Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chal
addikt
Próbálkozok egy 7970-es MSI kártyával, de az istenért nem jön belőle ki több 400-450khs-nél.
Szétturtam már a netet, a bitcointalkon levő összes hasonló panaszos válaszra adott configot kipróbáltam, de a 450-en csak rontani tudok igazából, főlé menni nem Példákat ezért nem is copyznék, nem hiszem hogy van olyan variáció amit nem próbáltam volna.
A config: cgminer, catalyst legújabb (egyik se beta), a kártya 1100/950-en megy. Windows és Linux alatt is milliméterre pontosan ugyanannyi a hashrate... Mások OC-től függően 600-750khs-eket írnak. Mi lehet a gond?Egyébként BTC-vel a kártya hozza a neten fellelhető hw chartoknak megfelelő értékeket (650-700Mhash).
-
Chal
addikt
Igen, van ez a sok fosadék (FTC, CNC, RTC, tudomisén) amik bányászásának roham szerűen esnek neki, majd 99%-ban váltják át BTC-re. Egy pénzügyekhez jobban értő ember el tudna érthetően magyarázni, hogy milyen irányban befolyásolhatja(?) ez a jelenség BTC árfolyamot?
-
Chal
addikt
CNC-hez tud valaki jó poolt?
-
Chal
addikt
Átmentem szólóba inkább én is, jobb ez így.
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
Na, ennyi volt a CNC (bár azért még így is megéri) Szólóban 4db talált blokkból 3db rejectedem volt. Ennek az lehetett az oka hogy az alacsony diff. miatt nagyon gyorsan pörögtek a blokkok?
-
Chal
addikt
válasz #68216320 #722 üzenetére
Értem, de nekem találtak blokkot a kliensek, viszont rejected lett négyből három.
Kérdés hogy tudok ez ellen tenni valamit, vagy ekkora hashrate/diff. arány esetén ez ilyen lutri?
Ilyenből volt 3db:
[2013-05-05 13:14:40] Found block for pool 0!
[2013-05-05 13:14:40] Rejected 00001dfa Diff 560K/525832 BLOCK! GPU 1Itt pedig a sikeres (ennél természetesen meg is kaptam a 88 CNC-t):
[2013-05-05 12:20:15] Found block for pool 0!
[2013-05-05 12:20:16] Accepted 00000162 Diff 12.1M/525832 BLOCK! GPU 0[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
Nos, azt hiszem hogy én feladom a CNC szóló bányászatot. Scan-time=1 esetén se megyek sokra, olyan őrült hashrate van annyira kevés difficultyhoz hogy egyszerűen nem tudok labdába rúgni, minden 6-8. share lehet csak accepted, mert idő előtt lejár. Reject nincs, a scantime miatt odáig már nem tud eljutni, de kb. ennyit javít a helyzeten, jobban néz ki a cgminerben a stat... Ha növelem a scantime-ot akkor tartja a rig-em a statisztikát szépen (2 óránként talál blokkot), csak éppen rejected lesz, mert már húsz másik bányász is megtalálta, és abból 19-nek szintén rejected.
Ritka "szép" dolog ez, nem nagyon láttam még ilyet.
-
Chal
addikt
válasz almafa42 #740 üzenetére
Így van, FTC nagyon felejtős jelenleg, akkor már inkább menj vissza valamelyik jó öreg BTC poolba, ugyanott leszel bevétel ügyileg.
CNC annyira nem gáz viszont, szólóban nekem nagy bukta volt, de poolban érdemes, csak folyamatosan légy résen, mert dos-olják a poolokat, vagy éppen átbasznak. Nekem éjszaka 2 órát ment a rig úgy, hogy közben a faszfej átrakta 100%-ra a feet, és röhögött mindenkin. Marha nagy szerencsém volt, hogy elalvás előtt ránéztem.
Ez az egyébként:
http://192.162.112.138:8109/static/
Lehet látni, hogy jópár szerencsétlen alszik még, és dolgoznak a gépeik ezeknek a köcsögöknek.
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
válasz #68216320 #744 üzenetére
Ugyanaz a gond szerintem ami a soloval is, ha nincs stratum és magas a scan-time, akkor hiába dolgozik a miner, mire visszaküldi az eredményt már megoldották a blokkot mások. Stratumnál az a jó, hogy szerver oldalról meg tudja szakítani a munkát ez esetben, és kaphat a kliens újat, ezért tűnhet úgy hogy valami gond van vele, de sajnos a CNC network jelenlegi paraméterei mellett ez normális működés.
Próbáld ki long-poll szerverrel azt, hogy 1 sec-re leviszed a scan-time-ot, szerintem ugyanez lesz az eredmény mint stratumnál, csak itt nem fogsz látni belőle semmit (hacsak nem annyit hogy kevés a reject, de az accept is kevés, és ebből adódóan a coinok is).
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
válasz #68216320 #746 üzenetére
Érdemes még nyomni, csak keress valami jó p2pool-t. Ott regisztrálni sem kell, így könnyen cserélgetheted őket gond esetén. Tovább azonnal(!) jön a reward, tehát egyből látod hogy jól működik e vagy sem. Persze elkölteni nem tudod, csak annyi hogy a te kliensedben fog állni amíg nem lesz confirmed. De legalább látod, tudsz vele számolni.
Rejecteket ezeknél én amúgy már nem is nézem, a CNC sajátosságai miatt totál leszarom, csak arra jó hogy idegeskedjek rajta hogy úristen bukó van. Szóval hajtom 2 órát az adott poolt, aztán kiátlagolom hogy 1 órára hozza e a megfelelő rewardot. Ha igen, vagy csak 10-15%-al kevesebb, akkor gól, használom tovább.
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
válasz #68216320 #748 üzenetére
Ugyanúgy hagysz mindent a configodban, egyedül szervernél adod meg a hostot és a portot amit írnak (bitcointalkon keresgélj, sok van és változnak). A login neved a CNC fogadó addressed, a password lényegtelen. Ennyi. Átlag poolokban 10 percenként van blokktalálat, jobbakban 3-6 percenként. Ennyi idő mulva már látnod kell a rewardot a CNC kliensedben.
Szóval baromi jó mert 1-2 óra után már kézzel fogható, kalkulálható eredményed van. Persze uncofirmed, de legalább nálad áll, és látod.
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
válasz #68216320 #750 üzenetére
Expected time to block: 0.631 hours
Szóval erre sokat kell várnod, keress olyat aminél nagyobb a hashrate, és gyorsabban fog jönni a zsé. Ha találnak blokkot, azonnal küldik a rewardot, de ugye itt ~40 percet jelent. Mondjuk többet is fogsz kapni így egy-egy körrel, szóval emiatt nem éri meg váltani, ha amúgy jó a pool.
-
Chal
addikt
Mert állítgatják a rohadékok a fee-t (100%-ra).
http://pool_URL/fee linken lehet lekérdezni mindegyikről (ugyanazt az sw-t használják). Bitcointalkon már "[SCAM]" tag van a topicjaik előtt ezeknek, van jópár sajnos.
De aztán lehet hogy ezen kívül van más bug is, nem tudom, én csak ebbe futottam bele.
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
Én is visszaálltam éjszaka LTC-zni, viszont mindjárt kiderül mit hoz CNC-nél a retarget (1 óra van hátra még kb).
litecoinpool.org-on van valaki? A web nem megy egy ideje, de a stratum működik, dolgozik a cgminer. Tudja valaki hogy mi a helyzet?
-
Chal
addikt
Na úgy néz ki legalább felesleges mostmár aggódni a CNC bányászat miatt. Ha nem nő jelentősen az árfolyam, akkor vastagon NEM éri meg. Végre, nagyon stresszes volt már a dolog!!
-
Chal
addikt
-
Chal
addikt
-Milyen internettel kapcsolatos igényei lennének? (minimum sávszél, stb)
Minimális adatforgalmat bonyolít. Néhány kbyte percenként átlagban.
-Operációs rendszernek akár xp is megfelene? (kissebb méretű pendriveot kellene rááldozni, csak azért)
Akkor linux.
- Poolban érdemes bányászni? (szerintem ilyen kis kapacitású géppel mint amivel kezdenék, főleg.)
1db krátyával igen, de én még 20db 7970-el se mennék szólóba LTC-t bányászni.
-Miylen minert érdemes? (cg iletve gui-t töltöttem már , de nem tudtam velük sokra jutni, mert hd 2900 xt-m van, millió 1 szoftveres buggal)
cgminer
- lletve tudnátok nekem segíteni abban, hogy hogyan tudok litecoin v0.6.3c hez hozzárendelni miner programot?
Nem kell "hozzárendelned", pool-ban fogsz bányászni, a miner a poolhoz fog kapcsolódni egy URL-el.
-És végül, pár szóban elmondanátok, hogy mik azok az alap lépések amik után eltudom kezdeni a bányászatot?
Áram, vas, internet, operndszer, cgminer, regisztráció egy poolba. Nagyjából ennyi.
-
Chal
addikt
válasz csaba951 #801 üzenetére
Volume függő, nekem úgy van beállítva a pool hogy napi 1-3 alkalommal megy át, aztán egyből váltom, majd onnét egyből megy paperwalletbe. Legrosszabb esetben 8 órányi melót bukok. Ha napközben van több időm pöcsölni vele, és gyakrabban nyomok rá, akkor jóval kevesebbet.
De amúgy tök igazad van, kezdők alacsony hashratevel ne szórakozzanak ilyesmivel. Mire annyi összejön neki amennyivel foglalkozik az exchanger, már napokat kell hogy álljon vagy a poolban, vagy az xch accounton, egyik se jó.
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
Áruljátok el nekem, hogy az mi jó fenétől lehet, hogy egy MSI 7970 ugyanabban az alaplapban ugyanazzal a cgminer configgal 450khs-t hoz, míg ha a helyére beteszek egy Gigabyte-ot akkor az 690khs-t tud.
A dolgot tudom reprodukálni másik (de ugyanilyen MSI kártyával).
Rommá túrtam a netet, MINDENT elolvastam már (najó, lehet, hogy nem mindent). Abból állt a napom, hogy frekipárokat (core/mem) és thread-concurency értékeket próbálgattam. Gyanús velejárója a dolognak, hogy az intensity kizárólag 13-as értéken jó. 14-estől, és 12-estől is feleződik már a hashrate, távolabbi értékekkel meg még ennél is rosszabb a helyzet.
GPU_USE_SYNC_OBJECTS=1, GPU_MAX_ALLOC_PERCENT=100 beállítva. GPU threads mindenféle változata kipróbálva, különféle thread-concunerncy értékek mellett.
A cél minimum 650khs, 950/1205 MHz -nél nem nagyobb értékek mellett (a gigabyte ennyit tud ezen a frekin, legyen ez az etalon).
Az első megfejtőnek adok 2 LTC-t
(Rommá OC-zve a kártyát (de feszültséget nem emelve) egyébként el tudok jutni 520-ig kb, de ezzel a módszerrel nem ér a dolog, és eleve kevés az 520 is ugye).
Hint: A kártya egyébként sha256 -al (BTC mining) ugyanúgy teljesít mint a gigabyte (650Mhs, nem OC-zve).
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
válasz #68216320 #812 üzenetére
Nem olvasod el amit írtam....
Abból állt a napom, hogy frekipárokat (core/mem) és thread-concurency értékeket próbálgattam.
Ezt úgy kell érteni, hogy 5Mhz-es lépésekkel próbáltam mindkét frekit, illetve frekipárokat. Tudom, hogy ez a jó scrypt hashing alapja.
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
válasz #68216320 #814 üzenetére
Persze nyilvánvalóan nem próbáltam végig minden lehetséges kombinációt 1Mhz-nként, de egyrészt van egy jó szamárvezető:
" Gpu/Mem Hashrate~
800/790 555kH/s
800/870 555kH/s
850/930 585kH/s
850/1065 585kH/s
900/1000 620kH/s
900/1155 625kH/s
900/1310 620kH/s
925/1000 635kH/s
925/1001 400kH/s
950/1205 655kH/s
950/1370 650kH/s
963/1375 665kH/s
963/1220 670kH/s
1000/1250 660kH/s
1000/1251 450kH/s
1000/1455 690kH/s
1024/1475 710kH/s
1044/1500 720kH/s
1044/1501 495kH/sMásrészt a cgminer egyik fejlesztője készített egy nagyon jó tutorialt, ő ajánlja azt, hogy állíts be egy magas ram frekit, aztán 5Mhz-s lépésekkel közelítsd hozzá a core frekit a legalacsonyabb lehetségestől indulva. Nem jött be ez se
Amúgy a fenti listából választottam a gigabyte kártyának a 950/1205-öt, és ott azonnal működött is, sőt, nem, 655khs-t hoz vele, hanem 690-et.
-
Chal
addikt
Linux kapcsán tudok csak hozzászólni, ott hasonló a helyzet új driverrel is (kéne a dummy csati, bár érdekes módon nem minden alaplaban csinálja, és nem mindegyik kártya).
Szóval ott a megoldás egy
Option "DPMS" "false"
a Xorg configban, és monitor probléma megoldva.
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
RDP-vel kevés dolog megy jól ami használja a gpu-t, meg a hozzá kapcsolódó lirarykat, illetve különféle megjelenítő layereket. Próbáld butább protokollal pl, VNC-vel. Az RDP egy vektoros megoldás (ettől gyors és rugalmas), nem olyan mintha a gép előtt ülnél, nem a "videokártya kimenetét" látod, ez kavar be.
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
Én ilyen megoldással bányászok, de floppyn azért nem fog elférni, kell neki az AMD driver + az SDK, plusz maga a linux, az ezekhez tartozó függőségekkel együtt. Mindösszesen egy minimál Ubuntu Server változattal olyan 1.5Gb környékén lehet megúszni a dolgot. Szerintem ha valaki kézzel tovább akarja faragni a linux kárára (ami úgysem kell másra, szóval lehet), akkor talán 1Gb alá lehetne vinni, de sok értelmét nem láttam a dolognak, szóval én nem túráztattam magam ezen.
A GUI egy trükkös dolog, kell is meg nem is. Egyrészt kell, mert az amd driver X nélkül nem megy, nem tudod megkerülni. Másrészt elég magát a Xorg-ot telepíteni (nem kell gnome, KDE, se semmilyen cullang), majd be kell tenni valamelyik init scriptbe (praktikusan a /etc/rc.local-ba), pl így::
sleep 5
/usr/bin/Xorg &A Xorg configot én az amd dirverrel érkező aticonfig-al generálom:
aticonfig --adapter=all --initial
Ez létrehoz az /etc/X11/-ben egy xorg.conf nevű file-t, reboot után a Xorg elindítása már ezzel fog történni. Az eredmény: egy teljesen használhatatlan fekete screen a konzolon, egérkezelés és minden nélkül Viszont ez már elég a drivernek, megoldható a bányászás ssh-n át:
ssh ip_cím
export DISPLAY=:0
cgminer --scrypt -o.... stb...Az első sorban levő DISPLAY változó beállítás a kulcsa a dolognak, ez után fog futni a cgminer ssh konzolon.
Persze a cgminert érdemes screenben futtatni, illetve az DISPLAY változó beállítást indítóscriptbe tenni.Régebben akartam írni amúgy egy tutorialt az egészről, illetve csinálni egy menüs/webes mindenki számára használható/telepíthető általános pendrive-os megoldást. De nem látom már sok értelmét, 4-6 hónapon belül úgyis le fogjuk állítani a GPU-kat, kár munkát fektetni ebbe.
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
Nem a képes e vagy a nem képes e a kérdés. Ha te nem leszel képes holnap ASIC-ot vásárolni, akkor járatni fogod a GPU-kat, akkor is ha ráfizetsz? Mondjuk scryptre még nincs ASIC, de azt azért nem gondolom, hogy marad minden ugyanígy, és a GPU-sok a mai megtérülési mutatókkal fognak tudni bányászni szeptemberben.
-
Chal
addikt
válasz fsb1000 #1017 üzenetére
MIre keresed a választ tulképpen? Itt a spec. az algoritmusról:
http://www.tarsnap.com/scrypt/scrypt.pdf
Most nincs erőm még csak beleolvasni sem, de úgy tippelem, hogy csupán a véletlen műve, hogy nagyjából tízszer nagyobb az erőforrásigénye mint az sha256-nak. A mértékegység pedig úgy adódik, hogy adott hw nekiesik a számolásnak, és 1 sec alatt X db hash-t tud kiszámolni az adott algoritmussal (jelen esetben scrypt), ez a mostanában gyártott GPU-k és CPU-k esetében ez több (akár sok) ezres nagyságrendet jelent, innét jön a "kilo" prefix.
-
Chal
addikt
válasz fsb1000 #1021 üzenetére
Szerintem senki nem gondolja másnak mint ami, legyenek azok a cgminer fejlesztői, vagy akár a scrypt megalkotói (amiben amúgy szintén van sha256, most láttam csak a specben). A mértékegység meg tényleg nem értem már hogy miért zavar téged, elvesztettem a fonalat azt hiszem
-
Chal
addikt
válasz deadwing #1500 üzenetére
Aham, én gigabyte-al szívtam sokat, de ettől függetlenül a 700/1000mhz kevesének tűnik nekem. Nálam jelenleg a legjobb kombináció a 950/1205 (kb 700khs), de persze figyelni kell a vmem melegedésére. Ha éppen nem túl jól szellőző helyen van, akkor 950/1000-el hajtom (630khs).
-
Chal
addikt
válasz deadwing #1502 üzenetére
Ohh, bocs, valóban, cmd line paraméterezve hirtelen nem láttam át, és benéztem
Config file-t használva nálam ez vált be a legjobban a GB 7970-nek (a vmem/gpu freki párosoknál néha még 5mhz-s lépcső is számít és múlik rajta 100khs is akár, pl asszem 1210-es vmem ugyanez már jóval rosszabb, illetve 1200-al is):
"pools" : [
{
"url" : "stratum+tcp://pool:port",
"user" : "user",
"pass" : "pass"
}
],
"scrypt" : true,
"intensity" : "13",
"gpu-engine" : "950",
"gpu-memclock" : "1205",
"gpu-fan" : "0-99",
"gpu-powertune" : "0",
"temp-cutoff" : "78",
"temp-overheat" : "80",
"temp-target" : "75",
"auto-fan" : true,
"auto-gpu" : true,
"failover-only" : true,
"gpu-threads" : "2",
"lookup-gap" : "2",
"thread-concurrency" : "8192",
"log" : "5"
}[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
válasz deadwing #1510 üzenetére
Anno talán beszéltük itt is ezt a problémakört veled is (meg még sokan másokkal) én is átrágtam akkor magam a fél bitcointalkon, meg az ltc-s fórumokon is, valamiért érzékeny a nyavajás a frekipárokra, próbálgatni kell. Ráadásul ott van még az intensity meg pár változó, én valami 2 hétig szenvedtem vele mire értelmes hőfok mellett kijött a 650-700khs. Az okát azóta se tudom, már nincs is idegem olvasgatni róla, eltettem jól a configot, ezzel megy, aszt jóvan Ja és gyártótól is függ, pl volt nálam MSI is, az kevésbé volt háklis, és ugyanazokkal a beállításokkal a Gigabyte ment 450-el, az MSI meg 720-al, érthetetlen (7970 mindegyik, vmem is ugyanakkora).
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
válasz szijartg #1516 üzenetére
Hogy megoszlik a statisztikai kockázat. Van mondjuk X khs-ed, azzal mondjuk van teszem azt 50% esélyed hogy 1 hónap alatt találsz egy blokkot. Ez ugye azt is jelentheti hogy találsz 3-at, meg azt is, hogy 5 év alatt egyet se. Ha poolban bányászol, az összeadott kapacitás miatt sokkal erősebben konvergál a statisztikához az eredmény, így biztosabb a bevétel. Cserébe a pooloknál van fee, dos-olják őket, lerohadnak mikor alszol, az admin meglép a pénzeddel ha rosszat választasz, stb..
Számold ki, hogy a rendelkezésre álló hashrate-eddel mi éri meg jobban neked. Ha nagyon nagy teljesítményed van (90%++ blokk találati esély mondjuk 30 napra) akkor tolhatod szólóban. Persze MINDENT mérlegelni kell, azt is pl, hogy lehet hogy csak 1 hétig ilyen az árfolyam, és hiába találsz 2 blokkot 3 hét múlva, ha közben leesik 5 dollárra egy coin értéke. Persze az is lehet hogy felmegy, ez egy ilyen játék
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
Így van, 1-2 nap átlagát kell nézegetni, ha az a hozam nagyjából fedi a független kalkulátor által írtat akkor nagy baj nincs. Persze a feet, lucky-t le kell vonni belőle, meg további pár %-ot az egyéb esetleges problémákra (újraindult a pool, discardok, stb..). Én ha nekikezdek bármilyen altot poolban miningolni, és azt látom, hogy 10-15% bukónál nincs több a nyers kalkulációhoz képest, akkor korrektnek könyvelem el a dolgot. Persze azért ennél jobbat várok, szóval ez csak a worst case, ami felett már hagyom őket a fenébe.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- DIGI internet
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- PlayStation 5
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- TCL LCD és LED TV-k
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- Ahh! DELL Latitude 5310 Tartós Profi Laptop -60% 13,3" i5-10310U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest