Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoleeno1
veterán
válasz 14adam #23434 üzenetére
loooool csodálkoztam is, hogy eddig nem találkoztam semmi féle ilyen troll képregénnyel, vargányáékat illetően
kona005: A többi alkatrésztől függően (gondolom átlag konfig amiben nincs 50db hdd meg dvd ) max terhelésen olyan 340-360W-ot eszik a konfigod, szal el kéne bírnia.
[ Szerkesztve ]
Honor Magic5 Pro
-
Klemens
őstag
válasz 14adam #19948 üzenetére
Elméletileg gagyi kínai belsővel(is) szerelik.
Akkor egy kérdés ismét!
Melyik táp az ami fekete és elvinné a konfigom egy HD 4870-el és ajánlott?
Természetesen a legolcsóbbra gondolok, mert még az is drága mulatság lesz jelenleg.[ Szerkesztve ]
"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
04ahgy
nagyúr
válasz 14adam #19370 üzenetére
Pedig a Chieftec GPA (iArena) is ilyet tartalmaz. Talán méretben ennél kisebbet is, de fotó alapján nehéz felmérni.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
-
stfx
aktív tag
Sokat van linkelve ez a hozzaszolas, csak epp azt nem vette eszre senki hogy hibas az egesz szamolas?
75%-os hatasfoknal egy netto 130w-ot fogyaszto gep nem 130w+25%-t fogyaszt tapnal, hanem 130w+33.3%-ot. (75+33.3%=100%). A 80%-os hatasfoku tapnal 130w+25% lesz a felvett teljesitmeny, a 90%-osnal meg 130w+11.1%.
75%: 130W+33.3%= 173W napi 10ora hasznalat mellett, 45Ft-os KWh-val = evi 28415Ft
80% 130W+25% = 163W = evi 26772 Ft
85% 130W+17.6%= 153W = evi 25130 Ft
90% 130W+11.1%= 144W = evi 23652 FtAzert igy helyes szamolassal megiscsak nagyobb kulonbsegek jottek ki, es akkor meg nem szamoltam ugyanezt 24/7-be, mert ott boven 10000Ft felett lenne az eves villanyszamlakulonbozet egy 75 meg egy 90%-os tap kozott.
-
04ahgy
nagyúr
Egy kb. 520W-ot fogyasztó konfignál (tuningolt i7, SLI / CF csúcskártya) már (26244 - 23166) * 4 = 3078Ft * 4 = 12312Ft / év a differencia. Ahhoz elég, hogy a két alternatíva közül a jobb hatásfokút vegye, kb. ennyivel többért. Azonban a tudat, hogy géperőművének ökoszisztémára gyakorolt negatív hatását valamicskét kompenzálja a jobb táp általi kisebb veszteséggel, az felbecsülhetetlen. A jobb hatásfokú tápok halkabbak is általában, valamint robusztusabb felépítésűek (kivétel az Aurum egyelőre).
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
kerelo
aktív tag
válasz 14adam #14738 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.igen ez már nem mai darab,de megkímélt állítólag.egyébként hány évenként ajánlatos minőségi tápot cserélni?van valami általános idő?halattom olyanról hogy idővel kiszáradnak a kondik vagy csak egyszerűen használni kell amíg el nem romlik?
Lássanak hát csodát,kicsik és nagyok,a becsületes ember én magam vagyok "bendeguz"
-
Fantomas80
tag
válasz 14adam #14731 üzenetére
Elég a 12V 5V ezekre gondolsz?
Meg vettem egy Corsair Corsair CMPSU-400CX tápot elvileg fiam gépébe.
Akkor lehet jobban járnék ha azt raknám az enyémbe? Neki egy gyengébb configja van .Az enyém: PhenomII X4 955
Ati 6850
3-4 winchester.
Elvileg szerintem ennek elég lenne a 400W os Corsair?Googlemaps frissíthetne már! A házunk helyén Avarkori sátrak és temető látható! :)
-
Fantomas80
tag
válasz 14adam #14728 üzenetére
Én tavaly vettem tetszet hogy a dobozán elvileg 5év garancia van igaz csak 1 évet adott rá a bolt most olvasgatok róla hogy veszélyes táp.
Akkor azért anyira ne féljek tőle?
De azt nagyon nem szeretném hogy elvigye a gépet a az örök bit mezőkre!Googlemaps frissíthetne már! A házunk helyén Avarkori sátrak és temető látható! :)
-
viperabácsi
addikt
válasz 14adam #13984 üzenetére
ha nem indul igy el akkor hogy lehet elinditani?
a táp nemrég lett kiszerelve akkor még jo volt 1 napja!!
A zold és fekete összezárása nem inditva el.Lehet fogyasztot kell rá kötni csak ugy indul be?[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
MMIX
addikt
válasz 14adam #13510 üzenetére
Speciel a Coolink MPT-5018AP 80+-os Macron gyártmány. Mondjuk egy használt Delta gyártmány szimpatikusabb látatlanban.
Model: MPT-XXY8ZZ
(1)MPT- Casing Macron Power Technology
(2)XX Watt,XX10,Exampel: XX=50=500W,XX=40=400W
(3)Y Fan's Spec ,Y=0 will be 8+9CM fan, Y=1 will be 12CM fan,Y=2 will be 8CM fan
(4)8 ATX12V 2.2Versioin Spec. + Performance reach 80% Plus
(5)ZZ PFC Spec. ,ZZ=AP will Active PFC Full Range, ZZ=P will Passtive PFC 230V only,ZZ= none will Univeral type,115V/230V--Switchable.Bele kellene nézni abba a Coolinkbe.
2X18A +12V 396W[ Szerkesztve ]
-
peti_s
addikt
válasz 14adam #13493 üzenetére
Nem. 11,81 V-t tartotta végig stabilan a táp. Egyszerűen elérte a korlátját. Az a táp öcsém micro-ATX-s házában is eltöltött egy kevés időt, és most nézem ott a jelenlegi tápját, komolyan forrósodik... Lecsökkent a táp teljesítménye, a HDD-k szívták meg. Egyébként ha részletesebben érdekel, először nem is jöttem rá hogy a táp hibája. Azt hittem hogy felpörgési hibás a HDD. Sokszor volt olyan, h ment a Windows, és hallom h nem tudja elérni a kellő fordulatszámot a HDD. Olyankor fél perc-2 perc semmittevés jött.
(#13494) Pala , remélem én is így leszek ezzel, nincs 2 hónapja nálam még ez a táp, de örülnék neki ha nem lenne gondom vele. A kondenzátorok jó minőségűek benne, ahogy pedig fogdostam a tápot, egyáltalán nem meleg. Terhelés végig 200 Watt alatt marad, úgyhogy a feltételek adottak a hosszú életre szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
troooper
tag
válasz 14adam #13314 üzenetére
060723. Capxon 270uF 400V.
Ezek szerint ha jól értelmezem a cikket, örüljek, h eddig is elment gond nélkül?
Valamint ha kicseréltetem a kondenzátort [erre], akkor minden gond nélkül mehet tovább?
Vagy az új konfighoz inkább már egy új tápot is mert lassan eljár felette az idő? -
törölt tag
-
Tirexi
addikt
válasz 14adam #12832 üzenetére
Most, hogy tuningoltam a CPU-t már kicsit feljebb ment a dolog és az áram mérő szerint 392W volt a felvett energia.
A 100% terhelés eléréséhez a Furmark-ot nyomattam Xtreme Burning módban és mellé toltam egy Aida64 Rendszer stabilitásteszt-et. Egyszerre a kettőt persze.
Ez a két progi együtt mindent max-ra nyomott. (100% CPU, 100% RAM, 99% VGA)
Na mármost lemértem a dolgot játék közben is.
Crysis 2 DX11-ben 302W körül járt míg a Left 4 Dead a több FPS miatt 325W-ot mutatott ami azt jelenti, hogy lazán bírnia kell a tápnak játék közben. Elvileg.De természetesen nem 3.8Ghz a cél hanem 4Ghz.
-
Tirexi
addikt
válasz 14adam #12812 üzenetére
Értem THX a válaszokat csak kérdés volt nem akartam megcsinálni.
Sejtettem, hogy gond lehet belőle.De lenne egy másik kérdésem:
A mostani rendszeremhez milyen tápot ajánlanátok?
(A táp ajánlatnál lehetne egy GTX580 teljesítményével kalkulálni és ahhoz mértem tápot ajánlani.)Néztem online kalkulátorokat és 538W jött ki 100% terhelés alatt ha a CPU 3.7Ghz-en menne.
Nos erre tanult kollégám azt mondta, hogy baromság.
Neki hasonló i7-es CPU-val szintén tuningal GTX580-al 530W a felvett teljesítménye a konnektorból. (megmérte)
Azt mondja, hogy a mostani tápom is simán elég lenne a tuningolt CPU-val.
Én megnéztem a saját mérőmmel és full VGA/CPU terhelés alatt sem ment a W fogyasztásom a mérő szerint 385W fölé.Most mi az igazság? Bízzak a feszültség mérőben vagy felejtsem el és inkább az online kalkulátorra hallgassak?
[ Szerkesztve ]
-
peti_s
addikt
válasz 14adam #12763 üzenetére
A biztosíték nem 250 V-nál olvad ki? Legalábbis, én eddig még a távirányítós autókban is 250 V-ra hitelesített biztosítékokat találtam.
No, itt van előttem egy régi Volcano fantázianévre hallgató táp PCB lapja. Azt írja, hogy 250 V , 6,3 A !!! A 350 Wattos Codegen névre hallgató PSU-nak nevezett vmi pedig 250 V , 5 A-t ír.
Oké, teljesen érthető, nekem is lámpa kellett most...
[ Szerkesztve ]
-
Petzval
senior tag
válasz 14adam #12401 üzenetére
Köszi ez világos. Csináltam 4 rövidzárt leállt a táp de más baja nem lett.Csak az a kurva 13V nem akar lemenni Van a 230V-nál a lapon egy csavarhúzóval állítható fehér hengeres valami olyan mint egy trimmerkondi az mit állíthat vajon?
Mitől lehet 13,02V ?[ Szerkesztve ]
-
moha21
veterán
-
vzsryl
nagyúr
válasz 14adam #11669 üzenetére
Most nincs időm megkeresni, de valaki írta itt a topic-ban, hogy nem megy kvázi-szinusszal, valószínűleg a magas hatásfok miatt. Ha tévedek, elnézést kérek, de így emlékszem. Pár hete olvashattam ezt...
(#11679) peti_s: Így van. ATX szabvány 5%-os eltérést enged mindhárom feszültség szinten. Íratlan szabály pedig az, hogy ami 3%-on belül, már nagyon stabil.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
peti_s
addikt
válasz 14adam #11669 üzenetére
A védelmének egy részét már unalmas napjaimban próbálgattam, és arra jutottam h idegesítő, méghozzá nagyon is. Minden kis környezeti változásra egyből lekapcsol. Ez használat közben is feltűnt, és zavart is, de most már legalább tudom miért. Ha annyi történt hogy azon az ágon amin ment a számítógép, lekacsoltam egy lámpát( a hálózat sem rossz, és a lámpa sem ) a táp egyből lekapcsolt. Ez a Chieftec sokkal okosabb, nem kapcsol le. Viszont veszélyes tápnak tényleg nem mondanám. Egy pár dolog történt már itthon, és megvédte a gépet, minden esetben. Az én tápom aminek csökkent a teljesítménye, már 4 éves kezdett lenni, és bizony az első 2 év forróságban telt neki, nem volt semmi szellőzés a házban. Úgy gondolom ez nem olyan rossz teljesítmény. Jah, és a terhelés is megvolt. 2 éven át hajtott egy P4 Prescott-al megáldott gépet. ( 4,4 GHz-en is ment, nem a táp akadályozott meg a továbbiakban )
(#11671) 14adam A szabvány nem 11,4 és 12,6 V között van?
[ Szerkesztve ]
-
Petzval
senior tag
válasz 14adam #10733 üzenetére
A táp egyszer számítógépben megy eleve abban kell járatni.Az alapigazság hogy elektronikai alkatrészekből álló egység a kezdeti időszakban hibásodik meg leginkább egy egy gyenge alkatrész akkor száll el ezért a 200 óra erre tökéletesen elég.
6db 12V-os izzó sorbakötve izzónként 2V! -
hétalvó
addikt
jó akkor megveszem úgyis nemsokára kapja a quad-ot is mellé.
(240-es volt itthon ez volt a letöltő procim ami valójában egy semprom , most meg gondoltam veszek egy vga-t, 6850-et akartam, de elcsábultam, most vehetek procit is )https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
bundaska
aktív tag
Üdv!
Köszönöm a választ! A GS 800 miért nagy szerinted amúgy?? Ha venne nagyobb videokarit, akkor is elbírná a 650-es szerinted??
Pölö: Az első HSZ szerint az én gépemnek is elég lenne egy 450es táp, ez a 650 ami nekem van full felesleges, esetleg egy második videokari, nagyobb proci esetén is elég lenne?[ Szerkesztve ]
Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van! - !!
-
BlackPriest
őstag
igen, a fesz értékekkel a kínálathoz alkalmazkodok, csak félek, hogyha nagyobb a kondi, nem fér el majd a hűtő. de 10V-osat be tudok szerezni szerencsére
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
BlackPriest
őstag
úgy könnyű. az enyém gyári volt. nem tápos kérdés, de kondis, 680uF 4V kondit van esély találni valahol, vagy obntani kell? lomex listáján 10V-tól kezdődnek és gondolom azok magasabbak is, mint ami a kis gagyi alaplapomon van
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
balagedebr
tag
FSP Aurum tetszetős, de sajnos nem találtam árgépen értelmes boltot, ahol meglehetne venni (lehet csak én voltam béna a keresésben), még valahogy elviselném a 17-et.
Be Quite Pure Power 430W-at néztem (nemtom itt mit kell nézni, hogy új szériás legyen?), ha az elég lenne teljesítményben, vagy ugyanígy Pure Power 530, ha kell annyi. Erről vélemény?
-
vzsryl
nagyúr
A 410W-os Sirtec beles Chieftec tényleg széria hibás volt. De rémlik valami olyasmi, hogy kétféle 410-es volt. Ebben nem vagyok biztos, de addig is a lényeget leírtam. Tényleg széria hibás volt, és ez a Sirtec sara.
[ Szerkesztve ]
-
BlackPriest
őstag
nyilván, csak én nem találtam róla infót, ezért érdeklődtem, hátha van tapasztalat. asszem nem vennék jó néven, ha lefoglalom, ott megnézem és azt mondom köszi, de nem kell
-
BlackPriest
őstag
igen, a csodás 700-as volt nekem is, viszont semmi értelmes specifikáció nincs róla a gyártó honlapján sem..melyik ágon mennyit tud, milyen hosszú kábelek (alsó táp házba megy), etc. meg egy 4870x2 q6600-al menne alá, szóval nem viccből kell ekkora, nem akarok alá lőni.
mod:
ennyi infót találtam róla:
- Maximum output 630W
- 3db 5.25" eszközhöz való tápcsatlakozó
- 1db 3.5" eszközhöz való tápcsatlakozó
- 6db Sata eszközhöz való tápcsatlakozó
- 1db 6+2 pin VGA tápcsatlakozó
- 1db 6 pin VGA tápcsatlakozó
- 20 pin + 4 pin
- 4+4 pin
- feket színben
- 12cm ventilátor[ Szerkesztve ]
-
Pala
veterán
Azt hiszem szépen lassan kezdek egy kicsit kikupálódni táp-ügyileg is. Az elmúlt napokban elég sokat olvasgattam a Jonnyguru tesztjeit, utána gyakorlatilag már álmomban is kondenzátorokat számolgattam bárányok helyett. Azt nem állítom, hogy elektronikai oldalról minden világos volt, asszem ezen a téren is jobb lesz kiképeznem magamat, legalább "hobbiszinten".
Tőletek is sok segítséget kaptam már, tőled meg Dyno-tól is, meg még másoktól (sajnos most ebben a pillanatban nem mindenkinek a neve jut eszembe, sorry emiatt ), köszönet érte!
Azért ilyenkor érzem, sokat számít, hogy az ember valaminek alaposan utanájár, vagy egyből berohan az üzletbe és "lesz@rom, csak gyorsan legyen valami"-alapon kihozza az első kezébe akadó HKC vagy Codegen tápot. Mondjuk életem legelső saját gépében nekem is Acorp tápom volt (akkoriban, 15 évesen még rábíztam magam a boltosra, bár szerencsére baj nem lett belőle), aztán mikor rá 1 évre kisebb utánajárással vettem egy Enermaxot, leginkább az tűnt fel, hogy ez utóbbi vagy háromszor olyan nehéz volt, de lehet, hogy négyszer-ötször is!Asszem köv. héten beruházok egy AX850-be!
-
Kal-El
senior tag
-
gg72
veterán
OK, kösz a tanácsokat! A venti rákötése megoldható, van itthon, ill. egy sata optikai meghajtó is.
A zöld+fekete összezárását viszont nem igazán értem.
A táp ez lesz: [be quiet! Straight Power E8 400W] -
vzsryl
nagyúr
13k-ért 550W-os, CWT beles, moduláris táp? Hiába használt, szvsz. jobb vétel a felsoroltaknál.
(#8652) Whysperer: Azt írhattad volna a felsorolásba is. Elenyésző, pár W-os fogyasztása lesz akkor is ha 3 ventilátort kötsz rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest