso labter, egy reboarderes ulesre esely sincs-508SW
ez egy tok jo kombi, de a hibrid resze ertelmezhetetlen, HDI-vel kell venni, ha minden aron erre vagysz.+Mindegyik fenti modellre igaz, hogy hatul nincsenek kulonallo ulesek, ugyhogy ha gyerekulest akarsz rogziteni, akkor max 2-t tudsz isofixszel.
3 gyerekkel tuti egyterut neznek es azok kozott is van olyan amit egesz jo vezetni.
1.6T Zafira :
- hagyomanyos megbizhato automataja van
- van belole 7uleses
- a 200lovas valtozat igencsak szedi a labat es OPC csomaggal jol is nez kiSmax 2.0EB (talan 2015ig powershiftes, azt kerulnem)
- nagy, kenyelmes es rengeteg helyet kinal
- a meretehez kepest sportos (sokkal jobb vezetni mint egy Sharant)
- ha lesz meg tamogatas akkor becsereled egy hibridre(az ujabbak a toyota fele 2.5os hbirid hajtassal vannak) kesobb[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Vismajor01 #201629 üzenetére
Vezetési élményből ugyanúgy 0 az igaz. Am nem teljesen ugyanaz, a Prius+ Li-os akksis ami nem cserélhető cellánként mint a sima Prius bimetálosa. De ha vezetési élmény kell akkor azt egy hibridnél sem találod meg, mert ahhoz túl nehezek az akksi miatt. Kivéve ha a vezetési élmény kimerül abban, hogy egyenesben jól gyorsul. Mert akkor egy V60 D6 pl tök jó (tudom kicsi a csomija).
#nincsbennetarcsi
-
Doki16
addikt
válasz Vismajor01 #201633 üzenetére
Komolyan mondom neked egy Passat GTE kellene. Hozzádobsz nem keveset, de annyi mindenben többet ad egy P2-höz képest, hogy folyamatosan mosolyogni fogsz. Én már 2 éve vezetem, de mindennap tetszik amikor beülök és örülök neki, hogy végre nem voltam racionális. Mindenben kiszolgálna téged, 120-nál sem hal meg
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Vismajor01 #201633 üzenetére
V60 D6 van az egyik szomszédnak, nagyon jól gyorsul és az AWD rendszere nagyon patent. Nekem nagyon tetszik a koncepció is meg maga az autó is.
#nincsbennetarcsi
-
MC Pite
veterán
válasz Vismajor01 #201629 üzenetére
"Ennyiért van Prius+ is, ugyanaz a hajtáslánc csak több hely"
Igazából a TS-ben van sokkal több hely. Prius+ katasztrófális hely szempontjából, egyterűnek egy rossz vicc.
P+"Ist die dritte Sitzreihe versenkt, fasst das Ladeabteil nur durchschnittliche 320 l."
TS (HybriD): "Üblicherweise fasst das Ladeabteil, gemessen bis zur
Kofferraumabdeckung, gute 415 Liter."
ADAC, saját kockákkal mérnek ,így összehasonlítható.
Jobban fogyaszt a TS, ha ez (valaki másnak) szempont (kb fél liter).
Bájdövély a 136 ló nem tűnik soknak, de a villanyos nyomaték alul hamar ott van, jobban meg a pedált rendesen nyomva, mint ezekből a számokból várnánk, egy próbakört megérhet.Outlander és V60ról már leírták amit én is gondolok. 508 jó lehet, de minek olyan nehéz autó főleg városba.
Ha normálisabban vezethető és jól pakolható autó kell ami nem drágán fenntartható, akkor S-Max (nem épp olcsó fenntartani) mellé C-Max és 5008-at venném fel. Az újabb Zafira sokkal jobb mint a korábbiak, de nálam régi egyterűsnél nem rúg labdába.Ha nem kell a 3 ülés hátul, akkor meg Leon ST (FR), 308 SW (GT Line). Az 1.2 Puretech legalább gyorsan bemelegszik, meg jó vele vezetni, bár főleg lakotton kívül/városban hatos váltós vagy automata változat kell.
Csak hogy bonyolítsam: Niro? 2 gyerekig még épp elmegy, nem élmény autó, de tök kerek csomag és kellemes. Ha épp kanyarognál vele, akkor 'kéziben' is lehet pakolgatni neki a fülekkel.
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Vismajor01 #201637 üzenetére
Akkor bőven jó a V60 D6 (kanyarogni meg veszel egy MX5-öt majd). Télen a havas kaptatón ahol 4x4-es Octavia nem ment fel a V60 D6 simán felkocogott.
#nincsbennetarcsi
-
dj79
senior tag
Prius 2 után Auris ts lett nálunk, zongorázni lehet a különbséget. 184 centivel be tudok ülni magam mögé, a két gyerek is jól elvan az ülésben.
-
veterán
válasz Vismajor01 #201656 üzenetére
8 vagy 9 V60-ból választottam ki. Így nézett ki a sofőrülés 210 ezer km-nél, alapos takarítás után: [kép] .
Ami nagyon le van lakva, kikopott a bőr, karcos a belseje, stb. azt nehéz / költséges gatyába rázni. -
veterán
válasz Vismajor01 #201660 üzenetére
Szerintem pont fordítva.
Erről van szó? A fotók alapján nem rossz. A bőr is rendben van (fotók alapján), egy alapos ápolás kell neki.
4,5-4,6-ot megér. Lökhárító fényezés 50-60. -
dong86
csendes tag
válasz Vismajor01 #201656 üzenetére
Szia! Bocs hogy belevau de szerintem itt a volvónál az is játszik hogy a dízelmotor euro5os is lehet hiába a zöld rendszám szmogriadó esetén nem mehet be Pestre. Többiek majd javítanak ha mégsem így van.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz Vismajor01 #201669 üzenetére
Fb csoportot (v60.hu oda irányít) és adok-veszek párját, illetve [vszerviz] cikkeket ajánlom Volvo topikban is van még egy példány talán.
[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
válasz Vismajor01 #201673 üzenetére
+1
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
vzsryl
nagyúr
válasz Vismajor01 #201673 üzenetére
Szerencsére még mindig nem csak a főváros létezik Magyarországon, így van egy kisebb csoport (7,5M ember), akiket ez nem érint.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
sharp4
őstag
válasz Vismajor01 #201679 üzenetére
Nem utolsó sorban kimehetsz a szabadba, úgy hogy nem kapnál tüdőrákot.
Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5 Tesla Model 3 LR
-
hobizoli
nagyúr
-
beni18
tag
válasz Vismajor01 #201711 üzenetére
Miért olyan különleges hogy 50-60k km ne legyen benne több ennyi idősen? Amit linkeltél bőven 100k km felett van. Volvokkal az a bajom, hogy brutál drága az alkatrész, így nekem mindenképp kiesik.
-
BigBlackDog
veterán
válasz Vismajor01 #201719 üzenetére
Azért a hibridnél mégiscsak ott van a villanyos hajtás és a benzines is. Ha valami nyűg lesz vele, akkor több a hibaforrás szvsz, nem annyira egyszerű történet, mint egy benzines megoldás.
-
MC Pite
veterán
válasz Vismajor01 #201719 üzenetére
Megint áttekertem ezen...
Igazad lehet... Ha valamiben van egy komplett belsőégésű hajtáslánc, meg egy komplett ev hajtáslánc, és ezek együtt dolgoznak, és még az adott gyártónál ez kb első fecske... Az tuti kiforottabb, kevesebb hibalehetőséges mint egy sima benzines...
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
SPeti1984
senior tag
válasz Vismajor01 #201800 üzenetére
Igen új autóban gondolkodunk.
-
MC Pite
veterán
válasz Vismajor01 #201805 üzenetére
Minden tisztelettel: A Vitara a legnagyobb lehúzás. A legrosszabb ár/teljesítmény.
Épp tegnap írt vissza ismi, aki kipróbált egy Sanderot, előtte meg Vitarát, kérdeztem mik a benyomások. Mondta hogy ugyan+1,5milla a Vitara, de rohadtul nem egy kategória a kettő, és nem meglepő módon nem a Suzuki a finomabb cucc. S-Cross egyel jobb; igényesebb és kicsit nagyobb, jobban megéri már csak a felszereltség miatt is, de az is karcos a mai árán.
Szerintem ennek a reális ára a Fiat/Hyundai/Daciák alatt kellene hogy legyen (bőven).
De azt elhiszem hogy valakinek tetszik.
De lehet, hogy (itt) csak én vagyok ilyen nézőponton. Forrás: [link][ Szerkesztve ]
-
SPeti1984
senior tag
válasz Vismajor01 #201805 üzenetére
Köszönöm, de S-Cross-ban ültem, de eléggé érződik a Suzuki vonás. Motorikusan jó, de belül nekem picit puritán, műanyagos, meg menet közben is olyan hogy is mondjam érződik, hogy valahol spórolniuk kellett és ez érződik. Nem rossz autó, de nekem nem jön be. 2 éve mikor vettünk egy C-maxot ugyan annyiba került a Suzuki is, de nem azt választottuk. Ismerős suzuki mellett döntött és kipróbáltattam vele a fordot, elsőre annyit mondott, hogy jóval csendesebb, a futóműve sokkal jobb és érezni a súlya miatt hogy jobban egyben van.
-
BigBlackDog
veterán
válasz Vismajor01 #201839 üzenetére
Szerintem függ attól is, hogy milyen LED és milyen xenon. A halogénhez képest mindkettő nagy ugrás, de a kettő, ha normális, akkor már egy szinten van kb. nálam (mátrix ledet leszámítva).
-
BigBlackDog
veterán
válasz Vismajor01 #201859 üzenetére
Én pályás használatra alaposan átgondolva vennék csak Mazda 6-ot. Dízellel állítólag nem a legjobb, benzinnel viszont a fogyija is jó eséllyel 1.5-2 literrel több lenne, mint egy átlag dízelnek.
A D5 nem rossz, de elképzelhetőnek tartom, hogy barátibb haviköltséget lehetne elérni egy 2.0 CR TDI Passattal.
-
Qru
MODERÁTOR
TC-n van most pont Volvo D5 teszt, a 2.0 CR TDI olcsóbban fenntartható. Havernak S60 D5 van, én a második 2.0 CR TDI-t koptatom van tapasztalat.
Amúgy én az "all in" megoldások híve vagyok de ha nem probléma a logisztika (két autót szerelőhöz, olajcserére, műszakira hordani) és a tárolása akkor érdemes kiszámolni melyikkel jösszi ki jobban anyagilag.
#nincsbennetarcsi
-
dj79
senior tag
nem tudom, fiat 500 helyett akkor már inkább vennék egy ion/c-zero/i-miev történetet, vagy egy lefingott kettes priust
-
ngaba
aktív tag
Szvsz vegyél dízelt vagy turbós benzint. Kicsit túl van ez a dízel parázva. Fele város - fele pályába nem fog belehalni. (Vagy a pálya csak rövidtáv lenne? Akkor kicsit más azért.) Én erre nem is vennék hibridet, csak jóval nagyobb város aránynál.
-
Qru
MODERÁTOR
A TDI vásárlás mellé azt is vedd hozzá, hogy már most esik az áruk jelentősen, pedig még csak éppen belengették a kitiltásukat Pestről. Ha tényleg kitiltják (és ez igazából csak idő kérdése), akkor vagy nagyon nyomott áron adod el vagy rád rohad.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Vismajor01 #201865 üzenetére
2008-tól van CR TDI, tehát már a 6-os Passat is készült CR-el.
Ha ShareNow is játszik akkor sztem tök felesleges saját kisautót tartani arra az évi pár alkalomra amire nektek kéne az elmondásod alapján.
Amúgy sokszor használom a cr tdi-t ilyen 2-3 km-es utakra is. EGR meg a DPF nyiffant ki idő előtt tőle meg a fogyi 11-12 liter de amúgy bírta a technika (Passat B6 2.0 CR TDI valós 282k km, újkora óta ismert előélet).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
ngaba
aktív tag
válasz Vismajor01 #201868 üzenetére
Szegedi vagyok, és dízel autóm van. Képzelheted, mekkora távolságokat megyek városon belül. És ezzel nem vagyok egyedül. (Városon kívül viszont 180 km a minimum, rokonlátogatáskor.)
Ha félsz a kitiltástól, akkor marad a benzin. A hibrid többletárából marad tartalék bőven. -
Qru
MODERÁTOR
válasz Vismajor01 #201872 üzenetére
De arra jó lenne egy V60 D6 PHEV vagy egy Passat GTE, mert megoldod villanyból. Mondjuk a kombival nehezebb parkolni mint egy pici autóval az tény. Múltkor csereautónak egy Superb kombit kaptam, hát azért azzal sok helyre nem fértem be ahova egy kisebb autóval simán befértem volna.
#nincsbennetarcsi
-
tboldi
nagyúr
válasz Vismajor01 #201868 üzenetére
állandóan 6 literes fogyasztással riogatott
Hű! 😱
Én meg pezsgőt bontok, ha 6 liter környékén van, a 7-8 sokkal jellemzőbb. 😄
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- Xbox Series X|S
- Politika
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest