Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
FEDman
addikt
Elesettek, hol?

Lehet én vagyok túl érzéketlen, de egy 2.850$-os Leica kompakttal kapcsolatban az elesett szó lenne az utolsó ami eszembe jutna.Még egyszer mondom, a Leica távmérős vonala nekem is nagyon kedves, de ennek a kompaktnak ehhez a formán kívül az égvilágon semmi köze.
Attól meg hogy egy fényképezőgép gyártó nagy múltra tekint vissza még nem azt jelenti, hogy nem is lehet azt kritikával illetni. Sőt szerintem ilyen esetben lehet csak igazán, ugyanis itt az elvárások joggal magasabbak, mint mondjuk mezei Samsung esetében.De mondjuk játszunk el a gondolattal, hogy ezt a gépet egy másik gyártó hozza ki, Leica árazás nélkül mondjuk "csak" 1.600$-ért, akkor is ilyen megértő lennél vele szemben?

A kis Leicán felül ami nekem nem tetszik mostanában, hogy egyre inkább olyan érzésem, van mintha valami Sony szindróma kezdene kialakulni. Értem ezalatt, hogy az új Sony szenzorok már annyira jók, hogy ettől a gyártók teljesen vérszemet kaptak. Ott van mindjárt a Sony, a NEX-en folyamatosan azt érzem, hogy úgy van vele a gyártó, hogy objektív terén nem is igazán kell megerőltetniük magukat, a szenzor úgy is van olyan jó, hogy az önmagában eladja a terméket. Vagy ott az 1" szenzoros RX100, ami az egyik legjobb kompakt lehetne a piacon ha nem csupán a szenzorról szólna és nem egy lágy rajzú fényerőtlen vackot raknak eléje.
De ugyanez a szerintem rettentően rossz hozzáállás más gyártóknál is kezd elharapózni. Például milyen érdekes, hogy az Olympus pont akkor gondolta, hogy egy 43 szenzorra jó ötlet lesz f3,5-6,3 fényerejű kit obit kifejleszteni amikor Sony szenzorra váltott.
És most erre itt ez az új Leica kompakt. Láttam azóta vele készült képeket, ahogy azt vártam is a képminőséggel semmi gond, de ez a fényerő akkor is arcátlan dolog volt tőlük.Ahol azt érzem, hogy egy gyártó a szenzorok fejlődését látva úgy érzi, hogy akkor most a másik oldalon objektívek terén emiatt egy kicsit alább lehet adni az igényeket az nekem nem tetszik. És ez teljesen független attól hogy épp melyik gyártóról van szó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Filmvilág
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 64GB /Független/Hibátlan/Új állapot/Számlával!/
- iPhone 17 Pro Max Kozmosznarancs - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3963
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest