Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
zuchy
őstag
válasz
Pietrosz
üzenetére
Akartam is linkelni . Ahogy írod nem ennyire egyszerű ez. Másrészt meg csodálkozok azon, hogy sokan napi bevétel szerint bányásznak, pedig ott éri meg bányászni ahol alacsony a diff. Sokszorosát lehet így nyerni profitban. Nyilván nem shitcoint túrva.
A videóbol az is kiderül, hogy az ERGO-n és az RVN-n kb azonos számítási teljesítmény van, amin meglepődtem. De belegondolva logikus.

-
MeKTibor
junior tag
Még egy noob kérdés: normalis az h napi átlagban nem éri el a poolon mért hashrate a riportolt/bányász progi által írtat? 69 vs 80.
-
Danex
addikt
válasz
torma1981
üzenetére
Hogy ne lenne jobb, délamerikában 6-7cent (nálunk 13cent) 1 kWh, de ukrán/oroszoknál is olcsóbb, ott még a hőmérséklet is ideálisabb.
Illetve ott vannak azok akik saját erőművel rendelkeznek, ott olyan számítási kapacitások vannak amik messze lenyomják a kis európai 6-12kártyás embereket.
Raptoreumot kb néhányszázezer $-ból ki lehetne nyírni olyan kicsi homokszem a crypto világban egy többezredik ugyan azt tudó coin. Mindig is volt 1-1 coin amit jobban megérte túrni mint egy másikat néhány hét, maximum hónapon keresztül. (pl electroneum 2018 jan, hetekig messze sokkal jobban hozott mint az ETH gpu bányászattal, azóta az akkor árfolyam tizedét éri és halott projekt az egész kb, pedig akkor nagyon mondták, hogy lesz majd még 10x az árfolyam, top 30 coinba volt benne), de ezek is csak azért élték túl ezt az időszaknyi időt is mert a nagytöbbség nem ugrott rá 1-2 hétre egy teljesen új algoritmusra, mivel az más tuning beállítást, új tárcákat sok nyűgöt okozhatott ér nem érte meg a rizikót.
ETH-nak azért volt háttere a legutóbbi cryptotélben és akkor is a top 2 cryptoról beszélünk így egy lapon se nevezném ezekkel a kicsi projectekkel.
--------
Nem kell ehhez már megtörténtnek lennie valaminek ,hogy lehessen tudni mi lesz, lehet matekozni, sokan pl a Ravencoint mondják majd egyik alternatívának az ETH után, nézzük csak meg, hogy mennyi a Raven network hashje (7Ths), ETH-nak 700Ths. Már most is közel 20%-al kevesebbet hoz mivel a fogyasztása az algoritmusnak magasabb.
Na most ki lehet számolni, hogy ha csak az eth 1%-a!! átmenne Ravent túrni a raven hozama majdnem a felére csökkenne.
Szóval itt nem arról van szó, hogy ha szétviharzik az ETH-t túrók teljesitménye akkor majd max felére csökken a többi crypto bevétele, hanem messze töredékére esik majd.
És nem, nem annyi csinálni egy cryptot, hogy na NewGpuProfitableCoin NGPC és akkor mostantól ezt megéri bányászni, mert ha nincs vevő a coinra akkor nem ér sz*rt sem a coin ilyen egyszerű. És attól mert valami bányászható még nem lesz értéke.
-
kenwood
veterán
válasz
torma1981
üzenetére
Azon is erdemes elgondolkodni, hogy hany banyaszhato coint bir el egy piac,foleg a medve.
Hiaba lesz alacsony a diff a keves banyasz miatt,ha a halozatot nem hasznalja senki, nem raknak bele penzt, akkor kijohet napi ezer coin is egy procival,csak mondjuk 0.000000001 dollart fog erni darabja.
Arra meg nem banyaszunk, hogy majd felmegy az ara, mert akkor mar egyszerubb magat a coint megvenni. -
torma1981
veterán
Másik meg sokszor marhára nem érte meg pl EHT-t bányászni mégis csinálták. Pont akkor érte meg igazából. Hosszú távon kell sokszor gondolkozni. Szerintem olyan mint bányászat nem fog soha elhalni. Mindig lesz amit érdemes bányászni. Nagyon nagy piac mindenkinek, hogy ezt hagynál elveszni. AMD, Nvidia stb.
-
torma1981
veterán
Sehol sem jobb az áram ára. Német, stb sokkal drágább. Amcsiban sem 1 forint. Akkor ki fog bányászni? Ha nem lesz aki csinálja nem lesz ára, stb a coinnak. Vagy nagyon alacsony lesz megint a diff. Az áram árak biztosak a többi csak spekuláció. Raptorium sem lesz gazdaságtalan hidd el. Akkor már most lehúzhatnák a rolót. Azt meg gondolom senki sem akarja. Azt hogy mi lesz az EHT után senki nem tudja mivel nem volt még ilyen, hogy ilyen régi coint nem lehet normálisan bányászni. Tuti lesz más helyette.
Amúgy napi 2 dollár nem kevés. 180k-s procival miért ne érné meg? Főleg ha még megy a GPU EHT mellete? Nem kevés haszon. Most pedig elég alacsonyan van a raptorium ára.
-
Danex
addikt
válasz
torma1981
üzenetére
Ez elég elnagyoltan igaz, a probléma ott van ,hogy igen beall majd egy egyensúly, de egy olyan ami nem a mi áram arunknak megfelelő, egy 100W-os CPU-t 180e Ft-ból nem valószínű hogy sokan izzasztanának napi 1$ alatti hozammal, márpedig a moneron látszik hogy ezalatt lett meg az egyensúly.
Illetve az hogy jön egy új coin abban nem biznek hosszútávon, gpu banyanal is hosszabbtavon egyik coin se előzi meg az eth-t. Ez nekem azt jelenti hogy önmagukban semmit se érnek, mert amint egy picit is megerosebb lenne máris atmegy egy pici eroforrás az eth-rol és a diff miatt megint nem éri meg.
-
Frozen
addikt
válasz
torma1981
üzenetére
raptoriumnak készülőben van a gpu bányászós coinja pár hónapja álltak neki fejleszteni
Inkább itt az lesz érdekes a következő generácios kártyák mennyivel lesznek jobbak és kevesebb fogyasztással.Mert itt lehet majd nagyott szakítani és nagy sebességet nyerni aki az elején rendesen be tud majd vásárolni. -
torma1981
veterán
válasz
Dare2Live
üzenetére
És akkor mi lesz? Ha annyira elszáll akkor senki sem fogja bányászni. Akkor majd vissza esik a diff. És megint lehet bányászni. Ha nem megy a kukába a coin. Nem az első eset lenne. Ha nem lesz normális GPU-val bányászható coin, majd lesz új amit CPU-val lehet bányászni. Mindig lesz valahogy. Vagy az ára majd kompenzálja. Vagy lesz más. Ki tudja mit hoz a jövő.
-
Dare2Live
félisten
kb. de mindjárt jön frozen és megmondja mért nincs ez így. Meg elmagyarázza nekem a diff jelentését.

igazából a hash 10*+ egy hónap alattra akartam felhívni a figyelmet. 1hónap alatt eljutott oda, hogy intellel már zizik jönnek be belölle és ha hash így fut fel magyar áramár mellett már zen vonallal is kehés lesz 1hónapon belűl.
-
BeZol
őstag
-
Dare2Live
félisten
raptoreum hasht néztétek? Szept 1én 3.4mh most 38mh. Eszeveszettűl száll el a dif.
Érzékletesebben: szept 16án 1000H/S 468raptoreumot termelt egy hónapra rá ma 64et.
-
nagyonjjo
tag
Szép hétvégét kívánok!

Kérdésem az lenne,hogy 4gb rammal össze lehet rakni 3-4 kártyás bányászriget?
És molex átalakítóval mennyire nem ajánlott 3060-at használni?2 dbot.Vagy csak a tápegység legyen jobb fajta? -
varmi2
nagyúr
válasz
Zizi123
üzenetére
Feltelepítettem az új tabletre a binance appot. Be akartam lépni, de nem jött meg a kód a telóra. És onnantól a pc-n sem jön be az oldal. Mobilról az app-ba be tudok lépni, de csak akkor, ha nem wifiről megy a net, hanem a mobil hálózatát használom. Jártatok már így? Mit tudok tenni?
Megjavult........
-
Zizi123
senior tag
válasz
varmi2
üzenetére
Ezzel mi volt a mondanivalod?
Ha sokan mondjak, hogy nekik bejott, akkor neked is befog jonni, vagy azt varod, hogy minnel tobben irjak, hogy nekik sem jott be???
Vagy mit varsz a hozzaszolasoktol?
1 csomo masik valto van, menjel olyanra, ami szimpatikus...
Pl. Nezd meg a Coinbase-t. -
varmi2
nagyúr
Nektek bejön a binance oldala? Nekem nem.
-
kenwood
veterán
válasz
JohnyBlue
üzenetére
24 ora utan tobb,mint tizszeres volt a difi az amd javara.
Mar a 3x is nonszensz volt, de rajottem a megoldasra
A t-rex 1-2 orankent ujraindul,es ott reseteli az accepted share szamlalot.
Sajnos a gui-n nem irja, hogy miert indul ujra, de a shell irja, hogy csak 1-2 oraja fut a t-rex. -
-
MeKTibor
junior tag
válasz
MeKTibor
üzenetére
Megjött a 6700 XT a 1080 mellé. Kicsit cirepel de annyira nem vészes. Behnagoláshoz szeretnék egy kis segítséget kérni. Nagyon idegen még az AMD-s alkamazás. Most belőttem az első szembe jövő YT videó alapján. Max freki: 1050; Fesz: 985; RAM: 2150 gyors időzítés. Így olyan 47 +az apro a hashrate. Fesz-el érdemes lejebb menni? Egy HW info Temp képet tudna valaki feltenni ezzel a kártyával bánya közben? Más javaslat?
Köszi, Tibor
-
shteer
titán
válasz
fireman123
üzenetére
Nano-n is újra 0.4 ETH a feefree kiutalás
-
3800+
őstag
válasz
fireman123
üzenetére
Persze es ez egy tok jo alternativa a kis banyaszoknak.
Mas:
Ma 2szer is megallt az NBMiner es nem indult ujra mert az 5600XT-re ezt a hibat dobta:
GPU1 hung detected.
Ez mi a bront? Kivagyok mar ettol az 5600tol uj hiveosnal az osszes miner eldobalja es rebootol es mostmar a regota mukodo hive alatt is rakoncatlankodik. Visszabb vettem a memo oc-t de nem tudom igy mi lesz vele mert az a baj nem tud elindulni a miner csak teljes reboot segit. Ma pl ejfeltol reggelig allt igy a rig. -
fireman123
őstag
igen, mivel változhat a nano árfolyama amíg kiérkezik a walletbe,...persze ez ellenkező irányba is megtörténhet, ....meg akár tarthatod is és akkor váltod át amikor kedvező az árfolyam...végülis semmi sincs ingyen az eip1559 óta, ...az ethermine-n egy hetet vártam mire ma lement a beállított 60 gwei alá (így kb. 1% fee lett) és kiutalták
-
3800+
őstag
válasz
fireman123
üzenetére
Meg is jott az elso payout. Viszont valamivel kevesebbet ert mintha eth lett volna. Ez kb 30 eurocentet jelent 8 euros tetelnel a kiutalas idopontjaban szamolva.
-
3800+
őstag
válasz
fireman123
üzenetére
Köszi az infót! Most hogy átálltam le is halt már órák óta a weboldal...
-
3800+
őstag
válasz
fireman123
üzenetére
Koszi! Es ha usdtbe valtom? Gondolom ha a kiutalast kovetoen nem ulok rajta sokat tenylegesen annyiert valthatom be kb mintha ethet kaptam volna.
-
LHR kártyák esetén a lényeg ugyan az a memória tekintetében, hogy ne menjen 100 fölé és az átlag inkább 90 körül legyen?
-
Misi13
újonc
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni hogy mobil internetes hálózaton tudok e működtetni kripto bánya gépet?🙂
Köszönöm
-
kenwood
veterán
Az accepted share mit jelent?
Lehet az fuggeltenul kartya a hashratetol ?
Van ket nvidia (1660,2070) T-rex, 67mhs
Ket Amd (vega 56, 5500xt) , TRM , 82 mhs.3.5 ora utan a trexnel 160 accepted share volt, a trmben pedig 440.
Letezik ott is luck, tul rovid volt a meres,vagy ez hogy johetett ki?
-
válasz
Emperor_
üzenetére
Én hiveon használom így, semmi extra nem kell hozzá, mivel gyártó specifikus mind2 miner progi, így csak a "sajátjukat" indítják, de persze paraméterezheted külön, külön őket ahogy akarod.
Nekem bevált így, jó pár hónap Phoenix után, ott a 6700 és 6800-as radeonnal nem volt hajlandó normálisan működni, így kénytelen voltam váltani.
-
Zizi123
senior tag
válasz
warcat
üzenetére
En is pont ezt akartam irni, hogy lehet a 2080 Super-el sokkal jobban jarnal, mert hamar olyan jo aron adod el a 2080-at, es kifogsz 1 joaru 2080 Supert, akkor kb ingyen megusznad a dolgot, es maradna kb 400eFt-od. Arrol nem beszelve, hogy ha nincs szerencsed, es bedol a banyaszat, akkor pedig nagyon olcson lehet majd olyan kartyahoz jutni, amiert te most 1 vagyont adnal...
Szerintem....
De ez is csak 1 velemeny. -
3800+
őstag
Valaki atallt esetleg 2miners NANO kifizetesre? Mukodik megbizhatoan? Lattam az elozo hsz-t hogy voltak gondok de gondolom javitottak mar.
-
warcat
veterán
-
Sziasztok!
Felmerült nálam VGA vásárlás, játék miatt. Mivel nem játszom állandóan, így a maradék időben mehetne a bányászat.
A VGA hosszabb távon lenne használva, így 3080 ti eddig a kiszemelt.
Mennyire oldották meg az LHS kijátszását mostanra? Láttam, h egyszerre két kriptot bányásztak vele, így szinte ki volt használva a teljesítménye. -
Emperor_
addikt
válasz
SzlobiG
üzenetére
Szia,
ez a megoldás nekem is eszembe jutott vegyes rig esetén. (t-rex+TRM.)
Azért nem mentem erre felé, mert valahogy az a kép állt bennem össze, hogy a kártyák együtt adják a számítási teljesítményt, amit a bányász progi vezérel és fog össze. Simán lehet, hogy ezt rosszul gondolom
.Azt nem vágom, hogy ilyenkor a workerhez mi van beírva a bánya progit indító BAT file-ba? Ugyanaz AMD-k hez és ugyanaz az nvidiak-hoz?
Mondjuk 2 db 1660 S + 1 db 6600 XT azért még szépen összehozható egy nbminer alatt. Most evvel bányászok éppen.
-
szabeska
addikt
válasz
szabeska
üzenetére
Ezt itt hagyom, hatha valakinek hasznos lesz:
Dear ETH miners who have chosen BTC/NANO payment!
There is a bug in the exchange system. You may have seen that the exchanged balance today was less than your actual balance. We are fixing it now.
So don't worry, all your balance would be paid out in a while.
Regards,2Miners Support Team
-
szabeska
addikt
Hát, ez a 2miners-es kiutalás 1 dollár körüli kiutalással egy ordas nagy kamu. Kipróbáltam kis mennyiséggel:
0,00675 ETH-t utaltak ki, ami akkor 0,00042879 BTC volt, de Coinbase-re már csak 0.00028357 BTC jött meg... Ez durván 7 euro különbség. Szóval bekaphatják...

-
Bossp
addikt
Sziasztok! LHR-es 3080-al most mit és mivel érdemes túrni? (Kezd hideg lenni még nem akarom bekapcsolni a gázkonvit
) -
BeZol
őstag
válasz
EQMontoya
üzenetére
RX 6600 non-XT: [link]
26.23 MH/s mindenféle OC nélkül
28,9 MH/s @43W --> konnektorból mérve pedig a komplett 5kártyás rig 309W -> vhol 55W körül ehetnek, a 6600 XT 65W valós.
Tehát egy 10%-kal biztosan gyorsabb az RX 6600 XT (sztem +15-20% fogyasztással).
A lényeg, hogy csak akkor éri meg az RX 6600 non-XT, ha 10%-nál jóval drágább nála az RX 6600 XT, amúgy meg inkább LHR-mentes 3070 dupla áron, mert manapság 60+ MH/s sem vmi sok, esetleg LHR-es 3080-as akár dual-miningolva, mert értelmesebb áron lesz eladható ha egyszer véget ér a jelenlegi crypto-láz és játékteljesítmény szerinti árazások térnek vissza.
-
EQMontoya
veterán
Rx 6600-rol olvasott valaki valamit? Tuningolhato ugy a memoria, mint az XT-n?
Jelenleg kb 100 euroval olcsobban lehet kapni.
-
GabeE3e
tag
-
MeKTibor
junior tag
Köszi a válaszokat. Hétvégén elvileg nálam lesz az RX akkor neki is kezdek.
Falból mérve jelenleg 215 W körül vesz fel (monitor nélkül, de RTM is jön mellette). 660 W-os platina tápom van. Nem tudom az Rx pontosan mennyit kajál gyakorlatban, de whattomine-on 140 W a kalkulált érték. Ezek alapján szvsz elégnek kell kennie.
x_pnK: Talán ez a két mineres megoldás a legszimpatikusabb. Akkor keresek egy AMD-s minret. Kártya beállítást majd keresek itt fórumon. Viszont NBminerben akkor így is kell szeparálni. Ha jól gondolom a platform 1 parancsal ez le is tudható.
-
GabeE3e
tag
Utána kiderült, hogy false adatok voltak, amit az Nbminer kiírt. Gyakran LHR lockoltak a kártyák, a valóság a kiírt számok töredékei voltak.
Jelenleg legújabb T-rex Minerral egy LHR_es 3060tikártyám van, ami 43-44mh/s-t, 130W .ennél többet még nem láttam, ez 72%-os kihasználtság miner szerint. De a kártyák többsége 41-42-n megy stabilan.
Dual Mining jobban hoz jelenleg is, én eth+ergo-t nyomatom, de sajnos van olyan kártya, ami folyamatosan lockol dualba, bármi is az OC. 3060ti-nál ez 90mh/s-et jelent Ergon+ 15-20mh/s-et eth-on.
-
x_pnK
tag
válasz
MeKTibor
üzenetére
Nekem nincs problémám vegyes riggel, két külön miner fut.
TRM+T-Rex, teljesen stabil. Ezeknél még paraméterezned sem kell, hogy melyik kártyákat kapcsolja ki, mert a TeamRed Miner csak AMD-hez jó, a T-Rex pedig csak nV-hez.
AMD-t azt driverből állítsd, nekem voltak fucsaságok a 6700XT esetében ha AB-ből állítgattam. -
MeKTibor
junior tag
Sziasztok!
Koca/hobbi/kezdő bányászathoz szeretnék kis segítséget kérni. Jelenleg egy régi 1080-assal kapirgálok ETH-et NB minerrel, win alól, de már érkezőben a kártya utódja egy RX 6700 Xt személyében. Gondoltam 1-2 hétig futtatnám a két kártyát együtt is amig még az én gépemben van a régi is.
Mennyire nehézkes egy vegyes "riggel" bányászni? 1080 mt1-el megy. Ami csak úgy simán bele lett írva a bat file-ba. Nem fogja valahogy bezavarni a pranacs az RX-et? Vagy valahogy lehet szeparálni a kártyákra vonatkozó utasításokat? Az RX-et AMD drivel hangoljam (gondolom a 1080 maradhat afterburnerrel)?
Köszi, Tibor
-
llacee
őstag
Nem tudom miért, de az utóbbi pár hétben minden frissítési periódusban van 2-3 stale share mindkét gépen.
Ha a TRM console-t nézem, ott nem látszik hiba, de az ethermine pool írja.
Hőfokok ugyan azok és még a "fűtési szezon" előtt elkezdte
Kipróbáltam, hogy emeltem a feszeken, de nem történt változás a gépek enélkül is stabilak voltak, mem órajelet csökkentettem valamennyit, ugyan az.
Ez a pool hiba, vagy keresgéljek a kártyák között, ráadásul nem is tudom melyik lehet. -
koko52
nagyúr
Tudamún van, HODL!
-
Immy
őstag
válasz
dobolan
üzenetére
Igaz, de akkor beindul a garancia folyamat...
Plusz 1 faktor: 3kártya esetén mennyivel nagyobb a hang? (ha ez érdekel is valakit)
Szerintem sok esetben azért próbálnak olcsóbb kártyákkal bányászni, mert egyrészt nem lehet venni mást, másrészt kisebb a beugró költség. Mondjuk ha 3-at veszel akkor már ugyanott vagy mintha 1 felső kategóriásat vennél...
-
GAbre
veterán
válasz
Hohocali
üzenetére
Nincs még meg a kártya.
Nem tudom mennyi lesz a hash.
Csak amit néztem videókat.
Ott kevesebb az eth hash értéke,mint ahogy láttam,hogy mit tudnak.15mh/s 3060-al.
Amikor gondolom ott 30-at is tudhat.
3080ti is 80at tudhat.Most meg látom megy 30al eth.
Szóval nem hiszem,hogy megéri,vagy épphogy.
Erre kérdeznék véleményt.
Mert én úgy hittem,olvastam,hogy a a korlátozott részben(50-70%)akkor nyomja eth-t.
A maradékban meg más altot.
De így meg úgy látszik fordítva megy.Inkább a maradék 30%ban ethzik... -
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Milyen egeret válasszak?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Nintendo Switch
- Hobby rádiós topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Büszke apukák és anyukák topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- SONY PLAYSTATION 5 PRO KONZOL, 2TB
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- Elegoo Saturn 4 Ultra 16K + Mercury Plus V3.0 + Mini Heater
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3205
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 18 Ai - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB W11
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
- Újszerű Dell Latitude 7400 14" FHD IPS, i5 8365U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

.

)