Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• FEDman

addikt

Hát lassan itt tényleg mindenkinek lesz E-P1-ese. :)
    Komolyan kezdem rosszul érezni magam hogy nekem még nincs. Még MLaca E-P1-e járt a kezemben, tényleg egy kis ékszer az a váz. A mostani X-E1-em se hozza azt a minőségérzetet, amit egy E-P1 nyújt kézbevételkor. :U

És egy kis kompaktos off. Mikor kijött a Sony RX100 sokan nem értették, miért nem vagyok maradéktalanul elégedett azzal a csúcskompakttal és miért nem elég a tényleg remek 1" szenzor önmagában ahhoz, hogy térdre boruljak előtte. :D
    Mikor kifogásoltam a nem túl meggyőző obiját (elsősorban nem a fényereje, hanem a képminősége miatt) akkor néhol azt is megkaptam, hogy csak az extra magas 20Mp-es felbontása az ami becsapja a szemem.

Nos, most hogy itt az RX10 végre került egy tényleg jó obi az elé az 1"-es szenzor elé és így talán már az is jobban átjön, hogy anno mire gondoltam az RX100-al kapcsolatban.

RX10

RX100 II

A nagyon agresszív (kontraszt, élesítés) Sony Jpeg motor persze ápol és eltakar, de még ezzel együtt is jól látszik, hogy az RX100 obija nem egy nagy eresztés. A kép egész felületén kicsit lágyabb, a szélek felé haladva, pl. a só, bors szórón meglévő különbség meg már tényleg önmagáért beszél. :)

Új hozzászólás Aktív témák