Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
V8TommY
tag
Szia
Én az elsőt választottam. Kedd reggel megrendeltem. Jött válasz levél, hogy hamarosan értesít a bolt. Azóta is értesítenek. Az általad említett két táp mellett felhívták a figyelmemet az Enermax tápokra is. Enermay Pro82+ 425W 16 ezer ft körül van.
A következő tanácsot kaptam Dyno-tól.
"Ha ilyen olcsó az Enermax akkor azt vedd az toronymagasan a leghalkabb, és a névlegesteljesítmény ellenére nem gyengébb a másik kettőnél, mert 396W-t tud a 12V-os ágán, míg a Csifi 400W-t, az FSP pedig 432W(de ebben vagyok biztos, azt hiszem nincs is konkrét ráírva), tehát ennyiért nagyon olcsó az Enermax."üdv
http://www.phmegbizhatosag.atw.hu/ - V8TommY felhasználónak 6 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
14adam
addikt
2x17A-es ága van. Álltalába az egyik a vga-nak a másik meg a procinak megy. Tehát itt csak a cpu zabálna több mint 200wattot amit léggel nem nagyon lehet már lehűteni
(#2749) -Bandi- bármelyik minőségi 400 wattos táp el viszi pl chieftec ctg 400 fsp saga II 400 vagy fsp 400 ghn
[ Szerkesztve ]
-
mrbig25
őstag
Üdv Mindenkinek!
16-22k között szeretnék venni egy moduláris tápot.
Eddig az Enermax Liberty ECO 400 és a CoolerMaster Silent PRO M500 között vacillálok.
A konfig, amihez kellene; Phenom II X4 - nVidia GTX460 - 4GB DDR3 - 1hdd- 1oddSzemély szerint az Enermax felé húz a szívem, mert most jó áron kapható. Megfelelő lesz vagy tudtok ajánlani valami mást, jobbat?
...
-
V8TommY
tag
Jogos. Sajnos engem is félrevezetett az árgép. Kedden volt egy mégolcsóbb ajánlat, akiket felhívtam és kiderült, hogy csak postáznak és csak rendelésre. Átgondoltam az egészet, úgy döntöttem, hogy akkor legyen Enermax helyett FSP. Kerestem egy másik boltot, webshopon regisztráltam, leadtam a megrendelést. Jött a generált levél amiben tájékoztatnak, hogy hamarosan felveszi velem az ügyintéző a kapcsolatot. Azóta is veszi. Anyázhattam volna de más taktikát választottam.
Ezúttal Chieftec 500-80P a kiszemelt ( ) megkerestem minden székesfehérvári boltot akinek az árlistáján van ilyen táp, és írtam egy levelet amiben címzettként minden fellelt boltot megadtam, (nyilván látják a címzettben egymást) illetve annyit, hogy a legjobb ár nyer.http://www.phmegbizhatosag.atw.hu/ - V8TommY felhasználónak 6 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
szumo
senior tag
válasz V8TommY #2757 üzenetére
Már megbocsáss, de ha én egy olyan típusú boltban ülnék, még ebben a nehéz piaci versenyben is kb 4 mp-et adnék a levelednek, és a szemétkosár részét képezné. De jó, hogy nem ülök már ilyen pult mögött!
Ha nem akarsz mászkálni, van egy csomó megbízható webshop, akikről talán valamelyik topikban volt egy lista is. Bár ha itt visszaolvasol, akkor is volt emlegetve néhány.
Ha pedig van időd, bemész az első boltba, ahol tartanak raktárkészletet a megfelelő áruból, és veszel egy tápot.Nekem is, másnak is megvan a kedvenc helyem, ahol vásárolunk, és 100-200 HUF-ért egy biztos hátterű céget nem cserélnék le (lásd garancia, kiszolgálás).
Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
V8TommY
tag
Szerencsére nem Te ülsz a boltban.
15 percen belül jött válasz, ellenben másik bolttal ahonnan 2 napja nem.
Valószínűleg azért nem ülsz már ott, mert a vásárlók ilyen levelei nálad a szemétkosárban végzik.Amúgy meg van bocsátva.
http://www.phmegbizhatosag.atw.hu/ - V8TommY felhasználónak 6 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
Ellis
csendes tag
Sziasztok !
Nemrég beszereztem egy Cheiftec CTG-500-80P tápegységet.
És a beszerelésnél kiderült hogy az alaplapom csak 20 tűs ATX csatlakozót képes befogadni.
(ASROCK 4COREDual-SATA2)Ma vettem egy 24-->20 átalakítót és úgy kapcsoltam rá az alaplapra a tápegységet.
Szeretném megkérdezni , hogy így már a kellő áramot megkapja az alaplap vagy kisülhet ?
Segítségeteket előre is köszönöm
-
Dyno
veterán
Inkább Chieftec CTG500-80p, vagy Chieftec GPS-400A/450A, vagy FSP SAGAII 400/500W, ezek mellett elbújhat a Corsair, főleg amiket egyenlőre tudunk róla....
(#2748) Qru : Honnan tudod?Végre van valakinek vele tapasztalata?Vagy csak a név miatt?
(#2756) mrbig25: Enermax egyértelműen, összesen 24W-al gyengébb, de halkabb és minőségibb.
(#2762) Qru : Ahová az az Enermax kevés lesz, oda az a kis névlegesen 500W-os CM is az lesz.
-
freestailo
őstag
válasz V8TommY #2765 üzenetére
sziasztok, érdeklődnék, hogy melyik a jobb választás:
enermax pro82+ 425w vagy enermax liberty eco 400w (ez 80 plus-os). kb négy ezressel drágább a pro82, de most sajnos az is számít.
konfig:
-x4 B40@3,3Ghz
-4 GB DDR3 1333
-4890 vapor-x
-5 db 12-es venti
-1 darab 320-as samu vinyó
-pci wifi kártya!bővítés lesz, valszeg x4 965 BE, amit szeretnék 3,5-3,7-en járatni 24/7, és szeretnék egy darab 6870-et is, plusz még 4 giga memóriát amit nagyobb órajellel futtatnék. CF soha nem lesz, és durva tuning sem, talán az új proci kapni fog kis feszt ha kér. üdv és kösz
-
csoki
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
Hali!
Itt elég nagy a forgalom, hátha nagyobb sikerrel járok válasz terén.
Adott egy Enermax pro82+ 425W táp és egy FSP EP850 szünetmentes. Ha a szünetmentesről megy a gép ("áramszünetet szimulálva"), akkor az enermax környékéről folyamatos hangos sercegést hallok, még ha nincs is bekapcsolva a gép. Tapasztalt már valaki hasonlót? Amikor lehúztam a gépet a szünetmentesről megszűnt a hang, szóval biztos h azt hallom. -
vzsryl
nagyúr
válasz freestailo #2766 üzenetére
Szia!
A Liberty ECO is nagyon jó. De hol találtál 12-13k-ért? Mert a PRO82+ 16-17k-ért kapható...
(#2767) csoki: Szia!
Nem jó táp, gagyi Seventeam beles, nagyon instabilan tartja a feszültségeket, a merevlemezekre veszélyes, és nem adja le a ráírt teljesítményt.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Tommi000001
aktív tag
Hi
Srácok tápot kell vennem ,mert a "régi" nem bírta a kiképzést.Mondjuk nem tudom miért.
Részletek az adatlapomon.
Szerintem 700W körüli kellen.
Észrevételeket, tapasztalatokat, hozzáértő javaslatokat kérnék.
Köszi
Tomi"A Föld,a Naprendszer elmegyógyintézete...."
-
A-tom
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi témában szeretnék tanácsot kérni. A jelenlegi alaplap-proci párost újra cserélem, a fogyasztásuk kisebb lesz, mint a mostani, vagyis a most használt DTK 300W-os táp elbírná őket. Az új alaplap tápcsatija azonban 24 pines, a tápé pedig 20. Az lenne a kérdés, hogy használható-e hozzá?
Előre is köszi a választ.[ Szerkesztve ]
-
14adam
addikt
válasz Tommi000001 #2771 üzenetére
A vga 180-190w között eszik max.A proci is ennyit ha tuningolsz magas fesz emeléssel. Szóval egy chieftec ctg 500 bőven elég
(#2772) freestailo enermax libery? azt nem érdemes venni az már nagyon régi és vannak annyi pénzért jobb választások
#2773) A-tom lehet vele használni de viszont cserélném azt a tápot. Fsp apn vagy chicony hiprohoz mit szólnál?
[ Szerkesztve ]
-
-
14adam
addikt
válasz Tommi000001 #2775 üzenetére
ha 1 vga-ra lekapcsolt akkor ott más bibi van bőven elég. Ha sli lenne akkor is elég lenne ha húznál mindent
-
Rider74
tag
Sziasztok!
Hosszas topic olvasgatás/kérdezgetés után végül megvettem az új tápom.
Külön köszönet 14adam fórumtársnak a türelméért.GPS-400A kicsit tartottam tőle, de csak pozitív tapasztalataim vannak vele.
Az előző tápom is Chifi volt. GPS-400AA- 101A, bár abban az időben a tápegységes topicban ajánlott vétel volt és hibátlanul működött az elmúlt évek alatt, hangosnak találtam mindíg...
Az új GPS-400A teljesen más, gyakorlatilag alig hallható, még terhelésen is halkabb, mint bármi más a gépben. Megfelelő hosszúságú kábelek, rengeteg csatlakozó 3 év garancia, kb. 10-12 k.
Mi kell még?
Ne gondolkodjatok olyan sokat mint én, ha kell jó, elérhető áru táp, ezt vegyétek.
Egy apró hozzáfűzés még, dobozos kivitelt vettem, nem tudom hogy az OEM verzió is ilyen paraméterekkel rendelkezik-e...
Viszont a tápok halksági hangsorában nem a megfelelő helyen van, szerintem kb.a felső harmadban lenne a helye, nyilván a lista a régi GPS szériára vonatkozik, de ebben a formában félrevezető. -
vzsryl
nagyúr
válasz Tommi000001 #2777 üzenetére
Ha jól sejtem, egy elég régi OCZ tápról van szó. Ha sokat használtad és régóta, akkor nagy esély van rá, hogy elkezdtek fáradni, púposodni a kondenzátorai, és emiatt erőteljesen lecsökkent a teljesítménye. De az is lehet, hogy gyári hiba, bár ennyi év után kétlem. Annyi biztos, hogy minőségi bél található benne, tehát nem veszélyes a gépre, csak a kora miatt lehetnek kapacitásbeli problémái. Egyébként simán bírnia kéne SLI-ben is a GTX285-öt.
A Deer 500-as veszélyes, védelem nélküli tápnak nevezett hulladék, mielőbb cseréld. Ha SLI-t tervezel, akkor legolcsóbban pl Corsair TX650-el tudsz kijönni.
-
adorjant
őstag
Üdv!
10 körül keresnék minnél halkabb tápot. Korábban Corsair tápjaim voltak,azokkal meg voltam elégedve,így a kiszemeltem most is ez lenne,de túl sok tapasztalatot nem találtam a CX430-ról... Szerintetek jó választás lenne?
-
14adam
addikt
válasz adorjant #2780 üzenetére
sajnos tapasztalatok és teszt még nem nagyon van róla. teszt példányokat se küldött ki a gyártó és aki vett az még nem jött a tapasztalatával vele,sajnos. Márkás belső van benne de nagyon költséghatékony és ezért gyengébb mint a cx 400 és hatásfokba is alul marad. Fsp sagaII-t ajánlom inkább míg nem tisztul le,hogy pontosan miféle is ez a táp.
Rider74 oem és a dobozos változat között csak annyi a különbség,hogy oem-nél nem kapsz hozzá semmit box-os verziónál meg jár doboz hozzá és táp kábel meg leírás. Teljesítménybe kábelekbe és mindenben megegyeznek csak a körítés más.
néha azért meg dimbul az agyam szóval nem vagyok annyira türelmes[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
válasz freestailo #2766 üzenetére
Kevesebbet fog fogyasztani a konfigod az új kártyával még hozzá jóval kevesebbet.Liberty ECO 400W is tökéletes lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Recon666
Közösségépítő
Sziasztok.
Tavaly hozzájutottam egy Chieftec GPS 550 AB-A hoz, érdekelne, hogy milyen táp ez, keresgéltem, de sok infót nem találtam róla, chieftec-et, mint márkát ismerem, csak érdekelne, hogy ez a típus megbízható-e stb... -
14adam
addikt
válasz Recon666 #2783 üzenetére
régi delta belsőre alapozik. Hatásfokba nem a legjobb és hangos is. Erő van benne . Az újabb fajta gps-t úgy jelölik,hogy csak 1db A betű van benne. Pár sorral feljebb Rider kolega írt róla pár mondatot. Amúgy abba is delta belső van. Megbízható,régen nagyon jó vétel volt most már van nála sokkal jobb is.
[ Szerkesztve ]
-
Kapti
tag
CHIEFTEC CTG-400-80PB 400W vagy az FSP400-60GHN halkabb?
Phenom II X3 720BE @955X4 - Life is good.
-
csongi
veterán
Sziasztok!
idénylegesen egy pár napig ilyen táp lenne a gépemben. Athlon2 X4 620, 5770, 2db ddr2 modul. 1db Vinyó. A masina a konnektorból terhelve 200W-ot vesz fel. Elméletileg elégnek kellene lennie. Biztosan hangos lesz terhelés alatt a venti, de most nem érdekes. A 8A amperes ág egy kissé gyengusnak találom, de hátha menne egy pár napig.
Szerintetek merjem használni, vagy inkább ne? -
John Rose
aktív tag
Köszönöm a segítségeteket!
Ma végre sikerült beszerelnem a pc-be az új Chieftec CTG-500-80PB tápegységet amit ajánlottatok. Remélem ezzel a táppal jó darabig elleszek gond nélkül.[ Szerkesztve ]
-
mrbig25
őstag
Üdv Mindenkinek!
Szerintetek a webáruházakban fellelhető Enermax Liberty ECO 400 néven futó, de ELT400AWT típusú tápegységek a valóságban melyik típusnak felelnek meg?
Az első generációs, sima Liberty -nek [ELT400AWT] vagy az újabb 80plus-os Liberty ECO -nak [ELT400AWT-ECO] ???
Csak mert, ha tényleg Liberty ECO, akkor 16k-ért elég jó vétel lenne, de elbizonytalanodtam, hogy mindenhova a régi típus van feltüntetve, ECO-s név alatt...
-
mrbig25
őstag
válasz mrbig25 #2792 üzenetére
Nos, válaszoltak az iPON-ból és azt mondták, hogy ELT400AWT, tehát sima Liberty, nem pedig ECO...
Most már csak azt kéne kideríteni, hogy tényleg a régi változatról van szó, vagy csak a nagyker volt lusta az ELT400AWT típusjelzés végére odabiggyeszteni az ECO szócskát.[ Szerkesztve ]
...
-
freestailo
őstag
enermax PRO82+ II lett a dologból 20300 Ft volt + adtak egy ajándék enermax 12-es ventit is a dobozba bele.
-
Tommi000001
aktív tag
-
vzsryl
nagyúr
válasz Tommi000001 #2795 üzenetére
Ha pl az a baja, mint amit mondtam, akkor annak a javítása egyszerű, és még minimum ennyi évet tudna utána szolgálni. A kondenzátor csere csak egy kis forrasztás.
(#2794) freestailo: Hát akkor végülis jól jöttél ki, mert az Enermax ventilátorok nagyon drágák és nagyon jók.
[ Szerkesztve ]
-
Nebuló
csendes tag
Új konfigom van:
GEIL Black Dragon 6144Mb DDR3 1333Mhz CL9
INTEL Core i7-870 2.93Ghz
Radeon HD 5870 Vapor-X OC - 1 GB GDDR5 - PCI-Express 2.0
Eddig egy 450W-os Deer tápot használtam, de most se kép se hang.
Elképzelhető-e, hogy ennek a konfignak kevés ez a táp, és ha igen, akkor milyent ajánlanátok?
Köszönöm a válaszokat![ Szerkesztve ]
-
efegyke
tag
sziasztok!
Van nalam egy gep amiben jo cuccok vannak egy ilyen tappal:
[link]Nem talaltam rola tesztet sehol,de ezek alapjan nem tunik rossznak.Nem tudom hogy ez jo tap e vagy sem.
Koszi szepen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Parfüm topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Politika
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Ukrajnai háború
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Videós, mozgóképes topik
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest