Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vzsryl
nagyúr
Ezt ennyiért nem biztos, hogy ki tudom hagyni, pedig maxon kb. 280-300W-ot tud kérni a gépem a táptól. Kérdés, hogy a Xigmatek Utgardba be tudom-e applikálni, vagy vennem kéne már egy USB 3.0-s, modernebb kuckót, amibe elfér egy ilyen szörnyeteg.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
Sziasztok!
Jelenleg van olyan Seasonic táp, aminek nagyon rugalmasak és könnyen hajlíthatóak a kábelei? Csak Seasonic érdekel, más gyártók tápjai számomra futottak még kategória.
Sajnos a G550-em kábelei olyan merevek, hogy nem tudom normálisan elrendezni a házamban a 3db HDD-t és 2db SSD-t (az egyik SSD-m kb. 45°-ban az égnek mered...), továbbá már lassan 7 éves, a ventilátor is enyhén ciripelget (porszűrő van előtte, tehát egy porszem sincs a lapátokon), és ideje lenne lecserélni. Konkrétan a ph-n tesztelt példány az enyém: [link]megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
-
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
Elvileg elég lesz, de ki kell próbálni. Többet kajál a 980Ti, viszont az Aurum nem gyenge, és elég lehet. Ha mégsem, akkor le kell kapcsoljon a védelme. Ha nem akartok kockáztatni, akkor egy egybenhagyott 12V-os ággal rendelkező tápot vegyetek, pl. bármelyik 500W körüli Seasonic jó lenne oda, S12II 520, M12II 520, G450, G550 stb...
-
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
Mehet rá simán az a két Radeon. A PNF-nél megbízhatóbb táp nem sok létezik. Egy újrakondizás viszont lehet nem ártana neki, hogy még legalább 5évet menjen gondtalanul.
(#83644) akoska07: Szia!
Ár? Gondolom tunningolni fogsz, ahogy a múltadat ismerem. Első körben egy Seasonicot ajánlanék. Mindegy melyik, mellé nem nyúlhatsz. G650-750, X széria.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Én először azért először néhány stressztesztet és monitorozó programot megnéznék, mert ez simán lehet pl. a VGA hibája is.
A GTX970 maximális fogyasztása: [link]A CTG-600-nak meg se kéne kottyanjon. Volt már ilyen tápra kötve sokkal nagyobb fogyasztású VGA is, és simán bírta azt is.
Itt az 550W-os kistesót tesztelik GTX480AMP társaságában. Aminek az OC nélküli változata is bő 100W-tal többet fogyaszt a GTX970-nél: [link][ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Black_Sheep #83131 üzenetére
Én minden esetben a Seasonic-ot választanám. Számomra a jó minőségű felépítés többet számít, mint az a pár %-os hatásfokbeli előny. Sok évet eltöltöttem itt azzal, hogy tápokat javasoltam az embereknek, és a tapasztalatom arra vitt, hogy egy gyári Seasonic-kal csak egy gyári Enermax veheti fel a versenyt, de az utóbbi már alig elérhető és túl van árazva. Így lyukadtam ki a G550-nél, amit egy itteni kollégától vásároltam nagyon jó áron.
-
vzsryl
nagyúr
válasz cyberkind #81348 üzenetére
Minden a húzás mértékétől függ. Ha alapfeszen próbálkozol csak, és a hőmérséklet sem ugrik nagyot, akkor a fogyasztás sem fog jelentősen növekedni. A nagyobb étvágy nagyobb hőt is termel, de gondolom ezzel tisztában vagy. És mint látod, még a GTX680+tunningolt i5 (régebbi architektúra, kevésbé energiatakarékos) is 300W alatt van. Erre rányomsz egy kis alapfeszes tunningot, akkor az még bőven határon belül marad. Az utóbbi években elképesztő módon nőtt a VGA-k ereje, de a fogyasztásuk kategóriánként mindenhol javult. Nagyon jó példa erre a GTX980, vagy a kis GTX750-750Ti is.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Balathruin #81346 üzenetére
Ha tuningol mindent és CPU + GPU stressztesztet tol rá egyszerre, akkor esetleg kicentizi. Minden más esetben jó ha megnyaldossa a konfig a 300W-ot. Alapvető játszadozásnál közel sem éri el se proci, se a VGA a max. fogyasztását.
GTX680+tuninngolt i5: 269Wmegprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz cyberkind #81344 üzenetére
Szia!
Elég a mostani tápod is. A felsorolt VGA-k közül a GTX680 zabál a legtöbbet, de még azt is bírná. A dolog függ attól is, hogy mennyit húzol a procin. Ha simán csak alapfeszen rángatod, akkor nem lesz probléma.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz sixpak #79206 üzenetére
Szia!
Személyes tapasztalat kötve hiszem, hogy lenne, meg felesleges is. Tesztek alapján nagyon korrekt táp. Seasonic beles, 80+ Gold minőséítésű és 12V 648W-ot tud leadni gond nélkül. Egyébként elvileg ketté van osztva a 12V-os ág, és max. 35A@420W-ot tud leadni egyszerre egy ágon.
Bőven elég lenne a vázolt konfighoz.
-
vzsryl
nagyúr
válasz Sasa 111 #74520 üzenetére
Szia!
Kezdésnek mondj egy keretet. Egyébként bőven elég lenne egy jobb fajta 700W-os.
(#74521) kelix: Szia!
Ha táppal lenne gond, akkor biztos, hogy nem a teljesítménye okozná a hibajelenséget.
Ajánlom figyelmedbe a következő topikot: Nem indul és mi a baja a gépemnek topic
(#74522) TwentyFour: Hali!
Igen, elegendő lesz.
-
vzsryl
nagyúr
-
vzsryl
nagyúr
válasz zsori_peter #74284 üzenetére
Napi régész.😊
-
vzsryl
nagyúr
válasz honda 1993 #74240 üzenetére
Ha ennyire szűk a keret, akkor nincs alternatíva.
De ne tégy most úgy, mintha erre akartál volna kilyukadni, mivel alapvető fizikai tényekkel sem vagy/voltál tisztában. Tehát pontosan te sem tudtad, hogy neked miért a CTG-600-as a legjobb választás.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz honda 1993 #74238 üzenetére
Igazunk is van. Ez tény, fizikai megállapítás. Olyan, mint a v=s/t.
A táp teljesítménye pedig úgy számolható ki, hogy bizonyos feszültségen mekkora áramerősséget képes leadni, tehát 1W=1V*1A. Ha procid és a VGA-d tunningolva fogyaszt 450W-ot, akkor olyan tápot kell nézni, ami 12V-on legalább 37.5A-t tud leadni. Ezzel még nem ért véget a keresés, mert mindenféle tápokra ráírnak mindenfélét. Itt jön képbe az, hogy jó minőségű belsővel szerelt tápot kell választani.
A CTG-500-80P valóban csak 400W-ot tud leadni 12V-on, tehát neked ebből a típusból szükséged van 600W-os-ra.
De egy erősebb 12V-os ággal rendelkező 500W-os is simán elvinné a konfigod. Játék közben kb. soha nem mennél 450W-ig.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz honda 1993 #74236 üzenetére
Nem, a hatásfok nem ezt jelenti! Tessék elolvasni az 1. hozzászólást!
"Hatásfok:
A táp, miközben átalakítja az áramot (230 V) a PC számára emészthetővé (pl. 12 V), hőt termel, ez pedig veszteség. A hatásfok megmutatja mennyi is ez a veszteség.
Nagyon lesarkítva:
felvett energia = leadott hasznos energia + veszteség
hatásfok = leadott hasznos energia/felvett energia
hatásfok = 1-veszteség
Esetünkben: 350 W-os táp max.-ra terhelve 437,5 W-ot vesz fel konnektorból.
De ha csak 220 W-ot kér tőle a géped, akkor ő is csak 275 W-ot kér a konnektortól. Feltéve, ha 0,8 (80%) a hatásfoka.
Az egyes tápok hatásfoka viszont a terheléstől függően változik (kb. 5-20%-ot, tápfüggő, hogy mennyit).
Elmondható, hogy alacsony, nem kellő terhelésnél, rosszabb a hatásfok, mint optimális kihasználtságnál, tehát feleslegesen nagy, túlméretezett, 500+ wattos tápoknál fajlagosan többet fizetsz ugyanannyi energia előállításáért, mintha optimálisan kihasználnál egy kisebb (de minőségi!!!) tápot.
Egy 350 wattos táp nem attól 350 wattos, hogy annyit vesz fel a hálózatról, hanem attól, hogy igény esetén annyit képes folyamatosan leadni a számítógépnek!
A hatásfok nem keverendő a PFC áramkör által a táp 1-hez közelítő teljesítménytényezőjével!"megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz honda 1993 #74231 üzenetére
"Es azt ugye tudod hogy a 400-as tap sem kepes leadni 400w-ot, akarmilyen jo minosegu is legyen."
Hajjaj, de nem igaz ez az állítás. Itt egy érdekes ellenpélda: Seasonic X-400 ventilátor nélkül is elérte a 602.2W-ot, mielőtt lekapcsolt a védelme. Ebből 12V-on 528W-ot adott le.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz speedydb23 #74224 üzenetére
Na, ez mondjuk eszembe se jutott. Ebben most melyik Seasonic bél van, és mennyire módosították a ventilátor szabályzást a gyárihoz képest. Ha ez is olyan alulvezérelt, mint a régi tesója, akkor köszönöm, de maradok a valódi, gyári SS-nél.
-
vzsryl
nagyúr
Megmurdelt a PNF-em, pedig csak 5 és fél éves volt.
Nincs valahol 15k környékén S12II 430? Mindenhol 19k fölötti árat látok...
Sajnos nincs hozzáfogható csoda 20k alatt, szóval mindenképp ez lesz, csak valahogy ócsóba' kéne szerválni egyet. Szóljatok, ha tudtok valamit.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz coconutbeast #64989 üzenetére
A sok éves jó tapasztalat miatt leginkább a Chieftec CTG-400-80PB. Van sok más korrekt táp ebben a kategóriában, de ha már ennyi tapasztalat van vele, akkor ezt ajánlom leginkább.
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
Két ilyen van/volt: CMPSU-650TX és CMPSU-650TXV2. Mindkettő kifutott már, de ettől függetlenül nagyon jó tápok (votlak). Halkan tették a dolguk, bivaly erősek és jól felszereltek. Használtan 20k-ért is akár vállalhatóak. Mit szeretnél még tudni?
(#64000) Tolologus: Szia!
Azért nem találtad a listában, mert keveset tudni róla, és valószínűleg veszélyes belső lakozik benne.
-
vzsryl
nagyúr
-
vzsryl
nagyúr
válasz DNReNTi #55083 üzenetére
Szia!
A jelenlegi tápod is bírná, de ha nagyon akarsz cserélni, akkor olcsóbban is megúszhatod a dolgot.
Seasonic M12 II 750W 5 év garanciával 27k. De bőven elég lenne egy S12 II 620W is, ami 23k és 3 év garis.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
Remélhetőleg lassan jön az új összefoglaló.
szerk.: A halksági sorrendet nem tettem bele, mert elavult. Kérek szépen segítséget, hogy egy friss listát lehessen csinálni. Szintén blogbejegyzés készülne hozzá, és az lenne linkelve.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Ed3r_X_ #53518 üzenetére
Akkor nem lesz tápod, max. PC díszed, ami alkalomadtán tud világítani is a szikráktól.
Ennyiből használtan találsz csak tápot. FSP, Chieftec, Delta, Enermax, Seasonic házatáján érdemes nézelődni. 400W bőven elég.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz BoneDragon #51249 üzenetére
Chieftec CTG-500-80P.
-
vzsryl
nagyúr
válasz cyberkind #49722 üzenetére
Hali!
Mik az elvárások? Teljesítményben még a Seasonic X400 is elég lenne oda, és a kategóriájában az a csúcs táp. Vagy 36k-ért már ott a Seasonic Platinum series 460. Ezek full modulárisak, és passzívak, 0dB(A) hangerővel.
-
vzsryl
nagyúr
válasz speedydb23 #47658 üzenetére
Hogy csináltál 32°C-ot a szobába? Ez biztos? Mert akkor lehet, ez okozza...
alsó vagy felső tápos ház?megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz musicproo #47584 üzenetére
Szia!
Röviden, tömören, érthetően.
12V-os ágról fogyaszt a két legnagyobb fogyaszó, CPU és VGA. Ha kevés nekik a kraft, akkor probléma lép fel. Az osztott 12V akkor probléma, ha túl kis áramerősségű ágakra van osztva pl. egy hatalmas étvágyú VGA-hoz, vagy több VGA-hoz képest. Pl. ha 18A-es, 216W-os ágakról van szó, akkor egy HD6970 vagy 2db GTX660 kilép a limitből, és a táp nem tudja meghajtani.
Szemre konkrétan nem lehet megkülönböztetni, de van olyan táp ahol feltüntetnek ilyen információkat (ritka). A mai, osztott 12V-os ágú tápok úgy vannak kitalálva, hogy ha combos VGA-(ka)t akarsz rájuk kötni, akkor a PCIE áramcsatin keresztül több ágról is kaphatja a kakaót, vagy akár besegíthetsz molex-szel is...megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
Így készülnek az ún. "Tökéletes Termékek": A garanciaidő lejárta után minél hamarabb tönkre kell menjen, hogy újat vásárolj. Bár a gagyi tápegységekre ez nem vonatkozik, azok bármikor tönkremehetnek, és a legrosszabb bennük, hogy bármit magukkal vihetnek, még az asszonyt is.
-
vzsryl
nagyúr
válasz Zyrius #47084 üzenetére
L7 530-ig bezárólag FSP belsősek, de L7 630-tól felfelé, és L8-ak mind HEC belesek. Egyébként a Straight Power széria a halkabb.
(#47085) trufa12: Mert felesleges. Ha ennyire számít a halk működés, akkor a Straight Power széria a legbiztosabb, de a többi sem hangos.
-
vzsryl
nagyúr
-
vzsryl
nagyúr
Frissítettem a Tápajánló Táblázatot az Enermax Triathlor FC szériával.
Várható frissítés:
# Seasonic G széria
# Corsair CX széria, talán a VS is
# link cserékmegprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz Algotis #46641 üzenetére
Szia!
Megeshet bármi, de az mindenképp fura, hogy akkor indul újra a géped, amikor abszolút terheletlen, tehát a táp alig kell adjon neki kraftot. Meg ha egy táp problémázik, akkor leáll a gép, és nem indul újra.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Rypejakten #46538 üzenetére
Valóban egész jó vétel, de nem teljesen igaz, amit a hirdető állít. Nem 80+ Silveres, hanem csak Bronze-os.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz simonzsoli #46424 üzenetére
Szia!
Elég lesz. Tuning ne legyen.
-
vzsryl
nagyúr
válasz Algotis #46337 üzenetére
Mindkét kérdésedre próbálok egy mondatban válaszolni.
A Gigabyte SuperB 460W-ban FSP 400-60GLN bél van, és ha a giga szerint a 460 peak load, az csak marketing, mert valószínűleg a 60GLN-ből valamelyik okos giga mérnök a 60-at hozzáadta a 400-hoz.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz fermacht1994 #46047 üzenetére
A 7850CF kb. 100W-tal kevesebbet fogyaszt a 7950CF-nél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest