Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gevox
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem/sünk lenne,hogy milyen megbízható nem túl drága tápegységet javasoltok a gépünkhöz? A gépünk áll egy i7.es húzott prociból,6gb ramból,5db winyóból,2optikaiból,és egyenlőre csak 1db 5870es vga-ból,amiből a jövőben tervben van mégegy megvétele,s akkor cf-ben szeretnénk hajtani!
Nos sokszor van hogy a gépen csak netezünk,vagy dolgozunk így arra nem kellene pl egy XY w-os táp hogy mind az XY wattjával pörgesse a villanyóránkat. Szóval valami eco kellene vagy valami ilyesmi,ami csak akkor kapcsol rá,ha kell!Köszönjük a segítséget!
-
14adam
addikt
Egy táp csak annyit vesz ki a konnektorból amennyit fogyaszt a gép + a táp hatásfoka. Valami nagyon jó hatásfokú táp kéne,hogy netezésnél is keveset egyen. olcsón pl corsair tx 650 vagy fsp everest 85+ 600w enermax eco+80 620w vagy seasonic s12II 620 vagy be quiet! atraight power 600
-
boozoo
tag
Sziasztok!
Szakértő(k) segítségét szeretném kérni:
Gépvásárlás előtt állvány (a milyen gépet vegyek topikban már felhomályosítottak mekkora táp kellene) nem tudom eldönteni, milyen tápot vegyek...
~500W-os bőségesen elég (nem tuninggép), de ami fontos lenne:- természetesen megbízható;
- nagyon halk !!!;
- 80+ hatásfokú;
- jobb, ha moduláris, de nem vész, ha nem;
- 2xPCI-E csati;
- max 25k lehet, de inkább olcsóbb legyen.Amik eddig szóba jöttek:
- Coolermaster Silent Pro M500 (nem 80+ )
- Scythe Stronger 500W (nincs róla sok infom + nem nagyon kapni )
- Zalman ZM500-HP 500W (gyenge 12V-os ág :/ )Nézegettem én az 1.hsz-t, meg egyéb fórumokat is, de olyat nem találtam, amelyikre minden 'feltétel' teljesült volna. Tulajdonképpen az első 2 feltétel lenne a legfontosabb. (Lehet, hogy túl sok a nyűgöm...?! )
Hátha tudtok segíteni...
-
freestailo
őstag
Ajánlanátok nekem egy minőségi tápot az alábbi konfighoz max 16k -ért?
-phenom II x3 720@3,3Ghz alapfeszen (alapórajelen, ami 2,8ghz 95w-ot fogyaszt a gyár szerint)
-4890 Vapor-x (1gb)
-320-as samu vinyó + 80-as WD
-4db 12-es venti
-asus M4A785TD-V EVO lapmost egy LC power táp hajtja amire 550w van ráírva!
köszi
-
zsole84
senior tag
válasz freestailo #2213 üzenetére
FSP Saga II 500 W, Chieftec CTG-500-80P 500W. Ezek olcsó, jó tápok. Azt az LC power-t meg nem ajánlanám még irodai gépbe se, 4890 mellé meg főleg nem.
boozoo: A Coolermaster silent pro 500 80+-os, nagyon jó kis táp, moduláris.[link]
[ Szerkesztve ]
-
szatocs1981
aktív tag
Sziasztok,
vettem egy FSP350-60HLN tápot. Az alaplapi csatlakozója sima 24 Pin-es, nem lehet róla 4-et külön lepattintani. Mit tudok tenni ilyenkor, ha az alaplapom 20 pin-es?
-
Gevox
tag
válasz szatocs1981 #2216 üzenetére
Szia!
Nem akarok okoskodni,de nincs külön egy 4es pin? Mert az előző tápunknál mi sem találtuk,mert be volt "hajtogatva-tekerve" a többi csati mellé...
-
vzsryl
nagyúr
Sziasztok!
Milyen géphez kell?
Eddig a CM Silent Pro 500W tűnik befutónak, mert minden elvárást teljesít.(#2215) freestailo: A Chieftec hivatalos honlapja: [link]
2db 6pines csatlakozó van a CTG-500-80P-n. De már nem először fordul elő, hogy valaki azt hiszi, csak 1db van rajta. Hasraütésszerűen tippelted az 1db-ot, vagy egy webshop félrevezető dolgokat írkál a specifikációkhoz?megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
14adam
addikt
bőven elég lesz. akár még procit is tuningolhatsz amennyire csak tudod.
(#2212) boozoo az a zalman már nem számít halknak. vannak nála sokkal halkabbak mint pl enermax eco II 80 400 vagy 500
(#2213) freestailo 550 van ráírva amiből 300-at ha le tud adni. Inkább egy fsp sagaII 400 vagy 500-at ajánlom meg chieftec ctg 400-500 és gps A de vigyázz,hogy csak egy db A betű legyen benne a nevébe. Azért ajánlottam az 500-ast is ha netán nem csak alapfeszen szeretnéd húzni a procidat hanem fesz emeléssel
(#2217) Gevox attól még be dughatod csak le fog róla lógni az a 4pin ha meg nincs hely ahova lelógjon mert ott van valami akkor meg szikével vágd szét
-
MomoSinX
aktív tag
Chieftec 400W GPS-400AA 101A, vélemények? Biztonságos? Egy ilyen konfigot eltud látni rendesen? 2 Magos amd, 2,7ghz, 2gb ram, ATi X1900XT, 2HDD és 1 DVD író.
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, az normális ha a CTG-450-80P-nél ha az alaplapi 24pinesnél az egyik műanyag foglalatba nem megy kábel? mmint a 24-ből csak 23-ba megy kábel ...
ill. miben különbözik a GPS a CTG-től?!
[ Szerkesztve ]
-
14adam
addikt
válasz szatocs1981 #2222 üzenetére
Úgy kell bekötni
(#2223) MomoSinX ha már megvan a táp akkor tökéletes lesz. Ha még most veszed akkor ajánlunk valami újabbat és halkabbat meg magasabb hatásfokút
(#2224) Jim-Y az lenne a -5v-s kábel. Ilyet már nem használ semelyik alkatrész ezért pár évvel ezelőtt úgy döntöttek,hogy elhagyják. A ctg és a gps között a belső változik a gps-be delta a ctg-be sirtec bél van. minőségbe kb ugyan ott vannak
-
MomoSinX
aktív tag
Még nincs meg a táp, csak vaterán nézegettem. Egy minőségi 350W-os táp (vagy 400W) is elég lenne sztem nekem. Jó árban tudtok-e ajánlani ilyet? A zajszint engem nemzavar, nekem az fontos hogy stabil legyn. Általában úgy belemerülök a játékba hogy nem figyelek a géphangra. Amúgy most vlmi gagyi 420W os power tápom van, de kikapcsol a gépem 1 idő után játék alatt mivel 1 bovli táp..ráadásul javított. Átkozom a szerelőt aki ezt rakta bele.
-
Dyno
veterán
válasz freestailo #2215 üzenetére
-
zsole84
senior tag
válasz freestailo #2215 üzenetére
A CM-t nem is neked ajánlottam.
-
sagesz93
addikt
hi!
kérdésem lenne
szeretnék gépet fejleszteni
ami lenne
i3-as proci, esetleg tuningal
gtx460
4gb ram
1vinyó 1 optikai meg 2-3 cooler
van még valami?
mostani tápom egy fsp 350, ez kevés lenne már gondolom? Nem egy új széria, inkább cserélem.
Nem akarok sokat rákölteni, amit kinéztem az egy : FSP400-60 GLN
Nos, ez elég lenne?
Talán a későbbiekben jönne bele az i3 helyett egy i5
Meg egy ssd talán.
köszi a válaszokat.[ Szerkesztve ]
-
sagesz93
addikt
Igen az van, bár régi 8 centis ventivel szerelt példány. Ebből következtetve inkább már cserélném, de nem költenék sokat, ez is csak 3k volt.
Ez a gln kerülne nekem 6k-ba futárral együtt.
Sok?
Mindenképp szeretnék 10k alatt maradni, és nem is kell 500W, nem tervezek bivaly gépet.[ Szerkesztve ]
-
fa13
csendes tag
Hali vki tudna adni linket vagy megtudja mondani hogy a cobanitrox 500 wattos tápnak milyen csatijai vannak ?
-
MMIX
addikt
-
tom_77
tag
Sziasztok,
Ehhez eleg szerintetek az FSP400-60GHN ?
Haz: ASUS TA-9L1 + AIR Conditioner
ASROCK 880GMH/USB3 R2.0
AMD Phenom II 955
GEIL Value Plus 4096Mb DDR3 1333Mhz CL7 KIT
SAMSUNG 500GB F3
VTX3D VX6870 1GBD5-M2DH PCIEKoszonom elore is.
Udv -
boozoo
tag
Szia!
Ilyen géphez kellene (egy nagyon halk, 80+, minőségi ~20k körüli, esetleg moduláris táp) :
cpu: Intel Core i5 760 Boxed (vagy Intel Core i7 860)
cooler: Zalman CNPS10X Performa (úgy tudom ez is halk)
mb: MSI P55-GD85
ram: Kingston DDR3-RAM 4GB PC3-1600 HyperX Kit
ssd: OCZ Vertex 2 SATA II 2.5" SSD 60GB
case: Revoltec Sixty 3
gpu: Asus EAH6870/2DI2S/1GD5 1024MB PCIe
monitor: Samsung SyncMaster BX2331táp: ?????
Cooler Master Silent Pro M500 ?
Arctic Cooling Fusion 550R ?
?Köszi a segítséget!
-
szacsee
nagyúr
Üdv Urak!
Előkotortam itthon pár tápot és lenne pár kérdésem a szakikhoz.
1. DTK 300W-os őskövület kondicserék után berakható-e egy 1300-as Tualatin Cerka, Geforce 2 páros alá. Alaplapon VIA chipset van, gondolom nem ezen múlik, valamint egy HDD és egy ODD lenne még a gépben.
2. LiteOn 300W-os szintén nem mai darab de nem találtam rajta fogást, hacsak nem a hatásfokában. Ez alá egye H55+ i3 + HD4670 menne, ha bevállalható.
3. FSP Flex ATX 200-50GL (PF) -et be lehet-e tenni egy netezős gépbe, amiben szintén i3 lenne tuning nélkül, valamint egy HDD és egy ODD társaságában.
A képek a tápokról.
Azért töröm ilyenen a fejem, mivel öcsém gépét upgradelném és a mostani HP 365 W-os táp a gép kikapcsolt állapotában 27W-ot eszik. Gondoltam bedobok a gépébe egy H55+i3 kombót, ami elvileg ERP lot6 kompatibilis giga szerint, azaz kikapcsolva 1W alatt eszik, ha olyan táp van rákötve. A LiteOn csak nem eszik 27W-ot. Ja és FSP400 APN-el hasonlítottam egy konfigban a HP tápot ahol is utóbbi laza 20W-al evett többet üresjáratban
(55W vs 75W) konnektor felől mérve.
DTK tápot azért szeretném megmenteni, mivel ritka a -5V-os ággal rendelkező táp és az itthoni P3-as alaplap+proci mellé bedobnám.
FSP pedig egy kisebb netezős gépben kellene, amiben fontos, hogy Flex ATX táp legyen.A válaszokat köszönöm előre is!
-
vzsryl
nagyúr
válasz szacsee #2243 üzenetére
Üdv!
A DTK rendben lesz, bár nem tudom ki volt az OEM partnere. A LiteOn-ról sem tudom milyen beles, de ha 12V-on valóban képes leadni 10+13=23A@276W-ot, vagy legalább ennek az 50-60%-át, akkor elég lesz a H55+i3+HD4670-hez.
Az FSP-re is ráköthetsz pl olyan gépet, mint a DTK-ra, de modernebbet inkább ne, mert 12V-on csak 10A@120W-ot képes leadni, ami a mai konfigurációkhoz édes kevés.A DTK-ban púposodtak a kondik? A többiben nem púposodnak? Elég öreg tápok már ezek, Én még akkor is kondicserét javaslok, ha még nem látsz púposodást.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
freestailo
őstag
Először is köszönöm a korábbi segítséget mindenkitől!
Zalman ZM500-RS ről véleményeket szeretnék, úgy néz ki elég jó áron lenne egy. köszönöm előre is
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Egy FSP400-60GLN (80+) elbír egy Phenom II X4 955+GTX 460 768 konfigot?
-
xmad
őstag
chieftec ctg-500 nak alsótápos házakba elég hosszúak a kábelei?
-
MMIX
addikt
válasz freestailo #2246 üzenetére
Zalman ZM500-RS Power Supply Review FSP 80+ bronz. Azt mondja a teszt, hogy nagyon zajos, de még határértéken belüli a +12V-os ága.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- BestBuy topik
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Farming Simulator 25
- Építő/felújító topik
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen autót vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest