Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisselandras
senior tag
Sziasztok ! 20 Ezer ft ért milyen lapot ajánlotok ? Gigabyte os érdekelne ddr 4 memória támogatással
Fejlesztenék kicsitPiros pont a vevőnek is jár egy sikeres üzlet után !!írd oda a hirdetésedbe posta on off !!kösz :) Tel:szám az adatlapomon ha sürgős !
-
palfitom
félisten
válasz kisselandras #88352 üzenetére
Szerinted erre hogy lehet ajánlani?
A platformot sem ismerjük, 1151 v1 vagy 1151 v2 vagy AM4?
Az adatlapodon nincs semmi, nem tudni mit mire fejlesztenél...Az összefoglalóban feltett kérdésekre válaszolj, akkor kicsit könnyebb lesz...
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
kisselandras
senior tag
válasz palfitom #88353 üzenetére
Á köszi már segítettek más weboldalon
(#88355) Beretvás
GA-H67M-D2-B3 ezt cseréltem le már kevés a 16 GB memória s nem is találni DDR3 1333 MHZ Csak kur.. drágán ennyi pénzért ddr4 veszek s abba ölöm a pénzemPiros pont a vevőnek is jár egy sikeres üzlet után !!írd oda a hirdetésedbe posta on off !!kösz :) Tel:szám az adatlapomon ha sürgős !
-
palfitom
félisten
válasz kisselandras #88356 üzenetére
Ahha, ennyi infó alapján?
Biztosan tökéletes ajánlást kaptál.
Örülök. (de tényleg)(#88355) Beretvás
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Wincsester
csendes tag
Sziasztok!
Új konfigot tennék össze:
Eredetileg az alábbit:
MSI Z370-A PRO Alaplap
Intel Core i5-8600K Hexa-Core 3.6GHz LGA1151 Processzor
G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz F4-3000C16D-16GISB
GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD GeForce GTX 1060 6GB GDDR5 OC PCIE
FSP Raider II 550WViszont ahonnan venném már nincs MSI Z370-A PRO. Viszont MSI Z370 PC PRO alaplap van. Van valami különbség a két lap között? esetleg ajánlotok valami mást?
Előre is köszönöm.
Üdv,Imi
"Varázsló az, aki varázsolni Tud"
-
diese991
csendes tag
Sziasztok,
Érdeklődni szeretnék hogy egy i5 8600 processzorhoz milyen alaplapot ajánlatok B-s csipszettel?
Valamint i3 8350k alá megfelelő alaplap lenne az Asrock Z370 Extreme 4?
Ezen a 2 kombon gondolkodom nem tudom melyikkel járnék jobban hosszútávon?Köszönöm a segítséget!
-
Milka 78
nagyúr
válasz Wincsester #88358 üzenetére
Nincs különösebb különbség. Ha tervben van valami komolyabb 8 magos/9 intel akkor Inkább Extreme 4,de egy ligthosabb oc-s 8700k- val elbírhat.
-
makoss
veterán
válasz Milka 78 #88362 üzenetére
Üdv!
Már nem olvasok vissza, de valahol azt írták, hogy ha 1-nél több m.2 SSD van a gépben sávhiány lesz tapasztalható.
Ez hogy értendő?
Lassabb lesz?
Vagy miben mutatkozik ez meg?
SSD topikban nem válaszoltak, meg szerintem lényegében alaplapi kérdés, hogy később távlati terveim között lesz-e értelme egynél több m.2 SSD-t kötni, lenne-e értelme egy thaichi lapnak-e vagy sem...Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Milka 78
nagyúr
válasz makoss #88364 üzenetére
Nem lesz gondod 2db m2 ssd és egy vga-val és nem lesz sávcsökkenés. Mondjuk ha lenne is az olyan kis mértékű lenne amit nem fogsz az életben észrevenni csak tesztprogikkal.
A Taichi sem fog több pcie csatornát adni mint bármely más Z370/Z390-es lap, tehát a válasz nem.
Ellenben...ez max lazán kapcsolódik a témához és ez offnak számít itt. Ez esetben tedd offba légyszíves, mert elég sokat generálsz belőlük (én most megteszem mint eddig is).
Továbbá említettem neked EZT a topickot is ahol bármilyen alaplapos kérdéssel fordulhatsz (hány pcie csatornája van egy Z370-es lapnak,stbstbstb...). Ha bármely komplexebb kérdésed van az általad választott platformmal kapcsolatban akkor légyszíves használd a linkelt topickot.
Köszönöm! -
Paxker315
addikt
hupp, QVL listát jó, hogy említitek, belefutottam egy meggondolatlanságba.
Asrock AB450M Pro4-hez vettem Patriot Viper Elite 2800Mh-ez memoriat. Nem hinnem, hogy gond lenne majd, mert eleg hosszu a QVL-ben a patriot memoriak listaja, de teny, a hivatalos listan nem lattam Kisebb esellyel lesz rossz, mint jo.
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Ez az alaplap mennyire ajánlott? MSI Z370 TOMAHAWK
Egy i5 8600K alá venném, tuningra.Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
palfitom
félisten
válasz LLKobe #88368 üzenetére
Benne van az összefoglaló ajánlott lapjai között, "Ajánlott ATX alaplapok, kisebb-átlagos OC-ra:"
-
sfefe
addikt
Sziasztok!
Ugy nezki raszanom magam gep ujitasra.
Valoszinuleg amd lesz csak nem tudom milyen lap legyen. ( procira 2600-asra gondoltam)
b450 vagy x470-? Szeretnem huzni majd a procit, az osszefoglaloban van korlatozott oc (450) meg masszivabb oc (470), akkor melyiket valasszam?Koszonom
sfefeAz élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
Vaskobak
csendes tag
Szevasztok.
Megszeretném kérdezni melyik típussal járok jobban:ASUS RoG Rampage VI Extreme + i7-7820X
vagy MSI Meg Z390 Godlike Intel Core i7-8700K val.
ASUS ROG Maximus XI Extreme Z390Előre is köszönőm.
[ Szerkesztve ]
Vaskobak
-
Milka 78
nagyúr
válasz Vaskobak #88373 üzenetére
Hogy melyikkel jársz jobban azt nem tudom, hisz lövésem sincs mire használnád és ez nem is az az topic...de Az MSI Meg Z390 Godlike irgalmatlan jó és feleslegesen drága lap egy 8700k alá. Abba a lapba inkább egy válogatott 9900k illene.
Inkább MSI MEG Z390 ACE vagy GIGABYTE Z390 AORUS MASTER és amit spórolsz a lapon azt költsd egy 9900k-ra és akkor már reálisabb az összevetés az i7-7820X-el.
A mostani vasadhoz képest meg kb nulla lenne az előrelépés bármit is veszel. -
KillerKollar
őstag
Sziasztok!
Core i9 9900K mellé 60 ezer forint körül milyen alaplapot ajánlotok? Asusokat nézegettem, nekem szinte mindig az volt és soha nem volt velük komoly bajom. TUF Z390-esekből van több fajta ennyi körül (Plus Gaming, Pro Gaming,stb...), van PRIME Z390-A, meg egy kicsit drágábban van Strix (Z390-H Gaming, Z390-F Gaming). De persze ha van más márkából jobb ennyiért akkor az is érdekelne. Tuningolni nem nagyon tervezek, a lényeg hogy megbízható legyen.
Köszi szépen!
-
Milka 78
nagyúr
válasz KillerKollar #88377 üzenetére
A Prime elmelegszik egy komolyabb oc alatt,de ezen lehet segíteni ha a vrm részt meghűtöd egy ventivel. Ettől függetlenül nem rosz deszka. Esetleg az MSI Z390 Gaming Pro Carbon-ra még ránézhetsz, elég jól muzsikálnak oc alatt.
-
Milka 78
nagyúr
válasz Helsing #88380 üzenetére
Teljesen más a két deszka. A Gaming Pro egy belépő x470 aminek ehhez mérten jó teljesítménye van mig a Carbon egy jóval komolyabb teremtés ami erősebb vrm-el és hatékonyabb hűtéssel lett megáldva. Leegyszerűsítve a Carbon jobban viseli az oc-t, kevésbé melegszik. Viszont almát a körtéhez, mert a két deszka nem egy kategória, viszont mindkettő ajánlott vétel a maga ársávjában.
Sfefe : Igen, szerintem az és a tapasztalatok is ezt mutatják. Az Asus x470 Prime Pro még jó eresztés, de annak a vrm része hajlamos melegedni így azt meg kell szellőztetni egy kis ventilátorral ha koppra akarod feszelni a procit a lapba.
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
Már megkérdezted: "Es max 65k korul ez a legjobb lap?", és Milka egyértelműen válaszolt rá (#88382): "Igen, szerintem az és a tapasztalatok is ezt mutatják."
Ne haragudj, de ezek után nincs értelme a kérdésednek: "Akkor ezek sem lennenek jobbak?".
A Taichi pedig még egy kicsit komolyabb, ahogy az ára is.(#88386) Milka 78
Felébredtem, s pörgött az agyam, nem tudtam visszaaludni.[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
A Taichi még igen jó fajta,de ugye az drágább lap. Nekem a személyes kedvencem, ugyan akkor szerintem egy Carbonnal már nem az alaplap lesz a szűk keresztmetszet oc alatt. Minden esetre sem a Carbon sem a Taichi nem fog csalódást okozni neked.
palfitom : Szintén nem hagytak aludni?
[ Szerkesztve ]
-
mrzed
senior tag
Melyik a jobb vétel?
Asrock H370 Pro4 vagy Asus Prime H370-A?Korábban már segítettetek, hétfőn le is adtam a megrendelést I7-8700 + Asrock H370 Pro4-re. Viszont valamiért még mindig tojózik az üzlet, csak jövő hétfőn adják postára. Van nekik az említett asusból raktáron, tehát a csere nem jelenten további késedelmet. Viszont így túl sok időt hagytak hezitálásra...
-
pigatt
őstag
Sziasztok!
I9 9900k vásárlás előtt állok abban az esetben, ha most november végi akciók keretein belül véletlenül jó áron lehetne hozzájutni. Sajnos az alaplap hozzá ami a nagy kiszemelt lenne még nem kapható (ASUS Maximus XI Apex), ha nem lesz jó áron a CPU akkor megvárom azt Apex-et. De ha mégis lenne most kihagyhatatlan akció akkor milyen alaplapot ajánlanátok hozzá? Két kiszemeltem van a jelenleg kapható példányok közül.
1. MSI Z390 ACE
2. Gigabyte Z390 Aorus MasterCél a processzorral 5Ghz+ All Core lenne.
Tizen éve csak ASUS lapjaim voltak, de a mostaniak nem győztek meg sem felépítésben sem árban!
Köszi a segítséget előre is!
i9 / 4080 / 32"
-
sfefe
addikt
válasz palfitom #88385 üzenetére
Nem haragszom, Te se haragudj de Ot kerdeztem....
Taichi-s mondatodon kivul a tobbi csak sok betu.
De, hogy irjak az ertelmetlen sok betudhoz is azert kerdeztem meg 2 hasonlo arban levo lapot mert gondolom nincs minden alaplap az emberek fejeben.Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
Szepi1979
senior tag
Üdv!
A B360-as lapokban mennek majd a következő genes intel procik?
“ nem kell mindig nyerni “
-
palfitom
félisten
válasz Szepi1979 #88393 üzenetére
Szia!
Amennyiben a 9. generációra gondolsz, akkor igen. Már kint vannak a friss BIOS-ok a 3xx lapokhoz.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
donchicco
tag
Sziasztok!
Van egy kis dilemmám.
2 alaplap közül melyikkel lenne jobb az alább látható config-om?Asus Rog Strix Z270F Gaming
vs
Gigabyte GA-Z270X UltraGamingJátékra használom leginkább.
Köszönöm!Gigabyte B650 Gaming X AX (AM5), AMD Ryzen 7 7800X3D, G.Skill Trident Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30, MSI 3080 Gaming X Trio, EVGA 750W, Kingston M.2. 500GB SSD, Asus TUF VG27AQ1A, (+1TB SSD-k,+5TB HDD-k)
-
törölt tag
Ez brutál lesz.
-
Palesztin994
aktív tag
Sziasztok!
Ha az I5-9600k CPU-t venném,de nem akarom húzni,hanem jó az alapórajel, akkor jó egy MSI H370 Gaming Pro carbon esetleg egy H370 Gaming Plus? Ha mindenképp inkább Z-s lap, akkor pedig jó választás lenne a Z370 PC PRO? Ha húzás nélkül mindegyik jó, akkor a 2 H-s lap közül gondolom a carbon jó választás, mi a helyzet a másikkal?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Elite: Dangerous
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Gumi és felni topik
- Nintendo Switch
- Videós, mozgóképes topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
- ASUS PRIME X570-P
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apacer 4Gb DDR4 2666Mhz
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest