Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• zolnagy

őstag

Úgy néz ki, sikerült eladnom az Oly E-PM1 kitemet és szeretnék helyette valami mást. Az Oly jobbára point and shoot módban volt használva jpg-vel, így nem vagyok biztos, hogy ismét milc kell nekem.
    Ami szóba jön:
    - Pana LX7
    - Oly XZ2
    - Fuji X10
    - Nikon 1V1 (a kakukktojás :) ) ez a 10-30 kitobjektívvel, ami nem is lenne soha cserélve.

A Nikon az EVF kereső miatt és az állítólagos nagyon gyors fókusz miatt jött szóba.
    80e körül gondolkodom. Kb. ennyiért van Oly és Fuji újonnan garival. Vagy használt Pana ill. Nikon ebayről

A legfontosabb szempontom jó képminőség jpg-ben (nem fogok raw konvertálni), ill a gyors fókusz elkapni a pillanatokat (gyerekek)
    Nézegettem dpreview tesztképeket, ami ugyanannál az isonál összehasonlítva a nikont hozza ki győztesnek (számomra), de szorosan mögötte az XZ2 jön, majd számomra kissé rosszab minőség a Fuji és a Pana.

A Nikont érdemes ugyanazon az iso értéken összehasonlítani a másik három csúcskompakttal?
    Gondolok arra, hogy a fényerősebb obi miatt a kompaktok előnyben vannak FÉ értékben, a kisebb érzékelő miatt viszont hátrányban. Ez a kettő kompenzálja egymást? Vagy milyen isot érdemes mivel összehasonlítani szerintetek?

Igazából józanul gondolkodva számomra egy csúcskompakt az ideális a fenti szempontokból, de izgat a Nikon EVF keresője, mert a régi Zenit gépemet juttatja eszembe, amin jobb volt komponálni, mint az LCD kijelzőn :)

Várok bármilyen jótanácsot, véleményt a fentiekről és előre is köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák