Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
banderasz77
addikt
válasz banderasz77 #1447 üzenetére
Más, +2k az 550-es, itt már 25A-es ágak vannak, valamint ehhez még +1k és odaadják a 600-ast. Melyik legyen?
-
vzsryl
nagyúr
válasz banderasz77 #1451 üzenetére
550-es nincs a CTG-ből. gondolom a GPS A szériájára gondolsz. Azok is jók, Delta belesek, a hatásfokuk is 80+-os, de tudtommal kicsit zajosabbak a CTG-nél.
600-as pedig a CFT szériából van, ami jóval drágább ezeknél.chieftec.eu Netzteile menüpont alatt vannak a tápok. A80 és smart series. A smart-ból csak a sima "A" végződésűeket nézd, mert azok az új Delta belesek, a többi régi, kb. 75%-os hatásfokkal és gyengébb 12V-os ággal bír.
(#1454) 14adam: Na, látom le vagyok maradva. Nem tudtam, hogy lehet nyelvet is választani. És mióta van CTG-ből 550-es meg 600-as? Kb. 2 hónapja még nem volt, csak 500W-ig.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
14adam
addikt
válasz banderasz77 #1452 üzenetére
nem kép de ugyan úgy kell nézni. Oda van írva,hogy áganként 2x20A alá meg a kombinált teljesítmény az-az 400w a 12v-os ágon. Amúgy az 500-as bőven elég. Fölötte meg hatásfok vesztés következik be. De erről inkább csak másolnék nem írnám le mégegyszer: [link]
(#1453) vzsryl van 550-es ctg
[ Szerkesztve ]
-
Kara91
csendes tag
Sziasztok!
Új gépet szeretnék összerakni, de kéne egy kis segítség. A gép tartalma:
ASRock 890GM Pro3 alaplap
G.Skill F3-12800CL7D-4GBECO memória (1600mhz cl7 1,35V, 2*2)
AMD Athlon II X3 445 3.10Ghz AM3 BOX processzor
Majd idővel egy közép-felső kategóriás VGA is menne a gépbe.Milyen(/Melyik) tápot ajánlotok bele? Amiket eddig néztem:
FSP FSP500-60APN 85+ 500W
FSP FSP500-60GHN 500W
FSP FSP400-60GHN 400WMi a különbség az APN és GHN közt, ami miatt ilyen árrés van köztük?
[ Szerkesztve ]
-
14adam
addikt
#1442 és #1446-ba van a megoldás a két táp különbségéről
400-as ghn-hez vagy sagaII-höz mit szólnál? az is beőven elég egy közép-felső kategóriás kártyának. cpu tuning lesz? mert ha nem gondolkozól vízes hűtésbe és agyon feszelt procin akkor bőven jó
Vzsryl észre vettem,hogy manapság mindig beléd kötök amúgy jah,tényleg nem volt ott pár hete/hónapja
-
DRB
senior tag
Sziasztok!
Köszi a #1355-re adott válaszokat. Illetve az utána levő kérdés/válasz-okból is sok hasznos infót ki tudtam csipegetni.
Sajna az a helyzet, hogy a régi táp vitte a rammokat és lapot, illetve egyik vinyót is, valószínű. Persze még egyszer rendesen le lesz tesztelve minden, de nem fűzök hozzá vérmes reményeket. Úgyhogy egyelőre kölcsön géppel dolgozik a barátom, aztán majd idővel összehozunk neki egy új gépet.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz dokee78 #1458 üzenetére
Kb. 3db olyan konfigot elbírna, mint a tiéd, ha lenne rajta annyi csatlakozó.
A jelenlegid kb. annyit fogyaszt, mint amennyit az új fog, mert a 9600GT-nél nem eszik többet a HD5750, mindkettő megáll max. 80W-nál. A 2 HDD kb. 10W-ot eszik, tehát teljesen lényegtelen ebből a szempontból.
Az 500-60GHN felesleges a jelenlegi és a tervezett gépedhez. Inkább 400W-osat javasolnék, és abból is a SAGA II-t.(#1459) Kara91: SAGA II-t és Chieftec CTG-t...
[ Szerkesztve ]
-
dokee78
félisten
Azért kell az 500-as mert ha később lesz pénzem és GTX-et vennék akkor bírja el még azt is,húzva.
-
vzsryl
nagyúr
válasz dokee78 #1461 üzenetére
Tudom, olvastam.
Max. a GTX480-hoz kellene 500W-os. Ha pl. GTX460-hoz nézelődsz, akkor ahhoz is bőven elég egy 400-as. GTX460 fogyasztása, többféle, tuningolt változatok is: [link]
Pl: Point of View Ultra Charged vagy Zotac AMP! is megáll 180W alatt Furmark közben, de játékok közben még a 150W-ot sem érik el, sőt...Szerk.: Csak a pénztárcádat próbálom kímélni, mert olvastam, hogy elég szűkösen jössz ki a vásárlásnál.
[ Szerkesztve ]
-
KaraDani
addikt
60ghn 400W -on lehet, hogy tényleg csak 2 sata csati van? SagaII 400W-on van már 4? (hivatalos honlapon erről nem találok semmit, csak bolt honlapján volt info, az meg ugye kétes) A két táp tök ugyanannyiba kerül, szerint ezek közül fogunk tesómnak (kara91) választani, és a csatikon kívül nem hiszem hogy más döntene
-
Tubica
senior tag
Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni.
Mekkora tápegységet, és milyen márkát ajánlotok a következő konfighoz.Alaplap: MSI K9n NeoV2
Processzor: AMD Athlon X2 5600+ ( 2.8Ghz )
Memória: 2x2Gb Samsung ( DDR2/ 800mhz )
Videókártya: Nvidia 8800Gtx
HDD: 1db Samsung 80gb ( Ide )
Meghajtó: 1db LG dvd-r ( ez változni fog, sata-s íróra )Ventilátor szabályozó. 2molex csatlakozót igényel, és 4 felé osztja szét az energiát.
Amelyek a következőek.3db 8cm-es Fehér ledes ventilátor
1db 14cm-es fehér ledes ventilátorRemélem tudtok segíteni.
Előre is köszönöm.Üdv. Tubica
Tubica: A tubásokra kitalált vicces meghatározás.
-
banderasz77
addikt
válasz chrisnagy13 #1466 üzenetére
A CTG és a GPS között mi a lényegi különbség?
-
Dyno
veterán
válasz banderasz77 #1467 üzenetére
CTG Sirtec beles, GPS Delta beles.
GPS-ből csak a sima A végződásűeket szabad megvenni.
És ha a Chieftec-eu-n megnézed ágak terhelhetősége is más.
Tuningra inkább a CTG, mert a GPS-nek az 550A-ba is 3 12V-os ága van max 20A-val, viszont a CTG-kbe marad a két ág, de már 25A-el.Ezek a tápok elég nagy teret lefognak, így akár SLi/CF konfigokhoz is tökéletesek. -
vzsryl
nagyúr
Tanácsolok valamit, aztán vagy megfogadod vagy nem.
Ne kérdezősködj olyan dolgokról, amiket pár kattintással Te is ki tudsz deríteni magadtól, és így nem fárasztod a segítőkész embereket ezekkel a pitiáner dolgokkal. Annyi lenne a dolgod, hogy megnyitod a google nevezetű kereső oldalt, és beírod a kívánt tápegység típusát, aztán jön is millió találat.
Jelenleg az olcsó tápok közül ezek ajánlottak:
FSP APN, FSP SAGA II, FSP GHN, Chieftec GPS A széria, Chieftec CTG széria.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
RexpecT
addikt
Sziasztok!
Szemezgetek a GTX460-al nagyon, viszont a tápom(FSP400-60APN) elég kevés csatlakozója van(3 sata táp és 2 molex).
Ha kiveszem a mostani videókártyámat akkor lesz 1 sata és 2 molex tápkábelem szabadon.
Viszont a GTX-nek 2 db 6 pines tápcsati kell amihez ugye 4 darab molex kell.
Így megoldva biztonságos a dolog?:Táp 1.molex ---> Y elosztó ---> Erre pedig lehet dugni a videókari 2 molexes elosztót amiből lesz 1 db 6 pinesem
Táp 2.molex ---> Y elosztó ---> Erre pedig lehet dugni a videókari 2 molexes elosztót amiből lesz 1 db 6 pinesemA két molex csati ugyanazon az ágon(füzéren) van.
-
ImI87
őstag
Hello!
Tápot kéne vennem, és a következő jelöltek vannak, amik beleférnek a keretbe:
Corsair AX750 (43K)
Corsair AX850 (49K)
Enermax MODU87+ 700W (51K)Egy Corsair HX850-et cserélnék le, amit gariban kicseréltek egy vadi újra, és most emiatt jó áron tudnám eladni. Meg voltam vele elégedve, csak most az előbb említett okból, meg az újdonság varázsa miatt váltanék. Melyiket ajánljátok a fenti 3 közül?
Mindegyik vadi új fejlesztés, 80+ Gold, és rengeteg csati van rajtuk. Tesztekben mindegyikról jókat írtak, de érdekelne az itteni szakértők véleménye is. A Corsair AX-ekben nem tetszik, hogy kb 20% terhelésig nem megy a ventije, ami néhány órás netezgetés alatt szerintem nem túl előnyös. A MODU87+ szimpatikus, de jóval drágább, és irritál az arany+piros színkombináció. A belsejét meg a valódi lényeges tulajdonságokat tekintve melyik lenne a jobb választás?
(Holnapig kéne döntenem...........)
[ Szerkesztve ]
-
14adam
addikt
Ezt a kérdést külföldi oldalakon is vitatják,hogy vajon melyik lehet jobb. corsair-t vedd meg,mert ha nem terheled le 20%-ig addig nem is megy a venti meg 7 év gari van rá,az enermaxra meg 5. Minőségbe azt írják,hogy ugyan ott van mind a kettő
De minek kell ekkora táp? 450-500-as táp is vígan vinné
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Hali!
Minőségben kb. ugyanolyan mindkettő, mert az egyik Enermax, a másik meg ugye Seasonic beles, és mindkettő a csúcs kategóriából. A Corsair olcsóbb, ezért azt javaslom. Az, hogy 20% alatt nem forog a ventilátor, annak inkább örülj, mert 80+ Gold-os hatásfokkal esélytelen, hogy túl melegedjen, ráadásul a HAF-X szellőzése talán a legjobb a piacon.
Viszont ha valóban az a konfigod, ami az adatlapodon szerepel, akkor bőven elég lenne egy 400-500W-os is, ahogy 14adam írta.
Pl a Seasonic X-400 vagy X-460 ugyanarra a technológiára épül, mint a Corsair AX, de ezek passzív tápok, és nagyon erősek. Az X-400 kb. 600W-ig terhelhető, mielőtt lekapcsolna, és még akkor is 88%-os a hatásfoka. Tehát 150%-os terhelésen is üti a 80+ gold-ot, elképesztő. Hardware Secrets-en megkapta a legjobb minősítést, és szvsz. ez az oldal csinálja a legjobb tápteszteket. Íme a teszt.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Blase19
tag
Lehet már tudni valami újat a corsair cx szériáról? Valaki tud valami tesztet?
-
14adam
addikt
Jah,baba ez a seasonic. A hardwaresecrets 110v-os hálózaton teszteli a tápokat. 230v-on meg ugye pár %-al javul a táp hatásfoka tehát 150%-os túlhajtáskor is 90% fölött volt és ami még a furcsa,hogy a táp hőmérséklete kevesebb (meg a szobáé 3 fokkal,de akkorse értem,hogyan van ekkora különbség)
(#1477) Blase19
[ Szerkesztve ]
-
ImI87
őstag
Köszi a tanácsokat neked is, meg 14adam-nak is!
Kezdek a Corsair felé hajlani, elolvastam a Hardware Secrets-es tesztet is róla, és tényleg minden szempontból dicsérik.(Kisebb tápot nem annyira szeretnék. Amikor a HX850-et vettem, akkor az i7 mellett volt 2db 4890 VGA, amit utána cseréltem 1db 5870-re. A mai fejemmel elég lenne pl egyHX650, de még mindig meg van az esélye egy második 6870-nek, úgyhogy emiatt is nagyobb tápokat néztem ki. Tudom, hogy itt mindig fölöslegesnek tartjátok a nagyobbakat, de én "jobban alszom", ha van a tápban bőven tartalék, és/vagy nagyobb tuning, meg játék alatt sem kell nagy terhelésen izzadnia.)
-
vzsryl
nagyúr
A Corsair lesz neked a nyerő.
Ha lesz még egy HD5870, akkor valóban 500W fölé kell menni, de még így sok az AX750, de mivel ennél kisebb AX nincs, ezért jó választás.
nem értem miért alszol attól nyugodtabban, ha bőven van tartalék egy tápban, amikor a tápegységnek az a jobb, ha simán "csak" van még benne tartalék. Tápot úgy ideális méretezni, ha idle 20% felett terhelődik, load-nál pedig 80% alatt. Ha így történik, akkor a hatásfok mindig a lehető legjobb.
Amúgy a jelenlegi konfigodhoz az X-400-ban is lenne bőven tartalék. Ha 2db kerülne a gépbe, akkor kb. csúcson lenne járatva, de mint láthattad még +200W tartalék van benne úgyis. A HWsecrets-en is írták, hogy akár 600w-osként is lehet árusítani.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Doblós
aktív tag
Sziasztok,tudom hogy nem jó helyen vagyok,de hátha ti tudtok segíteni.Rendeltem egy Gigabyte Superb tápot,aminek így utólag rájöttem ATX 2.0 a szabványmérete,ja meg BTX.Nekem meg mATX a házam.Hülye kérdés,tudom,de bele tudom majd rakni normálisan,fúrás-faragás nélkül?
Nincs ez elb@szva,csak másra lesz jó
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
ATX táp passzol az mATX házba, tehát a SuperB460 mindenféle fúrás-faragás nélkül belemegy a házadba.
(#1483) Blase19: Azt írta, hogy "egy második 6870-nek". Ebből az következik, hogy vagy 2db HD6870-ese lesz, vagy elírta és 2db HD5870-est tervez, vagy marad 1db HD5870-ese. Vagy félreértünk mindent, vesz GTX480 Tri-SLI-t és borul minden eddigi ajánlat.
[ Szerkesztve ]
-
valory
tag
Sziasztok,
be szeretnék fektetni egy valamire való tápra, ezt néztem ki magamnak Gigabyte Superb P450P-C2 megéri ez a pénzét? Jelenleg egy gagyi Delux 450w van a gépembe (lásd adatlap), csak egy XFX 9600GT-vel és simán megy. Idővel lesz még 1-2 fejlesztés a gépbe, és azt szeretném tudni, h ez a táp megbízható mert elegendőnek sztem elég.
Válaszotokat előre is köszönöm!
kényelmesebb a biztonsági öv, mint a tolószék!!! "Őszintén szólva, inkább azért kritizáljanak, hogy dominálok, mintsem azért, hogy lassú vagyok." (M.S.)
-
ImI87
őstag
Igen úgy néz ki jó lesz a Corsair AX. A teszt a 850-esről szólt, a 750-es teljesen ugyanaz, ugyanolyan jól teszi a dolgát? (persze kevesebb csati, meg némileg kisebb teljesítmény)
Fanless tápot biztosan nem akarok, fölöslegesen nem akarom fűteni a ház belsejét. Hiába ajól szellőző ház, de sajna gépem az asztal alatt van, mellette a radiátor, és így kicsit rosszabb a helyzet, mintha normális helyen lenne a gépház. Az a minimális zaj, amit a jobb tápok kiadnak, egyáltalán nem zavar, úgyis elnyomja a VGA.......
Logikusnak tűnik amit mondasz, de akkor had kérdezzem meg, hogy mégis mi alapján számolják a fogyasztást? Az adatlapomon teljesen naprakészen van írv a konfig, teljes terhelésen a 4 gigára ránott és megfeszelt i7 proci megeszik 160-170W-ot, a VGA kb 250W-ot, és még van 5-6 venti, 3 vinyó + a többi apróság. Akkor mondjuk a legdúrvább játék alatt mekkora teljesítmény kell a gépnek? Szerintem ez alapból több, mint 400W, vagy tévedek? Ezalapján én legalább egy 600W-os táp kell nekem, hogy legyen bőven tartalék, és ne erőlködjön szegény. Ezen kívül sokat nyüstölöm a procit is, és oda meg kell az erős táp, nemis az összteljesítmény miatt, hanem hogy bírja az erős igénybevételt a proci ágán is.
De ha már itt tartunk, a HX650-ről mi a véleményetek?
Amúgy tényleg elírtam, 2db 5870-esre gondoltam, vagyha majd az új 6-os széria nagyon ütős lesz, akkor abból valamelyik(ek), de ez még a jövő..........
puru:
Hát nem tudom pontosan mi baja lett, az nem derült ki. Egyszer csak sekép se hang, és végül a táp volt a ludas. Sajnálom, mert nagyon jó kis táp volt, előtte másfél évig ment a gépemben egy HX620, és a mai napig is megy egy haverom gépében hibátlanul. Ez a HX850 egy éves volt, sajna ez történt........
Láttam, hogy a gyártó 7 év garival hírdeti, de én eredetileg is 5 év garival kaptam a boltban, és kicserélés után is ennyit adtak rá. Igazából az, hogy 5 év vagy 7év egyáltalán nem lényeges, hol lesznek a mai cuccok 5 év múlva? Szerintem rég a szeméttelepen, és nem feltétlenül azért, mert tönkremennének, hanem mert addigra 1000 új szabvány lesz, új csatlakozók, új előírások, stb.....[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
A procit nagyjából jól tippelted (játékok közben viszont kevesebbet), de a HD5870-es max. 200W-ot eszik, ha nem húzod, játékok közben pedig 160W alatt megáll: [link]
A ventilátorok megesznek kb. 5W-ot, a 3 vinyóból max. 1-et tudsz kihasználni, amikor épp terheled a gépet pl játékkal, de amúgy is a mai vinyók max. 5W-ot esznek, idle tényleg elenyésző.
Tehát játék közben 300W-nál megáll a géped fogyasztása. A ph-s tesztben pl az i7@4Ghz+HD5870 terhelve 255W-ot evett: [link]
Egy minőségi 400W-osban maradna 100W tartalék, viszont egy 750-es tápban min. 450W tartalék lenne, és idle-ben kb. 70% körül lenne a hatásfoka, mert ott 10-15%-nál jobban nem lenne terhelve, és 20%-os terhelés alatt minden táp hatásfoka rossz, hiába a 80+ Gold plecsni, az csak 20% fölött lényeges.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Ombi5
őstag
Chieftec A-80 CTG - 550-e80Pb van ugye 2 ag VGA-hoz?
-
04ahgy
nagyúr
"de nehogy AA_101A, típust kapj, csak simán A betű"
Mi a baj az említett fajtájú GPS450-nel?
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
penge111
addikt
Sziasztok! Mi a különbség egy:
Chieftec 400W tápegység (CTG-400-80P)
Chieftec 400W tápegység (CTG-400-80PB) között, melyiket vegyem?Jelenlegi konfigom: gigabyte lap+ AMD ATHLON64 X2 5600+ +500 gb Samsung+80gb Samsung vinyó+dvd iró+3 Gb ram+ 4850 512 mb Ati kártya.
Nos, ezt a konfigot tuti kihajtja a fenti tápok egyike, de azt szeretném kérdezni,hogy elegendő-e a táp majd egy olyan fejlesztésre is , hogy váltanék majd Pentium dual-coréra+ egy jobb középkategóriás vkártyára, ezt is kihajtja majd 400W-os táp?
PSN: Dragonmage1980, http://huncritic.hu/
-
becksim
aktív tag
Erről mit gondoltok?
[link]
11k, és úgy látom, hogy jobb a hatásfoka a sagaII - nél.Nindzsák?? Hol?
-
04ahgy
nagyúr
Ahaaaa. Tehát baj nincs vele, szimplán csak eljárt felette az idő, és elöregedett a kapcsolástechnikája, változtak az igények. Egyéb ellenjavallat gondolom nincs...
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
nyunyu
félisten
ATX táp passzol az mATX házba, tehát a SuperB460 mindenféle fúrás-faragás nélkül belemegy a házadba.
Azert en nem lennek ebben ilyen biztos.
mATX tornyok tobbsegebe (ami ugyanaz, mint az ATX tesojuk, csak 5 centivel alacsonyabb) tenyleg ATX tap valo, de a valoban _kicsi_ mATX hazakba nem fer bele, ott vagy SFX vagy a valamelyik vekony, de hosszu formatum a szokasos (mint amit a Shuttle hasznal az XPC-iben)Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
banderasz77
addikt
Engem meg erősítsen meg minden tápguru, hogy 10k környékén nincs jobb vétel, mint a CTG500, ugyanis lefoglaltam. (A teljesítményét már kiveséztük, pont jó).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest