Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyno
veterán
válasz tritonusz #1149 üzenetére
Egyiket se ha újonnan veszed, inkább Chieftec GPS-450A,vagy FSP Saga2 400W, vagy Chieftec CTG-450-80p
(#1148) kicsiultra: Elégnek elég lenne, de ennyiért drága ez a táp még is csak egy PNR.
(#1148) kicsiultra: Legjobb ismereteim alapján szinte az összes Sirtec beles.De ahhoz képesz hogy régebbi sirtec bél van bennük kicsitkét túl vannak árazva.
[ Szerkesztve ]
-
Neck
veterán
Jelentem működik a GTX460 a 360W-os Chiefteccel.
Annyi hogy így van bekötve.
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Neck
veterán
válasz Motion_Blur #1154 üzenetére
Ha konnektorból eszik ennyit, akkor azt az én tápom is bírná (440W a vége papír szerint)
Bár az én konfigom messze van a tiédtől fogyasztás szempontjából.
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Motion_Blur
félisten
Jaja, konnektorból, a leadott kb. 360-365W lehet
És ebből mennyit tud leadni a 12V-os ágon?
mert pl az én 550W-os Chieftec-em csak 400-at tudott, többek között ezért is cseréltem le..
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Neck
veterán
válasz Motion_Blur #1156 üzenetére
220W-ot tud leadni.
-
vzsryl
nagyúr
válasz Motion_Blur #1156 üzenetére
Ha GPS volt, akkor 360W-ot tudott leadni 12V-on, viszont az újabbik GPS sima "A"-s, akkor meg 492W-ot.
(#1157) Neck: Jobb lesz cserélni szegény tápot, mert így csak kinyírod idővel, és póttápnak még jó lehet.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Neck
veterán
Le lesz cserélve, kb két héten belül.
Számolgatásaim szerint amúgy bírnia kell, és mivel nem orthossal meg furmarkkal játszom, hanem F1-el, szerintem fogja is, amíg veszek egy nagyobbat. De én is így gondolom, hogy jobb azért jobban felülbiztosítani.An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Zadia
senior tag
Sziasztok.
Új konfigot szeretnék összerakni és ehez új táp dukál.
A jelenlegi Gigabyte Superb 460-s tápom ami 1 éves cserélném le vadi új Chieftec tápra.
elolvastam az 1.hozzászólást,de akkor se tudom ,hogy ezek közül melyiket vegyem meg.
1,Chieftec CTG-500-80PB 500W
2,Chieftec GPS-500-A 500W
3,Chieftec GPS-500-AB 500WEzek között mia a különbség?Azért gondoltam cserére,mert egy GTX260+ tervezek venni és úgy tudom,hogy neki kell a nafta.
-
Zadia
senior tag
válasz Motion_Blur #1162 üzenetére
köszi.
az csak 20Ft-al drágább annál amit nem ajánlottál.Milyen az a CTG verzió?
-
14adam
addikt
Ctg és a gps-be különböző belső van. gps-be delta a ctg-be sirtec. Sok különbség nincsen köztük,talán a ctg halkabb.
A harmadik az a régi szériás chifi,nem éri már megvenni. Én nem cserélnék,ameddig bírja bírja. Mert vinni fogja azt a kártyát#1164) kicsiultra az egy fasza táp,csak régi. Vinnie kell
-
14adam
addikt
válasz kicsiultra #1166 üzenetére
mennyiért? mert lehet,hogy annak az árán már apn-t kapsz,ami nagyon új nagyon halk és erős is
-
MMIX
addikt
Úgy nézz ki, hogy a Corsair TX650-ből már háromféle van. [link]
-
Undoroid
őstag
Sziasztok!
Remélem,hogy jó helyre írtam?!
Információt szeretnék kapni egy bizonyos ISO-450PP gyártmányú/típusú tápegységről!
Így néz ki a masina!Valaki hallott már róla?80mm ventije van és nem egy papírkönnyű cucc!
Kérném,akinek van valami tapasztalata ezzel a táppal kapcsolatban az ide vagy privát üzenetben válaszoljon!Előre is köszönöm!
https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-
-
nónéjm
tag
válasz Undoroid #1171 üzenetére
Nekem pont ilyen van. Most cseréltem benne ventilátort, mert elég zajos volt. De így se a leghalkabb, ahogy elnézem, venti nélkül is van hangja...
Mondjuk 5 éve használom, nem volt baj vele. Bár nem terheltem a gépem...
(Hátha segít, konfigom: Valamilyen MSI alaplap ..., intel celeron d 330 2.66 Ghz, geforce 5500, 1 giga ram, 120 gigás vinyó)Szerk.: Komplett cuccba volt még anno, nem külön vettem, szóval gondolom azért, nem raknak bele sz*rt, bár ki tudja...
[ Szerkesztve ]
-
-
Undoroid
őstag
-
-
Undoroid
őstag
ITT ennyit találtam róla:
"# Magas hatékonyság (85%)
# Alacsony zajszint, vibráció
# Kimeneti túlfeszültség védelem
# Rövidzárvédelem minden kimeneten
# Beépített 12 cm-es hűtő
# Kettős +12 V-os kimenet (+12V CPU, +12V I/O)
# Vákuum-impregnált transformátor
# 100 ezer óra MTBF 25 C-on
# 100%-os tesztelt
# Bemeneti biztosíték védelem
# Aktív PFC ( Power Factor Correction ) áramkör
# Főkapcsoló
# Bemeneti feszültség: 115-230 VAC
# BEmeneti frekvencia: 47 Hz-től 53 Hz-ig
# Bemeneti jellemzők:
# 5 A maximum / 230 Vrms, 50Hz
# Minősítések: NEMKO, TUV, CSA, IEC, UL, CE
# Csatlakozók: 20+4 tűs ATXEATX táp, 4 tűs táp
# 2 db 5,25", 4 db S-ATA, 1db 3,5", 1db 6 tűs VGA "https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-
-
vzsryl
nagyúr
Egy újabb best buy-nak tűnő, olcsó 400-as, amit már lehet kapni: GIGABYTE PoweRock 400W 9.574Ft
80+-os CWT bél, 12V-on 408W leadására képes, csatlakozókból van elég, már csak a hosszúk és harisnyázottságuk kérdéses.[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
válasz Undoroid #1178 üzenetére
Van ilyen APN, de eddig Magyarországon nem ezt a verziót szokták árulni. Ha fontos a PCI-e akkor feltétlenül kérdezz rá vásárlás előtt. Az FSP400-60APN címkén (85) volt PCI-e csatija.
(#1179) vzsryl
PoweRok-rol kéne kép a belsejéről , mert két esélyes. Vagy CWT PUFP(cyclops 405, vagy CWT DSA Corsair CX430W). Még ne ajánljuk. Volt róla hír leírtam amit tudok róla a forumban. A 350W-rol azt mondják FSP (túl gyenge)[ Szerkesztve ]
-
Kal-El
senior tag
Sziasztok!
Elég hangos a tápom: [link] és ezért szeretnék egy másikat.
Az a lényeg, hogy minél halkabb legyen. Tudna valaki ajánlani egyet?
Vagy esetleg próbáljam meg a ventrit lecserélni?
Minden megoldás érdekelne. -
destrukt
csendes tag
Sziasztok!
Most raktam össze egy új gépet, a következő paraméterekkel:
Core 2 Duo E8500 @ 3.16 GHz
ASUS P5QC
GeF XFX GTX275
2x2 GB DDR3
1 winyo 1 optikai meghajtó van benneA táp amit vettem hozzá egy 500 W-os zsír új chieftec.
Na most a videókari dobozára rá van írva, hogy legalább 550W táp kell. Megnéztem, a kari max fogyasztása 260W körül mozog. A kérdésem az, elég lesz ez a táp ehhez a konfighoz? Akkor is, ha már kicsit húznék rajta? Procin, videokarin, alaplapon.
Köszi előre a segítséget!
-
reset
senior tag
válasz destrukt #1183 üzenetére
Bírni fogja. A karid olyan 180 W körül fogyaszt terhelve, a proci 80W-nál nem igen eszik többet, a lap a RAM-okkal és a 2 meghajtó (meg 1-2 USB-eszköz) igénye sem több 50-60 W-nál.
A tápod pontos típusa nem világos. A tiédhez hasonló csifiből van CTG-500-80P és GPS-500A (1 db A-val a végén!). Az első 400W-ot tud leadni a 12V-os ágon, a második pedig 432W-ot. Mindkettő jó számodra. Csifi tápokról itt tájékozódhatsz. -
tritonusz
csendes tag
sziasztok .két táp között vacilálok. Chieftec CFP500W super power.Milyen ez a táp.meg bizható,jó teljesítményű. vagy giga 460 super b?melyik a jobb választás?köszönöm előre is
-
Neck
veterán
-
boba6
senior tag
most találtam nagyker árlistába egy ilyet:
Corsair CMPSU-430CXEU tápegység 430W Builder Series
még nagyon forró, szerintem érdemes lenne bevizsgálni 1et
br.12500Ft körül lesz a kiskere 2év garival... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess!
-
keszegduda
őstag
Egy chieftec ctg 500 elbír egy 8800GTS 512 SLI konfigot Core i7 860 (alapórajel) társaságában? Nagyon csisszre jönne ki, mivel 400W-ra terhelhető a 2 részre osztott 12v-os ág.
-
mrThomi
addikt
sziasztok. ezeknek a cuccoknak az elbirásához elég egy ModeCom 500W FEEL táp??
Core i3-540 3.20Ghz 1156 BOX
BIOSTAR TH55XE
KINGSTON 4096Mb DDR3 1333Mhz CL9 KIT
Geforce 8800GTvagy vegyek másikat, márkásabbat? Pénzem nem igazán van 13 k kidobni érte, tehát csak akkor cserélném ha tényleg nagyon muszály.
Hatalmas üdvözlet és respect a tápmestereknek
-
szumo
senior tag
-
14adam
addikt
Enermax tápot vegyél ha nagyon halk kell,abból is liberty eco. vagy fsp apn vagy sagaII corsair cx 400. De ha leírnád,hogy mennyi lenne a keret és milyen gép akkor könnyebb lenne.
(#1183) destrukt akár még egy 6 magos procit is betehetnél ami húzva van. Viszi bőven. A vga gyártó azért írnak minél nagyobb watt számot,hogy a gagyi tápokból akkora kell: codegen,mercury,hkc,lcpower...
#1185) tritonusz mind a kettő táp régi már. jobb lenne más után nézni,írd meg milyen gép és mennyi van rá.
(#1187) boba6 cwt belsős. A gyártó elvileg nem küldte ki tesztelni őket. Ezért nem mostanába lesz róla értelmes teszt. Ezért nem is ajánljuk még mert ki tudja,hogy milyen lett. Ez kölcséghatékony táp lett. A cx 400 erősebb nála 12v-on.
#1188) keszegduda ez szerint vinnie kell
(#1189) mrThomi csak a mode compig olvastam el,de cserélj. Fsp apn-t nézd meg ha nem kell sok kábel és van molex-6pin átalakítód. Az olcsóbb jóval mint 13k
#1190) szumo biztos,hogy jóva halkabb. Nagyobb hatásfoknak (+10-15%) is köszönhetően nincs annyi hő .manapság divat halk ventit tenni a tápba és panasz se érkezett eddig a hangjára. De akinek van gps A-ja az írja már meg,hogy kb milyen hangos De ez sok mindentől függ pl hallás. Nyílván mindenki máshogy halja.
[ Szerkesztve ]
-
dawe1337
csendes tag
Hali. Szerintetek melyik táp a jobb/megbízhatóbb?
http://ipon.hu/webshop/product/_coolermaster_rs_650_acaae3_eu/141740
http://ipon.hu/webshop/product/_corsair_cx600w/161989 -
szumo
senior tag
Na ja! A hallásomról annyit, hogy kezd romlani, de még mindig idegesítően jobb a környezetemben élőknél.
Minden kis cicergést, sípolást, zizegést meghallok, és ha már észrevettem, akkor (>#&@~ˇ^) kb halálra idegesít amíg meg nem oldom.
A hatásfokával tisztában voltam, meg a belsejével is, csak most beteg vagyok és a táp az ágyamon fekszik, a gépem meg áramtalanítva, én meg hazajöttem szüleimhez gyógyulni
Aztán gondoltam, leinfózom, mi a tapasztalat.Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
pottyantós
aktív tag
Sziasztok!
Lehet hamarosan alkalmam lesz kipróbálni egy GTX 470 SLT-t! Azt szeretném kérdezni, hogy elbírná-e a mostani tápom? Thermaltake Evo Blue 650W. Vagy kérjek addig kölcsön egy HX 650W? Nem lenne hosszú távú csak 1 napra, de később be van ütemezve az SLI!
Üdv.Atya
!!!!Més que un Club Barcelona!!!
-
nagyúr
Sziasztok. Vettem egy Giga 770es alaplapot, és azon 8 pines tápcsati hely van, az fsp tápon viszont csak 4 pinesek vannnak. Beledugtam 2 4 pinest, de a gép el se indul, nem reagál a bekapcsolásra. Az megoldás, ha veszek egy 4pin-8pin átalakítót?
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
vzsryl
nagyúr
válasz pottyantós #1196 üzenetére
Szia!
Simán elbírja, hosszabb távon is.
(#1197) Tsebacsi: Szia!
Valószínűleg rosszul dugtad be a csatlakozókat, mert 1db 4pinessel is simán el kéne induljon a géped, mivel nem tuningolt 4 magos procid van, hogy ne legyen neki elég a 4pin.
-
bobalazs
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Politika
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Fotók, videók mobillal
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest