Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
De jó hogy megtaláltam ezt a topikot. Én is használok manuális objektíveket és nagyon szeretem őket.
Amit rendszeresen használok, az egy Nikkor 85mm f:2 AI-S objektív, talán a legjobb rajzú objektívem, és azoknál is élesebb, ami akár csak kölcsönben is a gépemen (D70) volt. Még f:2-n is totál éles, de ott persze nagyon keskeny az élességi tartomány. Beállított portrékat szoktam vele csinálni, ott praktikus okokból nyitott rekesszel csak ritkán használom (még f:4-en se fér bele egy egész arc a mélységélességi tartományban, ahhoz legalább olyan 5.6-ra van szükség ezen az obin).
A másik manuális amim van az egy Nikon 100/2.8 Series E obi (az E obik műanyag tubusban vannak, ellentétben a fenti AI-S obival, ami fém-üveg), viszont könnyebben tudok ezzel az E-vel fókuszálni, és szintén nagyon éles képe van, vetekszik a 85-ösömmel. A 100mm miatt ezt már csak nagyon keveset tudom használni.
Van egy csomó M42 obim még a régi szép időkből, de azokhoz nincs konverterem, egyszer volt kölcsön, de majdnem rászorult a vázra, és inkább felhagytam vele, pedig valószínű én voltam a béna. Van: Pentacon 29/2.8, Pentacon 50/1.8, Helios 58/2 (2 v 3 db), Jupiter 200/4 és egy Tair 300/5.6
Szerencsére ezek (a Pentacon 50/1.8 kivételével) mind új állapotúak, nagyon vigyáztam rájuk. Szerintetek érdemes lenne megint megpróbálkozni az átalakítóval?
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- World of Tanks - MMO
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Pánik a memóriapiacon
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T2000 32GB 512GB 15.6" 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B360 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (utolsó DARAB!)
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest