Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
--Disztroj--
senior tag
válasz Dealer95 #78445 üzenetére
Köszönöm a választ!
Igen, Z170ben gondoolkodom mindenképp. (:
Annyi még hozzá, hogy minimális tuninggal meghúznám a proci bajszát, ami alapfeszes vagy környéke, de inkább a megbízhatóság a fő mozgatórugó. Semmi vadulás.Nem tudom ennek egy mATX megfelel e, mert szívesen építenék kompakt rendszert (:
Milka 78: köszi a választ!
A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
sfefe
addikt
Sziasztok!
Faterom cserelni szeretne a regi gepet ( p35os lap )
MIlyen lapot ajanlanatok?Jatek, tuning nem lenne. Bongeszos online jatekok lennenek csak meg filmezes.
Azt mondja gyors legyen es keveset fogyasszon az uj szett. ( proci valoszinu i3 6100 vagy 6100T lenne. )
Egy fractal r5 -os hazba lenne rakva.Koszonom.
udv: sfefe
Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
MacEdm
tag
Sziasztok!
Z170-es alaplapot keresek egy i5-6600k alá. De nem tudom melyik legyen a keret ilyen max 45 ezer Ft lenne.
Jövőben szeretném a procit overclockolni.
Ezeket néztem:
MSI Z170A GAMING PRO CARBON
ASRock Fatal1ty Z170 Gaming K4
ASUS Z170-A/P/K
MSI Z170A-G45
ASUS Z170 PRO GAMING
ASRock Z170 Extreme4+
MSI Z170A SLI PLUS -
m3gtr
senior tag
sziasztok
Megpróbálom még egyszer hátha megszán valaki hozzáértő.
Intel(R) Core(TM) i5-2320 CPU @ 3.00GHz
Socket 1155 LGA
Asus Radeon RX480 8GB Strix
DDR3 RAM
Ezalaplap jó hozzá?Asus Prime z590- i7 11700kf 3.6 -Asus Radeon RX 6800 16G 2 x16 gb ram 3200mhz Kingston FURY Beast
-
gonczip
tag
Sziasztok. A napokban vásároltam egy Asus B150 Pro Gaming/Aura alaplapot. Az alaplap doboza nem volt lezárva és csavarokat se találtam a dobozban, nem tudom hogy ez normális-e? Illetve elméletileg egy 1500 Ft-os kupon is járt volna hozzá, de azt sem találom sehol sem.
-
m3gtr
senior tag
Köszönöm a válaszod. Akkor ezt nyugodtan megvehetem? Az létezik hogy a mostani gépem amiben a videokártya kivételével a többi cucc van, az alaplapja nem kompatibilis a videokártyával?
Lenovo Mohabay
Chipset- Intel Sandy Bridge
Southbridge-- Intel H61
Ennyit tudok az alaplapról, erre mondták hogy nem kompatibilis a vid kártyával.Asus Prime z590- i7 11700kf 3.6 -Asus Radeon RX 6800 16G 2 x16 gb ram 3200mhz Kingston FURY Beast
-
jeni
félisten
válasz gonczip #78458 üzenetére
Hello
-Melyik boltban vetted?
- Az alaplapos dobozt nem szokták leragasztani! Viszont fel van tüntetve a doboz tartalma!
-A csavarokat nem az alaplaphoz hanem a PC házhoz mellékelik!m3gtr
Nem látok arra utalást,hogy a videokariddal nem menne. Természetesen nincs kizárva. Az biztos,hogy az egy tuning Z77 lap lebutított változata.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
Az Asus lapra írtam, hogy a Z77 lap legalsó szinten van ATX formátumban.
4+1+1 tápellátás valamint a MOSFet hűtése szabadon van vagIs nincs rajta passzív hűtésA Lenovoról nem írtam semmit. Nem tudom mire is gondoltál azzal kapcsolatban. Én az alaplapra reagáltam.
[ Szerkesztve ]
-
m3gtr
senior tag
Értem köszönöm. De attól még jó a felsoroltakhoz? Mert amúgy fogalmam sincs mi lenne a legjobb választás. Elég behatárolt a dolog a 1155-ös foglalat és DDR3 miatt.
[ Szerkesztve ]
Asus Prime z590- i7 11700kf 3.6 -Asus Radeon RX 6800 16G 2 x16 gb ram 3200mhz Kingston FURY Beast
-
-
m3gtr
senior tag
Itt azt írja hogy passzolnak egymáshoz, lehet ennek hinni?
Asus Prime z590- i7 11700kf 3.6 -Asus Radeon RX 6800 16G 2 x16 gb ram 3200mhz Kingston FURY Beast
-
Nonner
tag
Sziasztok!
i5 6500, Radeon RX 470 4GB mellé szeretnék alaplapot, ami tudja a DDR4 2133-at. Tuning egyáltalán nem lesz a rendszerben, nem kell csilivili fényjátéksem. Fontos kritérium még az optikai hangkártyakimenet és lehetőség szerint minél több modern csatlakozó, pl USB 3.1, m2, stb.
Amiket kinéztem eddig: - Gigabyte GA-H170-Gaming 3
- Gigabyte G1 Sniper B7
- Asus H170 Pro GamingEzekről azalaplapotokról mi a véleményetek, melyik tűnik a legjobb választásnak a fentiek alapján?
Esetleg a Z170-esekből melyik típust ajánlanátok a fenti 2 márkából?
Köszi!
-
Milka 78
nagyúr
válasz Nonner #78472 üzenetére
Ezek eléggé túlárazott lapok,nem érnek ennyit.
MSI B150 GAMING M3.
MSI B150A GAMING PRO
ASRock Fatal1ty H170 Performance
Ezek mind tudják azt amit szeretnél,csak olcsóbban.
Mondjuk én tuti nem adnék 25 ropinál többet egy B/H-s.35-40 körül már van Z-s lap pl a Fatal1ty Z170 Gaming K4.Abba mehet 2133mhz-től gyorsabb memória és később K-s proci. -
--Disztroj--
senior tag
válasz --Disztroj-- #78452 üzenetére
bumpolnám a kérdést
Z170 kategóriában DDR4-es, alapfeszes tuningra képes lapot tudtok ajánlani mATX méretben egy 6700K és GTX 1070 mellé?
A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
TechN7ne
nagyúr
Hali
Na a lényeg ,hamarosan váltok platformot 1150-ről 1151-re ,viszont a váltás nem is lenne nagy előre lépés számomra ha csak minimum legalább nem Z170-re lépnék a magasabb órajelű ramok használata lehetősége miatt.
Egyelőre egy sima K nélküli procit használnék ,minimum egy i5 pl. 6500/6600 ,következő lapokkal és ramokkal szemezgetek:Olcsóbban ATX:
Giga GA-Z170-HD3 31400ft.
ASUS Z170-P 33300ft.
Giga GA-Z170-HD3P 34000ft.
ASRock Z170 Pro4 34100ft.mATX (Jobban kedvelem ezt a méretet ,későbbiekben jobban hordozhatóbb)
MSI Z170M MORTAR 34000ft.
Giga GA-Z170M-D3H 36600ft.Igazság szerint 35k-nál többet nem nagyon szeretnék alaplapra költeni ,így több opciot nem tudok felhozni.
Ramokra tekintve próbálom kihozni a legalacsonyabb időzítést magasabb órajellel ,2x8GB.
Olcsósági sorrendben:
16GB 3000MHz DDR4 RAM Corsair Vengeance LPX Blue ,RED vagy Black (nem tudom mi a különbség) CL15
3000MHz Kingston HyperX Savage Black CL15
G.Skill F4-3200C14D-16GVR RipjawsV (Ez lenne a legjobb ,de nagyon csúnya szegény)Tudom ,hogy a ram téma nem ide tartozik ,de úgy tudom 1151-es lapok elég válogatósak ramok terén.
Ramokra sem szeretnék 35k-nál igazán többet szánni.Köszöntem .
-
-
Májkii
senior tag
válasz TechN7ne #78480 üzenetére
Ha visszarakod a Non-K OC BIOS-t akkor igen.
-
giornalista
senior tag
válasz TechN7ne #78484 üzenetére
néhány hete volt szó erről a Non-K CPU húzásról. és azért nem teljesen magától értetődő a történet.
ha jól emlékszem, olyasmiről volt szó, hogy a BIOS-ban minden indításnál be kell állítani, hogy "ezerrel" pörögjön a CPU, tehát játék előtt átállítod a BIOS-t, aztán ha már nem játszol, akkor újra restart és visszaállítod. nálam sokkal okosabb emberek beszélgettek akkor erről és végül ha jól emlékszem az lett a történet vége, hogy "létező, de nem feltétlen ajánlott" dolog ez a Non-K CPU húzás.
ha húzni akarod, akkor 6600K, LEC-nél annyiért kapod, mint máshol a K nélkülit (boltban sem sokkal több egyébként) és tiszta sor.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz giornalista #78487 üzenetére
Az nem vlmi jó megoldás ,hogy minden bekapcsoláskor kell birizgálni a Bios-t...
50k-ért már szerzek sima 6500-at, 6600k meg rögtön 61k még LeC-nél is.
-
-
-FLY->
őstag
válasz TechN7ne #78488 üzenetére
Nem volna olcsóbb egy 6700 alap ram és lap? HT-t nem fogod tudni belehúzni egy i5-be, másrészt amit manapság felárért adnak, ez nem tuning. Könyörgöm 4GHz körüli procikról beszélünk, sacc 500-600MHz-ért érdemes k-z kombót venni? Ez nem hasznos, ez hobbi inkább, már nem az az időszak van mikor a 2GHz-ből hármat csinálsz, pl a régi C2D időszakban és nem fizettél érte többet. Ki lehet okítani engem most nyugodtan, utoljára az előbb említett érában foglalkoztam tuninggal, de ott levegővel 50%-al túl tudtam hajtani a cókmókot, most ezt valaki egyáltalán kapirgálja %-ban?
-
Májkii
senior tag
válasz --Disztroj-- #78489 üzenetére
Szerintem még egy picit többet is.
-
-
TechN7ne
nagyúr
válasz -FLY-> #78491 üzenetére
Ne haragudj ,sztem egy picit félreértesz.
Nem lenne érdemes a jelenlegi gépemről váltani 2133MHz-s konfigokra ,nem lenne okos döntés anyagilag sem meg annyi pluszt sem kapnék ,ha már DDR4 szeretném rendesen ki is használni ,bele egy alap i5 meg tökéletesen kielégíti az igényeimet tudom magamról ,mostani is bőven jó ,nem nagyon szenvedek CPU gyengeségben jelenleg sem.
Idővel majd lesz proci csere ,vga-k nálam meg max. fél év használat általában.Z170 Chipset nélküli lapok meg nem nagyon mennek 2133MHz-n feljebb ,így azok kilőve ,K-s adottság meg egyáltalán nem jön rosszul a közeljövőben.
[ Szerkesztve ]
-
-FLY->
őstag
válasz Milka 78 #78493 üzenetére
Azt benéztem, tényleg nincs rajta. Most, hogy kinek mi, mit ér meg, egy másik dolog. 2XX elvileg natívan fogja támogatni a 3.1-et, aki most vesz lapot időtállóság szempontjából megérheti, vannak és jönnek is az eszközök, miért kullognának akkor a 3.0-val. Az meg evidens szerintem, hogy aki 3.1-el vesz lapot, az ennek megfelelően választ eszközt is hozzá.
-
Nonner
tag
válasz -FLY-> #78476 üzenetére
Köszi, ez nagyon tetszik, ennyit rá is szánnék egy minőségi, felszerelt alaplapra, de sajnos nincs rajta optikai kimenet... úgy néz ki, ezt már kezdik lespórolni a gyártók, leginkább a gaming alaplakpokra teszik már, ott pedig több felesleges dolog is emeli az árat, amit nem is használnék.
-
Jonhy62
csendes tag
ugyan ilyen kérdésemm van nekem is 6600 k -hoz milyen lapot s ramot vegyek és hütő.Most amd vonalam van azon egy Freezer 13 van most de papirja szerint jo intelre is (I7 920) de lehet nem . igy lehet azt is kell vennem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest