Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
válasz lauimi #78396 üzenetére
Asrock z170 Extreme4 (3 év garis helyről vedd) és hozzám Corsair Vengean e LPX 3000 c15-ös szettet.
Ha szeretnél párforintot fogni akkor lehet 2666-os lpx és azt húzod fel 3000-re,de ugye a tuningra nincs gari.
Ha még többet akarsz spórolni akkor esetleg az Asrock z170 Pro4 is megteszi,abban is menne egy finomabb oc-vel a procid. -
Atmil
aktív tag
válasz Mahrenburg #78400 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszod. Az Asrockról hasonlókat gondoltam, mint amit írtál.
Itt 10+1 fázisnak írják a Gigabyte
Megnézem amiket javasoltál. Utána jelzem, hogy mit választottam.
[ Szerkesztve ]
Üdv! Atmil.
-
AngerFîsT
tag
Sziasztok !
Van értelme z170 es lapba sima procit rakni pl i5-6500 / i7 - 6700 ? láttam már jó pár buildnél, hogy nem tuning procit raktak bele ... ez okozhat galibát huzamosabb időn át ?köszi!
I Say Anger you say FisT!
-
Milka 78
nagyúr
4+1 analognak írják és ez van duplázva.Pl egy Asus M5A97 Evo 6+2 digi vrm jobb választás lehet.
Hozzáteszem ettől még lehet jó lap,külföldi fórumokon nincsenek rossz véleményel róla.Az a leirás meg vicc a 11 fázissal.Kb az MSI 990fx gd80 ami valóban 10 fázisos lap és az finoman szólva is más árkategória.[ Szerkesztve ]
-
Atmil
aktív tag
válasz Milka 78 #78405 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ.
Nézegettem az ajánlásokat az Asust jónak írják az evo és a pro szériáját tuningra. Viszont meghaladja a 30-ezres keretet. Még utánanézek érdemes-e többet kiadni az fx8320e-hez. Az fx8320e-t 4,7 - 4,8-ig lehet húzni. Ezért lehet hogy rászánom a több pénzt. Még gondolkodom rajta, hogy milyen érvek szólnak mellette és ellene.
Az ésszerű érveket elfogadom.
Jelezni fogom a választást. Nem sietem el. Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Üdv! Atmil.
-
baboss
őstag
Sziasztok.
Egy kis infóra lenne szükségem.
Garanciás javításra le lett adva az alaplapom Asus Maximus VI Formula.
Úgy néz ki, hogy új alaplapot kapok mert nem lehet javítani.
Compker - ben lett vásárolva annak idején és oda is adtam le garanciás javítása. Most néztem, hogy az alaplapot a Copker és más se árulja már. [link] Ilyenkor a gyártótól rendelnek be másikat, ha van még nekik, vagy levásárolhatom majd ?
Milyet érdemes nézni ami ugyan azt , vagy többet tud mint a Formula VI.
Ez van most meg amit szeretnék megtartani ha érdemes.
CPU i5-4690K
Memória Kingsot Hyperx Predator 2x4GB 2400Mhz
Az alaplapot és a memóriát érdemes lecserélni DDR4 - es re ?
Ha igen akkor milyen alaplapot nézzek amibe az i5-4690K-t be tudnám rakni, és a meglévő vízhűtés nagy részét fel is tudnám használni.[ Szerkesztve ]
-
Mahrenburg
őstag
A GA-990X-Gaming SLI-ről nem leltem bordátlanított fotót, csak a 970-es Északi Híddal szerelt testvéréről, a GA-970-Gaming SLI csupasz tápköréről találtam egyet. A hozzá tartozó cikkben is azt írják, hogy a komponensek duplázásával "8+2-esítették". Mindemellett lehet, hogy akár elégedett is lennél vele, de azért inkább próbálj utána járni a tapasztalatoknak, az FX-CPU-k tuningolásánál fontos a megfelelően kialakított tápellátás.
[ Szerkesztve ]
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
AngerFîsT
tag
válasz Teaway #78404 üzenetére
Igazából egy I7 -6700-as procihoz keresek megfelelő lapot néztem H-170 est nagyjából jó, csak kevés hátul az usb mivel nekem legalább 6db kell
Ez a lap tetszik igazán Asus H170 PRO GAMING csak hát... kevés az a 2-2 usb nekem. Egér- bill- két pendrive és slussz. Van B150 a pro gamingben az aura ott kb jó is lenne csak hát a chipsetet takaró "matrica" nem jön be... Néztem Msi-t is pl MSI B150 GAMING M3 / MSI H170 Gaming M3 ezek úgy tetszenek is a sok usb-vel hátul, de valamiért nagyon félek skylakeben az msitöl főleg Z170-en amiket olvastam róla... jó is lenne a két lap csak 1. nincs type-c 2. PCI-E x16 3.0 alatt mi az a molex csati?!
Tudom sok az elvárásom , de istenem egyszer akarok jót venniÉs amiért kérdeztem, a Z170 est procis dolgot az ez a lap ez szinte minden igényemet kielégíti, de még a sima pro változat is.
Vagy ha ennyire keveslem hátsó usbket, vegyek valamilyen pcie 1x es usb- bövitő-s kártyát ? Franc se tudja már..És ha nem rakok tuning procit tuning lapba, hanem sima procit? akkor a lapban csak a ramot tudom húzni és a procit nem, igaz? lassan már megőszülök ..
[ Szerkesztve ]
-
baboss
őstag
150k-ból milyen DDR4 es alaplap, Skylake cpu valamint DDR4 memória jönne ki ami minimum annyit tud mint a régi konfigom.?
Asus Maximus VI Formula
i5-4690K
Kingsot Hyperx Predator 2x4GB 2400Mhz
2 db GTX 480 SLI-ben. Lassan cserére érett, de azért még most is negálja nálam a helyét.
Valaki összeírna egy pár lehetőséget ?
Lehet Asrock alaplap is, nem fontos,hogy Asus legyen.
A gyereknek nemrég raktam össze egy konfigot, és amire ő használja arra egész jó lett. [link][ Szerkesztve ]
-
Atmil
aktív tag
válasz Mahrenburg #78409 üzenetére
Szia!
Köszi, az infót. Mi a különbség a 8+2 és a duplázott 8+2 között?[ Szerkesztve ]
Üdv! Atmil.
-
Teaway
veterán
válasz AngerFîsT #78412 üzenetére
1. Az, hogy Te hány USB csatit látsz a hátlapon, az nem azt jelenti, hogy nincs több:
ASUS Z170 PRO GAMING
ASMedia® USB 3.1 vezérlő :
1 USB 3.1 csatlakozó (1 a hátlapon, , Type-A)
ASMedia® USB 3.1 vezérlő :
1 USB 3.1 csatlakozó (1 a hátlapon, , Megfordítható, Type-C)
Intel® H170 lapkakészlet :
6 USB 3.0/2.0 csatlakozó (2 a hátlapon, , 4 az alaplap közepén)
Intel® H170 lapkakészlet :
8 USB 2.0/1.1 csatlakozó (2 a hátlapon, , 6 az alaplap közepén)Ahol azt olvasod, hogy az alaplap közepén, oda ilyenek kellenek:
►USB kivezetések előlapra, hátlapra vagy házba2. „PCI-E x16 3.0 alatt mi az a molex csati?”
Közvetlen tápellátást biztosít neki.[ Szerkesztve ]
Nincs itthon csokid??
-
giornalista
senior tag
válasz AngerFîsT #78412 üzenetére
A H170 a legalapabb Skylake-lap, a Z170 meg a csúcs. a B150 nem jó?
az MSI-t és az Asrockot is szokták itt ajánlani, a B150M Mortar 22 ezerért, Asrock B150M Pro4 23-24 körül van és sokat dicsért, ajánlott lapok.
(szintén 6700 alá nézem ezeket én is, és végül a Mortarnál állapodtam meg, jövő héten rendelem)
-
-
törölt tag
Nem k-s procihoz jó lehet egy ASROCK B150M Pro4S/D3
-
baboss
őstag
válasz giornalista #78420 üzenetére
Köszönöm.
-
baboss
őstag
válasz giornalista #78420 üzenetére
Ezt szedtem össze LeC kollégánál.
i5-6600K BOX - 65500ft
Asrock Z170 EXTREME4 - 38990ft
CORSAIR VENGEANCE LPX 2x8GB 3200 - 28500ft
132990ft
Az alaplapért kapok a Compkerbe ha vissza adják az árát 77000ft
Ezeket meg eladom.
i5 4690K Box garis 55000ft
Kingston Hyperx Predator 8GB (2x4GB) 2400MHz DDR3 14000ft
146000ft.
Lecserélhetem még az SSD-t is ha eladom. Kingston HyperX 3K 240GB[ Szerkesztve ]
-
m3gtr
senior tag
sziasztok
Szeretnék segítséget kérni, milyen alaplap passzol a következőkhöz.
Intel(R) Core(TM) i5-2320 CPU @ 3.00GHz
Socket 1155 LGA
DDR3 ram
Asus ROG RX480 8GB StrixNéztem egy angol oldalon ahol össze lehet válogatni és ki is dobja hogy mivel kompatibilis, de csak kettőt hozott ki, de azokat már nem kapni.
Vagy bármilyen lap jó ami 1155ös és DDR3as?köszönöm
Asus Prime z590- i7 11700kf 3.6 -Asus Radeon RX 6800 16G 2 x16 gb ram 3200mhz Kingston FURY Beast
-
törölt tag
Sziasztok,
Tanácsra lenne szükségem.
Az elöző gépemből megmaradt egy logic b26os ház, egy sirtec belsős thermaltake hamburg 530w táp (majd idővel cserélnék), egy dvd író és egy wd blue 1tb vinyó.Új 1151es foglalatú ddr4es memóriát támogató lapot szeretnék.
A tuning is esélyes bár még a procival sem vagyok tisztában teljesen.
I5-6600k vagy i7-6700 sima?
Kicsit most jobban hajlok a 6600kra sima gyari hutessel, (persze azt nem húznám). Aztan majd idővel komolyabb vízhűtés stb..Röviden: z170 típus
Sli legyen
Memória min. 2666mhz. Min 32gb bővíthetőségAsus, Gigabyte, MSI (ha nincs más akkor asrock)
Legalább 3 db usb 3.0s csatlakozás
M.2es port nem szükséges bár általában a z-s lapokba beleteszik.
Hdmi lehetőség annyira nem fontos mert az úgy is a videókártyától függ. Bár nem tudom mennyire számít de az egyik monitor amire rákötném 4K-s - haverokkal azon fifazunk, mortalozunk, filmezunk - a másik meg egy ultrawide lg.1 vinyo meg egy ssd lenne használatban
Kb. Ennyi.
Max. 55k-ig tudok elmenni árban.Köszönöm előre is a segítséget!!!
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
Hali
MSI B150 Mortar alaplap mennyire felelt meg a felhasználóknak?
Kingston Savage ramokat mennyire kedveli? -
jeni
félisten
Üdv!
Az alaplapnál mekkora hátrány az 1 db CL14 DDR4 Corsair 2400MHz ram egy 2x8GB memóriával szemben? Gond esetleg ott lesz ha bővíteném meg egy 16GB rammal amely teljesen azonosnak kell lennie. -
AngerFîsT
tag
válasz Teaway #78417 üzenetére
Szia . Hát én arra akarok törekedni hátul legyen több usb csatim mint ami most van ( 4db van de így is egy usb hubal van megtoldva.)
Tehát én olyan lapot keresek ami megvan áldva legalább 6 usb portal hátul az mellé úgy is vennék bővítő kártyát mivel inkább hátul legyen kábel dzsungel mint elöl és a monitoromnál ( DELL P2417H )
+ 6 sata 3 as hely oldalt. 2 db ssd 3 db hdd, alapján.
Mivel gyártok többsége alig pakol type-c csatit így lehet ,hogy mérlegelésre fog kerülni ez a lap. Asus Z170 PRO GAMING/AURA.
Így most még azon is elmerengtem ha most i7 helyett I5-ös 6600k rakok mellé így , ha megszalad a szekér 6700k lesz belőle . Tudom ,hogy másik topic téma,de lehetséges lenne ,hogy a mostani BQ Pure rockom elbírna egy tuning procit 6600k személyében ? Egy Msi Gtx x 1060 6gb-os al lenne megtámogatva mivel az i7 non-k felárát videókariba tudnám átmozgatni.Phanteks Enthho pro
16gb corsair vengeance ram
evga 650w g2 es.
ssd - később tudom hyper huper szuper ,de szenvedni csak megériÉs bocsesz ,ha kicsit elme magyarázós voltam
Ui:.. usb bővítő kártyát mindenképp befogok szerezni mivel az usb-hubal akár évek munkája is elszállhat.
giornalista
Nagyon rendes vagy, de a mortal és társai nekem ,hogy is mondjam egy fapados járatra emlékeztetnek, felpakolnak minden designt lehagyva ami számomra az első De sok sikert neked ! B150 -et már végig nyálaztam msi oldal valahogy nem mozgat meg, csak videokártya szinten h170 el ugyan igy vagyok mint a mortarral kapcsolatban ,csak ott meg hol lefelejtenek valamit vagyok van minden ,de mégsem
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz #35434496 #78421 üzenetére
Persze és nyugodtan használhatsz málna dzsemet paszta helyet a hűtő alá
Miért akarsz te ddr3-at zsenikém?giornalista : Ja a lap beveszi,mert kompatibilis vele csak a proci memória vezérlője nem .Az alaplap gyártója nem veszi figyelemebe az Intel ajánlását,de ettől még mindig 1.35v a max fesz ami ddr4 vagy ddr3l lehet.Esetleg ha a bios ad lehetőséget a memória feszültség csökkentésére akkor mehet a ddr3 alulfeszelve.
[ Szerkesztve ]
-
Dealer95
őstag
válasz giornalista #78423 üzenetére
Na tisztázzuk végre mert annyi bonyodalmat okoz:
Nem az alaplapok nem bírják a sima DDR3-ast, hanem a CPU-ra nem szabad elvileg ráengedni az 1,5V-osakat.
i7-6700K gyári specifikáció: [link]
Memory Types
DDR4-1866/2133
DDR3L-1333/1600 @ 1.35V -
Milka 78
nagyúr
válasz TechN7ne #78439 üzenetére
Beütöd a keresőbe,hogy Mortar és kiderül,hogy a a legajánlottabb lap a B150mPro4 mellett.Voltak kezedeti bios problémák amik mára ki lettek küszöbölve,ezen felül ár/teljesítmény mutatója is rendben van.Memóriát meg qvl-ből nézünk a laphoz,ha benne van akkor okés
[ Szerkesztve ]
-
gonczip
tag
Sziasztok. A napokban vásároltam egy Asus B150 Pro Gaming/Aura alaplapot. Az alaplap doboza nem volt lezárva és csavarokat se találtam a dobozban, nem tudom hogy ez normális-e? Illetve elméletileg egy 1500 Ft-os kupon is járt volna hozzá, de azt sem találom sehol sem.
-
--Disztroj--
senior tag
Hi All!
6700k alá milyen lapokat tudnátok ajánlani egy GTX 1070 társaságában?
keret: 25-35k
[ Szerkesztve ]
A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
Dealer95
őstag
válasz --Disztroj-- #78444 üzenetére
Egy Z170-es dukálna hozzá.
ATX vagy mATX méret?
Szín mindegy? -
Milka 78
nagyúr
válasz --Disztroj-- #78444 üzenetére
Asrock z170 Pro4 vagy egy kicsit sallangmentesebb kiadásban Pro4s.
-
>Deego..
senior tag
Biostar H170GT3 alaplapról valakinek valami vélemény?
Vállalható hosszú távra?" Agyalok és cselekszem, de nincs az az isten hogy feladom és lefekszem " ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest