Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yutani: 20 év a Prohardveren
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
Új hozzászólás Aktív témák
-
Carasc0
őstag
Köszönöm a segítségeket, véleményeket. Elsőre rámernék bólintani egy LX100-ra, mert családi események fotózására sztem bőséges tudással bír. Meg most kezdek bele egy komoly PS tanulásba, az azért sokat dob a lanton (nekem legalább is igen). Ha nem is készülnek mindig jó képek, most az hogy PS-el megbütykölöm, kit érdekel. Kicsit lehet veszít a validitásából, de nem vagyok pixelkukkoló, s nem is leszek. Ja meg hogy RAW vagy JPEG? Végképp nem érdekel. Mindegyik jó nekem.
A másik hogy a video és photo fontossági aránya kb 30% és 70% a fotó javára. De ami a 4K-t illeti, nem azért veszem hogy villogja vele. Ebből én már pár éve kinőttem. Hanem mert egyszerűen megnézek fHD-n egy 4K videót, önmagába szebb mint ha ugyanazt fHD-val vették volna fel. Tehát bőven érzem a tisztaságát. Jó gondolom ez a Pana video algoritmustól meg a technikától is visszaköszönő dolog, de mégis. Ott egy szilveszter, ott egy kerti parti >>> videózni kell, előkapom aztán lecsücsülnek a minőség nyújtotta hatástól.
Képekben is eszement korrekt. Sztem bőven jobb mint egy EM10+kitobi páros. Azért a kitobi, mert én alapvetően ha MILC-et is vennék akkor sem cserélgetném az üvegeket. Csak a fix üveget azért említettem mert 220K-ba már beleférne, és a képminőség kicsit megugrana... Nekem ez a fotó világ nem kell ilyen szinten. Egy Pre-intermediate szinten elég... LX100 sztem meg elég.
Én amúgy sem cserélgetem a masinákat, a jó öreg Canon S3 IS is bőven 8 éves, csak azért nem veszem elő mert hát a telefonommal jobb képet csinálok, most mit túráztassam szerencsétlent. Eladni gondoltam, tudom fütyi pénzt ér, de a porosodástól megkímélem (ha persze el lehet-e még adni).
Szóval hosszútávra gondolkodom. Valahol érzem hogy egy LX100 minimum 5 évig egy odabaszós masina lenne számomra, utána meg nem merek remélni semmit. Nyilván mindig lesz jobb és jobb. De a fő lényeg, hogy nem akarok mellényúlni ha már ennyi pénzt beleáldoz az ember. Illetve tanulós gépnek is simán jó, mert ahogy olvastam, az LX100 nem éppen az auto mode barátoknak készült gép, hanem a manual része az ereje.

Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Gaming notebook topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Sokkal jobb ajánlat lett elődjénél az iPhone 17e
- Xbox Series X|S
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Szolnok és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- További aktív témák...
- Canon M50 Mark II fényképezőgép 5 objektívvel, konvertekekkel, kiegészítőkkel
- Sony Alpha 7 III váz(30 perc limit off) + Sony 50mm 1.8
- Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD G2 ( Canon ) - Újszerű -
- Moza Slypod-E motoros slider / motoros monopod
- Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L II IS USM teleobjektív álcázóval
- Hp ProDesk/ EliteDesk SFF/MT G4/ G5/ G6 / i5 8-9-10.gen /Win11- Számla, garancia
- LG UltraGear Gaming Monitorok : FRISS -30%
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen 2 munkaállomás - i7 11850H 16GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 64GB White-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4604, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest