Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- mefistofeles: A furcsa hobbi.....
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Pajac: PassMark - Intel Core2 Quad Q9400
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekkold
Topikgazda
válasz
Beniii06 #8671 üzenetére
Az MTU-val szinte biztosan gond lesz, nekem legalábbis akadt. Mondjuk én azt szerettem volna, hogy két otthoni hálózatot kössek össze layer2-n, pl. hogy a DLNA is elérhető legyen távolról. Ugyanakkor a DHCP-t szűrni szerettem volna, hogy a DHCP kliensek ne függjenek attól, hogy éppen él-e az EOIP kapcsolat. Ez a része működött is, de ennek ellenére voltak fura anomáliák a hálózatban. Pl. a virtuális gépeken futó windows-ok folyton IP ütközést írtak ki és lehalt a hálózatuk (pedig biztos, hogy nem volt IP ütközés). Némelyik PC-n bizonyos weboldalak nem jöttek be, amikor az MTU állítgatásakor megjavult, akkor máshol elromlott valami más. Néha pedig megmagyarázhatatlanul belassult az egész hálózat (pedig nem volt hurok vagy ilyesmi). Igazán jóra sosem sikerült beállítani. Persze a DLNA az működött.
Ha az én oldalaamon nem raktam be a LAN bridge-be az EOIP-t, hanem külön bridge-be, és egy másik SSID-vel wifi-n értem el, akkor nálam megszűntek a problémák, de a másik oldalon nem teljesen. Ezért aztán inkább félretettem ezt az EOIP-t, addig amíg valakinek sikerül jól belőni - hátha tanulok valamit, hogyan kell.Ezután megpróbáltam a PPTP-t layer2 módban beizzítani, egy leírás alapján. Sikerült is, működött is, és bár kevésbé durván, de hasonló problémák jelentkeztek mint az EOIP esetében. Szóval örülnék ha Te sikerrel járnál, és elmondanád hogyan....
Ja, és az EOIP összelőhető VPN nélkül is, ahhoz pedig, hogy használjon pl. IPSEC titkosítást, csak be kell rakni egy pipát, és megadni egy kulcsot....
Új hozzászólás Aktív témák
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Battlefield 6
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 14 M4 MAX 14 32GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető Deák
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Dell Precision 7740 Workstation 17,3", i9-9980HQ, 32GB, RTX3000 6GB
- Gamer PC - i5 14600k, RTX 3080 és 32gb RAM + GARANCIA
- Önerő nélkül is elvihető! RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. Gamer szék noblechairs HERO Valódi Bőr Fekete
- Bomba ár! Asus K73SJ - i7-2670QM I 6GB I 120GB SSD I 17,3" HD+ I Nvidia I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gyári garanciával Digitalizáló tábla XP-PEN Artist Pro 24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest