Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
kukinyo
addikt
válasz infectedmann #24950 üzenetére
Akkor várjuk meg egy igazán hozzáértő véleményét.
Ezt még a szerkesztésed előtt írtam.[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
válasz infectedmann #24950 üzenetére
triple channel kezelést a "régi" i7-esek közül a 1366-os foglalalatba valók tudnak.
A "régi" i5, i3 (meg 1156-os i7) és az összes mai új sandy bridge intel dual channelt tud kezelni. Ugyanígy az AMD procik is.
Persze ahogy a dual channeles alaplapba betehetsz egy modult, úgy 3-at is, de jobb, ha 2-t vagy 4-et használsz.
Egyébként igazán nagy jelentősége nincs, 2-3% sebességnövekedést jelenthet.
Ha játékra kell a gép, akkor ma 4GB még bőven elég. Ha számolni (pl. video, fotó szerkesztés), akkor jól jöhet 8GB (vagy akár még több). Szerencsére a RAM-ok ára mostanában egész baráti.notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
infectedmann
őstag
válasz balpis #24952 üzenetére
Igen, lesz itt videó vágás meg Photoshop nyúzás rendesen, ezért gondolkoztam 4GB-nál több RAM-ban. 8GB szerintem elég lesz egyelőre, aztán ha úgy látom mégsem, akkor max. bővítem még a ramokat.
Már csak egy jó kis tuningos lap kéne az AMD Phenom II X4 955 Black Edition-höz.[ Szerkesztve ]
-
kukinyo
addikt
válasz infectedmann #24954 üzenetére
Én ilyet veszek.Csak jókat hallottam,olvastam róla.
-
lsebestyen
addikt
hello! olyan lapot szeretnék ami támogatja az esx/esxi/vmware -t, sandy bridge proci lesz benne(i5 2500) nem kell h tuning lap legyen, de legyen videó kimenet (dvi!) usb3, és sata3, és 35nél ne kerüljön többe
köszönöm a segítséget! -
Young92
tag
Tudnátok valamit mondani a lappal kapcsolatba: ASROCK Z68 Pro3 ?
Főleg tapasztalatokat várok de bármilyen tanács, észrevétel jól jön, köszi
i5-2500k,4gb 1333MHz,gtx460 vagy hd5850xtreme lenne rajta/benne -
infectedmann
őstag
Köszi a tippet, közben összeállt a kép:
ASROCK 870 Extreme3
KINGSTON 4096MB HyperX Blu DDR3 1600MHzKöszi a tippeket meg a segítséget. Már csak egy halom pénzre lesz szükségem az új konfighoz, de legalább már tudom mire gyűjtök.
-
anonimus25
tag
sziasztok.szeretnék új alaplapot vásárolni egy új konfig összeállitásához.ebben kérnék segitséget mit ajánlanátok ár-érték arányban.ddr3-as foglalat kellene.am3-as proci.max 20000 ft ig kellene.remélem tudtok nekem segiteni.a gép vegyesen lesz játékra illetve netre használva.
A majom egy okos állat aki hülyéskedik,az ember meg egy hülye állat aki okoskodik.
-
kukinyo
addikt
válasz anonimus25 #24959 üzenetére
Szia
Neked is csak ezt tudom ajánlani:ASrock 880G Pro3. Igaz hogy e 1-2 ezerrel drágább a 20k-nál (attól függ hol veszed) de nagyon jó lap. -
szaszapi
őstag
Hello!
Nem tudjátok hogy GA-890GPA -UD3H rev 3.1-es AM3+-os alaplapot lehet már kapni hazánkban?
-
xLt`
tag
Asrock Z68 Pro3 Alaplap mennyire megbízható?
Meg úgy általában a mostani asrockok? -
kukinyo
addikt
Az általad megnevezett lapot nem igazán ismerem.Tehát konkrétan arról nem tudok mit mondani.De azt tudom hogy az utóbbi időben az ASrock nagyon nagy változáson esett át és pozitív irányban.Egy ideje használom az ő lapjait de rettenetesen nagy problémám még egyikkel sem volt.Ár/érték/tudás arányában talán a legjobb most a piacon.
-
-
Htomi78
tag
Sziasztok!
Új konfogot pakollok össze magamnak, i7 2600k alá néztem deszkát, ez a 4 jöhet szóba, Gigabyte GA-P67A-UD7, Msi Big Bang-Marshal (B3), Asrock Fatal1ty P67 Professional, Evga P67 FTW K2.
Szerintetek melyik lenne a jó választás? Nem az ár/érték arány érdekel, hanem a tartósság és a megbízhatóság.
Köszi Tomi
-
Gabesz144
senior tag
válasz Htomi78 #24971 üzenetére
Hali!
Az egyik ismerősömnek van egy i7-2600K procija és egy ASROCK Fatal1ty P67 Professional lapja. A tapasztalatai alapján igen bivaj egy lap tuningba felszereltségbe és igen jól is néz ki. 3 hónapja nyúzza a lapot és semmi hiba nem volt még vele. Szerintem egy nagyon pöpec lap. Én személy szerint egy Asus Sabertooth P67-es lapot használok amire 5 év gari van, tehát egy jó darabig bírja a lap és hűtésben a legjobb alaplap szerintem ami kapható, nem kamu a Thermal Armor ami a lapon van. A másik lap amiről tudok valamit az a Gigabyte GA-P67A-UD7, ilyen lapja van egyik munkatársamnak és nagyon dícséri mind tuningban mind strapabíróságban kiváló lap. Ha viszont a jövőre gondolsz akkor P67 helyett egy Z68-as lapot nézel ami kihasználja a tuning lehetőséget és az IGP-t egybe.[ Szerkesztve ]
Xbox Gamertag: Gabesz14415
-
Lacpac
őstag
Sziasztok,
GA-MA785GMT-UD2H rev1.1 és rev3.3 közötti különbséget tudja valaki?
Azt tudom, hogy "semmi", de hardveres változások vannak, és erről szeretnék tudni.
Elektronikában jártasabb ember, hogyha ismeri ezeket a lapokat, akkor ne tartsa vissza .Más:
GA-MA785GMT-UD2H rev1.1 és Asus M4A785TD-M EVO lapok közül melyik számít jobb vételnek?
Ár ugyanaz. Tudom, hogy 125W vs 140W, de ezeken kívül. (Pl: BIOS, magfeloldási képesség, stb...)Köszi a válaszokat.
-
lsebestyen
addikt
miért jobb az Foxconn H67A-S alaplap, mint az ASRock H67DE3-B3 ?mmint nekem a foxconn-t ajánlották, de most már nem vagyok biztos benne, h azt kellett volna venni.
-
Aucor
senior tag
Üdv!
Alaplapok terén nem vagyok valami nagyon tájékozott, éppen ezért kérnék egy kis segítséget. Egy AM3+ lapra lenne szükségem, legalább 8+2 fázisos PWM-el, szempont még hogy tudjon x8/x8 -at a CF miatt. Ilyen hűdecsúcs lap nemérdekel, olyan 30k-t szánnék rá. (ha picivel több nem baj...) Amúgy lenne még egy kis kérdésem, a 8+2 fázis miért jobb a 4+1-nél? Azt tudom, hogy nem árt a 8+2 egy éhesebb procihoz, (8magos bulldi van tervbe...) főleg ha tuning is van. Azt is tudom, hogy 8+2-nél kisebb az ingadozás. De mégis miért szükséges már mindenhez szinte? Mert ha azt mondjátok, hogy egy 4+1-es lap is jó, akkor vennék egy kis asrockot, de így....
[ Szerkesztve ]
-
Rawulf
őstag
Véleményeket kérném, mert ilyesmit kerestem már régóta házimozi alaplapnak.
"Please state the nature of the medical emergency!"
-
KAMELOT
titán
HI! i5-2500K alá jó ez a lap?? MSI P67A-C45 ha nem akkor mit javasoltok olcsó áron?
Esetleg milyen a tuningpotenciálja???V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
oxalisz
tag
válasz Htomi78 #24975 üzenetére
A lap SIL "képessége" a szükséges feltétel, az elégséges feltétel az, hogy a VGA is működjön SLI-ben az új P67-s lapban. Tudom, hogy ez kézenfekvő, deén megjártam a két - koábban működő - régi SLI ready kártyámmal. Hosszas keresgélés után találtam a következőt az nVidia oldalán:
Question:
No option to enable SLI in the NVIDIA Control Panel in Windows Vista and Windows 7.Answer:
This is expected behavior with some of the older generation GPUs. These GPUs only support SLI under Windows XP, there is no SLI support under Windows Vista or Windows 7.Refer to the list below.
GeForce:
GeForce 6800 Ultra
GeForce 6800 GT
GeForce 6800 XT (formally known as V)Quadro:
Quadro FX 1400
Quadro FX 3400
Quadro FX 3450
Quadro FX 4000
Quadro FX 4400Ennek némileg ellentmond, hogy Vista alatt is és Win7 alatt is volt SLI az nForce chipkészletű alaplappal. P67 mellett, nincs.
Ha nyitott kapukat döngetek, elnézést, de, ha nem érdemes ebből a szempontból is ellenőrízni, hiszen + 2 új kártya nem olcsó dolog.A hibáimból tanulok, az erdményeimből erőt merítek.
-
Milka 78
nagyúr
Szeva!Én egy Asrock 870 Extreme3-ast hajtok 4ghz-s 955Be-vel(1.46v),6gb memóriával és 2x6870-es cf-el gond nélkül.A lap 4+2-es tápellátású,de még a hátrányát nem láttam,pedig volt egy 880G Extreme3-asom is ami 8+2-es volt,de az sem tudott semmivel sem többet és nem droppolt kevesebbet sem.Szerintem vegyél egy AM3+-os 870 Extreme3-ast és abba valószínű menni fognak az új procik is.Hátránya az,hogy hiány áru a lap,de hamarosan itt lesz és a jó isten tudja csak megmondani,hogy ezek a felturbózott 8-as lapok mit tudnak majd egy Dózer alatt(elméletileg a 9-es szériát gyártották hozzá)
-
fifth81
tag
Sziasztok!
Uj gep epitesere adtam a fejemet, viszont mar regota nem foglalkoztam alkatreszekkel.
A kerdes hogy milyen alaplapot erdemes mostanaban vasarolni ami azert idot allo, arban nem a plafont veri, de izmosabb. Tuning nalam nem jon annyira szoba egy olyan lapot es processzort szeretnek ami tuning nelkul is megallja a helyet.Koszonom elore is a segitseget es tanacsokat!
Elado Dell XPS M1530 laptop - Geforce 8600M GT, Intel Core(2) Duo T7500 2.20 Ghz, 250GB HDD, High Definition Audio, HDMI
[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
-
ledgeri
nagyúr
Kaptam egy infót, hogy a h61-es alaplapok nem támogatják a Torbo Boost 2.0-át.
Igazság?
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
-
Gabesz144
senior tag
válasz fifth81 #24989 üzenetére
Én Intelt javasolnák de ez saját vélemény mivel soha nem volt még Amd lapom.
Nekem egy Asus Sabertooth P67-es lap van és nagyon elégedett vagyok vele 5 év gyártói garancia van rá tehát egy darabig jó lenne.
De viszont ha nem tuningolsz akkor érdemes H67-es lapot venni vagy a legújabb Z68-ast ami tudja kezelni a porcesszorba épített IGP-t is.
Ezekről a lapokról még sajnos nem lehet tudni mennyire időtállóak mivel még elég frissek.
Szerintem a Gigabyte PH67-UD3-B3
jó lenne egy i7-2600-as procival.
9670-es vga szerintem nincsen . Egy HD6950 2Gb memóriával tökéletes, vagy egy HD6970.[ Szerkesztve ]
-
fifth81
tag
Szia,
Arra igen.
Tovabbra is a kerdesem, hogy ha egy Quad core CPU szeretnek milyen lapot erdemes vasarolni ala? Nem akarok semmit huzni a gepen, de egy eros vasat szeretnek osszerakni.
i7 vagy i5 procik a jobbak? 4-6GB memoriara gondoltam.Koszike
Elado Dell XPS M1530 laptop - Geforce 8600M GT, Intel Core(2) Duo T7500 2.20 Ghz, 250GB HDD, High Definition Audio, HDMI
-
fifth81
tag
válasz Gabesz144 #24991 üzenetére
Koszike.
Asrock-ban nincs hasonlo lap mint az altalad emlitett Gigabit vagy amit Te hasznalsz Asus? ERdekelne tobb lehetoseg is, mert azert az ar is szamit.
A proci meg a lap egyutt 80-100e ft lenne csak. Esetleg i5-is proci milyet lenne erdemes belerakni? pl Intel i5 2500 quad core? vagy Intel Core i5 760 esetleg vmi jobb?A videokari mar megvan: egy 6970 kartya lesz majd.
Koszonom
-
fifth81
tag
válasz Gabesz144 #24993 üzenetére
Koszike az infokat, a proci akkor egy Intel I5-2500 Core 3,30GHz,6MB,LGA1155 Box lesz az mar tuti. A lapok teren esetleg ez ala ha meg parat feltudnal sorolni azt nagyon megkoszonnem. A gigabites lap amit fentebb irtal jonak tunik, de hatha van meg 1-2 igy konyebben tudok majd valasztani.
A masik kerdes hogy pl:
[link]Itt irjak hogy gyari huto. Jo az a procire vagy erdemes masik hutot venni ra?
Olvastam h nem mind1 hogy milyen memoriat pakolsz bele abba a Gigabites lapba. Mire kell figyelni? 4GB memoria menne bele kezdesnek.
Koszike
-
Gabesz144
senior tag
válasz fifth81 #24995 üzenetére
A gyári hűtés elég ha nincsen tuning de szerintem az a biztos ha lecseréled egy Cooler Master Hyper TX3 -ra. Alaplapból még ASRock H67DE3-is jó lehet vagy egy
Asrock Z68 Pro3, vagy pedig ASUS P8H67
[/L A memóriáknál arra figyelj hogy 1.5v-os feszültségen üzemeljen az Intel ezt javasolja.
Amelyik lapot kiválasztod annak a honlapján meg tudod nézni hogy milyen memóriákat támogat.[ Szerkesztve ]
-
Genji
őstag
Gigabyte Z68X-UD4-B3 vagy Giga P67A-UD4-B3? Mi a különbség a két chipset között? Csak annyi h a Z68 integrált GPU mellett is húzható? Ugyanazon az áron akkor inkább azt, nem igaz? Esetleg egyéb alternatíva ezek helyett?
a splinter in your mind had called the dark wanting it all to fall apart
-
ETOM
addikt
Hello!
i5 2500K alá milyen lapot javasoltok? ami nem olyan sata hibás és jó minőségű.. az még jobb ha fekete színű a nyákja.. azthiszem asrock ilyen, de bármi jó nekem.Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest